- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
UX
tag
válasz
tboldi #37819 üzenetére
Köszi, mindenkinek. A tevékenységfigyelő sem oldotta meg a problémát. Próbáltam kiszűrni a Safarihoz tartozó tevékenységeket, még olyat is találtam ami nem Safarival kezdődött, például a jófogás.hu (Pedig talán egy éve nem jártam rajta.)
Az ismeretlen dolgokat viszont nem állítom le. Kár hogy itt nem lehet kiszűrni melyik folyamat, melyik szoftverhez tartozik.Amúgy észrevetted hogy ékezet nélkül írsz?
-
UX
tag
válasz
tboldi #37682 üzenetére
Home, End, köszi.
Láma vagyok ma este, a berögzült dolgokat próbálom, a mellete lévő gombot, ami kiveri a szemem, nem.
hozzáteszem, ezt a két gombot talán még életemben nem használtam.
2. Igen, ez a módszer nekem is eszembe jutott, de macerás mindig azzal kezdeni hogy elhelyezgetem az applikációkat.Ez a BetterTouchTool még nem tudom mi fán terem, amit Syl ajánlott, de kider0tem.
-
UX
tag
válasz
tboldi #37673 üzenetére
Ahh, valóban.
____
Volna még pár kérdésem mindenkihez:
1. Képernyőfotót hogyan lehet kész0teni? A le0rás szerint shit+comman+3 vagy 4
Egyik sem működik.
2. Két ujjas appváltás csak teljes kép módban elérhető? Ez 0gy nem akkora fless.3. Oldal tetejére, aljára hogy léptek? Sajnos a görgő lenyomást semmi nem helyettes0ti a magic mouse-on.
4. Bónusz kérdés: Miért laggol a Firefox?
-
UX
tag
válasz
tboldi #37191 üzenetére
Mindegy, ha nem jön be eladom. Rájöttem hogy nekem kell ezt eldöntenem, mások véleménye sokszor szubjektív.
4-dik ipademet nyüvöm, és sokszor a falhoz vertem volna, de azt gondolom mostmár kiforrott a rendszer. Persze lenne még mit csiszolni a fáljkezelésen, a szövegkijelölésen, és ilyen banális dolgokon, melyben nulla fejlődést mutat az apple a létezése óta, de ezzel együtt tudok élni.
Az iphont viszont naponta falhoz verhetném, a tárcsázó bénasága miatt.Szóval elárulhatom hogy nem vagyok, és nem leszek fanatikus.
És míg másnak minden flott, minden tökéletes, nekem mások az elvárásaim. Eleinte sokszor ki fogok borulni, érzem.Egyébként win7-et használok, sohasem szívtam a windows-al, csak kisebb problémáim voltak, csak a kíváncsiság hajt, miben nyújthatna nekem többet a mac.
Az elvárásaim közzé tartozik hogy minden azonnal történjen, ne hátráltasson semmi. Most azért cserélek számítógépet, mert néha egy egy nagyobb méretű 3D modell tervezésekor tizedmásodpercekkel lassabb a gép mint én vagyok. Én már nyomom a gyorsbillentyűt a következő parancshoz, és húzom a kurzort, de a kurzor a visszapillantómban van.6 éve még erős gépnek számított, és két éve is kicseréltem benne, ezt azt.
Az M1-hez nagy reményeket fűzök, a rendszert pedig meglátjuk.
És hogy jót is mondjak az appleről, ha olyan lesz az alkalmazáskezelése mint az ios-nek, hogy egy szempillantás alatt ugyanott vagyok mint mielőtt kiléptem az appból, akkor nagyon fogok örülni. iPad-en ez zseniális. -
hszilard666
veterán
válasz
tboldi #36972 üzenetére
Az összes casio-ra igaz ez a jelző, az ár nem jelent semmit.
Valahol olvastam hogy minden embernek az életében van egy casio órája, elvileg az egyik legkedveltebb gyártó.
Mondjuk annyira nem szeretem az órákat, szép meg jó, de otthonra nem kéne egyik high end modell sem, nem is költenék rájuk, szerintem hagyom magamon a SS S0-s apple watchot az utolsó napomig, abszolút boldog vagyok vele.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
tboldi #36482 üzenetére
Gondoltam hogy akkor vmi gebasz történt nálam. Tegnap láttam hogy van frissités,gondoltam most frissitek,de azt irja naprakész ,és 12.0.1 van fent. Mi lehet vajon?
tegnap csak annyi történt hogy elinditottam a letöltését, de 30perc után leállitottam,mert nem volt időm kivárni. -
PlayMax
nagyúr
válasz
tboldi #36343 üzenetére
Nem engedi feltölteni a PH mert túl nagy fájl akkor….
Próbáltam már nem 1x ,5k s kijelző méret nem egyszerűblakey
Én nagyon finnyás vagyok mindenre ,ha már egy picit ragad vagy nem csúszik rendesen azonnal áttörlöm ablaktisztítóval a cuccokat ,én a telefont is naponta 1x vagy 2x áttörlöm.
Sokan az iMac kijelzőjére is panaszkodnak ,hogy pór mágnes…
Persze hogy az ,hisz minden fekete ilyen ,én őt is 1-2 naponta áttörlöm műszálas törlőkendővel. -
general
addikt
válasz
tboldi #36264 üzenetére
Az én G502-m szerintem vagy 10-12 éve megvan; de lehet több, mai napig hibátlanul működik, pedig nagyon komolyan használom napi szinten az összes gombját. Régebben FPS játékra vettem, még Windows alatt, de már nem annyira tolom, fotószerkesztés napi 6-8 órában, minden gombra programozva valami. Hibátlan.
Aki erre azt mondja, hogy olcsó műanyag fos, az másik bolygón él…Azóta sem találtam jobbat. Engem nem zavar a zsinór.
Pisztolyt kéne a fejemhez tartani, hogy medzsikmáuszt használjak. Amellett, hogy ergonómiai katasztrófa, sztem pontatlan is.
-
Syl
nagyúr
válasz
tboldi #36264 üzenetére
Én temérdek pénzt elszórtam már egerekre. Volt Magic Mouse 2-őm is. Nagyon akartam, hogy működjön. Boltból vettem, újonnan, nem olcsón, aztán mégsem.
Azt tudni kell, hogy piszok nagy mancsom van ([kép]), tehát nem pusztán a megszokás kérdésén bukott el dolog.
Nekem fogásra (hülyén hangzik, de) a Microsoft IntelliMouse jön be legjobban. (25 éve is az volt a kedvencem) De van Logitech G300s (több is, mert a görgője sz*r, viszont a sok extra programozható gomb piszok hasznos Mac-en) és most az MX Master 3-mal barátkozom. -
30z.Samu
titán
válasz
tboldi #35814 üzenetére
Ezek szerint a holnapi nem telepítgetős nap lesz, mert holnap jön ki az új MacOS is, amit szerintem felteszek inkább tisztán jobb a békesség alapon, meg amolyan megszokás. PC-men is mindig tiszta telepítést csináltam hardver, esetleges rendszer cserénél. Szerintem ez így tisztább.
-
30z.Samu
titán
válasz
tboldi #35178 üzenetére
Az új összecsukható telefonok Nekem is tetszenek, szerintem nagyon jó és egyben nosztalgikus. Nekem az Ericsson T10, T20 telefonok jutnak eszembe, régen nagyon akartam ilyen telefonokat és a Samsung telefonjai is jó pofák. Majd ha az Apple kihoz egy ilyet, akkor talán beruházok egyre..úgy tíz év múlva.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
tboldi #35169 üzenetére
Final Cut és Logic pro által sokkal könyebb és egyszerűbb lett a munkám és hamarabb végzek sokkal jobb minőséggel a feladataimmal ,ez nekem nagyon sokat jelent mert időt és pénzt is spórolok egyszerre.
Viszont ha ez a két program nem lenne ,dísz maradna a háztartásban az Apple asztali gépei ,mert sok esetben nagyot nevetek rajtuk mikor csak hozzáérek a PC m hez és érzékelem a különbséget.
Viszont az iPhone t és az iPad- ot soha nem fogja nálam leváltani egy android sem ,mobil világban magasan verhetetlenek maradnak számomra.
-
30z.Samu
titán
válasz
tboldi #35169 üzenetére
Én is Linux-oztam egy időben, de csak rövid ideig, kipróbáltam több félét, Nekem a Mint jött be a legjobban. Attól viszont én sem félek, hogy nem fogom megszokni a Mac-et, szerintem ez attól is függ, hogy ki mit szokott meg mondjuk munkája során. Pl van olyan, aki videóvágásnál a FinalCut-ra esküszik, valaki Premier-t használ, más Sony Vegas-t. Aki a FinalCut-on tanult meg videót vágni, az nem hiszem, hogy el fog elkezdeni más programot megtanulni.
-
30z.Samu
titán
válasz
tboldi #35016 üzenetére
Na az jó! Akkor azt nem kell(ene) cserélni. Bár idővel lehet pótolnám ezt is, csak hogy kerek legyen a történet.
Hiányzik a rendszer, na.
