Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kleinguru
üzenetére
Azt megteheted, hogy nyitsz egy ticketet ra, hogy hivatalosan is tudjanak rola (az keves ha forumon beszelgetett mar rola valaki). Sott, ugye ha nyitsz egy tiketet, es valaki toluk beassignolja, hogy a ticketed duplicate egy masik tickethez, akkor a masik ticketnel maris ugrik egyet a szamlalo, ahol latszik, hogy hany felhasznalot erint a problema.
-
Értem, akkor ezzel azt az ellentmondást kizártuk, hogy máshol (Skype, Viber) működik.
Korábbi gépemmel (bár épített vas volt) szuperük ment a funkció ezzel a monitorral HDMI-vel.Gondoltam felhívom a híres Apple támogatást. Kedves volt a néni, de csak az időmet pazarolta. Nem tudott megoldást mondani (próbáljam ki bluetooth hangszóróval).
Tudom, rosszul fogom a telefont (iPhone4). Aztán jött, hogy melyik szoftver verzió

Mondom neki, hogy béta... azt nem támogatjuk... majd mondtam neki, hogy azért tettem fel a bétát, hogy hátha már ezt javították (az aktuális élesben sem működik). Mondom, neki, hogy a fél internetnek ez a problémája... kérdezi, hogy utána néztem már? Mondom, olvasgattam, de mivel megoldást nem találtam, ezért hívtam őket. Kérdezem tőle, hogy meg tudja nézni, hogy van-e ezzel kapcsolatban hibajegy már nekik jelentve. Azt mondta, hogy belsős információk, nem mondhatja meg. Mondtam neki, hogy a nyilvános feedbackre gondoltam. Erre a válaszának a rövid lényege: nézzem meg én
Az biztos, hogy udvarias volt. Sajna nem tudott segíteni. -
válasz
kleinguru
üzenetére
Ha a hangero sincs lehuzva, akkor meg mindig lehet olyan problema, hogy hibas a monitor. Korabban mar talalkoztam olyannal, hogy reportolta egy adott audio codec tamogatasat a TV (linuxon dumpolva a konfiguraciot latszott, hogy tamogatott), de ha adott codec formatumaban jott az audiostream, akkor nema csend volt. Siman lehet sajnos, hogy most is ehhez hasonlo dolog van. Nekem Apple display van a gepre dugva (iden lesz 10 eves a Thunderbolt Displayem) ott szol a Facetime, mas nincs, amire ra tudnam dugni.
-
moleculez
veterán
Ha a macbookon összekarcolódik a tükörpolírozott logó, azzal lehet valamit csinálni, vagy csak szidni Johny Ivy anyját? (Igazából teljes borítás csere kéne, mert karcos amúgy is, de hátha van valami sufnituning)
-
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Hát, akkor marad a webcam. Vagy Macbook
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként csináltam már olyat, hogy iPad-en Team-szel beszéltünk, közben meg Teamviewerrel távirányítottam ugyanazt a usert. (ne kérdezd miért így!
)Mondjuk nem értem, miért nem tudja az iOS/macOS alapból azt, hogy az iPhone-t webcamnek használja a Mac

-
-
Mac Minihez milyen mikrofont használtok? Skype beszélgetésekhez kellene valami, ami nem egy monstrum, fixen telepítve maradhat és nem fülhallgató, vagy fejhallgató része, mivel egyébként zenét sem fülessel hallgatok közben, tehát csak konkrétan mikrofon. A legutóbbi megdöglött, most fülessel szenvedek, de nem akarom ki-be dugdosni. Köszi!
-
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Mac mini m1 - ha hívást indítok (akár FaceTime audo, akár GSM), akkor nem működik a hangszóró (nem értem a másik oldalt). Odaát értenek engem, látom a hangszintjelzőn, hogy beszélnek is hozzám, de semmi nem hallatszik.
Ha a mini belső hangszórójára állítom a kimenetet a beállításokban, akkor működik (csak elég bénán szól).
A monitorom várnám a hangot (ami bármi más esetben működik rendesen pl.: Youtube).
Usb-c kábellal van a monitorhoz kötve (LG 43UD79-B). -
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Ketto dolog szokott megmakkanni, vagy a kijelzo hattervilagitas (ekkor pl a telefonod ledjevel megvilagitva latnod kell, hogy van rajta valami tartalom), a masik pedig a videokartya. Elobbi jellemzoen fekete (lathatatlan) kepet okoz, utobbinal feher illetve csikos kep szokott lenni.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
2011-es iMac-ről van szó.
Tegnap este kikapcsoltam, mai bekapcsoláskor fekete a képernyő.
A gép bekapcsol, hallom a winyot dolgozni benne.
