Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 2015-ös base 13" MBP-t egy i5-ös Mac Minire cseréltem és most azon gondolkodom hogy lenne célszerűbb beüzemelni: új gépként, vagy a MBP Time Machine mentést tegyem rá? Szerintetek?
-
Mattb
senior tag
válasz
Macika_MC
üzenetére
Amelyik rá rakható legújabb. Talán az El captain az? De akár előtte lévő amiről frissíthetek erre, vagy ha megoldható még újabb ami esetleg jobb.?
cigam: hogy érted hogy bontott? a géppel csak annyi baj van, hogy hiába csináltam usb telepítőt, azt nem ismeri fel, ekkor javasolták hogy lemez kéne, azt pedig nem tudtam készíteni.
-
moleculez
veterán
Hogy tudok ebookot mozgatni macről Kindl-re?
Ja amúgy egy md5 dokumentációról van szó, mivel konvertalom? Kell egyáltalán? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Még midnig nem sikerült megoldanom a 2008 Mac Pro újratelepítést. Valaki tudna segíteni, vagy esetleg adni egy telepítő lemezt hozzá? Mert nekem sajnos nem sikerült készítenem. Budapest előny.
Előre is köszönöm! -
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000
üzenetére
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy az októberi frissítéskor ELCSESZETT, külső (SSD) meghajtóról való boot a napokban érkezett frissítéssel jelentősen gyorsult. A korábbi hosszú percek helyett most valamivel több, mint fél perc a boot idő. Szinte már-már olyan, mint előtte. Három és fél hónap fejlesztés kellett hozzá.

-
BurgBurg
tag
Sziasztok!
A mac pro 2.1 és a 3.1 gépek mennyire használhatóak? Vmi régi tipusu RAM van benne. Melyik mac os az ami még felmegy rájuk?
Van ezekkel vkinek tapasztalata? -
cigam
titán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Engedné, ha anno megvetted volna. A többit privátban

-
dud998
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok.
Adott egy 2008-as iMac 20". HDD nélkül kaptam. Vettem bele HDD-t, stb... azzal nincs is baj.

Viszont hogy tudok egy Yosemite vagy El Capitan pendrive telepítőt csinálni? Sajnos sehol se találok gyári módosítatlan Yosemite vagy El Capitan rendszert (de inkább a kapitány). Régi OS X telepítőlemezem nincs így az kiesik.
Tudom hogy a gépre van újabb rendszer is de szerintem az El Capitan-al jóval fürgébb és arra amire nekem kell (filmnézés, netezés) elég az is.
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
bigsee
addikt
Sziasztok! Két éves MacMini, 2014 late (i5/8GB/500GB) az utóbbi napokban azt csinálja, hogy dobálja az USB-s eszközöket. Először az egeret dobta el, ki-bedugás után ment újra. Ma reggelre kiírta az USB-s házban lakó vinyóról, hogy nem lett megfelelően leválasztva. A billentyűzet néha-néha kialszik és újra felvillan. Elég sok USB-s dolog van benne (külső portban lakó SSD-ről megy a rendszer, külső házban terás vinyó, bill-egér, plusz USB-ről táplálkozó Darth Vader asztali lámpa). Amennyit értek hozzá, táp (?) lehet a ludas, nem hiszem, hogy az alaplapi USB-k döglődnének, de talán valamelyikőtöknek van tapasztalata ezzel kapcsolatban. (Tudom, tudom, most lettek megdicsérve a Mini-k, hogy alacsony a halálozási ráta...
) -
cigam
titán
válasz
bigsee
üzenetére
Böngésző fül.

