Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a 21,5"-es 2011 iMac az Apple support oldalán leírtakkal ellentétben hibázlanul kezeli a 4x8 GB memóriát is? Illetve, ha csak 1666 MHz-est találok, az sem probléma?
-
devil-k
nagyúr
Nyomtatóval kapcsolatos kérdésem lenne:
Adott egy Windows gép, amihez hozzá van kötve egy Epson M1170-es nyomtató, ami egyrészt wifin keresztül és "hagyományos hálózati nyomtatóként" is meg van osztva. Minden szép és jó, viszont a Mac Mini M1 alól ha nyomtatni szeretnék vele, akkor a végeláthatatlanságig ezeket a teszt oldalat akarja kilőni magából... Mit lehet ezzel tenni? Vagy mit kell beállítani, hogy ne így legyen?
Köszönöm!

-
Syl
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
A Vmware Fusion Player "non-comercial" használatra ingyenes.
-
dallasR
csendes tag
Steames játékot csak úgy tudok installálni (mert csak windowsra engedi) ha feltelepítem az egész windowst?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Macika_MC
üzenetére
Mondjuk a Parallels-re kicsit neheztelek most, nem megy az USB passthrough, pedig ezt a programot szeretem a legjobban az általam felsoroltak közül. Az autómhoz vettem egy diagnosztikai kábelt, és mivel a MacBook Prómon nincs más, csak USB-C, kénytelen vagyok átalakítót használni, emiatt a Parallels csak generic hubnak ismeri fel a kábelt. VMware-ben működik rendesen, le is futott sikeresen a hibakódkeresés. [kép]
-
dallasR
csendes tag
Köszönöm Uraim
-
Macika_MC
tag
-
dallasR
csendes tag
Sziasztok,
Kérdésem az lenne, hogy szeretnék windows emulataort telepíteni az imacre, melyiket programit javasoljátok? - Külön windowst nem szeretnék, mert ahogy látom arra is van lehetőség.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok
Apple.com-ról történő rendelés esetén jár a 3év jótállás? -
moleculez
veterán
Újrahúztam a 2018-as MBA-mat élete során először. Eddig nem volt rá szükség na'.
Big Sur alatt hogy tudom a fölösleges gyári appokat törölni? (stock, chess etc..)
-
Snoop-y
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mint ahogyan a delete gomb is balra torol nem jobbra

Tudom fn+DEL
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szövegszerkesztőben, Word, Indesign, Illustratorban a sor elejére/végére ugrik, tehát akkor ugyanazt tudja, amit írtam az pl. a böngészésre írtam.
Kijelölésnél ha a kurzor pl. elöl van és a harmadik sor végéig szeretnéd kijelölni akkor shift+bal klikk (vagy shift+lefelé nyíl 3X), ha elrontottad, mert a negyedik sor végéig szeretnéd akkor még egy shift+lefelé nyíl. -
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Érdekes, hogy ez pl. tök jól kézre áll, ráadásul a kisebb billentyűzet is áldás az asztalon. Numerikus nélküli, mint a MBP-ban is van.
-
Syl
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jaja. Sor eleje - sor vége. Kiadványszerkesztésnél elengedhetetlen.
-
CharlieDrop
veterán
-
Syl
nagyúr
Mivel a munkám során iszonyat sokat használom a home/end párost, nekem is kifejezetten kín volt a helyettesítésük. Egyetlen gombnyomás helyett két kézre van szükség...
A problémát pécés billentyűzettel hidaltam át, az Indesign pedig "normálisan" használja a home/end billentyűket
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
cmd+le, cmd+fel, cmd+jobbra, cmd+balra?
-
Syl
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
Ez szerintem nagyban függ a billentyűzet-függőségtől. Ha csak egerészik az ember, akkor könnyű az átállás. De én 10+ év Win-es InDesign után kezdtem dolgozni Mac-en. Hát, mit mondjak. Az első héten azt hittem letörnek az ujjaim. Minden billentyűkombinációt újra kellett tanulnom. Persze mondhatják azt, hogy "nem is nehéz, mert ctrl helyett cmd és kész", de ez nagyon nem így van. Amikor sok-sok év után beidegződésből, odafigyelés nélkül nyomkodod a kombinációkat, akkor egy ilyen váltás megkeseríti az ember életét.
-
bkiky01
senior tag
Ha beadom a derekam, hogy munkára max os legyen, nem tudom milyen lesz csak Windows után..
-
blakey
titán
AFP helyett esetleg SMB? Aliast nem tudsz az oldalsávba húzni viszont mindig automatikusan csatlakozik, legalábbis amíg nem Forkliftet használtam addig ez így tökéletes volt. Az oldalsávba nekem nem Aliasok vannak hanem a konkrét mappák vannak behúzva, azaz ha felcsatolod a NAS-t akkor az ikont húzd az oldalsávba.
-
Ne az aliast huzd be. Siman csatold fel, es a csatolasi pontot huzd oda be. Az oldalsavba csak file es directory kerulhet.
-
-
Cold5
senior tag
Megérkezett a M1 Mini. Laknám be. Egy dologra nem jövök rá... Synology NAS felvétele a kedvenc helyek közé. Nem hálózati mappát akarok felcsatolni, hanem a NAS-t. Aztán ha rákattintok ott vannak benne a megosztott mappák. Az Air-en megtudtam oldani, de itt most nem ugrik be...
-
r4z
nagyúr
válasz
bkiky01
üzenetére
Mindegyik mai iMac hattervilagitasa PWM vezerleses, viszont 22kHz-en, szoval nem banto. Sajnos nem tudom, melyik generacioval vezettek be ezt a frekvenciat.
Szoftveresen f.lux-szal minden modellen van kekfenyszuro, a gyarilag pedig Sierraval jelent meg a Night Shift, azaz 2012-es gepektol kezdve elerheto.
Ha ennyire fontos a flicker free kijelzo, es nem kell erogep, inkabb egy Mac Minit ajanlanek sajat monitorral. Egyreszt sokkal olcsobb, masreszt biztosra tudsz menni a kijelzot tekintve.
-
bkiky01
senior tag
Kacérkodok a gondolattal,h meg kellene vennem 1. imac-emet a közeljövőben. Nem kell erőgép, irodai munkára lenne használva. A lényeg, hogy minél több évig, mivel nem olcsó. Ezek már Flicker free kijelzővel szereltek esetleg tudják a kékfény szűrést? Ha tudják mikortól? Gondolok arra, ha nem újat vennék.. Köszi előre is!
-
Senator
aktív tag
USB-C to DP kábellel azt írják, hogy megy.a 4k@120Hz.
reddit [link] -
Macika_MC
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen viszi, csak nem tudok olyan Monitorról vagy Tv-ről amin van Thunderbolt 3 csatlakozó.
[Átalakító] szükséges hozzá.
Fontos, hogy a HDMI 2.1-re jellemző, 4K-s és 120 Hz-es jelátvitel speciális grafikus vezérlőket igényel, szerintem ezért nem fog menni 4K 120Hz-n mert a M1 chip még ezt nem tudja. -
Macika_MC
tag
Azért azt tegyük hozzá, hogy a 60Hz feletti képfrissítést milyen felbontáson akarsz?
Mert 3840 × 2160 px 60Hz felett nem fog menni, akár milyen kábellel fogod csatlakoztatni.
Mindenfélekeppen HDMI 2.1 kell a Mac Minin is és olyan tv vagy monitor amin van HDMI 2.1 csatlakozó rajta. és kábel is kell hozzá.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Viktor91
üzenetére
Én kb. 1 hónapja váltottam át Windows 10-es PC-ről Mac Mini M1-re. Az eddigi tapasztalataim alapján bátran elmondhatom, hogy soha nem ülnék vissza PC-re, ha nem muszáj. Nyilván lesznek olyan dolgok (talán), amihez szükségeltetik Win10, de most a helyzet megfordult. A PC-met befogtam szervernek, a Mac Mini pedig lett a mindenes. Elsőnek azt hittem, hogy kevés lesz a 8GB memória az "alap" dolgokhoz, de teljesen másképpen bánik ez a vas ezzel a 8GB-tal, mint mondjuk egy Win PC.
Amit viszont szokni kellett, az nem az operációs rendszer, hanem a Mac billentyűzete. Most már megbarátkoztunk, nagyjából tudok is egy jó pár billentyűzet parancsot, stb., de napról napra jobb és jobban kedvelem. Az első 1 hét volt a legnehezebb.
Egyébként múltkor, a német amazonon a Mac Mini M1 8GB 266.000 Ft-ba került újonnan. Parádés.

-
Viktor91
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést az egyszerű kérdésért!
Meg szeretnék ismerkedni az Apple gépek "lelki" világával.
Egy olyan gépet keresek amin nem gond ha régebbi az os verzió de azért át lehet látni, hogy nekem megéri e vagy sem.
Mit kell figyelembe venni és mi az ami ajánlott (használt gép jöhetne szóba csak)
Válaszokat előre is köszi!
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv.
ilyen használ valaki?
ha jol értelmezem ez egy usb-c hub ami wireless töltő is?
most akciós épp de ígyse épp olcsó, de ha megfelelően működik akkor lehetséges hogy rendelnék egyet mac mini 2018-hoz
[link] -
Senator
aktív tag
LG Ultrawide 34UC79G-B használok, megy a 144hz dp-usbc kábellel, illetve az Mi1 Mini HDMI kimenetére kötve egyaránt. Ufo test-el ellenőrizve, megvan a 144hz, Big Sur Version 11.2 (20D62)
Igaz ennek a kijelzőnek a felbontása csak 2560x1080.
-
Cold5
senior tag
-
Cold5
senior tag
válasz
Mikika
üzenetére
Elolvastam. HDMI-n elvileg nem tud többet. Le fogom teszteni, jöv héten érkezik meg a gép.
Lesz dock is DP portal, és lesznek megfelelő kábelek is....
De #33618-on azt kérdezték, hogy TB-n tud-e többet. Én pedig azt írtam, hogy azon igen. Azért ez egy screenshot, aminek azt gondolom lehet hinni...Most akkor lehet én értek rosszul valamit?

-
Cold5
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
De igen. Tud többet.
-
Mikika
aktív tag
válasz
Lulu123rányo
üzenetére
Az M1es Mac Minin csak HDMI2.0 van tehát 60 Hz a max a kimeneten
-
tboldi
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
Per pillanat nekem is van problémám a VM-mel, de kicsit másabb jellegű.

-
general
addikt
Elméletileg oké, amit írsz, de nem vagyok ennyire jártas a motorháztető alatti dolgokban. Mindenesetre az a biztos, ha egy adott sz.gépet és a monitort együtt kalibrálod.
De van egy eset, ami viszont tuti nem működik: ha például XYZ-LUT alapú icc profilt készítesz, azt a macOS nem tudja kezelni rendesen, csak a kicsivel gyengébb minőségű Single Curve+Matrix alapú profilt. Beesnek a sötét részek, undorítóan néz ki minden, ami árnyékos részeket tartalmaz, de egyéb hibák is vannak. Próbáltam, tudom. Így máris nem kompatibils az ilyen icc profil mindkét OS-sel. (más kérdés, hogy bizonyos alkalmazások, pl az Adobe Suit saját színkezeléssel dolgoznak, ott nem lenne különbség)
Minél inkább beleásom ebbe a dologba, annál kuszábbnak látom... A baj az, hogy aki színekkel dolgozik, annak muszáj ezzel foglalkoznia és kalibrálni a monitort, amin dolgozik.
-
-
XboxGamePass
senior tag
Sziasztok
Használ valaki LG OLED55CX3LA-t monitorként M1-es géppel? (M1 Air, 8GB ram esetemben)
Van egy Ugreen usb hub-om, de ez elvileg HDMI-vel 4K 30 Hz-t tud. Érdekelne, ha más is használ OLED-et, hogy hogyan csatlakoztatja. Köszi -
válasz
Lulu123rányo
üzenetére
Oksi!
-
válasz
Lulu123rányo
üzenetére
Kérlek ne posztold ugyanazt két topikba, köszi!
-
JasL
őstag
Parallels megy már rajta Windows 10 x64 belsővel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL OptiPlex 3050 SFF / i5-7500 - i7-7700 / NVME M.2 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / HDMI / több db
- i7-12700F + RTX 4060 GAMER PC / 32GB RAM / 1TB NVMe
- ELADÓ GARIS FULL KONFIG /Ryzen 5 9600X / RX 7800XT / 32GB DDR5 6000Mhz / 1TB SSD
- DELL Pro Micro Plus QBM1250 PC
- Ryzen5 alapGamer(GTX 1080/16gb/ryzen5-2600/480gb SSD/win11)
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Driver telepítés megoldotta.

Ez van...

lett a megoldás