- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
Adee_91 #41182 üzenetére
Funkciotol fugg, hogy kell-e gomb, itt semmi valtozas nem tortent az evek alatt.
Amikor "feloldod" az egesz gepet, mert elotte sleepelt/screensaverezett/aludtamontor, akkor nem kell gombot nyomni, ahogyan regen sem kell. Viszont, amikor pl. a Safariban oldod fel a jelszavak listajat, vagy amikor sudo-t engedelyezel, ahogyan a multban is kelett gombot nyomni, ugy most is kell gombot nyomni.
-
Czo
addikt
válasz
Adee_91 #40228 üzenetére
Semennyire. Minden architekturavaltast is ugy kivitelezek, hogy a regin meg fusson ugyonaz, ami az uj architekturan mar fut, igy kompletten rantom at az egeszet, es javitom meg a bootot, majd frissitem tovabb. Semmit nem kell, soha ujra beallitani. Ez az ARM-os install, eredetileg PPC volt egyszer, reges regen a multban.
-
oszy
veterán
válasz
Adee_91 #37129 üzenetére
Nekem egy mac mini, 2012 late, van, 2.3-as i7, 16 GB memóriával. Most ismét elgondolkodtam a cserén, de lehet iMac irányba mennék. Gondolom a monitorra is találnék vevőt.
Az M1 chip miatt vennék újat. A kérdés, hogy valóban megéri-e az iMac vagy inkább a 16 GB-os mini? -
Adee_91
aktív tag
válasz
Adee_91 #33867 üzenetére
Közben beneveztem egy trackpadre,egyelőre 3 napja használom,nulla lag,teszi a dolgát ahogy kell.
Bettertouchtool-al hozzáadtam jó pár plusz gesztust,amik viszont néha nem akarnak működni,ilyenkor BTT restart és megy megint. Gondolom nincs még rendesen optimalizálva m1-re,remélem ezt majd frissítik.
Összességében azt mondom megérte az árát,az egér cseppet sem hiányzik. -
válasz
Adee_91 #33869 üzenetére
Ez így van, ettől függetlenül jobb a kábeles. Ha lenne kisméretű madzagos billentyűzet és trackpad, azt is lecserélném erre, hogy ne kelljen a töltéssel vacakolni. Nem zavar a kábel.
Egyébként a Trackpad nagyon jó kiegészítő, de asztali konfigurációt esetén, csak azt képtelen vagyok használni. Ellenben a MacBook Pro mellé nem nagyon kell az egér, ott valahogy kényelmesebb és jobban kézre áll a tapipad.
Ja, most jut eszembe...
Az sem mindegy, mekkora felületen cibálod a kurzort. Ez egy 38 colos ultraszéles kijelző, amin jóval nagyobb utat jár be a kurzor, így jobban látszik az is, ha akadozik. Ugyanaz a wireless egér kevésbé volt zavaró a MBP beépített kijelzőjén, mint küldő monitoron. Persze, valószínűleg csak afféle pszichoszomatikus izé, de mégis, eddig bármilyen kábel nélküli egeret próbáltam asztali szetten, messze nem volt olyan vaj sima, mint ezt a kábeles Razer.
Mindenesetre gyalázat, hogy Mac-en ezzel is szenvedni kell, míg bármilyen ócska PC-re dugott adapteres noname vezeték nélküli egér tökéletesen teszi a dolgát, mindenféle hókuszpókusz nélkül. No comment. Szívtam eleget vele...
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Adee_91 #33863 üzenetére
Nálam is 2018-as mini, és sajnos itt is laggol néha + van hogy fel-le csatlakozik a gépre a trackpad...
előtte a tb3-as ssd-m miatt bootolt mindig hibával a mini, azt javították a 6-os Mojave sec update-ban, de a bluetooth problémát nem sikerült... persze a 2019-es iMac-emnél nincs a trackpaddal probléma... -
Syl
nagyúr
válasz
Adee_91 #33863 üzenetére
Igaz nem M1, hanem Inteles Minivel, de én használok Magic Trackpad 2-t és Magic Mouse 2-t is. És biza mindkettőben van időnkénti lag. Leginkább weboldal scrollnál lehet észrevenni. Húzom az ujjam és nem történik semmi. Ismételt húzásnál meg megy rendesen.
Ha a trackpad-et tyúkbéllel rádugom a gépre, akkor semmi lag nincs, működik, mint a kisangyal.szerk.
A magic cuccok 30-40 centire vannak a Minitől, ami 5 GHz-en kapcsolódik a routerhez. -
Syl
nagyúr
válasz
Adee_91 #33837 üzenetére
BetterTouchTool - én vagy két tucat gesztust ráraktam a trackpad-re. Vannak globális és alkalmazásfüggő beállításaim. Alkalmazás elrejtése (cmd h), böngészőlap bezárása, link megnyitása új lapon, váltás a lapok (vagy bizonyos alkalmazásban a megnyitott dokumentumok) között stb.
(#33838) r4z
Én is így szoktam. Alapból csak trackpad, de ha dolgozom, akkor a trackpad megy balra, jobbra meg jön az egér.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged