- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Divinity #35186 üzenetére
Nyilván megszokás kérdése is ,főleg ha te sokat linux oztál.
Én pisis korom óta PC ket raktam össze ,maga a Windows eléggé berögzült az agyamba ,minden porcikája és a gépek alkatrészei az kisujjamban vannak.MiklosSaS
Ha egy személyes kérdésre szükséged van ,nyugodtan kérdezd meg privát üzenetben ,ne itt rontsd a levegőt és ne generálj feszültséget. -
poLeH
junior tag
válasz
Divinity #34646 üzenetére
Köszi , de nem sz@rakodnék vele,használom továbbra is a chrome-ot Safari mellett. 2 kattintás vele és lefordítja az egész oldalt ,integralva..
még mindig azon az állásponton vagyok hogy kicsit szégyen hogy a világ legnagyobb cége nem jutott még el erre a pontra. Egy szótárról beszélünk csupán…. Közben annyi pénzük van hogy meg számolni nem tudják .ilyen alap egyszerű dolgot képtelenek kivitelezni. -
válasz
Divinity #34547 üzenetére
Nekem ugyan Craft van, de az majdnem ugyanaz. Nekem is nagyon bejött, kivéve, hogy a fényerő beállításokat nem tudja megjegyezni, egy idő után mindig max fénnyel villan ki. Ez azért egy 70k-s billnél elég öngól. Ha nem levásárolható céges bónusz keretében vettem volna, nagyon pipa lennék.
-
Padre81
csendes tag
válasz
Divinity #33803 üzenetére
Szia, az MX Keys-nél meg tudtad oldani valahogy a magyar karaktereket? Nem úgy tűnik, hogy magyar billentyűzetes létezne, pedig nagyon tetszik ahogy az MX Master 3 is. A gyári (kis) billentyűzetet illetve egeret holnap viszem vissza az iStyle-nak, nagyon nem jöttek be sajnos.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Divinity #33475 üzenetére
"Azért magyar nyelvű mert Magyarországot célozza a hirdetés."
Aha. És akkor teljesen normális dolog, hogy a magyar nyelvű reklám alatt az árusított termék nem magyar kiosztású... mert idehaza annyian beszélnek angolul és teljesen normális preferencia, hogy az emberek 85%-a angol kiosztású billentyűzet használ.
Ezt ne akard már bemesélni nekem..."Az, hogy a kiosztás nem magyar az teljesen más kérdés, ha nem reklámozták volna lehet velem se jött volna szembe és nem azt vettem volna."
Hogy lenne más kérdés. Egy és ugyanaz a dolog.
Syl
Erről van szó. Nekem sincs azzal gondom, hogy így árusítja, hirdeti, de az probléma, hogy nem derül ki az első körben, hogy a termék nem magyar kiosztású. Ugyanis ha a magyar piacot akarja megcélozni, akkor ildomos lenne magyar kiosztással árulni. -
devil-k
nagyúr
válasz
Divinity #33473 üzenetére
Látom, nem érted.
Akkor eleve nem magyar reklámmal kellene promózni, mert így félrevezető. Nálam pl. nem kritérium az angol kiosztás annak ellenére, hogy írok, levelezek angolul napi szinten.
Azért lenne jó egy helyről venni mindent, hogy ne az legyen, hogy a Mac Mini megjött, viszont az egér 2 hét múlva fog, a billentyűzet pedig 3 hét múlva érkezik meg.
-
Syl
nagyúr
válasz
Divinity #33420 üzenetére
> appokban nincs hiány
Szerintem csak ingyenes appokban van hiány. Alapvető, Winre free biszbaszokért is Apple platformon fizetni kell. A legpofátlanabb szerintem a SmoothScroll, az egérgörgővel való "sima" görgetés kezelésért kért éves díjjal...
Alapvetően nincs bajom azzal, hogy fizetni kell az appokért (elvégre teljes Adobe előfizetésem is van), de nagyon zavar, hogy Apple platformon minden a pénzről szól.
A Safari nagy újdonsága, a web extension, valahogy az se fényeskedik. Tízezrével vannak Chrome és Firefox bővítmények, amiket most már könnyű lenne portolni Safarira, de nem látom a gyarapodást. Miért? Mert ezek csak az Appstore-on keresztül érhetőek el (helyes), amihez a bővítmény készítőjének éves díjat kell fizetnie (no comment)> a gyári sidecar-hoz iPad kell
A gyári sidecar-hoz újabb iPad kell. Mert pl. az én 2017-es iPad-emmel nem működik. Duet Display-t vettem meg erre a célra.
-
Alex91
félisten
válasz
Divinity #33213 üzenetére
En szamoltam, ha ugyanazt szeretnem, mint mondjuk iMac eseten, akkor tobbet fogok fizetni a Minivel. (Az mas kerdes, hogy az iMac-et meg mindig arul HDD-vel, de szerintem mar az AppleSiliconra gyurnak egy ideje..) Es igen, szerintem arany arban nyomjak a miniket a hasznalt piacon is, annyit nem ernek, mint amennyit kernek ertuk..
-
Syl
nagyúr
válasz
Divinity #33097 üzenetére
Az egész RAM egy Level 4 cache, ami qrva gyors és hatékony memóriatömörítést is biztosít (a mac eddig is, ahogy az ios is, a háttérben csücsülő inaktív alkalmazásokat tömörítette)
Más:
Boot idő. Reggel benyomom a gépet és egész nap megy. Vagyis naponta csak egyszer kell kivárnom a bootolást. Amit nem vettem észre, hogy hosszabb lenne.Viszont a visszatért bekapcsoló gong hang qrva hangos
Nem lehet azt lejjebb venni?
-
kkp900
senior tag
válasz
Divinity #33058 üzenetére
Szia! Én nem ajánlanám az Ippont. Nézd meg a garanciát mennyit adnak! Vagy a gyártó oldaláról venném ha van olyan amit keresel, vagy az Alzatól venném. Én MAc Minibe 2018-asba ott vettem 10 év garanciával Crucial 32 GB Ramot akkor 40 ezer volt kereken most tudom több már egy kicsivel. Ne csak az árat nézd hanem a garit is szerintem . A gyártó amúgy örök élet garanciát ad rá de itt a drága webshopok lenyúlják.... A 10 év meg szerintem elég lesz neked is..
-
Syl
nagyúr
válasz
Divinity #32927 üzenetére
Az a négy év inkább 8 lesz, mert még négy évig fognak inteles gépeket gyártani/árulni. És a szoftveres update sem fog azonnal elakadni, emlékezzünk csak a PowerPC -> Intel váltásra.
És az szép és jó, hogy menni fognak az iOS appok a Mac-en, de részemről azokat lesajnálom. Mit kezdjek pl. a Waze-zel Mac Minin? Ellenben Forklift, Calibre, Indesign leginkább desktop programok.
A már megvásárolt és használt programokat meg majd ismét vehetem meg. Az ingyenes alkalmazásokra meg nem biztos, hogy a fejlesztője plusz erőt fog fordítani.
A Roseta2 meg akármilyen marketingmázba csomagolja az Apple, nem mindenható megoldás.
Nekem van egy érzésem, hogy az egész arm váltás arról szól, hogy az Apple megszüntesse a kézi alkalmazás telepítésének a lehetőségét és az összes eszközén végre elérje a kizárólag AppStore-os installálást. -
jegesib
aktív tag
válasz
Divinity #32765 üzenetére
Szia. Sztem azért van csak zavar az erőben, mert abban az évben (2017) 2 verzió volt. Az egyik a sima retina (18.1) full hd felbontással, a másik a retina 4k (18.2), értelem szerűen 4K felbontással. A sima retina 16 gigát kezel 2133MHz-en, a retina 4k pedig 32 gigát 2400MHz-en. A retina4k-nak dedikált gpu-ja is van a tiednek pedig "csak" intel iris-e. Szumma: 16 gigát tudsz belepakolni ilyen ramokból: 260-pin PC4-17000 (2133 MHz) DDR4 SO-DIMM (Non user-accessible).
-
-
blakey
titán
válasz
Divinity #32761 üzenetére
Még 1x leírom, a géped "alma" menüjének "About this Mac" almenüpontja "megmondja", hogy milyen RAM kell bele. Ettől miért akarsz eltérni? Tehetsz bele nagyobbat akkor is a kevesebbet fogja használni vagy egyáltaln nem fogja látni.
Amúgy eleve így kezdted: "Nekem 21.5 2017 mid retina iMac-em van…" Szóval minden találgatás nélkül a géped speckójának megfelelőt kell venned és olyat amilyet a géped jelenleg is használ. -
kkp900
senior tag
válasz
Divinity #32635 üzenetére
Szia Divinity!Köszi a válaszokat. Olyan régen vetted már,hogy azt is tesztelted,hogy mennyit bír? Ez nem új cucc idén jelent meg valamikor április körül nem de? A kiosztás miatt kérdeztem a nyelvet amúgy azt mondják azért kell a UK angol mert azon az Enter is ugyan olyan kinézetű. Sajnálom , hogy nem Mac minid van az új ,mert így nem derül ki , hogy jók e egymáshoz vagy nem. Állítólag a Mac Minikben elbaszva valami ezért nem jó minden Billentyűzet nekik sajnos. Amit meg is tapasztaltam... Na akkor majd egyszer berendelem a Logitechtől ,és kiderül. Te amúgy honnan vetted ha megkérdezhetem?
-
-
kkp900
senior tag
válasz
Divinity #32631 üzenetére
Adnoctum18 !! Én egy 32" - es Omen HP monitorral használoma Mac Minit 2018-as aminek a felbontása 1440p , és tökéletes nekem legalábbis otthoni felhasználásra. A 4K -s monitorral nem sokra mentem így vissza is küldtem, mindig megakasztotta a gépet mivel a video kártya alaplapi kakifütty sajnos erre legalábbis, hogy állandóan konvertáljon oda vissza.pedig nekem az I5-ös procis van jelenleg 32 GB Rammal . Szia Divinity ! Nekem a Logitech MX Keys-ről lenne egy két kérdésem. elsősorban nekem egy 2018-as Mac Minim van neked is olyan? Vagy a régebbi modell? Mert sajnos nem mindegyik billentyűzettel kommunikál sajnos ezért a jól árazott Satechi -ről le is kellett mondanom ,mert nem működtek együtt. Nekem MX2 van jelenleg egérből.Azzal semmi baj nincsen . És plusz meddig üzemel ha világítást is kapcsolsz neki? Plusz melyik kiosztást vetted meg mivel sajnos magyar nincsen ...Az angolt ajánlják akkor nálad ,hogy alakul a üóőúéáű betűk ? Előre is ksözi a válaszokat.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Divinity #32620 üzenetére
Köszönöm a választ!
A 2019-es 21.5"-os Retina Imacben ezek szerint van utólagos, szervizben történő RAM és háttértár bővítési lehetőség? Úgy értelmeztem az Apple [útmutatását] , hogy a RAM nem bővíthető bennük, valahol úgy láttam, hogy utólag a háttértár sem, de lehet, hogy tévedtem.
-
dud998
őstag
válasz
Divinity #32620 üzenetére
"Plusz az iMacek szerintem irdatlan jól mutatnak, a dolgozó asztalom éke
"
Óriási +1.
Nekem is 21,5"-os iMac van és egyszerűen nem tudok betelni vele, pedig lassan 4 éves lesz.
Gyönyörű szép és időtlen a dizájn. De azért az újakra kíváncsi vagyok. Majd egy új ARM csippes és SSD-s lehet jó lenne. -
moleculez
veterán
válasz
Divinity #32587 üzenetére
Technikailag akár az iPhone is képes. lenne macOS-t futtatni. Lehet, hogy a végén az Apple hozza el az univerzális OS-t?! Az a beteg, hogy A12Z SoC volt a demo gépben. Gyakorlatilag amit itt évek óta szajkózunk, hogy az A széria simán meghajt asztali gépet, beigazolódott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest