Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nekem alapvetően arra kellene hogy tudjam használni Mac-hez is és tudjak telefonálni vele illetve majd az online előadást hallgatni sem lenne rossz. Van Earpods-om, de őszintén szólva nincs kedvem ki-be dugdosni a hangszórót és a fülest a gépen. Azért is kérdeztem, hogy ki mit használ.

-
30z.Samu
titán
Ismét kutatom a közvéleményt. Ti milyen headset-et használtok a Mac-hez, amivel lehet telefonálni is? Egyáltalán szoktatok a gépen telefonálni? Azért kérdezem, mert nem feltétlenül ragaszkodom az Airpods-hoz, csak legyen valami, amit felismer a telefon is és a gép is és az sem hátrány, ha tudok vele telefonálni. Jelenleg van egy Sony headset-em, amit ugyan felismer mindkettő, csak a mikrofon része nem annyira jó, nagyon halkan hallanak vagy egyáltalán nem.
-
30z.Samu
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem, Google-ban keress rá, elindítod a dmg fájlt, majd amikor kihozza a három ikont csak húzd el őket valamelyik mappába vagy akár az asztalra és kész. Ahogy elindítod egyből ezt a simítást fogja feldobni. Ahogy elnéztem mást is lehet benne állítani, de én nem másztam bele, csak kipróbáltam.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Update: sry a sok posztélt, úgy néz ki, hogy pram reset megoldotta, bár nem "zenélt" kétszer a gép, de elvileg megcsinálta.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Illetve, nincs képem ki-bekapcsolás után a monitoron, csak ha kikapcsolom a monitort, és vissza. Meg is találtam..
Sleep nem játszik.

Komolyan ennyi idő alatt ez nem lett javítva? Jaj..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nu, meglett a mac mini. Még barátkozunk, nagyon fura az osx, és a dock, de barátkozunk.

Első kérdés, Safarin belül valami betűsímítást lehet csiholni? Nem szoktam meg annyira a cleartype-ot, de ez azért nekem kicsit rondának hat ahhoz képest. Persze használható meg minden, csak nah.

-
Alex91
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem tudom, hasznalt piacon mennyiert mennek ezek?

-
Alex91
félisten
[link] , hatha valakinek ez is megfelel ennyiert….
-
blakey
titán
Ez nem kötekedés, tényszerűen állítottad, hogy az egérgörgetés ellentétesen működik, márpedig nem. Megint mártírnak állítod be magad, holott csak rosszul fogalmaztál és az lett javítva. Egyébként igen, nálad is előfordul elég sok "user error", nálam is néha előfordul, de ettől még nem dől össze a világ.
-
Kókuszdió
nagyúr
Lehet ,hogy nincs gond ,inkább csak figyelj arra ,hogy max. csak egy pár modult rakj bele (nem tudom mennyi foglalat van a gépedbe).
Ilyen CL17 és CL19-es ramokat ne keverj ,legyen egy normális gyári kit ,én a Kingston-t ajánlom és abból is vlmi jó fajtát ne ilyen alap semmit ,azok a PC alaplapokban sem válogatnak és megesznek mindent.Nekem gyárilag CL19-es ramok voltak benne és a vásárolt Kingston jobb minőségű nála gyorsabb időzítéssel.
Nálam azon sem csodálkoznék ,ha beleraknák egy 3200Mhz-es modult és annyin is menne mert Z490-es chipset alaplap van benne ami gyakorlatilag 4000+Mhz-es ramokat is kezel - mondjuk ehhez be kéne kapcsolni az XMP-t és arra nincs lehetőség így marad a gyárilag megadott 2666Mhz és csak az időzítésen tudtam reszelni sikeresen. -
-
-
hszilard666
veterán
+1, tapipadon szuper a görgetés, eszembe sincs megfordítani. Sőt ha jobban belegondolok, eszembe se jut mikor használtam utoljára egeret MacOS alatt. Annyira jó a trackpad experience, hogy eszembe se jut egér után nyúlni.

