-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
kkecskes #33888 üzenetére
Én most vagyok túl a kipróbáláson (Mac Mini M1/8GB/256SSD), összességében egész kellmes tapasztalataim voltak. Linux-os múltam alapján sokkal könnyebben elboldogultam, mint i(Pad)OS-en a korábbi telefonos és tabletes próbálkozásaim kapcsán.
Persze itt is voltak furcsaságok és számomra szokatlan megkötések (jobbról balra rendezés, appokat nem lehet kitenni az "asztalra"), de elboldogultam.
Sebességben is egész jó az M1 chip, bár inkább csak videókódolással pörgettem egy kicsit, játékból nem találtam olyat, amivel PC-n is játszok, így nem tudtam összehasonlítani. Munkára, kreatív dolgokra bőven megfelel. Ahogy elnéztem, kompatibilitási gondok azért vannak, pl. Bootcampre sincs még jó alternatíva. Windowos programjaim Mac-es változatát is megtaláltam többnyire, bár inkább a weben, sem mint az Appstore-ban. Ami tetszett még: Csendes (jelenlegi 5 éves PC-m hozzá képest egy sugárhajtású repülő).
A perifériákról: Rendeltem mellé egy "kicsi" Magic Keyborardot és egy Magic Mouse 2-t. Előbbin eléggé szokatlanok voltak az eltérő vezérlőbillentyűk, de inkább a kialakítása és a lapossága zavart, többórás, aktívan gépelős munkához nekem nem lenne jó.Az egéren tetszett az érintésérzékeny görgetés, de a kialakítása túl lapos és a sebessége borzasztóan rossz (az általatok fentebb leírt mókolásokat nem próbáltam.) A saját Logitech cuccaimat rádugva sokkal kényelmesebb volt, pedig nem high-end perifériák (MK 270 bill-egér kombó).
Wifi, BT, LAN gyors, interferenciát nem tapaszaltam, se TWS fülessel, se soundbarral párosítva (Wifi 5 GHz-en ment).
Rendelés és visszaküldés precíz és megbízható, bár idefelé jövet kicsit csúszott a szállítás, mert máshonnan szedték össze a gépet és a perifériákat.
Köszönöm a korábbi tanácsokat, segítséget mindenkinek. -
Syl
nagyúr
válasz
kkecskes #33888 üzenetére
Kérdés mielőtt belevágok a kísérletezésbe:
Nekem a Minire kapcsolódik a Magic Trackpad 2, a Magic Mouse 2 és egy (vezetékes) MS IntelliMouse.
És csak a Magic Mouse sebességét szeretném állítani, mert a másik kettő megfelelő.
Az általad linkelt terminálos mókolással lehetséges?
Mert nekem az sem egyértelmű a cikkből, hogy itt a trackpadra vagy az egérre vonatkozik a beállítás, mert folyton keveri a fogalmakat. -
tDr1v3r
veterán
válasz
kkecskes #33817 üzenetére
A sajat kis mocskaim.
(Epitett 60%-os mechanikus + Razer Abyssus)
En mindenkepp valami mechanikus billt vennek a helyedben, sokkal jobb mint barmi mas hosszutavon. Melle egy normalis eger (ebben nem lehet mellefogni egy 3 gombos Razerrel v SteelSeries, Zowie-vel sztem), Magic Trackpad (nekem ergonomiailag ugy esik az asztalon az MBP hogy nem kell), igy teljesen le tudod tudni normalis periferiakkal a gep kezeleset.
Esetleg eger helyett mehet trackball is, en munkahelyen tesztelgetem, nem rossz az sem, majdnem olyan patent vagyok vele mar mint egerrel.
-
Syl
nagyúr
válasz
Részemről:
- Klasszikus PC billentyűzet, low profile, a régi Thinkpad laptopok formájával. A numerikus rész annyira nem is létszükség, ellenben fizikai F1-F2-F3... stb., valamint home-end, pgup-pgdwn gombok nélkül meghalnék a munkámban (nem! az apple-féle cmd-jobbra, balra stb nekem nem kell!). Plusz extra, hogy a magyar pécés billentyűzetet magyar pécés kiosztással használom. 30 év beidegződést ilyen korban már nem lehet leváltani
- Magic Trackpad 2 - ez a legokosabb beszerzésem a Mini mellé. Bár dolgozni nem nagyon tudok vele, minden másra tökéletes.
- Magic Mouse 2 - ez meg a legostobább. Internetezgetni jó, de munkára totálisan alkalmatlan. Az egy dolog, hogy a nagy lapát kezemmel nem egyszerű kezelni. Az igazi gond a touch felülete. Állandóan hozzáér az ujjam és már el is mozdult minden a képernyőn. Ráadásul egy sima kattintást sem tudok vele egérkurzor elmozdulás nélkül megejteni.
- MS Classic IntelliMouse - imádom. Volt Logitech G300S, rakat extra, konfigurálható gombbal, sajnos gyorsan megdöglött a görgő gombja, ezért váltottam a bő két évtizeddel ezelőtti első szerelemre -
válasz
Gyári, kisméretű Magic Keyboart (korábbi verzió, fordított T kurzorgombokkal) plusz hozzá tartozó Trackpad és egy Razer DeathAdder egér.
A billentyűzet kb. elpusztíthatatlan, aminek kimondottan örülök, mivel az új billentyűzeten a kurzor gombok nem különülnek el és ez engem zavar. Plusz mivel kisebb méretű, az egér is közelebb tud lenni, ez kényelmesebb. Igaz, nem Excelben és nem számokkal dolgozom 0-24-ben, mert ha így lenne, akkor a numerikus rész azért sokat dobna.
-
Padre81
csendes tag
válasz
kkecskes #33761 üzenetére
Szia, nagyon tetszik egyelőre. 16Gb-s verziót választottam biztos ami biztos alapon, bár én elég mezei felhasználó vagyok, munka során csak a céges virtuális gépet kell elérnem VmWare-n keresztül. Bluetooth para nem volt, igaz wifi helyett kábelt használok, illetve az egér és billentyűzet is gyári. JBL BT hangfal is gond nélkül működik.
-
birorichard
őstag
válasz
kkecskes #33764 üzenetére
Nincs mit. Lehet, hogy ez egy ilyen ram szabott osszeallitas, de eddig semmi kompatibilitasi problemaval nem talalkoztam.
dbms-eket nem probaltam, de pl a postgre-t neztem/olvastam neten, azzal is van 1-2 idegesito bug, uh azert erdemes jol megnezni, mielott lyukra futsz vele, mert aztan varhatod a patch-et.Bocs, itt irok, 8GB.
-
birorichard
őstag
válasz
kkecskes #33762 üzenetére
Nem, meg mi csak az 5ghz csatornat hasznaljuk a routeren, uh nem is interferal (a mini is wifin csatlakozik es bill es eger is bt-s).
Amugy python, igaz csak 2.7-et probaltam, de compile-lolja rendesen (lib-eket nem neztem, meg hat nyilvan osszeset nem is tudnam), asp.net core-os debug hibat javitottak egy os frissitesben, az is megy (egyszeru projektet neztem csak, 3.1, 5.0 verzio), xcode nyilvan megy, massal abszolut nem foglalkoztam/zok, uh csak ezeket neztem.Java-val ugy hallottam, hogy vannak bajok, virtualizalas sem tokeletes, uh ilyen docker/kubernetes kontenerek sem 100%-osak talan.
En ket monitorral hasznalom 1080p, 1440p, megy jol, nincs vele gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest