- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Én sokkal jobban szeretem az évszámos verziószámozást, akkor egyértelmű hogy mi mikor volt.
Azért 26-os lesz, mert 2025 év végén szokott jönni, és akkor jövőre végig tavalyi OS verziót látnál ha 25-ös lenne. Szerintem ezzel nincs gond.
szerk.: Ugye a Windows verziók is évszámosak, hogy 23H2 vagy 24H2.
-
Czo
addikt
En az elot ataludtam, ma egesz nap turaztam, igy csak most este tudtam megnezni. Nekem, tetszik amit lattam. Az iPad Prora tuti fel fogom rakni (M4), az MBP-m betelt, de mar takaritottam rajta par szaz gigat, igy fel tudom ide is rakni masodik oprendszernek. Mivel az Apple rejecteli azokat a binarisokat, amiket beta OS alatt keszitettel (tok mind1, hogy beta Xcode vagy stabil Xcode volt az elkoveto), ezert ide fo OS-nek nem rakhatom fel. A telefonon es az oran erosen gondolkodom, de azzal lehet megvarom a beta2-t.
-
smallmer
őstag
Továbbra is a Windowst fogom használni gyakrabban, viszont vannak olyan esetek amikor jobb lenne a MAC.
Mint pl. most is. Telefonomon megtelt a tárhely és nagyon kényelmes lenne csak átdobni a MAC-re és onnan kirakni egy külső HDD-re vagy bármi másra. Windows-on is elérhető, de sokkal körülményesebb.
Öregszem és nem szeretnék már mókolni
Ja és már akkor gondolom kellene minimum egy 512-es verzió belőle, ha képekről van szó, mert a telefonon 256 GB fér el. -
werszomjas
addikt
Néztem ezt a fajta hub-ot is, de elegendő lenne nekem a másik is, nem baj, ha nem lesz csillió Gbps a sebessége, igazából csak adat lenne ezen a külső meghajtón, meg torrent.
Azt nem tudom, hogy elég-e neki a táp a mini gyári usb-c portjából.Kihúzni pedig macbook air-nél azért érdemes és kell a hub-ot, amikor nem használod a gépet, mert idővel megöli a laptop usb portját.
-
osonte
őstag
Nem a specifikáció számít, mert akkor a Lenovo laptopot tartanám meg és 64GB-ra bővíteném, kapna 1-2 TB-os leggyorsabb SSD-t, Wifi7-es kártyát... Amúgy nekem a Windows sehol nem lassú. Ha ezt a szintet tudja a mac mini M4, akkor már jó és szerintem még gyorsabb is lesz. Amit ki tudtam próbálni az M3-as MacBook volt, az villámgyors volt.
Nem használok speciális programokat, nem játszok, alapfeladatokat meg gondolom a macOS is ellát, Netflix, Tidal, netezés amit 95%-ban használok. Viszont nem mindegy, hogy ez hány watt fogyasztásból jön össze, illetve nagyobb monitort is szeretnék és az asztalon már nem fér el kényelmesen a 16"-os laptop a monitorral...Volt 200 ezer feletti planár fejhallgatóm is és a mostani sem olcsó kategória, a hallásom sem rossz. A fejhallgatóm szét lett szedve és moddingolva lett, amit 13 frekvencián equalizerrel a megfelelő Q értékkel hozzá kell igazítani (így lineárisabb a hangja), jobban szeretem ezt mint korábban bármelyik fejhallgatómat. A modding és equalizer alapja egy külföldi hifi fórum, ahol sokan így használják elégedetten, gondolom ők sem halláskárosultak.
#44906 Czo: Ez eléggé rendben van, főleg ha ennyire tele van a tárhely.
-
vadkörte
addikt
Próbáltam az összes USB Type-A és Type-C porton, HUB-on, a Dell dokkolón. Sehol sem működik. A Mini nem ismeri fel, még régen Ventura alatt 1x sikerült nagy nehezen, Sonoma óta se kép se hang.
A Mini-nek sima borotva tápcsatlakozója van és gyanús volt, hogy a ház csatlakozáskor szikrázott egy nagyot az USB csatlakozó. Bármilyen asztali PC-vel, laptoppal és a munkahelyi külső tápos HP minigéppel is gyönyörűen működik (backup HDD-nek használom a munkahelyemen).
Azóta kiderítettem, hogy a ház konstrukciós hibás típus a tápköre induláskor impulzusszerűen kiengedi a 12V-ot az USB kapura. Kimértem multiméterrel és valóban van egy 12V-os tüske induláskor.Még jó, hogy a Mini-nek nem lett baja. Mire ez kiderült lejárt a garancia. Tavaly év végén lecseréltem egy ilyen Acasis-ra. Ez egy leheletnyit lassabb és a ventilátora is zajosabb kicsit (Az Acasis-ban 4cm, RaidSonic-ban 6cm van) de mivel nem 24/7-ben megy, egy 5400-as és egy 7200-as 3,5"-os SATA3-as HDD van benne és ezek alapból sem lángoló farkú gepárdok, ez kb. lényegtelen.
-
Gyakran jelölnék ki egy file-t space-szel, mint TC-ben
Zseniális a macos abban az értelemben, hogy ökoszisztéma. Adminisztratív munkámból is jelentős mennyiség van mostanában és felbecsülhetetlen érték számomra, ahogy a telefon és a "desktop" gép működik együtt. Továbbá óriási előnye számomra, hogy natívan tudja "olvasni" képfile-ról a szövegtartalmakat (szinte hiba nélkül, még az olyanokat is, amik ferdén vannak).
Minden alkalommal le szoktam írni, hogy rettentően zavar, ha bekapcsoláskor gépelem be a VPN jelszót és a jelszónak a fele már egy másik éppen töltődő fókuszba került appban van. Az is nagyon zavaró, hogy nem elég egy éppen futó előtérbe lévő program gombjára rákattintani, hanem kétszer kell, mert az első kattintás "csak" a fókusz átadás, majd a gombra nyomás művelet csak a 2. kattintás lesz. Nagyon szokatlan évek távlatából is, hogy ha bezárok egy appot, akkor nem az előtte használt applikáció kapja meg automatikusan a fókuszt.
Korábban az ablakkezelés is elmaradt a windows-tól, mára már kiegészítő programmal sokkal jobb lett. Már már windows szintű (tudom, van már natív is, de azt alapból nem tudtam számomra rendesen konfigurálni).
A szöveg megjelenítés valóban nem túl szép windowshoz képest, de ez megszokható.
Párhuzamosan használom a két OS-t, általában mindkettőt arra, amelyikben jobban teljesítenek (és vagy általam jobban ismert a funkciója). Ennek okán azt tudom mondani, hogy mind a kettőt nagyon szeretem, csak másért, mint a másikat. Utaláni hasonló módon lehet mindkettőben dolgokat.
-
Én is dolgozok 2 darab 24-es 1920x1200-as monitoron (lényegében FHD, a monitor csak a monitor méretaránya 16:10-es a 16:9 helyett), és mellette van egy Studio Display is. Nem vagyok benne biztos, hogy a screenshot-ok hozzák a különbséget, amit ordítani lehetne (SZERINTEM). De én is megszoktam, hogy ilyen és kész. Maradjunk annyiban, hogy meg lehet szokni, de amint ugyanazokra a monitorokra windows-os gépet dugok, olyan lesz az élmény, mint amikor először vettem szemüveget, és feltettem. Addig is azt hittem, hogy jól látok, aztán hirtelen minden éles és kontrasztos lett... Na ilyen élmény a Mac után windowsos gépet dugni a 24'' FHD-re. És ez nem volt mindig így, már korábban leírta valaki, hogy volt szép képe a macOS-nek is FHD-n, én is emlékszem rá.
Mindig kihangsúlyoztam, hogy nem használhatatlan, csak szerintem (!) nagyon ronda, és nem értem, hogy ez miért kell így legyen, mikor volt már szép is, és a Windows még mindig szép.
Egyébként próbáld meg ezt az összehasonlítást a fullscreen-es Mail-lel is, én ott látom a legnagyobb elmaradást (sötét módban).UX-ben egyéb téren is nagyon nyögvenyelős a macOS, a több képernyő kezelése hogyismondjam.... maradjunk annyiban, hogy nagyon szeretnék egy oprendszert, ami a Windows felületét és felhasználói élményét ötvözi a macOS erőforráskezelésével (utóbbiban a macOS veri magasan a Windowst szerintem). A hardverekről nem is beszélve, mondjuk egy MacBook Pro tapipadja és képernyője egyszerűen utolérhetetlenül jó. Jelenleg egy HP Zbook Fury 16 G11-et használok Win11 Professional-lal, 14. generációs i7-tel, 32GB RAM-mal, 2,5TB beépített SSD-vel... meg lehet nézni, a notebook.hu-n egy hasonló konfig 1,4 millió forint. De ha rendesen elkezdek dolgozni vele, helyből felszáll és a szobában már nem is kell egyébbel fűteni
Ehhez képest a "csak" 1,25 millióba került M2Pro MacBook Pro-m (16GB/1TB) gyorsabb is, összehasonlíthatatlanul halkabb is, SOKKAL könnyebb, és tovább bírja akkun... meg amúgy mindenben de mindenben jobb: kamera, hangszórók, stb stb. Ja, az 1,4 milliós HP-t nem lehet USB-C-ről (TB4 asszem) táplálni, egyszerűen nem elég neki a nafta, muszáj neki a saját adaptere, a HP dokkolók a munkahelyen eleve adapter-drótot is tartalmatznak
És mindezek mellett NEM értek egyet azzal, hogy a Windows egy fos. Valamikor, még Steve Ballmer idejében valóban az volt. De a Win 10-zel ez nagyon megváltozott, az már egy igazán modern, megbízható oprendszer (ami nem igazán tehet róla, hogy csillió wattokat fogyasztó ósdi CPU-kon kell fusson az esetek 90%-ában 2025-ben is - sajnos). És ott van pl. a WSL2 - mekkora oprendszer-ficsör már a magamfajta fejlesztőknek!!!! -
zacci
aktív tag
Igaz oles leptekkel haladunk a fele, de egyelore ma meg mukodik m.o-ban a szabad velemenynyilvanitas. Igy az engedelyed sem kell, hogy a leirjam a velemenyem, barmennyire tetszik vagy nem tetszik neked. Max. nem olvasod el.
A TC kis tulzassal isten (vagy akarki) ajandeka. Szamos olyan funkcioja van, ami a winfos intezoben nincs meg es gyakran hasznalom es merfoldekkel hatekonyabb, mint az intezo. Lehet, hogy van benne hiba (biztos) de legalabb az alap funkciokkal nincs gondja, nem ugy mint a double commandernek. Biztos jo az intezo is. Egysegsugaru usereknek nem is ajanlok mast, mert ertelmetlen. Alap feladatokra jo az is. Minden masra ott a mastercard...
Az Outlook-nak mi koze az exchange szerverhez ? kb. semmi, azon kivul h mindket termek MS. -
Czo
addikt
Hat ugye, itt vannak a kiadott frissitesek: https://support.apple.com/en-au/100100, itt nem irjak, hogy kijott volna a regebbiekre is. A https://support.apple.com/en-au/122400 cimen pedig, nem irja, hogy a bug erintene a regebbieket.
-
Czo
addikt
Ha pl. ezt a foldert Time Machineled, akkor tolj 2 backupot (az elso backup fogja atmasolni a TM diskre, a masodik fogja a local snapshotot purgeablenak flagelni), hogy local snapshotbol a TM diskre irt teruletre keruljon es eltavolitodjon a gepedrol. Nem biztos, hogy finderben mindent latsz, az eppen cacheles alatt alloakat szerintem a Finder nem latja meg, csak azt, ami mar le lett toltve.
-
Czo
addikt
Mit hasznalsz most screensavernek es hatterkepnek? Hatterkepnek sima kepet (tehat, valamit a Pictures-bol vagy a Your Photosbol) es screensavernek is olyat, ami az Other-ben van? Ha ezt a kettot megvaltoztatod, akkor purgeable helyre kellene ugrania a lecachelt fileoknak, amiket elobb-utobb le fog torolni.
Itt irnak egyebkent nehany pathot, ahol lehetnek a fileok/konfigok. De ezeket csak azutan erdemes torolni, ha mar a gepen levo egyik usernel sincsenek ezek beallitva.
-
Czo
addikt
Ne hasznald se ezeket a hatterkepeket, se a screensavereket. Szoval valtsd at. Ilyenkor purgeable space lesz, amit egyszer majd kitakarit. Megprobalhatsz egy rebootot is, hatha akkor mar torli rogton.
Szerk: mintha 10G es 30G kozotti mereteik lennenek, szoval, ha 4-5 -ot bekapcsoltal, akkor 40G - 150G helyet igenyelhet ez.
-
Czo
addikt
Nem hasznalod te az ujfajta screensavereket/hatterkepeket? A videos/tajekeps (az Apple TV-n is letezo) screensaverekre gondolok? Mert azok elfoglalnak tobb, mint 100 gigat es elore cacheli a rendszer ha bekapcsolod. Azt hiszem, hogy mutatja is, ha eppen tolti le (a system settings/screensavers alatt mintha ez latszana). En direkt nem ezt hasznalom, hanem sajat magam barkacsoltam ossze egy csak streamelve mukodo ilyen screensavert.
Szerk: mert a processz, amit mutattal, az az Apple mediatartalmak lecacheleset hivatott segiteni. Ez lehet a screensaver, a hatterkep, de akar egy Apple TV+ sorozat/film is, amit letoltendore jeloltel.
-
Czo
addikt
UNIX eseten a memoria merete vegtelen. Ha en azt mondom a programomban, hogy malloc(64 terabyte), akkor a rendszer jelzi, hogy sikerult (akkor is ezt jelzi, ha a fizikai memoria csak 4 MByte, a SWAP merete pedig, maximum 16). Majd szepen nyilvantartja, hogy az igy kiosztott "teruleten" miennyit hasznalok, es annyi lesz a tenyleges foglaltsag, a tobbi az virtualis (aztan, ha elfogy minden amit allokalni tud es tovabbi iras tortenik a teruletre, nos, akkor rendje es modja szerint, tol egy kernel panicot). Pl. mekkora a swapod merete? A rootkent futtatott lsof, amit irtam, az mit mond konkretan?
-
Czo
addikt
Ha egy filet letorolsz, akkor a lathatosaga tunik el a filerendszerbol. Az inode addig fogva van, amig a file nyitva van. Ha csinalsz egy 50 gigas disk imaget, majd felcsatolod ezutan pedig letorlod az imaget, akkor a hely nem szabadul fel, siman tudod irni a felcsatolt kotetet. A hely akkor fog felszabadulni, ha lecsatolod. A 100 gigas ZIP-et szerintem, siman elkezdte alacsony I/O utemezessel kibontani es beindexelni.
Ha pl szelektiven bekapcsolt a SIP-ed, es engedve van a DTrace, akkor van egy csomo command line tool, amivel realtime tudod ezeket figyelni. Pl. a rootkent elinditott "iosnoop". Itt latszik, hogy eppen milyen fileokat ir, vagy szinten a rootkent inditott "iotop". Pl. mi a helyzet az iClouddal? Vagy iCloud Photossal? Ott mekkora teruletet hasznalsz? Be van kapcsolva a tarhely optimalizalas?
-
Czo
addikt
Mivel mar ujrainditottad, nem lehet nyomozni. A nagy filejaid pl valamilyen tomoritett fileok voltak? Mert pl. ott a Finder QuickLook generatora vagy az MDS (spotlight) is nekiallhat indexelni, ha a torles ota nem volt reboot, akkor lehet siman, hogy azota is azzal foglalatoskodott. De ezt, utolag, mar senki sem mondja meg. Ez nem Windows, nem kell ujrainditani.
-
Czo
addikt
Akkor, mar letorolted ami helyet foglalt, de a file meg nyitva volt valamiert/valami alltal (pl spotlight volt, vagy pl valami disk image, ami mountolva mar nem, de attacholva meg volt). Ilyenkor eleg bezarni azt a programot, ami nyitva tartja a filet
. Unix ez, itt lehet nyitott filet torolni, viszont a helye csak akkor szabadul fel, ha bezarod a filet. Windowson nem tudsz nyitott filet torolni, azt elobb be kell zarni. Ez a feature azota megvan, amiota Mac OS 9-rol ugrottunk Mac OS X-re. A Linux es az osszes tobbi UNIX like rendszer ilyen. Szoval, ez mindig is ilyen volt.
-
Czo
addikt
A hely nem tud eltunni. A terminalosnal miert ezeket a parametereket hasznalod? En inkabb, 1 depth melysegig jarnek be mindent, mountpointok nelkul, rootkent, a gyokerben allva. Kb igy:
sudo du -h -d 1 -x 2>/dev/null
A /System alatt megjelenik az adatparticio is, tehat a vegeredmenynek nem jot ir, de a szamaidnak latszania kell:
crux:/ czo$ sudo du -h -d 1 -x 2>/dev/null
771M ./usr
0B ./.resolve
4.1M ./bin
2.0M ./sbin
56G ./Library
1.7T ./System
7.9G ./private
0B ./.vol
1.5T ./Users
77G ./Applications
70G ./opt
10K ./dev
0B ./Volumes
0B ./.nofollow
0B ./cores
3.4T .Pl. irod a Time Machine-t. Ha az automatikus backup be van kapcsolva, akkor orankent gyart snapshotot a geped, amit ha bedugod a TM disket, akkor atmasol ra. Ha regen volt radugva a TM disk, akkor ezek a snapshotok is foglalnak helyet. Pl. ha bedugod a TM disket es tolsz 2 (igen, ketto!) backupot, akkor ezt fel fogja szabaditani. A disk utility meg tudja mondani a TM snapshotok meretet szerintem (nalam nincsenek TM snapshotok).
-
Czo
addikt
Amit nem nagyon tud besorolni, az mind System Data lesz. De mivel ez egy szamitogep, keress valamit, amivel egyszeruen lathatod, hogy hol van sok cucc (en pl. ezt vettem meg, amikor kb 15 eve leakcioztak 1.99-re: https://daisydiskapp.com/ ) es az alapjan ki tudod talalni, hogy mit kellene torolni.
Nalam ez pl. igy nez ki:
-
Megvan, köszi. Hibát nem ír a gépre.
Van pár összeomlási dolog: MessengerHelper, Isd meg SetStoreUpdate.
De egyik sem mai.Egy naplózási jelentés van ami ma este történt, kb. azon a környéken amikor meghülyült a monitor. launchd.log
@vadkörte: Bocs, macOS update....
Eddig csak a telefonom volt Apple...ott iOS.
-
-
Czo
addikt
Az mar a wireless modell, a wireless, az most is kb annyi (47 990, de csak a numerikus mentes, mert a numerikusbol nincs mar TouchID mentes verzio). Az utolso wired verzio 17900 forintba kerult: https://web.archive.org/web/20170529175105/http://www.istyle.eu/hu/apple-keyboard-with-numeric-keypad-hu.html
-
-
vadkörte
addikt
Tegnap este "unalmamban" pörgettem a böngészőt és valamelyik iPhone-os topikban olvastam, hogy kint van a 18.4. Megnéztem van-e macOS-hez és ha van, mekkora. Este 10 felé nem akartam elindítani egy 6+GB-os letöltést
. Mivel egy sebtapsz gyűjteménynél kicsit komplexebb a csomag, várok vele. Az iOS 18.4 is 3+GB. Nem hiányzik, hogy elbazilikázzon valamit, úgyhogy kivárok azzal is.
#44506 cigam
A Mac-en is meg az iPhone-on is engedélyeztem az automatikus update-et, de eddig egyik sem végezte el magától. (a Mac 2023-as, az iPhone 2024-es) -
-
Kábelen volt rákötve. Ezért találtam érdekesnek.
Az egér bluetooth-al kapcsolódott...ott annyi furcsaság volt, hogy kezdetben fordítva működött a görgő az egéren. De pár perc után észhez tért.Mivel kb. két órája próbálgatom csak a gépet...így talán érthető hogy nem értek hozzá mit mennyire részletezzek. A telóm iPhone évek óta...de ez teljesen más kávéház.
@consono: nekem nem kérdezett semmit.
-
oszy
veterán
Elég randa!
2000 Ft-tal többért vettem akciósan az Orico dokkolót. Egész jó cucc. Egyedül a monitort nem csatlakoztattam, mert akkor homályosabb lesz a kép.
-
Vasti74
senior tag
Nem azt írtam, hogy a munkaadó elvárja tőle az Office saját zsebből vásárlását, a munkájához ;-) Hanem azt, hogy talán MS Office-t tanult a suliban és azt használ a munkahelyén, ezért az otthoni gépén rohadtul nem akar LibreOffice-al szórakozni.
Igen, mindent kifizetek a boltban: de ha már hülye hasonlatokat hozunk, ha ott van egymás mellett a 399 forintos és az 1499 forintos alma a polcon, mostantól feltételezzem, hogy az olcsó az lopott? Vagy pl. most rendeltem a neten egy olaj spay-t, volt €4-ért, és rá nagyon hasonlító €45-ért is. Most akkor laikusként feltételezzem, hogy az olcsó lopott, és ne vegyem meg?! A francba, megvettem ;-)
Illegális programot én sem használtam kb. soha, már csak azért sem, mert linuxot használok lassan 30 éve ;-) Újabban kell Windows-t használnom néha meg MS Office-t, de mivel brand gépeim vannak, a Windows Pro licenc adott, az Office-t meg adja a melóhely.
(...a működő kulcs keresése a neten meg nyilván sokkal legálisabb és szebb megoldás, mint vásárolni egyet egy talán lehet hogy Németországban illegálisan, de mindenhol reklámozva és évek óta ilyeneket forgalmazó webáruházban megvenni)
-
Vasti74
senior tag
- Én feltételezem (még mindig) , hogy legális terméket veszek! Mint ahogy az a pár 10.000 többi vásárló is felételezte, aki már vásárolt ilyen helyeken. És mivel nem hogy nem titkoltan, hanem erősen reklámozottan árulnak így ilyeneket ennyiért, és még "nem kapcsolták le" őket, duplán felételezhetem, hogy legális a termék.
- Szerintem a lopott autós üzletet azért ne hasonlítsuk a "ki tudja honnan van a licenc" üzlethez...
- Az "ofiszpótlók" nem helyettesítik a MS Office-t, főleg, ha valaki munkára használja (azt tanulta, a munkahelyen is azt használja, stb.)
- Miért vennék meg valamit évi 20.000 forintért, ha megvehetem örökre 1000 forintért?Ennyi, részemről a téma lezárva: mindenki azt vesz és annyiért, amit és amennyiért akar ;-)
ui: lehet, hogy a Fujitsu és Lenovo gépem is lopott?! Használtan vettem, és olcsón... ;-)
-
-
Czo
addikt
Foloslegesen bonyolitana a dolgokat. A mostani megoldas mindennel kompatibilis, mert az USB kepesseg minden host oldali USB-C lyukban kotelezo. Ha audio accessory lenne akkor elegge megbonyolitana a dolgokat, mert tetelesen szet kene szedni, hogy mivel kompatibilis es mivel nem. Pl. az iPhone sorozattal es a nem Pro iPad sorozattal kompatibilis lehetne, de a Pro iPadek kozul is azokkal, amelyek regebbiek, mint az 5. generacio (az ujak igy mindenkeppen ki lennenek love)... Majd jonnenek a Macek, ahol szerintem egyedul a Mac Mini johet szoba, meg talan valamelyik regebbi iMacbol a dragabb/erosebb verzio, amihez adaptalni lehetne az audio accessory modeot.
-
MasterMark
titán
Nem lehet rájuk kötni egy kimenetet.
Analóg jelet nem lehet multiplexelni, ha multiplexeled akkor mindenhova külön DAC kell ahogy mondtam.
Plusz jelentősen drágítana mindent az analóg jel bekötése az USB-re, mert ahhoz máshogy kell tervezni a nyákot is hogy ne zajosodjon, meg baromi sok probléma lehetne ekörül.
Nem véletlen nincs ilyen sehol, csak pár mobilban ahogy írta Czo.
-
MasterMark
titán
Minden egyes USB-C porthoz külön dac-ot kellene beépíteni a gépbe, hogy az audio accessory mode működjön. Olyan nincs, hogy felfűzöd a dac egy kimenetére az összeset.
A Mac mini belős hangszórója és jack csatlakozója is külön kimenet a belső dac-ról.
Kompatibilitás pedig az, hogy ha nincs bekötve az audio akkor is működjön az adapter, mint a példában is látjuk.
-
Czo
addikt
Mi ertelme lenne, ha a telefonba kene DAC-ot epiteni, amikor nem pont az volt a jack eltunesenek a lenyege, hogy a DAC kiveheto?
Elegge kevesen tamogatjak az audio accessory modeot. Nehany Androidos telefonon megy inkabb, laptopokon szerintem egyaltalan nem. A par ezer forintos Lightning-Jack adapterben is egy komplett DAC van.
-
oszy
veterán
Ilyet be mersz linkelni??
"Ajándéknak szántam, de végül nem ez lett, így bontatlan állapotában eladó.
US billesként csak 22e, UK angollal 30e
Eladó több db VADIÚJ bontatlan magyar nyelvű Magic keyboard A2450."Szóval vett az ember többet ajándékba, de meggondolta magát és eladja olcsóbban.Értem...
-
-
Igen, de az alzás gépeknél amik akciósak, már nem tudok így konfigurálni.
64900ft kedvezményt adnak most, ha abból 30-40 elmegy USB-C dokkolóra...akkor is még jó vagyok.A céges gépem HP Elitebook, ahhoz van USB-C dokkoló mindennel ami kellhet, azaz ethernet is. Csak nem tudom fog-e működni az iMac-el? Vagy már nem ennyire ellenséges
az Apple más termékekkel?
@consono: Köszi, valamiért úgy tűnt nekem hogy lightning van rajtuk hátul, de végül is logikus, az iPhone-okon is C van már.
-
scdlsc
senior tag
Plusz infó, hogy az ethernet csatlakozó a tápegységen van, nem magán a gépen.
https://support.apple.com/hu-hu/guide/imac/apd768124354/mac -
zacci
aktív tag
Próbáld ki, hogy az 1GB-nál nagyobb méretű programokat átirányítod egy másik diszkre, vagy könyvtárba. Onan már nem működik a parancsikon létrehozása. Ezért írtam, hogy neked is és nekem is igazam volt. Már csak azt nem vágom, hogy ha van ilyen ficsör a MacOS-ben (programok másik application könyvtárba irányítása, onnan miért nem működik ez a parancsikonos móka. Elhiheted, hogy nem kérdeztem volna, ha normálisan működne.
Ezt nyilván Noxinak akartad írni...Ha már elkezdett személyeskedni ezzel a fingod nincs dumával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest