Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
#32192 - ja, mondjuk iMac esetében igen, az egy komoly tényező
#32197 - srác megoldaná nekem is apróért, aztán ha beüt a sz@r, akkor izzadhatok, hol találok segítséget. Mondom, semmi bajom nincs vele, próbálkoztam is vele, aztán úgy voltam vele, szenvedjen vele akinek hat anyja van. -
kazsmerlaca
senior tag
Amúgy utálom az iMAC fényes kijelzőjét. Rettentően rontja és fárasztja a szemet. Ezért sem veszek eredeti vasat.
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ahogy elnézem a srác videóit, az EFI partíción múlik az egész. Alaplap meg vga cuccok, némi config fájl szerkesztés és kész.
-
kkp900
senior tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Szia! Nekem februárban 40 volt a 32 GB Ram az alzatól 10 év garival. Most is azt hiszem ,50-ből meg lenne neked a 32 ramde belinkelem neked. Mert sok helyen max 2 évet adnak csak rá közben a gyártó örök élet garit ad (ezt sose tudom megérteni ebben az országban) Curzial memóriáról beszélek amúgy. És 3 ezerért belerakattam egy szervízben. kb 15 perc munka az egész.. Szóval amikor tesztekről meg ilyen hülyeségekről papolnak és ott kell hagyni 2 napra aztán 12 ezer a munka díj na akkor döntöttem el ,hogy belerakatom így leszarom a hivatalos papírt ha baja lesz akkor meg visszarakatom a régit bele. A srácnak is Ifixes készlete volt szóval ő is azokkal szedte szét, jó is volt mert az 1 év alatt is sok volt a por már benne.. [link]
-
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Én is gondolkoztam már az építésén, de pont a lényeget vesziteném el, hogy just works. Matekozni a driverekkel kekxekkel, frissitésekkel, meg mittomén. Megvan a romantikája, csak most nincs hozzá kedvem. De ez itt nagyon off.
-
kazsmerlaca
senior tag
Ezért használok asztali hackintost. Kiválóan lehet bővíteni, alakítgatni harmad áron. És még gyorsabb is

-
-
Alex91
félisten
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Szerintem ez ennyi... En egyszer kezdtem szetszedni egy iMac-et, es azt mondtam megertem, hogy miert ennyi itt a szervizdij...
(G4 Mini-t szedtem szet, a spaklisat
. Masodszorra mar sikerult egy fulet letornom
.) -
r4z
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Kell hozza 3 Torx csavarhuzo meg egy muanyag ize, amivel lefeszited az also fedlapot. Nagyon egyszeru: [link]
-
blakey
titán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Mennyi a 2 RAM? Ahhoz számolj 1,5 órát és te magad meg is csináltad. Ahhoz mérd az árat.
-
r4z
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Jezus ereje, az borzaszto sok. Annyi a munkadij, amennyi a RAM egy random webshopban.
-
Mikika
aktív tag
Szia Nekem úgy oldódott meg hogy kilépéssel bezártam azóta nem ugrik fel
-
Bengio
tag
Sziasztok!
macOS Mojave alatt ezt a Mail ablak felugrálást nem lehet valahogy végleg megoldani? Utánaolvastam itt a topikban is, és google-n is, sokaknak problémája. Amit javasoltak több helyen, azt megcsináltam: az alkalmazáson belül kiszedtem a pipát az osztott nézetes megnyitás elől, valamint a google fiókban is kikapcsoltam a calendar értesítéseket, meg szinkronizációt. Van még valami amit át kell állítani, hogy ne ugráljon fel film, internetezés, meg bármi más közben? Hozzáteszem semmi e-mail nem érkezik, csak az ablakot dobja fel.
-
szana8
tag
Nos csatlakoztam én is a mac-esek táborához egy late 2013-as 21.5-ös modellel. Eddig tetszik. A lightroom amennyire nekem kell teljesen jól fut rajta a RAW képek utómunkája pikk pakk megvan. A programozáshoz felraktam szinte mindent és az is tökéletes. Napi használatra pedig sztem nem kell gyorsabb. Úgy voltam vele mivel ez az első így nem szánok rá túl sokat ha esetleg nem jön be. De ha minden jól megy ezt megtartom vagy 1-2 évig aztán sztem nézek egy fiatalabbat talán 27-esbe.
-
Snazzy Labs kicsit megpimpelte a Mac Pro-t
[link] -
cigam
titán
válasz
nylontacsko
üzenetére
Hű... Ez nagyon ismerős. Megoldást sajna nem tudok.
-
moleculez
veterán
Hát akkor sok szerencsét
[kép]
Amúgy a termék rendben van, a füzetet csak az ilyen gyöngyszemekért lapoztam fel
Azért ha laikus user tényleg használná is a leírást, lenne fejvakarászás (anyázás). -
nylontacsko
senior tag
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám ,hogy a frissítés miatt nem ugrik fel a Safarinál a kis Telefon ikon pedig egy wifi hálózaton vannak a telefonnal. Eddig működött. És éppen most szeretnék megnyitni egy oldalt amit a telefonon nézek . Hogy tudnám vissza varázsolni a telefonon kell e vagy a gépen állítani ? És mit kell ? Már sajnos nem emlékszem hol kell beállítani...
-
blakey
titán
válasz
Alex91
üzenetére
Ezért írtam, hogy az utóbbival gondjaim lennének. Az Adobe csomagokért sajnálom a pénzt. Annyira már nem jó. Acrobat-ot pl. dobtam, PDF Element-et használom, sajnos nekem a munkához kell így meg kell gondolnom, hogy megtudnám-e oldani a dolgokat vagy sem, főleg ha kapok valamilyen anyagot. Leginkább a Publishert érzem gondnak az Id fájlok miatt de még ott a Quark amit továbbra is használok. A többivel szerintem nem lenne gondom.
-
Alex91
félisten
válasz
blakey
üzenetére
Psd-t megnyit a Photo stb., azzal nincs gond. A Publisher Indd-t nem, de valamibe lehet menteni indesign-bol, amit kezelni tud.
Publishert karacsonykor vettem, akkor is valamivel olcsobb volt, most megvettem a Photo-t. Ennyit nekem meger, de alapvetoen amator felhasznalas van, de regebbi adobe cuccom mar nem fut a 64 biten... -
Alex91
félisten
Affinity termekek 50%-os engedmennyel!
-
Sziasztok! 2014 körüli Mac + Bootcamp Windows 10 kinél mennyire használható stabilan?
Ez még az az időszak volt, amikor Windows 7 és 10 is mehetett a gépre, azonban most Catalina-ból már csak 10-est enged a Bootcamp és én sem ragaszkodom a régebbihez. Nagyon alkalmi használatra kell régi Steam játékokhoz. Sokszor fél évig el sincs indítva és bosszantó, hogy mindig akkor adja meg magát, amikor kellene. Csak a 10-es csinálja...
Második gép, amivel ilyen gondban vagyok. Korábbi Mac mini 2010-em hivatalosan nem vitte a Windows 10-et, de 7-ről tudtam frissíteni. Nagyon instabil volt, állandóan kékhalált dobott valami driverhibával a frissítések után. Elengedtem, maradt a 7-es. Később 2014-es mini-re váltottam, ez hivatalosan is támogatja a 10-et, de változatlan volt a helyzet: 7-es stabil, 10-est állandóan ekézni kell, hogy újra bekapcsolható legyen...
Valóban ennyire megbízhatatlan lenne?

-
BLOODSHOT
senior tag
Főleg kép fileok vannak rajta. 100 mega körül. Abbol viszont sok. Most a kíváncsiság kedvéért rádugtam egy másik usb-c vinyót, amint van kb 10 film. Annál nem indexel és nem pörög a ventillátor.
Átmenetileg kikapcsoltam hogy a melegedést okozó vinyót indexelje. Északára berakom majd, aztan remélem reggelre végez.
köszi mindenkinek
-
cigam
titán
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Az mds_stores terheli, az pedig a Spotlight-hoz tartozó metadata kereső indexelő, bigyó. Elméletileg ha átnyálazta a külső lemezt, akkor abbamarad a dolog.
Ha nagyon zavar, a Rendszerbeállítások -»Sptlight -»Adatvédelem ablakban tiltsd le a külső meghajtód indexelését. -
BLOODSHOT
senior tag
[link]
Itt a jelenlegi helyzet -
kacsuszka
aktív tag
Szia van egy MacBook air 2015 eleje nekem a gyári 120–as SSD -vel.
hozzájutottam egy samsung mz-nln512a (“3 osztás 2 lyuk”) típusú SSD hez és szeretnék egy adaptert amivel tudnám használni az air-rel. -
blakey
titán
Ha valakit érdekel a boot hang bekapcsolása de nem akarja/tudja Terminal-ból indítani akkor innen letölthető, Chime Enabler néven szerepel.
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok,
teljesen tanácstalan vagyok, szóval gondoltam megkérdezlek titeket.
Vettem egy új iMac-et (i9, 64 ram, 512 ssd). A gép totál halk, a ventillátor nagyon ritkán pörög fel.
Netezés, photoshop közven egyáltalán nem. VISZONT, ha rádugok egy külső kis vinyót az USB-C portra, akkor random felpörög, aztán le, aztan 1 perc szünet, felpörög aztán le.
Ez mitől van?
-
moleculez
veterán
Szerintetek az új 2020 MBA alkalmas lehet basic FHD videó szerkesztésre? 16gb-rammal, 4magos i5-tel gondoltam.
-
blakey
titán
válasz
Digital
üzenetére
Nem írták le, hogy pontosan mit csinálj? Érdekes. Na akkor, VPN kapcsolatot fogsz létrehozni:
System Preferences/Network, a bal oldalsó sáv alján van +/-, +-ra ráklikkelsz, kiválasztod a VPN-t, a következő sorban L2TP over IPsec, nevet adsz a kapcsolatnak majd Create. Ezután a bal oldalon rámész ha netán nem lenne rajta és beállítod, Default, beírod az elérést amit adtak és a felhasználónevet majd alatta az Authentication Settings-be beírod a jelszót és a megosztott kulcsot, OK majd Adnvanced-ben az első fülön mindent bejelölsz. A Show VPN status in Menu Bar-t bejelölöd és Apply. Azt hiszem ennyi, remélem nem marad ki semmi. -
oszy
veterán
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Próbáld safe módba...
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Otthonról szeretnék a munkahelyi hálózatra csatlakozni.
Parallels alól Windows-al minden ok, de mac-en nem tudom beállítani a gépet.
Az informatikus ezen adatokat adta meg:
IP cím
VPN típus: L2TP-előmegosztott kulccsal
Előmegosztott kulcs
Felhasználónév, és jelszó
Mit hová írjak? Egyszerű, de nem működik valamiért.
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
mac mini 2018
bekapcsolom és innen nem megy tovább
betolott csak valamiért elég sokáig így alltt
-
szana8
tag
Sziasztok,
Ez szerintetek mennyire reális ár érte? https://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Imac_27inch_2012__102367542.htm
A hinge hibát ha jól tudom nem olyan nagy szám javítani ha csak a kis műanyag tört el belül.
És mivel ez 27-es ha jól tudom ebbe már lehet PCIe-s SSD-t is rakni.
Köszi, -
kkp900
senior tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Ahogy nézem az enyémhez képest ami 2018-as I5-ös 256 os és 32 GB Ram lett belerakva utólagosan. A processzoron kívül, és a tárhely duplázáson más nem történt. A proci meg majd ugye csakis teszteken dől el ,hogy jobb is e valójában mint a régebbi I5-ös.
A 32 GB rammért 240 ezret kell fizetni nem semmi 43- ból meg volt .
Most már azt írják lehet bővíteni..eddig is lehetett gondolom most se kapott egy kis ajtót.
-
blakey
titán
válasz
Black Dragon
üzenetére
A Mac Pro is.

-
Black Dragon
addikt
Frissült a Mac Mini, ha valaki elgondolkodott a vásárlásán.

-
szana8
tag
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem. Mivel a használt piacon elég nagy a szórás ár tekintetében, megkérdezném, hogy egy late 2013-as 21.5-ös imac-nek 8GB-vel és mondjuk egy 500GB-1TB SSD-vel kb mennyi a reális ára? Mert látok 150-ért is meg 200 fölött is.
Köszi -
moleculez
veterán
válasz
Dekuator
üzenetére
ugyanerre amit leírtál én egy Airt használok (2018), de nem alapmodellt, hanem 16gb RAM-mal. 128gb elég lehet, ha szigorúan NAS-t használsz, oda töltesz le, filmek minden ott van, 128gb minden telepítés után csak a legszükségesebb fileoknak marad hely. (Rá vagy kényszerítve, hogy rend legyen a gépen
) -
Dekuator
tag
Sziasztok!
Macbook vásárláson gondolkodok. Air vagy Pro? A fő felhasználási terület internet,filmnézés,levelezés. Későbbiek folyamán programozás tanulás, egy kevés képszerkesztés,kiadványszerkesztés. Anyagilag csak alap modellek jöhetnek szóba, tárhelyre van nas és csak új jöhet szoba.
Előre is köszönöm a segítséget. -
bbmt
senior tag
válasz
kkp900
üzenetére
Nem vagy vele egyedül, senki sem mondta. A 207 értékelésből 26 negatív és abból kb 10 írta, hogy 2018 Mac minije van.
Az amazon.de-n 302 értékelés és abból 9 a negatív, ott is a 2018 Mac mini van a legtöbbször említve.
Ez van, ezért van a 14 napos határidő.Persze kényelmetlenség meg minden, de ezeket senki nem látja előre. Jó áron volt, megpróbáltad. Legalább tudod, hogy a gépednél figyelni kell a BT kompatibilitásra. -
kkp900
senior tag
És mi volt a panaszuk kedves Bbmt?Igen nekem is pont az van! Akkor ezek szerint csak nem egyedül vagyok ezzel a bajjal. Bakker pedig igen Bravúros áron igen jól megcsinált billentyűzet és magyar kiosztású! De már ma megy is vissza az Istyleba postán. Igen nekem is sokkal hamarabb lekapcsolt . De lehet mert akad valamiért és eldobta a bt is sokszor . Na ez van így bukó a két postázás oda vissza. Meg amennyire az Istyleba gyorsak a visszautalással vagy 2 hét mire lesz pénz belőle. Most megnéztem a Logitech MX Keys billentyűzetet nem rossz ára 35 és világítós is csak max 1 hétig bírja az aksija sajnos. Ezért lehet marad az eredeti terv az Astro szürke magyar nyelv Istyle a garancia és szavatosság miatt. Mert nem lehet tudni ezeknél , hogy mikor hal meg az aksi bennük és szerintem az egy év sima gari szart se ér ilyen termékeknél. Ezért nem veszem meg 5 ezerrel olcsóbbért más webshopokból vagy 10 el olcsóbban de egy év garival hirdetett magán embertől számla nélkül. Mivel nem is értem mikor azt írják , hogy aktiválástól indul a gari.. ez egy vicc lehet mivel egy bill nem megy fel a netre!
Vettem egy Airpods 2-eset az is azt mondta de tévedett szerencsére meg volt a számla is hozzá ami idei januári Vodás német blokk volt. Így felhívtam az almát és a 3 hónap gari helyett egyből 1 év lett , csak el kellett küldeni emailben a blkokkot nekik. És akkor mondta a srác , hogy sokszor azt veszik figyelembe mikor szerezte be pld a Voda . Ezért fontos a számla sajnos mindig.. És azóta is sokan hirdetnek így pedig nincsen így telonál se laptopnál se nem mindegy mióta vették meg az első ember pld hiába bontatlan de sok terméknél ketyeg a gari.. -
bbmt
senior tag
válasz
kkp900
üzenetére
Sima Mac van nekem, és most 3 eszközzel van párosítva, iPad, Mac, TV, a TV-nél fordul elő, hogy ha nem a TV felé néz a billentyűzet akkor késik a betű, de ez aTV sara mert más billentyűzettel is ezt csinálta.
Kár, hogy nem vagy elégedett vele, amúgy ránéztem az amazonon az értékeléseire és csak a 2018 Mac mini-tulajok panaszkodtak rá. -
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
1 éve nem történt nálam ilyen BT probléma, gyárival sem és Logitech Bill3egér kombóval. A BT és a 2,4GHz wifi néha összeakadhat, ezt figyelembe kell venni, ha nem is a miénkkel akkor a szomszédéval vagy bármivel ami azon a frekvencián sugároz.
(#32109) kkp900
Azért azt nem tudom felfogni,hogy egy direkt Apple kiegészítőket gyártó cég ilyen terméket adjon ki a kezéből. - most nem azért, de miért kell egyből így hozzáálni a dologhoz? - ez akkor lenne igaz ha tele lenne a net ilyen hibákkal, elképzelhető, hogy nálam hibátlanul üzemelne. Ne így állj a dolgokhoz hanem fogadd el, hogy előfordulnak inkompatibilitási gondok vezetéknélküli kapcsolat esetén. -
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Így van sajnos nincs lehetőségem senkit nem ismerek akinek lenne itt ilyen Mac minije.Már összecsomagoltam reggel óta szórakozgattam vele még idáig. De ahogy mondod nincs mese sajnos ennyi volt megy vissza.
Azért azt nem tudom felfogni,hogy egy direkt Apple kiegészítőket gyártó cég ilyen terméket adjon ki a kezéből. Mondjuk a fórumtárs azt nem írta neki milyen gépe van Minije vagy sima Macje amivel üzemel neki tökéletesen. -
válasz
blakey
üzenetére
Nálam néha (1-2 havonta) a gyári billentyűzet és trackpad páros is eldobálja magát. Csak a BT ki-bekapcsolása segít. Szerintem ez nem az eszköz hibája, mert ilyenkor mindkettő lehal. Valami a rendszerben lesz. De lesz...rom, nagyjából ez a legnagyobb probléma hónapok óta.
-
blakey
titán
-
kkp900
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Na most jön a csavar! Ipaddel tökéletes semmi baja. Csak a 2018-as MacMinivel nem akar működni normálisan amihez vettem ugye. Sajnos annyira nem tudok angolul , hogy ezt a problémát meg tudjam fogalmazni nekik. Tegnap minden lekapcsoltam már csak a billentyűzet maradt a végén ami fent volt a BT és semmi változás nem volt. Eleve kábelen adom a netet a gépnek a wifije sincsen bekapcsolva Mininek Mert nem használom wifin semmire. Szóval feladom szép minőségi gépelni is jó rajta sok fasza funkció is van csak nàlam a géppel szórakozik sajnos.És már lövésem sincsen mit lehetne tenni.
-
ludnik
tag
Erre valaki [link] ? A Mac Mini 2014 megeszik bármilyen NVME ssd-t?
-
kkp900
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Most összedugtam a töltőkábellel és minden működik szépen lehet gépelni . Most is azzal írok. De akkor mi a f... van egy napot se bír az aksija vagy mi a fasz én meg lekapcsolgatok itt mindent már kínomban meg hülyének nézem magamat. Pedig a zöld led jelző világít bekapcsoláskor szóval ez ugye nem írja ki a százalékot sajnos pedig gondolom nem nagy ügy lehetne ha egy Fake Airpods is tudja . Na akkor most mi lehet ? Szar benne az aksi vagy mi? Most reggelig töltőn hagyom aztán kiderül mi van . Mert este nem használtam szóval csak simán be volt kapcsolva de mivel 30 percig ha nincsen használva akkor lekapcsol azt írja a papírja ergo nem szívhatta le semmi se mikor a kollegának itt a csoportba január óta meg van és azóta nem töltött egyszer sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Futás, futópályák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Masodszorra mar sikerult egy fulet letornom
.)
Azért ha laikus user tényleg használná is a leírást, lenne fejvakarászás (anyázás).
)