Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Catalina törölve, Mojave telepítve.
Ok egyszerű, betelt a pohár, Catalina alatt továbbra sem jó a billentyűzetkiosztás azonosítás, néha elfelejti, az Apple teljesértékű vezetékes billentyűzetet nem ismeri fel, a hálózat kezelése sz@r, SMB-n nem lehet csatlakozni bizonyos eszközökkel vagy programokkal, pl. Kodival, ha mégis sikerül akkor nem működik. FE File Explorer, Infuse kezeli de kb. ennyi, képernyő kikapcsolása után megszűnik a hálózati kapcsolat. Hírtelen ennyi, de ez elég volt ahhoz, hogy Mojave menjen fel, a felsorolt hibák közül egyelőre egyiket sem tapasztaltam Mojave alatt, a hálózati kapcsolat mwgszűnését még le kell tesztelnem. Egyébként stabil volt a Catalina, de ha már úgy döntöttem, hogy újratelepítem a gépet akkor a Mojavét tettem fel. Remélem a Big Sur jibb lesz. -
-
istvan170
aktív tag
Tidal-t használ valaki? Simán lemegy a Mac Mini alvó módba zenelejátszás közben
Mit tudok tenni azon kívül, hogy 0-24-ben járatom a gépet? -
válasz
feddel
üzenetére
Aham, akkor úgy érzékeli, mintha telepítve lenne. Alkalmazások törlése AppCleanerrel (kukából is töröld), újraindítás, App Store kijelentkezés, bejelentkezés talán segít. Ha aktív a fiók, akkor telepíthető.
Még az is lehet gond, hogy több eszköz van bejelentkezve, ezért érdemes mindent kiléptetni iCloud-ból, a webes felületen. Ezzel elkerülheted az eszköz limit túllépését, miszerint – azt hiszem – 5 készüléken használhatod egy időben.
-
feddel
senior tag
Üdv! Van egy 11 éves iMac-em egy akkor használt Apple ID-vel. Fél éve vettem egy iPhone-t, amihez új A ID-t csináltam (nem akartam gmail-est használni). De lett egy új iMac is amihez az új (iPhone-on is használt) ID-t állítottam. De mivel az ős-iMac-en van egy fizetős szoftver ami kellett az új iMac-re, mindkét iMac-en beállítottam másik felhasználót a másik gép ID-vel. Minden oké, a szoftver megvan most már az új gépen is, de frissítési infókban néhány frissítést nem tudok végrehajtani, mert azt írja másik gépen vásároltam / telepítettem vagymi. Hiába lépek át az újon a másik felhasználóba (ami a régi ID) akkor sem tudom a frissítést megcsinálni, itt virít az Appstore ikon mellett (Numbers, Keynote, iMovie stb). Van megoldás?
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a mai nap történetét.
Nagy unalmamban rájöttem, hogy bizony a Mac mini már elmúlt 2 és fél éves, így megérett egy alapos takarításra, újrapasztázásra.
Szép adag por és macskaszőr
kombóját sikerült sűrített levegővel kifújnom belőle.
Azután megkapta az új pasztát is, egy Arctic SIlver 5 személyében.
A teljes procedúra nem volt egy óra. Nem kapkodtam, nem siettem, szépen kiélveztem minden percét a macikával!
Tapasztalatok:
Sokkal csendesebb lett max fordulaton is pörgetve a ventit.
Az istat menus szerint 8C fokot sikerült lefaragnom az eddig mért tétlen állapothoz képest.
Két év múlva majd újra megkapja a kis tisztítást, ha csak addig nem kerül eladósorba.
Ha már így esett, a ram is megkapta a maga 2x16GB lapkáját.
-
Divinity
őstag
-
cigam
titán
Van tapasztalat adatbázis kezelő eszközzell? Egy mariad-t kellene elérni. Kicsit átalakítani, és lementeni/visszatölteni. Windows alatt anno találtam egy ügyes kicsi programot, de vagy 20 éve... Már a nevére sem emlékszem. Biztos van valami GUI-s program, ami megment a parancssoros zsonglőrködéstől.