Külső monitort próbáltam csatlakoztatni rá, úgy újraindítani, de ott sem ad képet.....
Mi lehet? Merre keressem a baj forrását?
Köszönöm! -
Monitor: uhd 1:1 skála.
7 gen i5 32GB rx580 most mac mini m1 8GB
-
Használ valaki M1-es macen Microsoft Remote Desktop alkalmazást
Olyan mintha zsizsikes lenne a kép, de semmiképp nem éles. Mintha agyon lenne tömörítve. Mellettem lokál gigabites (kábellal) hálón mind a két gép.Hackintonst váltott a gép, azon hibátlanul működött.
-
tboldi
nagyúr
ThiccPad a fő csapásirány, de a tapipad miatt a Mac-eket sem vetném el.

szerk.: Ja, meg a virtuális gép már kész van, (másik) Mac-re csak át kellene másolnom.
[kép1] szerk. 2: Illetve az Airek vékony formáját is imádom, bárhol el tudnám suvasztani. A MBP előtt volt egy 2016-osom, most tök jó lenne, ha nem adtam volna el. [kép2]
-
totron
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Világos. Nekem tudod mi jut eszembe erről? Linuxos körökben van az a nézet - hogy mennyire általános, azt nem tudom - szóval hogy ne hordjunk egyszerre hózentrógert és övet. Vagyis ne csápoljon a Mac-tulaj a Win-Intel adta lehetőségek felé, ha már egyszer Mac-et vett; éljen együtt a preztizsével, előnyeivel, de a hátrányaival is. Ami igen, ekvivalens lehet a zártság fogalmával, de nem okvetlenül baj az.
-
moleculez
veterán
válasz
totron
üzenetére
Az a helyzet, hogy megvan/volt az előnye annak, hogy azért valamennyire tákolható volt a rendszer, most viszont tényleg teljesen zárt lesz. Engem special nem zavar, tényleg tipikus fogyasztó vagyok, fizetek az appokért, nem moddolok, hackelek, csak használom. Na, ezzel nem mindenki van így. Nekik ez fájni fog. Majd amikor nem lehet side loadolni semmit, minden csak AppStoreon keresztül, mint iOS-en, az is szép lesz.
-
moleculez
veterán
válasz
üzenetére
Igazából 5-6 évig szerintem kapnak frissítést, utána meg már amúgy is esedékes váltani, csak történik érdemi fejlesztés. Én már nem vennék Inteles macet, mert már a Big Sur is M1-re van optimalizálva, hát még a későbbiek.
Nekem most marad a 2018-as MBA, mert nem kell több, meg amúgy is várok pár generációt az AS-ből, minnél kevesebbet kelljen virtuálizálni. Majd '22 körül esedékes lehet.
-
-
totron
addikt
4SNS/0000001: TAOP-9.500 - hardvertesztben mit jelent?
-
válasz
üzenetére
A tovabb tamogatast sajnos ketlem, de majd kiderul, hogy mit lehet patkolni, amikor az elso ARM procis valtozatok alol kihuzzak a lepedot.
Pl egy korai Core 2 Duo iMacet mai napig tudsz hasznalni Windows 10-vel, illetve a 10.8-at nativan futtato osszes valtozatra korlatozasok nelkul lehet a proci fuggvenybeen akar 10.13-at rakni, kisebb korlatozasokkal pedig ujabbakat is. Nem hiszem, hogy ez megoldhato lesz kesobb. Pl. ami hacket csinaltam 10.12, 10.13 es 10.14-ben a software update mukodesehez (ezt tartalmazza dosdude1 csomagja is), az pl Big Sur-ban nem rakhato mar ossze.
-
válasz
Padre81
üzenetére
A Filevaultnal (2-es verzio egyebkent, amit most hasznalsz) nem az operacios rendszer keri toled az usernevet a boot soran. A "login screen", amit ilyenkor latsz, azt a rendszer firmware (pc-s terminologiaban a BIOS) rakja ki, ugyanis a teljes lemez titkositott, tehat szukseges egy usernev/password a bootolasi folyamat elkezdesehez is. Amikor ennel a firmware teruletnel jarsz, akkor mukodnek az USB es a Bluetooth HID eszkozok. Tehat megy kb barmilyen BT es USB eger. A Logitechnek azok az egerei, amik tobb gepet is tamogatnak, azok problemasak itt, mert van valami trukkozes, amivel mas es mas bluetooth addressu eszkoznek latszik, hogy a gepek ne keverjek ossze. Emiatt viszont a logitech nem a rendszer bluetooth kulcsok koze pakolja be a dolgokat, emiatt viszont a firmware se tud kapcsolatba lepni vele. Ezt a logitech ugy tudna megoldani, ha szabvanyosabb vizekre evezne (pl befejezne ezt a kapcsolos, tobb gepes supportot es magoldana normalisan).
A regi Filevault 1-nel csak a home foldered volt titkositva, igy az operacios rendszer fel tudott bootoli, be tudta tolteni a drivereket, el tudott inditani mindent.
Az eger egyebkent mukodik, ha nem bluetooth egerkent telepited, hanem a sajat logitech receiveret hasznalod. De ugye az meg kiall a MacBook Pro-bol.
Szerk: nalam a secure boot, Big Sur-ig a SIP is (most csak reszlegesen, a Filesystem protectiont be kell kapcsolnom) es a filevualt is ki van kapcsolva. A T2 titkositasatol is szivesen megszabadulnek, de attol mar nem lehet.
-
Padre81
csendes tag
Koszi. Ez eleg elkeserito. Azt hittem talaltam egy jo alternativat a gyari megoldasokra, de akkor legalabb ne irnak ra a termekre hogy for Mac. Raadasul azert nem olcso cuccok ezek. De az is erdekes hogy a sok youtube huszar aki isteniti ezeket a termekeket hogyan tesztelte oket, mert egyetlen reviewban sem mondta senki hogy hoppa ujrainditas utan nem mukodik. Vagy mindenki kikapcsolt FileVault-tal operal.
-
válasz
Padre81
üzenetére
Ha nem rakod fel a Logitech semelyik szarjat, akkor mukodik. Egyszeruen el kell felejteni azt a tragyadomb gyartot. Nala szarabb szoftveres kornyezetet senki sem kepes kesziteni (ha barmi valtozas van az OS-ben, kepesek eveket ulni amig adnak frissitest). Illetve, ha a hardverhez ragaszkodsz, akkor kell keresned mas szoftvert, ami kepes okositani.
-
Padre81
csendes tag
sziasztok! Arra tudtok esetleg megoldast hogy hogyan lehetne mukodesre birni a Logitech billentyuzetet illetve egeret a login kepernyonel? Az internet nepe azt mondja hogy ha be van kapcsolva a FileVault akkor egyszeruen nem mukodik az Mx Keys illetve MX Master 3, latszolag nem futnak a driverek amig be nem logol az ember. Koszi!
-
kkecskes
csendes újonc
Sziasztok!
Leginkább új, M1-es procival ellátott Mac Mini tulajoktól kérdezem, hogy Ti tudjátok a hívásokat fogadni a gépen? Nekem sajnos, ha rányomok a "Fogadás" gombra, akkor pár másodperc múlva dobja a hívást. Valami ötlet, javaslat?!Amit próbáltam: Cloud és fiókok teljes kijelenkeztetése és visszalpése gépen és telefonon. Mind a két eszközt újra is indítottam.
-
nyiriisi
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy 2011-es 21,5 imacet.
Tudtok ajánlani valakit kijelző portalanításhoz, pasztázáshoz, ssd beszereléshez?
Vagy valaki vállal itt ilyet?köszi.
-
-
erik5150
csendes tag
Sziasztok!
A régi gépek megszállottja vagyok így vettem egy Macintosh Plus-t. Mivel nem találtam olyan topikot, ahol esetlegesen beszélgetnének erről felteszem itt a kérdésem. Tudna nekem valaki esetleg írni egy system boot disket a macintosh plusomhoz, természetesen nem ingyen? Plusz keresek billentyűzetet is hozzá, ha esetleg van valakinek eladó! -
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
2015-ös air-t használja valaki bigsure-al?
mennyire használható? vagy inkább hagyjam és maradjak catalina-nal? -
-
koháry
tag
Üdv. Másnál nem cseszte el a Big Sur a samba megosztásokat? Van egy zidoo médialejátszóm erre van pár hdd, ssd kötve amin a filmeket tárolom és ezekről játszom le a filmeket. A számítógépről (macbook pro 2015 15" és egy iMac 2017 27") szoktam samba segítségével a letöltött cuccokat átmásolni a médialejátszóra kötött merevlemezekre. A Big Sur előtt minden működött azóta gondok vannak a smb megosztással. A finderben a hálózat résznél nekem egyáltalán nem látszik a médialejátszóm. Pár hete találtam egy fizetős programot FE File Explorer Pro amivel gond nélkül tudtam ismét csatlakozni a lejátszóhoz és másolni a filmeket, fileokat vezetékes és wifi kapcsolaton keresztül is. Most pár napja (a big sur update óta) megint nem tudom elérni a lejátszómat smb-n keresztül. Valaki nem tud megoldást erre a problémára?
-
-
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat

Czo: az a szép a TC-ben, hogy nem kell egér, ezzel együtt nagyon jó példákat írtál köszönöm!
blakey: TC tudja. Kijelölöm alt+m és b
File műveletek paraméterezhetősége alatt ezt értem.
Az előre beállított, listából kiválasztható mappákat is nagyon szeretem... (ctrl+d).
Összefoglalva: értem, hogy nem lesz ugyan olyan, mert akkor az windows + tc lenne.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
válasz
kleinguru
üzenetére
Sok-sok év windows/total commander használat után macos alatt eleinte sokat szenvedtem a hiányától. Próbáltam Commander One-t, Double Commander-t stb. Aztán megvettem a Forkliftet. Ez is elég távol áll a TC-től, de jól be lehet állítgatni (főleg a bill. kombinációkat). Így már nem is hiányzik annyira. A mappák szinkronizálása sajnos eléggé elmaradott a TC-hez képest, de a tömeges átnevezés elég jól sikerült.
Izomból tud webdav-hoz csatlakozni (ez nekem fontos), viszont hiányzik az F4-re mindent notepad++-ban való megnyitás. Ezt kerülőúton oldom meg: jobb klikk, megnyitás CotEditorral.
Gyorsnézőke pedig mac-en a legjobb. Szóköz. Mindent mutat, még pdf-et is.
Gyors fájlbabráláshoz meg a "megjelenítő". -
válasz
kleinguru
üzenetére
Itt kerdes az is, hogy mit szeretnel csinalni a vagolapra masol filenevvel. Pl ha az egesz filet cmd+c-vel a vagolapra helyezed, azok a szoftverek, amelyek a vagolapon levo objektum "text" reszet kerik el, ok ilyenkor a filenvet fogjak belliteszteni. Pl ilyen a Textedit.app. Ha pl. a teljes elerisi uttal kell az allomanyt beirni valahova, ami szoveget var (pl szinten Textedit.app), akkor oda eleg bele drag n dropolni, es a belehuzott objektum "text" resze, azaz a path belekerul.
De ha a cel peldaul az, hogy egy alkalmazasban a save panelt megnyitva, egy mar a Finderben megnyitott folderbe szeretnel menteni (vagy onnan megnyitni), akkor itt egyszeruen a megnyilo save/open ablakba huzd bele a foldert (pl bele tudod huzni a Finder "Path bar" nevu reszebol, de eleg megfogni az ablak fejlecben a mappa ikont es azt bele drag n dropolni. Big Sur-nel gonosz modon eltuntettek az ikont, de ha a mappa neven szinten a fejlecben ott tartod egy kis ideig a kurzort, akkor megjelenik).
Szoval minden, csak megszokas kerdese.
-
-
válasz
Ear001
üzenetére
Tömeges átnevezés, változatos kijelölési módok, gyorsnézőke, szabadon állítható szerkesztő. File műveletek paraméterezhetősége, kiválasztott file-ok nevévek vágólapra tétele, teljes elérési úttal akár.
Nyilván a megszoktam, megszerettem faktor (ez utóbbi a legerősebb érvem
). -
-
Szívesen kipróbálnám, de ahhoz nagyon drága, hogy ne legyen jó (oké visszaküldhetem, ha nem tetszik, de akkor nincs céges vásárlás).
Windowsról jövök kb 1 fél éve. Maradok is winen. A file-kezelés nem tudom elengedni...
RDP-vel használom a mellettem lévő gépet (vagy munkahelyről). Észrevettem, hogy nem megy sok windows-os billentyűparancs. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok (mármint trackpad és rdp windows)

Még egy haklit használok, de már megrendeltem az új minit.
Valakinek ötlete a Home és End gombok működésre bírására ötlet (képtelen vagyok megszokni fél év után is...)
-
-
Adee_91
aktív tag
válasz
Adee_91
üzenetére
Közben beneveztem egy trackpadre,egyelőre 3 napja használom,nulla lag,teszi a dolgát ahogy kell.
Bettertouchtool-al hozzáadtam jó pár plusz gesztust,amik viszont néha nem akarnak működni,ilyenkor BTT restart és megy megint. Gondolom nincs még rendesen optimalizálva m1-re,remélem ezt majd frissítik.
Összességében azt mondom megérte az árát,az egér cseppet sem hiányzik.
-
kkecskes
csendes újonc
válasz
bollokcs80
üzenetére
Köszönöm!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) és vannak a dolgok, amikről a Win-esek csak álmodnak.

Tudom vannak klón szerű dolgok, de nyilván nem ugyan azok. Továbbá a unix rendszerek file-okhoz való hozzáállása teljesen más, mint windows-on.