Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
titi12
üzenetére
Dehogy veszem. Csak próbálom megérteni Őt is. Mielőtt elkezdtem linux-ozni (csak olyan koca módon, semmi prouser szint) majd Mac-ezni pont olyan voltam mint Ő. Aztán jött a Win mellé, majd otthon a helyére a két másik rendszer. Megtanultam elfogadni a sajátosságaikat, a másságukat és elengedtem, hogy mindenáron a Win-t keressem bennük.
Onnantól kezdve valahogy nem volt probléma a használattal. Lehet ezért nem okozott akkora sokkot az sem, hogy 12 év tömény android után iPhone-ra váltottam és a figyelmeztetések ellenére 3 nap alatt átszoktam rá. -
MasterMark
titán
Az ámokfutásban az végül kiderült, hogy a Finder ki tudja írni a másolás sebességét? Az engem is érdekelne, mert hiányzik windows után.
Igen, azt tudom, hogy a Tevékenységfigyelőben látom a sebességét, de nem ott akarom nézni.

-
vadkörte
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
44091 CharlieDrop
Szintén zenész. Szeretem ezt a Win-es 87%-os billentyűzetet és mivel van háttérvilágítása, lesötétített szobában is tudok dolgozni.#44083 titi12
Három rendszert használok - Windows/macOS/linux (Endeavour) - miután elfogadtam mindegyik sajátosságait, érdekes módon elvonultak a homlokomról a viharfelhők.#44094 titi12
Ma is megérte felkelni
#44093 Alex91
"A gigás méretnél nagyobb programok külső SSD-re kerülnek."
??? Azt meg hogyan? Több külső SSD-t is használok és több gigásnál nagyobb app-om is van és egyik sem a külsőkre telepedett. -
Alex91
félisten
válasz
vadkörte
üzenetére
A gigás méretnél nagyobb programok külső SSD-re kerülnek. Ez egy választható beépített ficsör és nem Én reszeltem bele. Onnan viszont NEM működik a kihúzom oszt parancsikon lesz belőle dolog.
A "gyári" helyről tényleg parancsikont rak ki a rendszer, de máshonnan már nem. Ha egy egyszerű doksit húzok ki, azt is moveolja.Nem értem miért működik össze-vissza. Ha az "Application" könyvtárból parancsikont készít, akkor a másik "Application" könyvtárból miért nem ? Tudja, hogy oda kerülnek a nagyobb méretű programok, hiszen Ő maga rakja oda!
Ez a gondja..
-
vadkörte
addikt
válasz
titi12
üzenetére
Ezt ugye nem mondod komolyan...
Mit nyiglődtem eddig.
#44055 zacci
"Ezt már próbáltam, de nem jó! Nem erre gondoltam, hanem kvázi parancsikonra. Ha kihúzom a programot az asztalra, akkor az egy move."
Tuti nem move. Ha nem teszteltem volna, nem írom le.
"Ilyen kő egyszerű dolgot szeretnék, hogy képen kijelölök egy részt, majd ctrl-c, d majd ctrl-v, aztán s és már mentem is a kivágott képet."
Fotók app-ot próbáltad?
"Lehet veszek inkább egy oled monitort, még mindig jobb mint a gyári Apple."
Nem jobb, de olcsóbb. Esetleg ASUS ProArt sorozat? Van belőle 5K is és némileg olcsóbb mint az Apple Studio Display
#44067 SharpSA
Kettő mappa van az Íróasztalomon. Azok is csak azért, mert lusta voltam áthelyezni.
#44071 Syl
"Windows-on 4-5 programot kell telepíteni, ahhoz, hogy ugyanott legyél, mint itt a megjelenítővel."
Ezzel csak egyetérteni tudok.#44078 zacci
"Kihúzom az asztalra, erre eltünteti a programok közül és move-olja az asztalra."
Hétszentség, hogy nem. Kipróbáltam többször is, több app-al. Gyárival is és telepítettel is. -
Alex91
félisten
[link] , ajanlom tanulmanyozasra...
Esetleg ezek kiprobalasa...
Command billentyű, és húzás egy másik kötetbe: Az áthúzott elem másolása helyett áthelyezés a másik kötetre.
Alt billentyű és húzás: Az áthúzott elem másolása. A mutató kinézete megváltozik húzás közben.
Alt+Command és húzás: Alias létrehozása az éppen húzott elemről. A mutató kinézete megváltozik húzás közben. -
titi12
senior tag
A program-dolgot leírtam, később TigerCat is.
Az a gond, hogy az eddigi, Windows-on kialakult logika szerint akarod kezelni, de ez nem fog menni.
A rendszerkötet App-mappája bizonyos értelemben védett, más meghajtóké–köteteké nem.
Ha köteten belül áthelyezel valamit, abból 1 példány lesz, ez logikus. -
cigam
titán
Komolyan nem értelek: Finderben megfogom az applikációkon belül a programot bal egérgombbal, és kihúzom az asztalra. [link]
Ha lenne halvány fingod arról
Ezt a "stílust" tartsd meg magadnak! Honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy bárkinek ilyet írj/mondj! Takarodj innen! -
Noxy
veterán
-
zacci
senior tag
Nem tehetek róla, hogy ilyen a rendszer. Kihúzom az asztalra, erre eltünteti a programok közül és move-olja az asztalra. Azért kérdeztem itt, hogy miképpen lehet könnyen kvázi parancsikont kirakni, mert nem találtam róla értelmes leírást.
Ha lenne halvány fingod arról, hogyan működik ez a rendszer, akkor tudhatnád miért viselkedik így. Én nem tudtam, mert most ismerkedem vele, de végül rájöttem mi a hiba. Igazad van és nekem is. A gigás méretnél nagyobb programok külső SSD-re kerülnek. Ez egy választható beépített ficsör és nem Én reszeltem bele. Onnan viszont NEM működik a kihúzom oszt parancsikon lesz belőle dolog.
A "gyári" helyről tényleg parancsikont rak ki a rendszer, de máshonnan már nem. Ha egy egyszerű doksit húzok ki, azt is moveolja. A lényeg a következetesség
Nem értem miért működik össze-vissza. Ha az "Application" könyvtárból parancsikont készít, akkor a másik "Application" könyvtárból miért nem ? Tudja, hogy oda kerülnek a nagyobb méretű programok, hiszen Ő maga rakja oda!
Arról meg nem tehetek, hogy a gyártó félig kész ficsört ad el. Ok, azt éppen megoldja, hogy mountolj egy hálózati driveot, de hogy azt könnyen elérd egy programból újraindítás után az már luxus. De megtaláltam a megoldást és ez a lényeg
Csak kicsit reszelni kellett...már megint...pont mint a windóznál.
Na az ilyen faxságok miatt akartam M$-ről MacOS-re menni, de hát lakva ismeri meg az ember a rendszert
24H2-vel meg kínlódjon akinek két anyja van. Annál még ez a MacOS is ezerszer jobb
-
titi12
senior tag
Mi baj a Command+Q-val?

30–40 éve bevezették az egységes billentyűparancsokat, hogy ne kelljen minden alkalmazásnál megtanulni, ezen felül ergonómiailag is kézre esnek: jobb kezed az egéren, bal hüvelykujjad a Cmd-on – sokkal kézreállóbb, mint a Windows Ctrl-ja –, és Q - quit, W - close, (E - export, R - rotate), A - select all, S -save, D - duplicate, F - find, (G - group), Z - undo, X - cut, C - copy, V -paste… vakon megy az összes.A macOS igazából retina felbontáson néz ki jól, így ha megelégszel fullHD felülettel, akkor egy 24" (esetleg 27") 4k monitor megfelelő.
-
Fájl menedzser: ForkLift
Képnézegető kivágás: képernyőkép készítés (bill. parancsokat testre szabhatod)
Szövegszerkesztő: iCloud beállításoknál kapcsold ki és ezt követően új dokumentummal indul
App ikon az asztalra: nem kell, ott a Dock (rögzítsd), a Launchpad, vagy a Spotlight
Kijelző: igen, ha igazán jót akarsz, akkor drága lesz sajnos, de van alternatívaÖsszefoglalót nézd át.
-
Alex91
félisten
válasz
SharpSA
üzenetére
Mert ehhez van szokva... Olyan tipus, aki qrvara betanul valamit, a feladatait csak a mar jol megszokott kornyezetben tudja (hatekonyan) megoldani. Mas meg a feladatra koncentral, es azzal oldja meg, ami van. Semmit se tud profin hasznalni, de nem esik ketsegbe, ha valamit maskeppen kell megoldamia, mint ahogy eddig szokta. Egyik se jobb a masiknal, csak mas...
-
> Egyelőre csak úgy sikerült, hogy létrehoztam egy alias, majd azt kidobtam az asztalra, majd onnan a Dock-ra. Viszont ha ezek után törlöm az alias az asztalról, onnantól a Dock-ról nem lehet indítani a progit, mondván töröltem az aliast.
Akkor valójában nem is az a cél, hogy az asztalon legyen parancsikon, hanem a dock-on?
Mert akkor csak elindítod az alkalmazást és a dock jobb széléről elhúzod az ikonját a kívánt helyre.A Mac beépített megjelenítője nagyon sokat tud. Windows-on 4-5 programot kell telepíteni, ahhoz, hogy ugyanott legyél, mint itt a megjelenítővel. Érdemes elmerülni benne. Javasolnám a macmost videókat.
-
titi12
senior tag
-
Noxy
veterán
Finder->Alkalmazások (Applications) és a kihelyezni kívánt app-ot "kihúzod" az Íróasztalra."
A lóf..t próbáltad.
Ha kihúzod, ott lesz rajt még a nyíl is mint a win-s parancsikonon.
Amúgy meg sztm move a win-re, oszt azt reszelheted, mert van mit a 24H2-n.
Komolyan most itt osztod az észt olyanról, amiről halvány fingod sincs. -
tibtype
csendes tag
Ne haragudj, amiért beleugatok, de szerintem maradj windows-on. Ha ennyire függsz tőle, felesleges váltani. Eddig még nem tudtál semmi olyat mondani, ami neked jobban működik mac-en mint windows-on, csak sz*rozol mindent. Ennek így nem sok értelme van/lesz. Csak felidegesíted magad is, meg itt a fórumon is jópár embert, olyat is, aki segíteni akarna neked.
Ha gondolod, pici pénzért megveszem az M4-et
-
zacci
senior tag
A "gyári" módszer egy ipari hulladék. Gyak. nem működik normálisan.
Végül egy scripttel oldottam meg. Nem egy 21.-ik századi kulturált megoldás, mint pl. windows-nál, de végülis szódával elmegy. A lényeg, hogy most bootoláskor automatikusan csatolódnak a hálózati driveok
A command Q-t gondolom kibaxásból csinálta meg az Apple...
-
zacci
senior tag
A szövegszerkesztő indítására miért a Finder jelenik meg ? Miért nem lehet egy kattintásra rögtön egy üres doksit nyitni ? Ez komoly ???
-
zacci
senior tag
Próbálom szokni a rendszert és tény, hogy sok bennem a windows-os berögzültség.
Viszont szeretem, ha egy rendszer a kezem alá dolgozik és nem Én vagyok érte.
Nekem alapvetés, hogyha mountolok egy hálózati driveot, akkor azt azért teszem, mert rendszeresen szeretném használni. Erre jó példa mikor a double commanderből va bármilyen más programból el akartam érni a felcsatolt driveot egy újraindítást követően és nem látta, mert NEM volt mountolva. Miért is kell nekem állandóan ráklattyintani a már beállított drive-ra, hogy felcsatolja ? Ez minden csak nem logikus és ésszerű. És ennek semmi köze a ringyózhoz.
Lehetne egy pipa mountolásnál, ami megoldja ezt a dologot és máris felhasználó barátabb lenne a dolog. Ettől még nem lesz windows. -
zacci
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
A kezdeti sértődöttséged leküzdve esetleg elárulnád hol mutatja másolás közben a sebességet ? Hogyan lehet kijelölni és másolni egy kép részletet (természetesen nem 8 menün keresztül és 18 gombnyomást követően) és arra is kiváncsi lennék, hogyan lehet rendszerben automount-ot csinálni ? Ha már annyi rengeteg dolgot tudnak a beépített programok. 99% hogy bennem van a hiba, de én ezekből nem találtam semmit.
-
zacci
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Köszönöm, hogy időt szakítottál a kérdéseimre !
"Hogyan tudom egy app ikonját kirakni asztalra ?"
Finder->Alkalmazások (Applications) és a kihelyezni kívánt app-ot "kihúzod" az Íróasztalra."Ezt már próbáltam, de nem jó! Nem erre gondoltam, hanem kvázi parancsikonra. Ha kihúzom a programot az asztalra, akkor az egy move. Ha meg később ki akarom törölni, akkor figyelnem kell rá, hogy ne töröljem, hanem tegyem vissza az app könyvtárba, különben reszeltek a proginak.
Ezt akartam csinálni korábban, de egyáltalán nem működik a "Parancsok" program. Nem lehet benne semmit sem csinálni. Parancs keresésre sem reagál. Az Ipad-ról is csak importálni tudtam a meglévő ssh parancsokat. A gond az, hogy amikor először megnyitom a pranacsok profit, szól, hogy valamilyen korábbi parancs törölve lett és hogy egyébként is bekapcsolom a szinkronizálást ? Hiába bökök rá az "Igen" gombra, nem történik semmi, az iCloud-ból nem hozza le a korábbi elmentett parancsokat, de egyébként sem lehet benne semmit sem csinálni mind1, hogy be van-e kapcsolva a szinkronizálás vagy nincs. Nyilván valami dugja van a parancs programnak, de még nem jöttem rá a megoldásra.
""Ugyanez a kérdés az IrfanView-el kapcsolatban."
Esetleg XnView MP. Mélyedj el a használatában! FastStone után/mellett butának tűnik, de meglepően jól paraméterezhető."XnView-et próbálgattam, de még az sem az igazi. Ilyen kő egyszerű dolgot szeretnék, hogy képen kijelölök egy részt, majd ctrl-c, d majd ctrl-v, aztán s és már mentem is a kivágott képet. Ezt a műveletsort kb. 1-2 sec alatt el lehet végezni az irfanview-ben.
Megpróbálom majd valahogy átparaméterezni az XnView-et, hátha...Egyelőre küzdök a monitorral. BetterDisplay-el küzdöttem, de végül feladtam, mert nem lett jobb, csak elbaxtam vele csomó időt
Lehet veszek inkább egy oled monitort, még mindig jobb mint a gyári Apple. C4-es LG TV-n nagyon pengén néz ki a MacosVégül a Putty-ot és az Irfanview-t Whisky alól hajtom. Előbbi tökéletes (igaz, ha az ikonját lerakom Dock-ra, akkor ilyen gusztustalan sárga lesz
), utóbbinál valamiért nem veszi át a vágólapot, pedig majdnem jó lenne
Még egyszer köszi a helyet !
Mondom helyet!
HELPET
naNincs már kedvem átnézni hol javított bele és írta át a szavakat ez a szutyok
-
CharlieDrop
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja. Végül így használom én is
@cigam:
köszi
nem tudom hogy nem láttam/találtam meg -
cigam
titán
válasz
Friczy
üzenetére
Ugyanúgy ott van:

https://support.apple.com/hu-hu/guide/mac-help/mh15189/macAmúgy meg ha szükségem van rá, akkor ott van a "helyek" vagy Hálózatok. Soha nem éreztem szükségét, hogy csatoljuk fel fixen valahova. zacci is Windows-ként akarja használni, azért nem megy neki semmi. Újra kell tanulni az alapoktól kezdve.
-
cigam
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pedig elég egyszerű. [link] Itt is volt róla szó pár alkalommal.
-
Ear001
addikt
Szerintem add el. Ilyen attitüddel nem lesztek jó barátok. Az OS X szerencsére nem olyan, mint a Windows, a beépített alkalmazások rengeteg minden tudnak magukban is. Így például a másolásnál a sebességet mutatni, mi sem könnyebb, mint képből kijelölni és másolni, indításkor felcsatolni valamit, de ha te úgy gondolod, hogy neki nem megy, akkor tényleg engedd el.
-
oszy
veterán
Böngésztem és nagyon meggyőző amiket a Satechiről írnak.
Viszont, ha az eredeti oldalról rendelek, akkor gondolom ott még lesz rajta vám és áfa ugye? Mert ott nagyon jó árat ki lehet hozni kuponokkal szállítással együtt ($101.99). De ha erre még jönnek a sarcok, akkor már lehet nem jó az ár.
-
vadkörte
addikt
"Új Mac mini M4 tulaj vagyok..."
CMD+Space.
(Spotlight, elég jól keres online is)Van is néhány kérdésem:
"Hogyan tudom egy app ikonját kirakni asztalra ?"
Finder->Alkalmazások (Applications) és a kihelyezni kívánt app-ot "kihúzod" az Íróasztalra."Win alatt sokat használom a számológépet több példányban, de itt ez nem működik."
Működik, csak nem úgy.
Nyisd meg a Parancsok app-ot és hozd létre ezt:
"De böngészőből is van, hogy több példányt futtatok. Nyilván itt az sem megy."
De megy! A Dokkon kattints jobb gombbal - ha almás egeret használsz akkor azt hiszem Option+klikk - majd "Új ablak""Keresek TC like programot, ami mutatja másolás közben az átviteli sebességet is."
Pl. Double Commander"Ugyanez a kérdés az IrfanView-el kapcsolatban."
Esetleg XnView MP. Mélyedj el a használatában! FastStone után/mellett butának tűnik, de meglepően jól paraméterezhető."...ha már azzal érvel az Apple és minden Apple fun, hogy felhasználó barát."
A macOS is olyan mint a legtöbb linux. Felhasználóbarát, de megválogatja a barátait...
"Másik kérdés a monitorral kapcsolatos. Ezt is elég bénán kezeli a macOS. Nem vagyok hajlandó 600k-ért Apple monitort venni. Most egy 24" 1080p-s Xiaomi 165Hz-es monitort használok, de nem az igazi macOS alatt."
Megszokod, vagy veszel Apple monitort. Használtan is lehet, nem csak újonnan. A BetterDisplay segíthet valamit, de az sem csodaszer. (3db 1920x1200-as monitorral dolgozok egy Mini M2-vel mégsem nyavalygok."Putty-nak van alternatívája ?"
Pl."Hol tudom beállítani a fájl társítást ?"
Íme
"Első blikkre azt mondanám, hogy a macOS-nek vannak jó tulajdonságai, de sok tekintetben rettentő buta, elmaradott és erősen korlátozott. Már értem miért nem terjed el annyira..."
A Google és az Ő keresője az ember jó barátja! Gondolom Neked is kb. addig tartott volna rákeresni a problémákra, mint nekem...#44041 zacci
A "Delete" nem mindenhol működik. A Finder-ben pl. pont nem. Egérrel megfogod, Kukára ráhúzod. Vagy jobb gomb "Áthelyezés kukába" -
Noxy
veterán
Command+Delete: A kijelölt elem áthelyezése a Kukába.
Shift+Command+Delete: A Kuka kiürítése.
Alt+Shift+Command+Delete: A Kuka kiürítése megerősítésre felszólító párbeszédpanel nélkül. [link]
A minősítést azért nem ártana mellőzni.
Olyan mint az iPhone topikba, ahova betéved egy droidos. -
zacci
senior tag
Azért azt elismerem, hogy iszonyat gyors az M4 és így a macOS. Csak pislogok ahogy teker

-
zacci
senior tag
Delete gombra miért nem töröl ez a szerencsétlen ? Komolyan minden alkalommal ha ki akarok törölni valamit mondjuk az asztalról, akkor jobb klikk áthelyezés a kukába ???

-
zacci
senior tag
Hi,
Új Mac mini M4 tulaj vagyok és még ismerkedem a macOS-el. kb. 20 éve foglalkoztam utoljára Mac rendszerrel. Azóta sokat változott, de úgy érzem nem eleget.
Van is néhány kérdésem:Hogyan tudom egy app ikonját kirakni asztalra ? Nyilván itt olyan parancsikonra gondolok, mint ami Win alatt is elérhető.
Egyelőre csak úgy sikerült, hogy létrehoztam egy alias, majd azt kidobtam az asztalra, majd onnan a Dock-ra. Viszont ha ezek után törlöm az alias az asztalról, onnantól a Dock-ról nem lehet indítani a progit, mondván töröltem az aliast.Hogyan tudok 1 programból 2 vagy több példányt indítani ?
Win alatt sokat használom a számológépet több példányban, de itt ez nem működik. nem is értem miért...De böngészőből is van, hogy több példányt futtatok. Nyilván itt az sem megy.
Forumokon írják, hogy indítsam terminálból, de azt csinálja, akinek két anyja van.
Keresek TC like programot, ami mutatja másolás közben az átviteli sebességet is.
Whisky alá bedobtam a Win-es TC-t, de azért ne kelljen már emulátorból programokat használnom, mert az gáz.
Ugyanez a kérdés az IrfanView-el kapcsolatban. Keresek olyan egyszerű programot, amiben úgy mint az irfanviewben ki tudok jelölni a képen egy területet és egy ctrl+c-vel ki tudom másolni az adott képrészletet egy új ablakba.
Ezek alap dolgok, amik zökkenőmentesen működnek Win alatt és megkönnyítik a munkámat és ezt szeretném elérni macOS alatt is, ha már azzal érvel az Apple és minden Apple fun, hogy felhasználó barát. Találtam néhány ingyenes gfx programot, de a lényeget kb. egyik sem tudja. Olyan alap funkciók hiányoznak belőle, mint a kijelölés és kivágás és vagy copy.
kb. mind1ik 1 kaptafa. szart sem érnek, azon kívül, hogy megjelenítik a képet.
Persze simán lehet, hogy Én vagyok a béna!
Eddig ezekkel próbálkoztam: qView, Fonix Slides, Lyn, XnView
Talán az XnViewMP az ami használható valamennyire.Hogyan lehet megoldani azt, hogy ha felcsatolok egy hálózati könyvtárat, azt a macOS indításakor magától felcsatolja. Állandóan rá kell kattintani a hálózati drive ikonjára, hogy végül felcsatolja és elérhető legyen. Ez Win alatt szintén remekül működik. itt miért nem lehet egy ilyen alapfeladatot könnyen megoldani ?
Másik kérdés a monitorral kapcsolatos. Ezt is elég bénán kezeli a macOS. Nem vagyok hajlandó 600k-ért Apple monitort venni. Most egy 24" 1080p-s Xiaomi 165Hz-es monitort használok, de nem az igazi macOS alatt. 2K-s monitorral hogyan fest egy macOS ? Képes normálisan kezelni ?
Putty-nak van alternatívája ?
Hol tudom beállítani a fájl társítást ?Első blikkre azt mondanám, hogy a macOS-nek vannak jó tulajdonságai, de sok tekintetben rettentő buta, elmaradott és erősen korlátozott. Már értem miért nem terjed el annyira...
Az építő jellegű válaszokat előre is köszönöm!
zacci
-
oszy
veterán
Rájöttem ma valamire.

Igazából nekem egyelőre egy HUB (SD kártya olvasóval) is megoldás, mert találtam itthon egy új külsős 1TB-s SSD-t. Gondolom azt ráköthetem és az lenne egy meghajtó a letöltéseknek és mentéseknek. Nem tudom létezik-e ilyen HUB.Megtaláltam egy fb csoportban, hogy valami hangproblémára panaszkodnak a RayCue-t illetően. Talán ha megtáplálod külső táppal, akkor megszűnik.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha jó neked akkor vedd azt. Nem engem kell meggyőznöd.
Bár a leírása szerint csak 10GB/s-os. Ez az SSD-re is vonatkozik, vagy csak a külső portokra? -
Noxy
veterán
-
oszy
veterán
Erre a márkára olvastam panaszt. Talán leárnyékolja a wifi-t...
Pl. ilyesmit értek megbízhatóság alatt.
Közben találtam egy másik márkát aliexpressen.
-
oszy
veterán
M4-eshez csak Satechi "dokkoló" van, ami megbízható vagy van más márka is?
A bővíthetőség fontos lenne, mert a 256GB kevés. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Ha közvetlenül az apple.com-ról rendelek gépet, ahol az eladó Apple Distribution International Ltd., akkor is érvényes az ársáv szerinti jótállás?
-
Noxy
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi.
Talán most sikerül úgy, ahogy szerettem volna.
Csak annyi a bibi hogy ezt nem lehet laposra hajtogatni. -
MasterMark
titán
-
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
Vettem egy ilyen magsafe töltőt [link] egy ilyen kábelt. [link] (25cm).
A terv az volt hogy hátul bedugom az iMAC-ba (M1) oszt elől szépen el lesz a gép alatt a rövid kábellal.
Nem működik egyik USB C portban sem. Ellenben ha ebbe dugom be [link] az USB C portba, tölti az órát meg a telefont is. Igaz lassabban mint egy töltő adapter, de nem is a gyorstöltés a cél, hanem ne legyenek hosszú kábelek, töltő adapter, meg előttem kézre legyen minden.
Nem értem, miért nem megy közvetlenül az iMAC-ból?
Ja és remelem nem okozok ezzel később problémát magamnak. -
Noxy
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Win alatt sokat vettünk ebből USB házzal együtt meg külön is. Soha nem volt velük gond. Nálam sokáig egy ilyenen futott a Wint to Go egy USB házban gond nélkül. Ha nagyon gyötörtem akkor melegedett és egy kicsit be lassult, de nem elviselhetetlenül.
Általános tárolási célra bőven jó.
Az iMAC bővítéshez meg ez [link] vagy ez van betervezve [link] (40Gbps)
Az 5000-7500 MB/s SSD-t viszont nem
itt fogom meg venni, a 3-5 év gari miatt. A WD 5 év garit ad az SSD-re. -
Vasti74
senior tag
válasz
Mikika
üzenetére
Nagyon csodálkoznék, ha tényleg hiányozna... Amit hiányzónak gondolsz, annak valószínűleg nem is kell ott lennie ;-) Valahogy így néz ki elméletileg M.2 csatlakozó.
-
Mikika
aktív tag
válasz
Mikika
üzenetére
Na meg van a hiba!!
Windóz alól sem látja az SSD-t
kínomban mikroszkóppal megnéztem a foglalatot amibe belepattan az SSD.
HIÁNYZIK egy láb a csatlakozóból. Le vagyok döbbenve hogyan ment keresztül minőségellenőrzésen? Vadonat újan vettem 2 éve most tettem bele az SSD-t. nem veszek tőlük többé semmit -
vadkörte
addikt
válasz
Mikika
üzenetére
Próbáld ki a HUB-ot másik eszközzel, ha lehet NE Mac legyen. Ha azzal sem látja, akkor a HUB oldalon van a hiba (kontakt, vagy HW hiba, stb...) ha látja, akkor más felé kell elindulni
#44013 Noxy
Ezek az Ali-s SSD-k mennyire megbízhatóak? AGPTEK HUB-ba kellene egy M2-es vegyes adattárolásra, (mindenféle szirszar) -
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Van egy Satechi porcbővítőm amibe lehet M2-es SSD-t építeni.
beletettem egy 1 TB SSD-t de sehol nem látom se a finderben sem a paragon lemezkezelőben
Vajon miért?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mit nyiglődtem eddig.

)