Azért nem olyan vészes a helyzet. Egy 4GB-os early 2008-as iMac-en eddig mindent meg tudtam csinálni. Igaz nekem elég a Fotók a képek rendezgetésére, és nem nézek 4k videókat. Már keresem az utódját, de HW-es probléma miatt.jeromosi
Típushibák -
jeromosi
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi, mindenképpen 11 colos a befutó, mert sokat fogom hordozni, és sokkal kényelmesebb a kicsi.
140-ér láttam aprón 2014-est, 128 gb ssd 1,4-es i5 proci 11 colos.
Egy hét visszavásárlási garit írt az eladó.
Mennyire gyakori ezeknél a gébeknél a hiba lehetősége?
Ti megvennétek? -
jeromosi
aktív tag
válasz
bigsee
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Még MacBook air 11 2014-et néztem 150-ér használtan makulátlan állapotba, de félek a garihiány miatt, hogy bármi baja lehet.
Kezdő maces gépnek mit tudnátok ajánlani?
Mac minit keresgéljek, vagy esetleg valameik MacBook air lehet a jó választás?
Ha már air, akkor a 11 colos ami tetszik, a régebbi MacBook prok nem annyira, mert nagyon nagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
joergie
őstag
Sziasztok!
Van egy új modem-router nővéremnél, a régebbi imac g5(intel) látja és megy a net, iphone 5s-en is ipad mini1-en is jó a net, de az első szériás macbook-on(osx 10.6.8) bár látja és csatlakozik a wifire, a net nem megy rajta. Én nem értek az osx-hez, úgyhogy titeket kérdezlek, hátha tudtok valami okosságot erre a problémára.
Előre is köszi
-
oszy
veterán
Windowsra van Securepoint SSL VPN a kollégámnak. Váltani akar mac-re. Arra létezik hasonló?

-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Mac minin gondolkozok, első apples gépként.
Mac-et eddig soha nem használtam, ez lenne az első.
2014-es alap modell még lehet opció böngészésre zenehallgatásra, szöveg szerkesztésre, tehát alapokra?
Aprón találtam ssd-vel nem garisan 110-ér. -
Bling95
őstag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata idokival / isamurai-al vagy iszervizponttal? Szeretnem elvinni a macbookomat egy nagytakaritasra/pasztazasra , azonban a hivatalos szervizekrol ma kicsit lepattantam.
-
r4z
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Ha van recovery, az alt nyomvatartasara megjelenik a particio bekapcsolaskor. Ha nincs, szukseged lesz egy telepito USB-re.
-
bigsee
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Hát, ha a PS2 billentyűzetet és egeret nem tudod bedugni, akkor próbálj egy-egy USB-s darabot!

-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy iMac 27" 2011 mid gépezetem de csak maga a gép bill és egér nélkül. Hogy tudok én erre mac osx-et varázsolni rendes bill és egérrel? ha lehet egyáltalán

-
pethob
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Értem, megtaláltam, kösz.
A nézőke kiosztás megegyezik a billentyűzettel, ha leötöm a gombot a nézőkében ugyan úgy felvillan mint bármely más gombnál, de a beviteli mezőbe magyar billentyűzetkiosztás esetén nem kerül be a 0 karakter.
Ha a nézőkére kattintok egérrel, ugyanez a helyzet, 1-9 számjegyek működnek. A 0 nem.Angol billentyűzet kiosztással működik, csak arra meg nem hittem, hogy valaha még szükségem lesz, másfelől meg csak kísérletezve bírtam rájönni.
Valamilyen ősszel lejött frissítésben kúrták el, és mivel nem csak egy weboldalt érint, ezért azt gondolom, hogy oprendszer verzió függő, bár simán lehet, hogy szerver oldalon van valami gond.
Már-már gyakorlat, hogy minden frissítéssel elbasz valamit az Apple távolról, a Mojave letöltésével a szkenner fejezte be a működését, megoldást arra sem találtam még. Már nagyon unom a "just not works" rendszert!

-
pethob
aktív tag
Magyar kiosztású bluetooth-os apple billentyűzetet használok.
Most tesztelve a CVC beviteli mező megjavult, azaz magyar kiosztással helyén vannak a számok, de most enged egyéb karaktereket is bevinni. Mintha valaki kicserélte volna a szám beviteli mezőt szövegesre a form-on.
A dátum mezőbe továbbra is csak angol kiosztással tudok 0-át írni, hosszú í sem jött be.

-
pethob
aktív tag
válasz
Ear001
üzenetére
Mi az a billentyűzet néző?
Ha a Beállítások›Billentyűzet›Beviteli források ablakra gondolsz, akkor ott természetesen jó helyen van a nulla, ahol a billentyűzeten is, és ahogy egyébként minden más alkalmazásban jó helyen van és működik.
De most már másodszorra futok bele abba, hogy bankártya adatok felvitelénél, ahol a mező csak számokat fogad el, a nulla nem csinál semmit, a többi számjegy jó, az Ö betűre meg az említett "/ö" karaktersort teszi a számmezőbe.
A múltkor kerestem olyan kártyát, amiben nincs nulla. (Csak a lejárati dátum és a CVC mező érintett, érdekes módon a kártyaszám nem.)
Most azzal oldódott meg, hogy felvettem az amerikai billentyűkiosztást, és ott a 9-estől jobbra az "Ö"-re tényleg nullát ír.
Böngésző hibára gondoltam, de Safari és Chrome alatt is ugyanaz a helyzet, most a PayPal-ba kellett volna új kártyaszámot rögzíteni mert a régi lejárt.
Biztos, hogy korábban nem volt ilyen jelenség, az előző eset valamikor dec. elején lehetett, ahol egy talán holland képzési portálon kellett volna kártyával fizetni.
Mivel lehet a gond?
-
moleculez
veterán
Amphetamin usereket kerdeznem (az approl beszelek...): melyik az a beallitas, ami melett a kijelzo kikapcsol(hat), de a hatterprocessek nem allnak le. CNC-vezerlo 30-40 percig futtat egy projektet, ha kikapcsol a kijelzo, leall a progi, anyag kuka... Szoval most hasznalok Amphetamint, de csak arra lenne szuksegem, hogy a gep ne aludjon, de a kijelzo felolem kikapcsolhat.
-
moleculez
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Safari eleg szivas fejlesztoi teren. A Chrome az meg gyakorlatilag a legujabb API-kel egyutt fejlodik (parhuzamosan), gyakorlatilag az internet zaszloshajoja. Kutyakozonseges JavaScript nem futott le rendesen (tenyleg egy par soros (haha
) kis tutorial), mig chromeban, FF-ben tokletesen. Es akkor iOS-rol meg nem is beszeltunk... -
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Írtam a megfelelő PH! topikba, sajnos nem tudják megoldani. A Safari süti kezelése macerás, nincs rá kapacitás... Mondjuk mobilehomeicon okán is könyörögtem már nekik, az sem prioritás. Ez van.
-
bigsee
addikt
https://support.apple.com/hu-hu/HT204904 Net nincs közelben?
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
2011-es iMac-ben kellene AirPort kártyát cserélnem. Létezik valami alternatíva amivel kiváltható az AR5BXB112 ? Nem kell bele semmi extra, csak könnyen beszerezhető legyen, mert a jelenlegi véletlenszerűen megáll és nem forgalmaz. A gépet már szétszedtem, de nincs megtörve a kábel. -
cigam
titán
Biztos hogy az USB-ről indult, és nem a recovery partícióról? Más gép van a közelben? Gparted live
-
pethob
aktív tag
Sziasztok! Mac mini-n 10.14.2-es Mojave alatt másodszor, ezúttal PayPal beállításoknál futok bele, hogy a (magyar) billentyűzettel a hitelkátya adatoknál nem tudok 0-át írni. A nulla gomb nem működik, az "ö" gomb (angol billentyűzeten ez a nulla) egy "/ö" karaktersorozatot ír. (A többi gomb semmit.)
Mi lehet a gond, és hogyan javítható? -
oszy
veterán
A high Sierrat akarom tiszta telepítéssel újra tenni. A cmd+r után a lemezkezelőben nem tudom törölni a belső hdd-t. Ez egy mac borok pro. 2011-es. Törlés, Mac OS kiterjesztett (naplózott), GUID partíciós térkép
Üzenet: a törlési folyamat nem sikerült.
-
blakey
titán
A Chrome pl. megjegyzi, elmenti, kitölti.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Valamiért a key chain nem akarja automatikusan kitolteni itt prohardveren, a belepesnel az adatokat. Egyedul csak az emailt irja be. Hiaba torlom ki, es mentetem el vele. Valakinek van valami tippje, hogy ez miert van? Thx
-
bigsee
addikt
válasz
gyurika981
üzenetére
OSX-en belül látod? Akkor formázd meg ott és restart után tudod rá telepíteni.
-
gyurika981
tag
Sziasztok!
Imacon szeretném a rendszert külső merevlemezre telepíteni de boot menüben nem látom az ssd-t. [link] Ez alapján próbáltam csinálni. Valakinek van valami ötlete mit kellene tenni, hogy látszódjon a boot menüben az ssd? Segítséget előre is köszönöm! -
perfegor17
senior tag
Valakinek nincs elfekvőben egy i7-2600-a? vevő lennék rá

-
buci30
addikt
Igazság szerint egy ismerősömnek lenne photoshop-ra kéne netezés és filmezés. Játékra nem de a photoshop miatt azért gondolom erősebb gép kell de ez lehet jó lenne nem?
Vállalható vagy mivel 2011-es az nem lesz sokáig támogatva már?
Ha nem, akkor milyen gépet javasoltok a fent említett célra? Aminek az ára nem a csillagos egek 😊
-
cigam
titán
Igaz, a Mojave-t benéztem. (Mondjuk az a legutolsó dolog amiért váltanék) Volt csereprogram, vagy "rosszul fogod"? Amik eddig kihúzták, azok csak nem rosszak? Itt azt írják csak a 27"-osak érintettek.
Digital
Általános otthoni használat, böngészés, zenehallgatás, fotók rendezgetése. 4GB-al azért folyamatosan swap-el, igaz, SSD-re, de egyre inkább a memória lesz a szűk keresztmetszet (meg a fHD felbontású videók
) -
cigam
titán
A lapáttekintés megjelenítése? Vagy melyikre gondolsz?
---
Most iJoe kirakott pár 2011-es iMac-et. Erősen elgondolkodtam, hogy a halódó early 2008-ast lecseréjem. Rá/lebeszélnétek?
Szerintem nagy előrelépés lenne:
- c2d -» i5
- 4GB -» 8GB RAM
- El Capitan -» Mojave
+ Magic Mouse 1, Apple Wireless Keyboard Bluetooth billentyűzet -
perfegor17
senior tag
Sziasztok kaptam egy 27"-os imac-et darabokban csak kicsit hiányos. 2011 mid. Ami nincs benne cpu,ram,vga
Az alaplap tesztelve működik mindene rendesen.CPU-t láttam hogy i5-2400,2500 ami bele megy i7 pedig 2600,ramot ddr3 pc3-10600 1333mhz megy bele eddig stimmel. VGA milyen mehet bele csak a gyári vagy másikat is lehet? -
cigam
titán
Egy tucat Safari Tab felett már nehéz átlátni(számomra), hogy melyik fülön melyik oldal van megnyitva, és amúgy sem egyszerű egyik végéből a másikba ugrani. Ti mivel rendszerezitek, kezelitek a füleket?
-
rii
nagyúr
sziasztok
havernak megjött a 2x16 gb
van a gépébe 2x 4 gbúgy lenne jó betenni, hogy 4 16 4 16?
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Win10 telepítés után ha nem indítom el a bootcamp-et, nem telepíti a vackait akkor jól működik a Windows. Ha elindítom a bootcamp-et, akkor már újra sem indul.
Ha telepítés után bootcamp nélkül hagyom a gépet akkor annak van-e valami hátránya? Pl nem láttam Radeon drivert, de gondolom azt tölthetek le az AMD oldaláról?
Az operációs rendszerek közötti váltást megoldanám az option gombbal.
-
amulet
senior tag
válasz
gyurika981
üzenetére
nekem 4K-s van, elvileg abban sem lehet cserélni, de van szervíz aki meg tudja oldani (icentre) de amikor meghallottam az árát....hírtelen elég volt az ami benne volt 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- BestBuy ruhás topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Először én is azt hittem böngésző függő.
) kis tutorial), mig chromeban, FF-ben tokletesen. Es akkor iOS-rol meg nem is beszeltunk...