-
blakey
titán
-
blakey
titán
Ha oda írtad volna, hogy a kezdeti induláskor (alapból) akkor nem válaszoltam volna, ezt írtad: "Igazából az egérgörgetés Mac-en működik ellentétesen, a többi rendszeren az elmúlt 30+ év gyakorlata szerint megy ma is." - azaz, szerinted ellentétesen működik, ami így nem igaz .A többi rendszeren is megfordítható
. -
-
-
Kókuszdió
nagyúr
Skacok ,
Felraktam iMac-re a Windows-t kíváncsiságból.
Nem tudjátok ,hogy a ram-ból mire foglal el 200mb-ot ha van dvga a gépezetben?[kép]
Érdekelne még ,hogy az egér görgetés miért ellentétesen működik és a weboldalakon annyira nem olyan folyékony?Bocsánat ,de hírtelen a billentyűkombinációkat sem vágom így nem tudtam készíteni screenshot-ot.
-
Mr Bond 007
őstag
Vmware esxi tud mac os-t is futtatni. (patcher kell hozzá hogy felold a gyári korlátozást) Onnantól ugyanúgy megy mintha win vm-ek futnának. (persze nem tökéletesen, mert nem lesz 3d gyorsítás, de alap felhaszálásra jó)
Ugyanakkor ha komolyan több gépre van szükség akár régebbi inteles miniket is megéri megvenni. Hosszabb távon kifizetődőbb.
Vagy ha 1 vassal akarod letudni akkor mac pro és apple remote desktop. (egyszerre többen is be tudnak jelentkezni) Vagy ha jön új erősebb apple siliconos mac mini, kevés userre akár az is elég lehetne rammal és külső ssd-vel ki bélelve.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne mac virtualizációról.
Ha veszek egy normálisabb nyers szervert (valahol 20 cpu thread fölött), rá tudok rakni linuxot, arra egy vm keretet, és futtatni tudok 8-10x win10 home-ot rajta, ami általános munkahelyi felhasználásra elég (pld szöveget szerkeszteni, levelezést intézni stb).
Mac-nél létezik olyan, hogy külön os példányokat futtatni közös gépen? Kellene legalább 2 független desktop, ahova user-ek team viewerrel beléphetnek. Létezik / nem létezik? Ha létezik, mi kell hozzá?
Köszönöm
-
Én arra keresem a megoldást, hogy ne kelljen kétszer klikkelni, ha mondjuk egymás mellett van 2 program (széles monitor). Mivel ugye első klikk az mindi a programot aktiválja, másodikkal kezdesz "dolgozni". Azért zavaró, mert így mondjuk jobb oldalon nézek egy tutoriált, leállítom, átklikkelek a baloldali programra, ahol csinálnám, de ugye kétszer kell, nem egyszer, mint vindowson. Visszafelé ugyanez.
-
30z.Samu
titán
Skacok! Esetleg van valami megoldás arra, hogy a Safari ne vegye le a videó minőségét Youtube-ozás közben ha esetleg kicsit lejjeb görgetek a kommentek közé és vissza? Ha esetleg másik oldalt böngészek, miközben megy a videó, akkor nem veszi le a minőséget, csak ha legörgetek a kommentekhez.

-
30z.Samu
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Nálam a rendszer dinamikus témára van beállítva, tetszik, hogy a napszakhoz igazítja a színsémát meg a hátteret. Telefonon nem tetszik, de MacOS-en bejött már a Mojave alatt is, csak azt már nem használtam sokat, mert nem sokkal a rendszer megjelenése után már eladtam a Macbook-ot.

Egyébként én valahol azt olvastam, hogy októberben jön az új OS.
-
30z.Samu
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Eddig is ilyen "színes" volt a Safari? Gondolok itt arra, hogy amikor belépek egy oldalra, akkor alkalmazkodik az oldal színsémájához és olyan színre vált. Itt az oldalon mondjuk marad szürke, de ahogy görgetek, úgy a címsorban is látom ahogy megy le, ami tök látványos. De pl a Vodafone oldalára fellépve átvált a böngésző pirosra. Nem zavar különösebben, csak eddig nem vettem észre.

-
Kókuszdió
nagyúr
Új rendszer mikor jön iMac-re?
Frissített safari gyorsabb lett nálam.Alex91
Egy 10700k+5500xt gépen?
Ne hülyéskedj simán!Nem frissítem am ,hanem tiszta telepítéssel rakom majd fel.
-
30z.Samu
titán
válasz
Kicsikatona7
üzenetére
Nekem nincs ilyen problémám, bár bevallom őszintén, hogy nem tudom, hogy lehet megnézni hogy a gép éppen melyik frekvencián van. A modemen be van kapcsolva az 5GHz is, meg a 2,4GHz is, gondolom az 5GHz-re megy, ha lehetősége adódik rá, mértem is anno sebességet, teljesen jó volt.
-
Kicsikatona7
tag
Sziasztok, a napokban vásároltam egy Mac Mini m1 gépet, kérdésem/problémám az lenne, hogy amikor 5Ghz Wi-Fi-re váltok, az nagyon belassul, konkrétan 2 mbps-t mérek, ha a Mini-vel lecsatlakozom a sebesség is visszaáll 500 mps köré. Próbáltam "option" klikkel a fent a Wi-Fi szimbólumra kattintani és ott az 5Ghz hálózatra, ahogy rácsatlakozom sebességnek pár másodpercig 700 mbps körüli értéket ír, majd lecsökken 6 mbps-re. Találkoztatok már ezzel a problémával? Van rá megoldás?
Köszönöm előre is! -
hackeeeee
Jómunkásember
Van egy jelenleg NTFS-ben lévő SSD-m, azt lehet, hogy rátenném a Minire, és majd lehet le is formáznám a későbbiekben. Minden gond nélkül megy az NTFS fájlrendszer olvasása az elején, vagy esetleg kell kezdenem vele valamit, hogy működjön? Valszeg leszedek róla pár cuccot, aztán formáznám.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Magic Trackpad 2 & Magic Mouse 2 - mindkettő szereti nem érzékelni a (weboldal) scrollt. Percenként előfordul, hogy kétszer kell simítanom ahhoz, hogy megmozduljon az oldal. Ha a trackpad-et rádugom a gépre akkor azonnal megszűnik a probléma.
A bluetooth fejhallgatómat és/vagy hangszórómat is legalább hetente egyszer elhagyja a Mini. Hallgatok valamit, aztán egyszercsak "bluetooth disconnected"...Nem tudom az M1-es Minin milyen a kékfog, de az inteles géppel nekem nagyon rossz tapasztalatom van.
-
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Jujj, köszi, még sosem nyertem semmit
Viccet félretéve, nagyon jó,hogy működnek a gesztusok ezen is, így két legyet ütök egy csapásra. Persze, ezt vezetékesen használom, bt-al nekem gondjaim vannak az olyan cuccal Mac mini-n, ami nem gyári (A bill és egér is a saját dongle-jén van hozzápárosítva, nem bt-on).
Míg az airpods pro, meg a többi ilyen remekül megy, addig ha a táblát, vagy egeret csatlakoztatom bluetooth-on, akkor "néha szaggat a mutató például. -
30z.Samu
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ha nem tudsz dönteni, akkor menj be egy iStyle-ba és ott ki tudod próbálni egy laptopon.