-
zioncsabi
tag
Gyoker egy hetem lett miutan megkaptam a segitsegedet, szoval nem tudtam kiprobalni egybol amit tanacsoltal.
Viszont azota mar kiprobaltam, asse’ segitett.
Aztan kicsit belemerultem a dologba, sikerult is megoldani es meglepo lett a vegeredmeny...A tv-nek a képi beallitasait kellett GAME- re kellett allitani bzmg!!! Mert ez az egyetlen, aminel LEVESZIK a lagot!!! De ha ezt meg tudjak csinalni, akkor meg mi a jo k#*’a anyjukért nem teszik ezt alap beallitasra?!?!?! Maskulonben jo, ha lagol?!?!?! Eskuszom nem ertem ...
Mindegy is... koszi megintcsak a segitseged 👊
-
Digital
addikt
Sziasztok!
iMac 5k-hoz keresnék valami usb hub szerűséget. Egy TP-Link-et használok jelenleg, de a külső tárolókat folyton ledobálja fájl másolás esetén. Ki-mit ajánlana? Láttam a gép alsó élére szerelhetőt, ami a hűtőrácsban kapaszkodik... Nem hátrány ha tud SD kártyát is olvasni.
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
mi a módja a bigsur béta pendriverol történő telepítésének ? -
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Mi a legegyszerűbb módja, hogy egy iPad Air2-ről wifi hálózaton belül kezeljek egy Mac Minit? Most VNC-zek, de mindig lekapcsolódik, és az interneten keresztül viszonylag lassan csatlakozik újra.
-
Divinity
őstag
válasz
jegesib
üzenetére
Igen ez megvan és jó gépet is néztem mert a 2017 4K 21.5 az nem 2.3 Ghz hanem 3.0 és a keresőben (mármint a Kingstonosban) is külön szerepel retina 4k néven. Kész katyvasz ez így amúgy, értem én, hogy így streamlime-osítva van az átlag userek számára de lehet miatta köröket futni ha épp belefut az ember valamibe és nem az apple szervíz az első ahová viszi
Nevermind, kicsit bentebb túrtam a dolgokat és tényleg a kereső lesz a hülye, az a i5 ami ebben van az max 2133 MHz-t tud kezelni (bár 64 gigáig) de ha már ezt félre lőtte a Kingston oldala akkor inkább a mennyiségben sem bízok bennük
-
jegesib
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
Szia. Sztem azért van csak zavar az erőben, mert abban az évben (2017) 2 verzió volt. Az egyik a sima retina (18.1) full hd felbontással, a másik a retina 4k (18.2), értelem szerűen 4K felbontással. A sima retina 16 gigát kezel 2133MHz-en, a retina 4k pedig 32 gigát 2400MHz-en. A retina4k-nak dedikált gpu-ja is van a tiednek pedig "csak" intel iris-e. Szumma: 16 gigát tudsz belepakolni ilyen ramokból: 260-pin PC4-17000 (2133 MHz) DDR4 SO-DIMM (Non user-accessible).
-
Divinity
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Épp ezt magyarázom, hogy mivel nem user upgradeable ezért nincs hivatalos infó, hogy pontosan mit eszik meg csak a fentebb említett források amik így kicsit szembe mennek egymással. Az meg, hogy csak az megy bele ami benne van elég non-sense. Simán előfordulhat, hogy gyárilag lassabban raknak az alap modellbe mint amit tudna.
A retina pedig, mint ahogy már többször is leírtam, az említett Kingston keresőben szerepel, azért lett odaírva mert nem tettem még a legelső hszbe linket és ez egyértelműen azonosította a keresőben. Így szerepel az oldalon: Apple iMac Retina Mid 2017 21.5-inch - 2.3GHz Core i5 Desktop
A 4K-sok nevében pedig szerepel a 4K.
Ahogy már írtam 18.1 -es a gép.De elengedtem a témát.
-
-
Divinity
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Ismét leírom akkor.
iMac18,1 -em van, gyárilag 8 GB 2133 MHz DDR 4 RAM van benne. Ezt akarom kicserélni és a linkelt Kingston kereső oldal előtt biztos voltam benne, hogy 16 GB 2133 MHz lesz a vége, majd a keresőben rákerestem és ott az jött ki, hogy 32 GB 2400, az ottani keresőben retina, továbbra is sima retina nem retina 4K néven fut a gép erre fel jött a kérdés, hogy most akkor vajon ez mennyire megbízható vagy, hogy valaki upgradelt-e már ilyen gépet.
Ráadásul mivel ugye nem user replaceable így az Apple hivatalosan nem mond semmit max hivatalos szervizben ezért a kérdés mivel nincs hivatalos infó.
Tehát van az everymac-es 16 GB vagy a Kingston és OWC oldalán pedig 32 GB. -
blakey
titán
válasz
Divinity
üzenetére
Még 1x leírom, a géped "alma" menüjének "About this Mac" almenüpontja "megmondja", hogy milyen RAM kell bele. Ettől miért akarsz eltérni? Tehetsz bele nagyobbat akkor is a kevesebbet fogja használni vagy egyáltaln nem fogja látni.
Amúgy eleve így kezdted: "Nekem 21.5 2017 mid retina iMac-em van…" Szóval minden találgatás nélkül a géped speckójának megfelelőt kell venned és olyat amilyet a géped jelenleg is használ. -
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Miért gáz?
Macika_MC
Jogos! Előbb ki kell deríteni pontosan melyik modellbe keres új RAM-ot. -
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Viszont a Kingston kereső CL19-es memóriákat ajánlja imac-kehez. Ez magyarázat lehet, arra, hogy a tieddel miért nem megy
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nalam mukodik gond nelkul 2x4 + 2x32
-
Snoop-y
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
De annyi. Ha most upgradelek akkor a 8GB RAM megy a kukaba.
Valakinek kell esetleg 2x4?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy párhuzamosan nem mennek.
Volt a gépembe gyárilag (imac 2019) 2x4GB.
Raktam mellé 2x16GB-ot de nem indult el a gép.
Kivettem a 2 gyári memóriát és egyből elindult a gép... -
-
-
zioncsabi
tag
Jo estet maestrok!
Egy erdekes problemaval fordulok hozzatok, hatha tudtok segiteni a megoldasban.
Van egy Mac Mini 7.1-em, (asszem`) a legfrissebb Catalinaval. Ez a picur egy 43 collos tv-re van rakotve, amit 2-2.5 meterrol nezek. Leginkabb filmezesre, altalanos netezesre (hiroldalak, sima keresesek, ha megyunk valahova, stbstb... semmi extra) es alkalmankent video es foto szerkesztesre hasznalom. Szerintem ket szamjegyu terhelest meg nem kapott tolem.
Az tortent, hogy tonkrement a full HD tv-nk es venni kellett egy masikat. Mivel nagyon minimalis volt a difi arban a full HD es a 4K kozott (raadasul ma mar konkretan nehez nem 4K-t venni) ezert ugy voltam vele, hogy nyugodt szivvel veszek egy ilyet, meg a fotoszerkesztesnel jol is fog jonni talan.
Csakhogy... amint nativ felbontasba allitottam minden iras lathatatlanna ment ossze, amire meg szamitottam is. Amire viszont nem szamitottam, hogy nem leszek kepes magamtol megoldani, hogy egy elfogadhato meretezest kihozzak, amivel latom, hogy mit csinalok. A Finder-t nem latom, 16-os a legnagyobb betumeret, amit konkretan csak a kozvetlen kozelbol lehet elolvasni. A ForkLift szinten megreked ennel a betumeretnel, mintahogy a Mail is(a bejovo leveleket meg csak csak felnagyitom, de a levelirasnal mar ezt nem tudom megoldani), a Photos, a VLC, az iMovie es meg sok masik is nagyithatatlan. MEG A RENDSZERBEALLITASOKAT SEM VAGYOK KEPES LATNI, CSAK, HA A TV ELE ULOK BASSZUS!!! Egyedul a Safari-t vagyok kepes hasznalni a kanaperol.
Az meg mar plusz kellemetlenseg, hogy a lathatosag kedveert visszaallitottam a Mini felbontasat 1080-ra, akkor meg a tv lassult be, hogy nem nativ felbontast kap, hanem meg extran dolgoznia kell, szoval amikor meglenditem az egeret, az a kepernyon eszreveheto laggal, lassan es darabosan jelenik meg (mint ahogy a gepeles is), Probabol visszatettem 4K-ra, akkor semmi ilyen baj nem volt, csak a feljebb emlitett lathatosag. Szoval most maskent vagyok a cerka rossz vegen, de valahogy megint ott talaltam magam.
Valaki tud egy alatalanos megoldast, amit en tobbszori atnezes utan sem vettem eszre esetleg?
Elore is koszi a valaszokat.
-
-
Totheground
addikt
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ők nem, az ÁFA meg a forint árfolyam inkább. Itt áfával együtt 240k yen, ami olyan 660k forint.
-
mys84
csendes tag
Hali!
Lenne nekem egy Imac 27 2013,ebbe lehet rakni pcie ssd-t az alaplapra?
-
r4z
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Az alap 8GB RAM-nak kifejezetten orulok a draga modelleknel. Nem eroltetik az emberre a draga upgrade-et, amikor 5 perc boviteni.
-
general
addikt
A Microsoft sem csinált soha boszorkányüldözést a hekkelt, feltört Windwosokért, pedig sooookkal többen használják a mai napig sztem. (pár éve már nem használok Wint, nem tudom pontosan, mi a szitu). Az Apple sem foglalkozik a hackintoshsal, temérdek komoly weboldal foglalkozik a hackintosh építéssel, mókolással, mégsem tiltatják le, van nekik elég bevételük, ráadásul náluk a hardver - értsd, külcsín - ugyanannyira vonzerő, mint az OS. Szóval itt sem kéne ezzel ennyire foglalkozni sztem. Nekem is van hackintoshom, meg van macbookom meg iphone meg apple tv...
-
Syl
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
Igen, de anno még itt az IT Cafén is volt róla írás: [link] Szóval, az Apple elég perverz dolgokra is képes.
-
Syl
nagyúr
válasz
general
üzenetére
Érdekes. Online áruházak perlésére van energiájuk, de az OS lopásával már nem foglalkoznak?
Apple vs. A.pl: Tech company sues online Polish grocer over logo -
general
addikt
Az Apple a világ legértékesebb, leggazdagabb, legvérszívóbb
legleg vállalata. Tényleg azon vitáztok, hogy legális-illegális-e az oprendszert használni? Szerintetek őket érdekli?
Annyi profitjuk van, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. De most komolyan. Hagyjuk már ezt a paragrafus cincálást...
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Nem tudom ki használ még Wltr2 programot fájlok feltöltésére telefonra. Na mióta frissült ez a rohadt rendszer azóta nem tudom wifin küldeni sajnos. Látja a készüléket meg minden ,de csak vezetékesen hajlandó működni. Ugyan úgy mint a másik 2 program is (Youtube Converte 2, Iringg )amiket tőlük vettem. Mi lehet a baj esetleg a Asus RT AC65P kell valamit állítani ,mert ő tiltja le vagy merre induljak el? KB ugyan akkor lett a router is ami a Telekomos volt közbe iktatva ez az Asus. Ezért nem tudom ,és nem is találom a hibát. A programokban teljesen egyszerű dolgok vannak csak amit lehet állítani a wifi kipipálva mindenhol. Látja is a telókat de a fajlküldésnél már belefagy... Régen a Zene appban is be kellett állítani (wifit kipipálni), de az már nem az a program mint régen. konkrétan azt írja ki,hogy nem látja a telot ezért telepítsem újra a telefont... Ugyan ezt írja ki mikor másik telót is csatlakozatok... Na ennyit a gyári programmól ..Ezért is vettem meg a Waltr2 ami a legjobb progi de most valami baj van ..
-
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Sehogy, de ezt már többször tárgyaltuk. Felesleges futni a köröket. Nem legális és kész. Hogy miként jutnak hozzá, vagy hogy telepítik, pedig nem a fórumba való. Ötletelés szintjén sem. Ha meg akarjátok beszélni, akkor ezt privátban tegyétek. Köszi srácok!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Technikailag természetesen értem a dolog menetét.
Jogilag hogyan lesz Vér Istvánnak (aki életében nem birtokolt Mac gépet) ettől legális a macOS-e?
Ha van Mac-e mellette, akkor kis jóindulattal fogadjuk el, hogy használhatja hackli építéshez. De ha nincs, milyen jogi alapja van az OS legális használatára? -
r4z
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Peldaul megker egy Mac tulajt, hogy keszitsen egy telepitot.
Egyebkent meglepoen sok Mac tulaj hasznal hackintosht, peldaul mert az ar/specifikacio miatt nem venne asztali Apple gepet. A PH-n is vannak paran igy, es en is hasznaltam az Airem mellett egyet anno.
-
Snoop-y
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Letolt egy Mac VM-et es abbol lehuzza.
-
cigam
titán
Nem meggyőzni akarlak, de a tények makacs dolgok. Több alkalommal is szóvá tettem, és kértem, hogy legalább az összefoglalóból vegyék ki az első mondatot.
A PH!-sok nem azt írták hogy tévednék, vagy hogy nincs igazam. De a topik bezárásához sem fűlik a foguk. Ha jól rémlik "jelenleg nincs napirenden"nel odázták el az érdemi választ, ill. a topik összefoglaló módosítását. -
cigam
titán
Valóban. Inkabb vonatkozik celhardver gyartasara a versenyszferaban, mint mindenre.
Amúgy egy speciális számítógép neked nem tűnik célhardvernek? Az Apple nem a versenyszférában ténykedik?
Továbbá ügyesen ignorálod a 2013-as írásban feltett kérdésre adott választ. Ez azért elég konkrét. -
r4z
nagyúr
Az operacios rendszer is program.
Az utolsó mondat fényében, tehát az Apple-nek nem jogos érdeke a gépeinek eladása, vagy az operációs rendszer megítélésének, image-ének a védelme.
Az OS megitelesenek, image-enek a vedelme? Miert is lesz attol rosszabb a macOS, mert egy kis mokolassal felrakhato PC-re?
A fenti, altalad idezett kerdes inkabb vonatkozik celhardver gyartasara a versenyszferaban. Egy kis felhasznaloi bazis altal karbantartott hobbiprojekt nem hiszem, hogy versenyt jelent az Apple-nek. Akik ezt felhasznalva bizniszt akarnak epiteni, azoknak kokemenyen nekimennek a mai napig, szoval az eladasaik nem csorbulnak.
Mar csak azert sem, mert vanilla Hackintoshhoz kell egy Mac is, mert PC alol nem lehet rendesen elokesziteni a telepito bootloaderet. Az iAtkos meg az egyeb elore gyartott, atirt kernelu szutykok mar wareznek szamitanak, es tiltottak itt is. Ha egy egyedi EFI meg par atirt kext is annak szamit, akkor be kene tiltani a Mac topikokban a dosdude1-fele patchereket is, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!
Töltöm vissza a többit is

kombóját sikerült sűrített levegővel kifújnom belőle.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)