Volt egy 2013-as Air-em, szerettem, bitang jó volt, pedig nem volt egy acélos hardver alatta. Csak elkattant valami és kitaláltam hogy kell egy PC, így eladtam. De van, hogy szívesen használnék MacOS-t és nem Hackintosh megoldással. Most már úgy érzem hogy "kinőttem" ezt, játékra ott a konzol, szóval elgondolkodtam hogy lehet addig kéne pénzé tenni a PC-t, amíg még ér valamit és visszatérni MacOS-re. És miért asztali? Sajnos én olyan típus vagyok, aki eszik a gép előtt, videót nézek közben stb. A Macbook-nál mindig féltem, hogy véletlen leöntöm valamivel és mehet az egész szervizbe. Itt viszont "csak" a periféria menne kárba, nem mindegy.
Meg amúgy sem tervezem sehova se cipelni.
-
-
-
válasz
tboldi #34333 üzenetére
Köszi, én is azt találtam, hogy kirakom a dock-ra, aztán az már jó/elég.
Amit még észrevettem, hogy valahogy (főleg itt a fórumon, mert ugye azt nézem sokat, a chrome/safari megjelenítése tök más... úgy értem más a kontraszt, de még a betűket is máshogy simítja, kicsit fárad tőle a szemem, meg kell szokni). Nem tudom, ezt máshogy leírni, de tényleg ez van. Nem a kábel miatt van, kipróbáltam sima HDMi-n is, ott 100 Hz a max, ugyanaz. Azt is észrevettem, hogy a safari szebben simítja a betűket, lehet emiatt át kell térnem arra.
kleinguru: Igen, be fogom konfigolni a Siri-t, de még várok vele, attól églek kifeküdne az asszony, ha még előtte beszélnék is a géphez.
Programokat simán tudtam telepíteni, szóval gondolom ez a "rosetta" cucc automata, mert viber is pl. nem M1 kompatibilis, mégis simán felment. Azt észrevettem, hogy ott a görgetés még nagyon nem jól megy, illetve Spotify is random kilépked, főleg amikor boot után elindul.
A Blender első bétája, ami már M1 kompatibilis (2.93.0. beta), kint van, az viszont nagyon szépen megy már most, sok millió bolygón után kezd beszaggatni a viewport, majd kíváncsi leszek a textúrázott modellek esetén mit mutat.
Még valami: más is fizet elő Photoshopra? Volt régebben accom, amikor még vállalkoztam, ott közösségi adószámmal nem volt adó rajta. Most újra előfizetnék, viszont a vállalkozásom szünetel, inkább csináljak új accot és ne használjam gondolom így, mert a végén megszívom, hogy nem fizetek áfát.
-
válasz
tboldi #34282 üzenetére
Köszönöm, néztem sokat azt is, illetve még amit láttam, Tiles, és Amethyst. Nem nagyon mutat árat, ha weben keresztül nézem, majd am ini-ről Appstore mutatja normálisan. Persze elég csak egy, és egyszer kell megvenni, így vagy lesz próba, vagy próbálom kitalálni, melyik hasonlít legjobban a windows megoldásához és azt veszem meg. Gondolom, az apple IS-hoz rendelt Apple pay-el tudok fizetni mindenért úgy, ahogy iPad/iPhone Appstore esetében is.
-
Syl
nagyúr
válasz
tboldi #33684 üzenetére
A Vmware Fusion Player "non-comercial" használatra ingyenes.
-
Syl
nagyúr
válasz
tboldi #31085 üzenetére
Ezt a görgetést nem értem. Ha egy programnak több ablaka van nyitva, csapágyasra hajthatom az egérgörgőt, akkor sem csinál semmit. Mint ahogy a cmd+tab sem hozza fel a lekicsinyített (nem elrejtett) programablakokat. Egyszerűen a Doc hihetetlenül buta a Win tálcához, vagy akármelyik Linuxos másolatához képest.
-
moleculez
veterán
válasz
tboldi #29645 üzenetére
Az a baj, hogy a routeremen nincs USB, csak Ethernet. Én kiszedtem a régi laptopból az SSD-t, meg a hdd-t, van 1.2Tb-m egy dupla házban. Sztem rakok közéjük egy Raspberry Pi-t, aztán problem solved. Routert nem akarok cserélni, mert nagyon nagy macera lenne mindent újból beállítani a házban, rengeteg cucc lóg rajta (nem egy időben, hanem összesen).
-
válasz
tboldi #29632 üzenetére
Köszi, ez a megoldás elég szimpatikusnak tűnik. Ez menne TimeMachine backuppal? Mire kellene formáznom a winyót? vagy az mindegy? így már akár NTFS is lehetne?
A Synology NAS-t kicsit nagyágyúnak érzem én is, amikor csak egy backup megoldásra van szükségem (nem azon akarok futtatni plex szervert vagy bittorrentet pl.) - de azt sem zárom ki.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Xbox Series X|S
- BestBuy ruhás topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Macbook White 13" unibody
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest