Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Raysen623
üzenetére
Én is NAS-t szerkesztenék össze abban az esetben ha lecserélem a mostani asztali gépem a Mac Mini-re. Pl. egy raspberry pi-vel elég picike és normális NAS-t össze lehet rakni.
Más: gondolom ha egy darab ultrawide-om lenne, akkor az működne és akkor már nem kérdés hogy kezeli-e jól a dupla monitort.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodok egy M1 Mac Mini vásárláson az asztali windows-os gép helyett.
Van aki dupla monitort használ ilyen géppel? Jól kezeli?
A main monitort egy thunderbolt - displayport kábellel használnám, a secondary-t pedig a hdmi csatlakozóról. -
törölt tag
Sziasztok!
A Mac minihez adnak egeret és billentyűzetet vagy használhatom a Microsoftos egerem és billentyűzetem?
Google Chrome-ot, VLC Player-t hogy tudok majd telepíteni?
Van Office 365 előfizetésem, hogy tudom majd telepíteni az Office-t? -
Raysen623
veterán
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy tudtok e olyan megoldást ajánlani ami 3,5 inch-es meghajtókat képes fogadni (2-4 db-ot) és lehetőleg átalakító nélkül rá lehet kötni egy iMac vagy Mac mini thunderbolt portjára?!
Eddig elég keveset találtam...
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Tudna valaki tippet adni olyan programra, ami a duplikált fájlokat tudja megkeresni? Egy dedikált külső 2,5"-os hdd van az iMac-re kötve nálam. Azon tárolom a fotókat. Az évek során annyi plusz mappa lett és annyi kép van több helyen is. Ezt szeretném rendbe tenni.
-
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Remélem a tv fogja észlelni hogy hdr tartalmat/jelet kap,és autómatán átváltási a tv a beállított hdr üzemmódba . Mert jelenleg Hdmi 2.0-val kapcsolgatni kell a pipát a Mac \kijelző beallitasokban alul a hdr lehetőségnél. Valahogy meg nem akarom hogy folyamatosan hdr üzemmódba menjen 100-as oled fényerovel .
-
válasz
Rebelf
üzenetére
Milyen gephez akarod hasznalni? Az aktualis Apple paletta maximum DP 1.4-et tud, de a legtobb eszkoz nem tamogatja a tomoritest (DSC). Ez az atalakito DP 1.4-et hasznal DP (USB-C) oldalon, tehat a 8k/60-at csak es kizarolag DSC segitsegevel tudja elerni. A DSC-t csak a 2020-as 27"-es iMac, a 16"-os MBP es az M1-es gepek tamogatjak (es nyilvan, az ujabb variazoik). Tehat ha ezen az oldalon, legorgetsz a "Refresh frequency limits for standard video" tabalzathoz, akkor lathatod, hogy a "HBR3" modban (HBR3 atvitelt tud a DP 1.3 es a DP1.4), mire lesz kepes a geped. Ha a geped tud DSC-t, akkor a "Limits including compression and chroma subsampling" tablazatban levo HBR3-as szamok a mervadoak. Ha a HDR is erdekel, akkor ez es az alatta levo "Limits including compression and chroma subsampling" tablazat lesz fontos szamodra.
-
Alex91
félisten
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
En mostanaban nezegettem a PC-s arakat, Ertelmes, alapvetoen irodai munkara szant brand gep ugy 250k korul indul Windowsal, es ebben meg nincs 4K-s monitor...
-
Rebelf
aktív tag
Megjötta kis csoda, 1 helyen lehetett ilyet venni Magyarországon, remélem jó lesz a thunderbolt 3-mal, még várom a 2.1 Hdmi kábelt. [kép]
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
Mijaza általános? Milyen programokat futtatnál? Ha Windows-ról térsz át, jó lenne számba venni, hogy milyen programokat használsz, léteznek-e macOS alternatívák, plusz milyen HW-eket dugnál rá (nyomtató, egér, okosotthon,...)? Ha pedig eleve Windows-t akarsz futtatni, az is lényeges infó.
-
törölt tag
Sziasztok!
200 - 300 ezer forintért milyen Mac desktop PC-t javasoltok általános felhasználásra? -
Wake on lan-t meg lehet oldani, hogy iPhoneon be tudjam kapcsolni a Mac minimet?
-
Kókuszdió
nagyúr
-
Rebelf
aktív tag
Valaki használ hdr tv-t a Mac minihez esetleg?
-
Én csak két dologgal szívok, a többi rendben van.
1. Sokszor nem kapcsolódik az AirPods Pro-mmal. Hiába nyomok rá jobb fent a hangjegy ikonra, hogy válasszak a hang kimeneti lehetőségek közül és választom a homepod párost, csak karikázik, karikázik, de semmi. Ha ki eszem a fülemből, majd vissza rakom, várok, amíg kiírja egy popup üzenetben jobb fent, hogy “AirPods pro közeli” és úgy nyomok a csatlakozásra, akkor rendben csatlakozik.
2. Homepods Mini-k: Itt is ha rájuk nyomok, hogy akkor most egy videót mutatok az asszonynak, akkor csak karikázik. Ha újraindított a gépet, azonnal, működik a hang kimenetel közötti váltás, de egy kis idő elteltével megint csak karikázik. Baromi idegesítő.
-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Ez sajna, egy 25 eve tarto, allando macska-eger jatek.
-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Kapcsolj ki minden extensiont es reklamszurot mindenhol es ellenorizd ugy. Ezeket a dolgokat 99.9999%-ban ezek okozzak, mert belenyulnak az oldal kodjaba es valami nem ugy tortenik, ahogyan azt a fejleszto eltervezte.
-
30z.Samu
titán
Na, sikerült szerválnom fülest, de nem Airpods-ot, hanem Baseus-tól vettem egy fülest. Pontosabban a Encok W07-et vásároltam meg, korábban is voltak Baseus cuccaim, amikkel meg vagyok/voltam elégedve. Őszintén szólva ha nem dobja fel valamilyen oknál fogva ezt a fülest lehet eszembe sem jutott volna Náluk nézelődni. De feldobta és megrendeltem, ma kaptam kézhez, kicsit próbálgattam. Szerintem elég pofásan is néz ki, de ez nyilván ízlés dolga, a hsz végén mellékelek egy képet. Nem vagyok egy vájt fülű, de szerintem egyáltalán nem szól rosszul, mindkét fülest külön lehet használni, ha csak az egyik kell mondjuk a kocsiba vagy videóhíváshoz. Telefonhívást még nem intéztem vele, de Messenger-ben küldtem hangüzenetet telefonon is és a gépen is, mindkettőn működött normálisan egy fülessel is. Az eddigiek alapján bátran merem ajánlani alternatívaként annak, aki nem feltétlenül ragaszkodik az Airpods-hoz. És akkor a kép, amit ígértem.
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Keresgéltem szándékosan, most pl https://nlc.hu nem tudok lefele görgetni.
Nem mintha akarnám ezt az oldalt olvasni, de itt fennáll a hiba.

-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Ilyenkor sokat segit, ha leirod, hogy melyik oldalon
mert en rendszeresen latogatok 1-2 weboldalt, de sehol nincs gorgetos para (pontos url/kilepve/belepve?). A bovitmenyek ki/be kapacsolasa mindig meger egy probat. Illetve, allando macska-eger jatek, a paywallok implementacioja/leszedese, ha hasznalsz erre extensiont vagy barmilyen egyeb blokkolot, akkor az is okozhat ilyet. -
XboxGamePass
senior tag
M1 Air, legújabb OS.
Másnak nincs olyan bug, hogy nem tud lefele görgetni bizonyos weboldalakon touchpaddel? Safariban tapasztalom ezt. Egy két bővítményt eltávolítottam, teljes cache akármi törlést még nem csináltam.
-
moleculez
veterán
App Store valami tetű lassú, legalábbis telepíteni onnan. Gondoltam Excelt onnan rakom fel. Volt egy jó 25 perc...
-
válasz
kleinguru
üzenetére
Hát mit mondjak... ez a bill remek minden szempontból, egyet kivéve. Ugye, mikor közelít a kezed, akkor világít ki. Ami remek lenne, de nem jegyzi meg a fényerő beállítást, és azóta sem tudták megoldani. Magyarul, egy idő után ugyanúgy full fényerővel villan fel, ami igen zavaró főleg vaksötétben. Végülis, Logitech legdrágább billentyűzete (ilyen jellegű, biztos van gamer, ami drágább), mégis egy ilyen alap dolog nem jól működik benne és ami a legrosszabb, hogy nem javítják.
-
Bocsánat, hozzáteszem, hogy ebben a környezetben. Biztos tud szép lenni, de egy olyan lakásban, amit már jócskán fel kellene újítani, ott nagyon rosszul tud festeni. Nem állt szándékomban senkit megbántani, új korában, amikor minden més is az volt, biztosan jól nézett ki.
-
moleculez
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Meg tudja különböztetni a usereket a hangjuk alapján? Hogy én kérdezem vagy asszony mondjuk a naptár eseményekről, az ugye nem ugyanaz. Volt ilyesmiről szó, de nem követem ezt az eszközt.YT music fut "natívan" tehát hangutasitasbol, vagy csak Bluetooth-on keresztül egy másik forrásról?
-
30z.Samu
titán
-
blakey
titán
válasz
icecave
üzenetére
De örülök, hogy ettől a "dzsungeltől" megszabadultam, 6 év elég volt ebből. Az eszközök jók
, csak ez a sok kábel, meg kiegészítő már nagyon zavart.
Amúgy a kis Homepod-ok milyenek? Gondolkodom 2db beszerzésén, de nem tudom, hogy megfelelő-e a kicsi vagy inkább nagyot vegyek. -
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Macbookot keresnék, Air vagy Pro irodai munkára. Mi az amit még érdemes megvenni jelenleg?
A munka 2-3 Excel fájl megnyitása és azok szerkesztése lenne, egy HD-s monitorra kötve 2 kijelzőn menne a dolog. Emellett jó lenne, ha a Safari is használható lenne böngészésre, de semmi komoly.
Keretben azt mondom talán 150k lenne a plafon.
Előre is köszönöm! -
hackeeeee
Jómunkásember
A betűsímításra van valami opció? Windows-hoz képest tényleg elég csúnyácska a betű a böngészőben (safari).
A monitor bepacsolást még nem volt időm megnézni, talán ma délelőtt.
-
tacto
aktív tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Köszi, ez ennel is opcio? Nem probaltam.
A semmiböl jött elö a problema, sose ilyesmi 10+ ev alatt... -
moleculez
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Azaz, csak elírtam
A következő mondaton járt az eszem. -
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Abban, egy A14Z procival.
-
moleculez
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Az M1 vasak az első fázisa az ARM-re való átállásnak. Itt a hangsúly azon volt, hogy elkezdjék(!) a fejlesztőket ösztönözni az átállásra, valamint tényleges tapasztalatokat gyűjtsenek. Ezért nem is törték összee magukat a design kapcsán, "régi" vasakba M1 lap azt kész. A dev kit pl A13 (vagy 14)X volt egy iMac házban. Ez alól az új iMac a kivétel, az már így lett tervezve. Ezért (is) várok az átállással, egyrészt érdekel az új M chip mit tud majd, másrészt a design, hátha jön valami szexi vas.
-
tacto
aktív tag
Mac Mini M1, Big Sur.
A Finder nem reagal, megnyitni sem tudom.
Ez ugy alakult, hogy megnyithatatlannak bizonyult ket, kepfajlokat tartalmazo folder a desktopon, aztan rajöttem, hogy a Finder sem.
Tegnap este meg minden rendben volt.
Ujrainditas, force quit es tsai megvoltak. Esetleg tipp valakinek? Nagy segitseg lenne, köszi. -
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Meg en is az ezer eves TBD-t hasznalom, de gondolom 1-2 os update es nyugdijazni kell ezt az iden mar 10 evesse oregedo monitort. Az LG 5k-t probaltam, de a gepemben levo Iris Plus 655 nem tudja ertelmesen meghajtani az LG 5k monitorat.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem is pont ugyanez a kérdés okoz fejfájást, mint ami MiklosSaS-nak, csak én 15" rMBP-hez keresek külső kijelzőt.
Ahogy végigtúrtam a netet, jelenleg 24"-ig max. WQHD (1440p) monitorok vannak, a 4K-sok meg 27"-tól indulnak. A korábbi LG Ultrafine 4k, 5k monitorok, amik jók lennének meg sehol nem kaphatóak már.
-
MiklosSaS
nagyúr
Lenne nekem is egy kérdésem. Jellen pillanatban egy 1440p kijelzõt használok 27"-on. De elgondolkodtam egy 4K 28"-on, de olvasva ezt a retina/nem retina és optimális ppi (110 vagy 221, a 4K 28"-on meg ha jól emlékszem valami 168.), kicsit elgondolkodtam hogy jó lenne vagy sem.
Ti használtok 4K 28"-os kijelzõt mac mini m1-hez ? És ha igen akkor mennyire ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

telex.hu, de volt más is ami nem ment azt hiszem.
, csak ez a sok kábel, meg kiegészítő már nagyon zavart.

TigerCat