Vírusirtót én Windows-ra sem telepítettem, ott volt a gyári, nem volt vele semmi probléma. Vagyis lehet, hogy nem volt az igazi, de én nem szambáztam olyan helyeken, ami potenciális vírus veszély. Nem is volt gond a géppel.
-
-
Rebelf
aktív tag
Itthon még mindig nem lehet kapni thunderbolt 3 usb-c - Hdmi 2.1 adaptert ?
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ez azért felhasználásfüggő. Én kezdetben egerésztem, ugyanúgy mint előtte Linuxon és Windowson is.
Aztán egy éve vettem egy Magic Trackpad 2-őt. Zseniális cucc, valóban. Persze kell hozzá a BetterTouchTool, hogy kiteljesedjen.
Azonban. Munkához minden esetben a trackpad balra el, jobb kézbe a megszokott egér és azzal dolgozom. -
30z.Samu
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen, itt is kb mindenki a Trackpad-et javasolta a Magic Mouse helyett. Nagyon jó gesztusokkal kezelni a gépet. Nekem volt régebben egy 2013-as Macbook Air-em, ott szerettem meg a Trackpad-et. Windows-os laptopoknál első dolgom az volt, hogy rádugtam egy egeret, egyszerűen nem akartam használni a tapipadot. De a Macbook-on megváltozott és amikor megvettem a Minit végül ezért is döntöttem a Trackpad mellett. Meg azért is persze, mert itt is javasolták serényen, hogy inkább azt vegyek a Magic Mouse helyett. Az persze más tészta, hogy Windows-on továbbra sem szeretem a tapipadot, de azt el kell ismernem, hogy sokat javult ott is a helyzet. De számomra még mindig a Trackpad a király.

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
30z.Samu
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Amikor megvettem a Minit, akkor a PC-ből megmaradt USB-s billentyűzetet meg egeret használtam. A funkcióját ugyan ellátta, de mégsem volt meg az az Apple feeling ugye.
Így hát vettem egy sima Apple billentyűzetet, meg egy első generációs Trackpad-et. Ez a "kis" változtatás is tök jól feldobta az asztal összképét és nem mellesleg nagyon jó használni őket. 
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nálam is fent van, iMac 2017-esen jól megy, nem látok gondot.
-
30z.Samu
titán
Köszi mindkettőtöknek!

Hát mivel nem érkezett válasz, hogy fel merjem-e tenni a Safari 15-öt, feltettem.
Eddig nem vettem észre, hogy pörgetné a gépet, a Tevékenységfigyelő szerint sincs semmi érdekes. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
icecave
üzenetére
Nekem billre marad a magic keyboard, abból is a TKL mert most is tkl-t használok, egérből valszeg egy Logitech MX Anywhere 3, mert nem hiszem, , h a magic mouse-t képes lennék megszokni.
Ő, ez érdekes, akkor lehet visszakeresek, köszi.
Ear001: Jahogy jah, értem, hát én úgy voltam, hogy ha kell akkor kap egy külső SSD-t, de a ram legyen meg, mert tárhelyet tudok neki adni, de memóriát nem.
-
30z.Samu
titán
Mac-ra van bevált képszerkesztő program? Nem PS szintű, csak egyszerűbb dolgokra, kollázs, esetleg egy kis filterezés stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- GAMER PC - GTX 1080Ti - Ryzen 2600X - 48 GB DDR4 - 512 NVME SSD / 1000W
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor most már tudom, hogy 5GHz-n megy a Wifi.