Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Azt sem sajnos. Kábelen megy a TV és a Mini is.
Ha másik TV-t vennék, akkor mi az a funkció a TV-ben, ami ezt tudja?
IINA menüben mintha lett volna lejátszás másik eszközön lehetőség, de most csak a telefonon VLC-ben találtam hasonlót.
Apple TV-vel gondolom megoldható lenne ugyanezzel a lejátszóval.
-
BUÉK!
Régebbi tévére mivel tudok tartalmat küldeni?
Kábelhez messze van, pendrájvval nem akarok vacakolni (NTFS kellene, csak emiatt nem rakom fel), AirPlay-t nem tudja a TV. Bár utóbbi talán nem is megy IINA-val. Nem tudom, nem próbáltam. Nagy ritkán kellene egy-egy film lejátszásához.
-
válasz
Angelland13
üzenetére
BetterTouchTool. Gombnyomásra visszaállítja a mentett pozíciókat. Meg kb. 1000 más dolgot is tud.
-
válasz
Angelland13
üzenetére
Szerintem hívd fel a UPS ügyfélszolgálatot.
-
Kicsit kevesebb off-ot léci! Köszi!
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Néztem én is, de egyrészt kicsi, másrészt még ha jó is lenne, akkor is kellene mellé még egy monitor. A minire rányomtam egy akkorát ami nagyobb mint 2 iMac, szóval ez így részemről oké. Akinek elég egy akkora felület, annak jó lehet. Amúgy az alapgépet venném. Amire kitalálták, arra az is elég. Jöhetnének megfizethetőbb 220 PPI-s monitorok. Más nem kell.
-
válasz
Angelland13
üzenetére
Nekem ez a méret és felbontás jött be leginkább. Korábban a kistestvérét használtam, de az éppen kicsi volt a mindennapokban. Most minden tökéletesen elfér... Tudom, 110 PPI nem az igazi, de abszolút élhető és számomra fontosabb a nagy munkafelület, mint a magasabb képpont sűrűséggel járó előnyök.
-
X-Aktás kérdés:
M4 Minin a Microsoft Teams és a Viber is alig-alig akar elindulni. Rákattintok, a Teams ablak megjelenik, de nem reagál. A Viber szintén, de még az alkalmazás ablaka sem jelenik meg. Majd eltelik pár perc és egyszer csak elkezd működni mindkettő. M3 Air-en semmi gond, mindkettő hibátlan. Ugyanaz a hálózat, ugyanaz a Wi-Fi. Legfrissebb rendszer és naprakész alkalmazások.
Szerintetek mi okozhatja? -
válasz
vadkörte
üzenetére
Dögös termékek, de sosem hallottam róluk. Fene tudja meg merném-e venni. A 40-es ultraszéles egész jó is lenne, de sajnos az sem tökéletes, kicsit lehetne nagyobbacska a felbontása. Igaz, most is elvagyok 110 PPI-vel, abszolút nem zavar. A kisebb felület annál inkább...
-
Mondjuk ettől még messze van a jótól, vagy az ergonómikustól. Baromira várok egy tényleg kényelmes, használható egeret az Apple-től, de szerintem ez sosem fog bekövetkezni. Főleg, hogy az AI miatt lassan tényleg csak hangutasításokkal vezérlünk mindent. Egyébként ha jól emlékszem még a BT szabványból is valami régebbit használnak a Magic Mouse-ban és a Magic Trackpad-ben. Ráadásul néha ledobja a tapipadot, vagy épp a billentyűzetet, ilyenkor látom az értesítést, hogy újra csatlakozott. Madzagos kellene. Az a tuti frankó.

-
Már csak kábeles egerem van, ezzel nincs gond, de korábban sajnos egy-egy pillanatra megakadt. Utoljára egy Logitech egeret teszteltem. Sajnos az is. Bár nem állt kézre, így amúgy sem maradt volna. Esetleg teszek egy próbát a Razer új vezeték nélküli DeathAdder egerével, hátha jó lesz.
-
-
válasz
scdlsc
üzenetére
Mondjuk nem alaptalan... Küzdöttem eleget mire felleltem egy jó egeret és megfelelő beállítást hozzá, de wireless egeret abszolút nem sikerült találnom. Maradt a Razer DeathAdder Chroma. Ennek még a régi szoftverében lehet állítani a gyorsítást, amit el is tárol, így aztán nem kell küzdeni vele, de sajnos az újak már ezt sem tudják, a Razer is kivette a lehetőségét a saját alkalmazásából. SmoothMouse + BetterTouchTool párossal nincs amit ne tudnék beállítani, így tényleg patent. Ha meg elpusztul szerencsétlen egér, kezdődhet elölről az egész tortúra. Volt mindenem: Logitech MX Master, MX Anywhere, Keychron M3, DeathAdder V2 és még sorolhatnám, de sajnos mind elhasalt. Nagyon nem mindegy az sem, hogy mekkora kijelzőn használom. Míg az Air-en hellyel-közzel elvagyok a kis Xiaomi egérrel, ugyanez már látványosan laggol a nagy monitoron. Mintha nem is ugyanaz az eszköz lenne... Szóval érdemes körüljárni azért.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
A görgetősávot korábban lehetett állítani, mostanra az is megszűnt. Egyébként oldala válogatja, a fejlesztő felülbírálhatja hogy miként működjön, ez is okozhatja. Pl. YT-on állandóan látszik.
-
Akinek hiányzik néhány alkalmazás a listából, egyszer indítsa újra a gépét és megjelennek. A hiányzó, vagy béna ikonok meg könnyedén cserélhetőek, pont úgy mint korábban, csak a stílust kell megadni nekik.

-
Én meg állandóan nyomkodom az FN helyén levő billentyűt és a nyilakat, ha véletlenül más géphez kerülök. Bejön a kisebb méretű billentyűzet, nem hiányzik a numpad sem, csak megszokás kérdése. Szerencsére még elérhető mindkettő. Így legalább asztalin és noteszen is teljesen ugyanaz a kiosztás van előttem.

-
Nekem meg még tölthető elemes a trackpad és a billentyűzet. Gagyi akkuval relatíve gyakran kell cserélni (2-hetente), ezt leszámítva legjobb. 2013-óta megvan, azóta használom. Soha ilyen jó billentyűzetem nem volt még, mint ez. Sajnálom is ha majd le kell cserélnem egy újra.
-
válasz
hdanesz
üzenetére
Lehet hülyeség, de ez volt az egyik dolog, ami miatt leszoktam a Firefoxról. Halálra idegesített. Mondjuk egy gombnyomásra rendbe lehet rakni az asztalt és minden ott van ahol akarom, akkora méretben ahogy akarom, de valahogy az istennek sem akart kézre állni. Pedig tizenxévvelezelőtt Windows alatt még nagyon szerettem.
-
válasz
vadkörte
üzenetére
Feltettem M4 Minire és M3 Air-re. M4-en a Safari úgy lehalt, hogy semmire nem reagált, M3-on pedig minden sütit újra kellett engedélyeznem. Plusz ott felajánlotta a Dokumentumok és Asztal iCloud feltöltését, míg M4-en nem. Pedig teljesen ugyanúgy van beállítva mindkettő. Néhány alkalmazás szintén újra akarta konfigurálni magát...
Kicsit úgy tűnik, hogy ez az Ai őrület nem fekszik az Apple-nek, illetve a legutóbbi néhány frissítés közül ez indult a leginkább döcögősen. Nálam legalábbis.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezt látom:

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ennyit látok:

-
Új Mac Minire Jack csatlakozóval hangszórót elvileg csak a készülék elején levő aljzaton keresztül lehet kötni. Nem bíztam benne, de rendeltem egy Apple átalakítót és tökéletes. Kanto YU4 szettel használom, nagyon szépen szól. Gondoltam leírom, mert engem zavart, hogy az elejéből lógott ki a madzag.

Korábban vettem két másik USB-C to 3,5 mm Jack átalakítót is, de egyik sem szólt rendesen. Vagy eltűnt a zene dinamikája, vagy simán csak sz@rul szólt. Egyszerűbb mint egy külső hangkártya...
-
válasz
Alex91
üzenetére
Igen, ugyanazon felbontáson a kisebb kijelző nagyobb PPI-t eredményez. Csak tegyél egymás mellé két eltérő kijelzőt és mozgass rajta valami objektumot.
Sok-sok évvel ezelőtt, még Windows alatt használtam 15-ös laptopot 1366x768-as felbontással, amire rá volt kötve egy 22-es monitor 1920x1080-as felbontással. Mindkét kijelző azonos méretben jelenítette meg a tartalmat, mert szinte teljesen megegyezett a PPI-jük.
Így nem volt zavaró. De ha eltért volna, akkor akkor az lett volna. Nekem legalábbis. De lehet, hogy egy grafikus, aki teljesen másra használja, másként vélekedett volna. Vagy ha a másodlagos kijelzőn mondjuk csak filmet nézek. Akkor sem kritikus.
Mostanra ez azért lényegesen jobban le van kezelve, de cigam cikke is rávilágít arra, hogy a legjobb vagy az 1:1, vagy a retina kijelző. És én emiatt döntöttem a 110 PPI körüli értékkel rendelkező monitor mellett.
-
válasz
scdlsc
üzenetére
Ez még a régi, 2015-ös MBP-m. A panel 2560x1600-as felbontást tudott, de sosem ment azon, mert úgy rettentő kicsi lett volna minden. Akkor, a normál (mértezett) felbontása amin önállóan használtam, 1440x900 volt, de amint csatlakoztattam a külső kijelzőt (3440x1440, 34" 110 PPI), visszaváltott azt hiszem 1280x800-ra (116 PPI). Így a 34 colos nagy kijelzőn és a mellé helyezett kis gép beépített megjelenítőjén is közel azonos méretű volt a tartalom. Ez egyből nagyobb megtekintési távolságot is eredményezett. Meg persze kevesebb látható tartalmat a kicsin. De így volt kényelmes használni.

Most a 38 colos kijelző 3840x1600-at tud, ami karnyújtásnyi távolságból szintén tökéletes. Minden maradt azonos méretű, csak kicsit megnőtt az "asztalterületem". Persze, azáltal, hogy ívelt, sokkal kényelmesebb, mert nem kell jobbra-balra dülöngélnem a székemben.
Munkatársaimnak nagyon nehéz elmagyarázni, hogy a felbontás és a képátló együtt adja ki az eredményt, külön-külön nem sokat ér az információ. Plusz, amit írtál a retina felbontásról, az még bonyolítja a helyzetet. De ha valaki megérti, mi az a felbontás, a PPI és hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azaz hogy mit-mekkorának és milyen részletességgel fog látni a kijelzőjén, akkor már sokkal könnyebb a dolgom.
Windows esetén ez nem akkora probléma, mert egy 1920x1080-as felbontású, 23-24 colos kijelző is elegendő lehet egy adminisztrátornak, vagy menedzseri munkához, de Mac-en már sokkal nagyobb valós felbontásra van szükség hogy érzetre közel azonos részletességű képet kapjunk. És ezért fontos a 110/220 dpi. Pénztárcától függően ez a két érték a legjobb.
Most a 38-as monitorom kb. 110 PPI-t tud és amire használom, arra tökéletesen megfelel. Ha ugyanennyi pénzért kínálnának kisebb, de már 220 PPI-s (retina) kijelzőt, akkor is ezt választanám, mert a nagyobb munkaterület számomra többet ér, mint a részletgazdagabb megjelenítés. Persze, nem bánnám a nagyobb képpont sűrűséget, de árban az már jóval feljebb lenne, mint amennyit szánnék rá. És nem is nagyon van ekkora méretben.

Egyébként talán a rendszer is jobban kezeli valamennyire, mert egy-két főverzióval korábban csak kikapcsolt élsimítással tudtam használni, míg most anélkül esik jobban a szememnek. Bár lehet hogy ez csak placebo. Mindenesetre nem gond a két eszköz (MacBook Air M3 kijelző és az LG) közötti váltás.
Ja, a 60 Hz is elég. Próbáltam a Pro kijelzőt és nem esett jól nézni. Persze, minden sokkal folyékonyabbnak hat, de ennek ellenére nagyon fura. Azt csak akkor lépném meg, ha minden eszközöm 120 Hz-es lenne. De nem vagyok benne biztos. Telefonon (16e) is csak 60 Hz-es a kijelző és az sem zavar. Ott is többet számít, hogy a korábbi 2020-as készülékemnek kisebb volt a panelje és gyengébb volt a teljesítménye. De elfogadom, ha valakinek kevés. Igazából ez is akkor érezhető, ha az ember megszokja a jobbat/fejlettebbet/erősebbet, stb., majd visszavált egy gyengébbre. Leginkább vezetés közben veszem észre, amikor valaki más autójába ülök és nem a megszokott teljesítményű. Na de mindegy is. Elkanyarodtam.
Egy szó mint száz, méret és felbontás együtt fontos. Illetve hogy mekkora a látható tartalom és az milyen részletességű. Nagyon hülyén tud kinézni, amikor két kijelzőn az egyikről áthúzva valamit a másikra összeugrik, vagy hirtelen nagyobb lesz ugyanaz az objektum. Meg hogy milyen távolságból kényelmes. Főleg ezért.
-
Nem kell menüben túrnod. Space-szel gyorsnézet egy bármilyen fájlon, majd képernyőfotó és beillesztés. Ennyi.
Bármit látsz a kijelzőn, képernyőkép készítése vágólapra másolással (egyedileg beállítottam ⇧+⌃+⌘+3)
Ezt a képet is így csináltam. Nem nyitottam meg semmilyen egyéb alkalmazást, csak képernyőfotót lőttem és ⌘+V-vel beillesztettem ide a PH ablakba. Még csak el sem mentettem és fel sem töltöttem sehova. Ennél mi egyszerűbb kell?

-
válasz
SharpSA
üzenetére
Amit sokszor használsz, kitűzöd a Dockra, amit elvétve, azt indítod Launchpadról (gyorsbillentyű, vagy aktív sarkok), amit meg szinte sosem, az mehet mappába szintén LP-on.
Ezer éve ugyanúgy néz ki a dokkom, csak közben a VLC lecserélődött IINA-ra, a Skype meg Teams-re. Napi szinten használt alkalmazások mindig ugyanott vannak, ez a legegyszerűbb.

-
Fájl menedzser: ForkLift
Képnézegető kivágás: képernyőkép készítés (bill. parancsokat testre szabhatod)
Szövegszerkesztő: iCloud beállításoknál kapcsold ki és ezt követően új dokumentummal indul
App ikon az asztalra: nem kell, ott a Dock (rögzítsd), a Launchpad, vagy a Spotlight
Kijelző: igen, ha igazán jót akarsz, akkor drága lesz sajnos, de van alternatívaÖsszefoglalót nézd át.
-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Én sem szeretem, ráadásul a hangszóró kábel is cafog az elejéből, de ez van. Már beletörődtem...
-
válasz
Párduc
üzenetére
Nem, de vehetsz hozzá: Apple egerek és billentyűzetek
Ha megfelel harmadik fél terméke is, akkor bármilyen eszközzel használhatod, működni fognak azok is. Bár a wireless egereknél (BT) előfordulhat valamennyi lag, de az adapteres változatok azért jellemzően rendben vannak. -
Nem tudom kinek tűnt fel, de már egy kattintással kikapcsolható az egérgyorsítás, nem kell külső alkalmazással, vagy terminállal vacakolni:

Ha ezt megfejelnék a görgetés megfordításával (csak az egér esetén), szinte kánaán lenne.
-
Rendeltem egy Keychron M3 Wireless egeret. Nagyon kiváncsi leszek, elvileg nem lesz lag. Mondjuk a Razer feladja a leckét rendesen, mert ez után szinte semmi nem tökéletes, de meglátjuk. Bizakodom.
-
Munka közben szeretek zenét hallgatni. És ha már hallgatom, amennyire csak lehet, szóljon jól. Van két minőségi hangfalam és hozzá egy aktív subwoofer. Nincsenek agyon hajtva, inkább csak halkan, de szépen muzsikálnak. Egyetértek az előttem szólóval, amennyiben a beépített kevés, simán érdemes rákölteni valamennyit, hogy szebben szóljon.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Még nem tervezem cserélni, de csak idő kérdése...
-
Egész jól néz ki és hatalmas piros pont hogy magyar kiosztás!
Kár hogy kicsiben nincs. Jobban szeretem numerikus nélkül, így nem kell átállnom fejben. Ugyanaz a kiosztás, a navigáció, meg minden az asztali gépnél és a notesznél is. Plusz kisebb helyet foglal, közelebb lehet az egér. Na de ne legyek elégedetlen, tényleg jó hogy lehet kapni ilyet is.
-
válasz
DonMedve
üzenetére
Nem egy ilyesmi kiterjesztés lehetett Chrome-hoz?
ValutaátváltóA gépen is lehet, ott is ki tudod jelölni a képeket exportáláshoz. Kattints az első képre, majd nyomj Shift-et és jelölj ki további képeket, majd válaszd a Fájl menü > Exportálás parancsot. Exportálhatod az eredetit, vagy amit már szerkesztettél, illetve testreszabhatoo a fájlformátumot, méretet, stb. Ilyen egyszerű.
-
válasz
Godfather
üzenetére
Godfather, kivlov: Valószínűleg, bár az egyetlen ami szóba jöhet az a kijelző lesz. A MacBook Air-rel is szaggat, mindegy melyikre kötöm rá. De már nem érdekes, ez a típus úgysem lesz jó, mert egyébként is kényelmetlen a hüvelykujj alatti rész miatt. Inkább karmosan fogom, arra egyébként sem praktikus. Mindegy, több is veszett Mohácsnál, egy próbát megért. Egyébként is hamarosan jön az új Magic Mouse...
-
válasz
kivlov
üzenetére
Mindegy, hogy a monitorba, vagy közvetlenül a gépe dugom, szaggat. Bármilyen madzagos meg nem. Tökmindegy, hogy azt is közvetlenül a gépre, vagy a monitorhoz csatlakoztatom. De a BT-os Magic Trackpad is akadozik, viszont azt csak kiegészítésként használom, balkézzel. Görgetés, csípéssel zoom, stb. Ott nem zavaró. Majd ha ezek is lehalnak, veszek új szettet. Egyszer csak belekerül azokba is valami korszerűbb Bluetooth adapter ezek helyett a régi vackok helyett.
-
válasz
blakey
üzenetére
Az a helyzet, hogy MacBook-on is látom, de ott dokkal kevésbé feltűnő, mint a 38 colos nagy kijelzőn, 3840x1600-as felbontással. Egyszerűen nem fluid. Bár az is érdekes, hogy a vezetékes egér is laggol, amikor átállítom 75 Hz-re a képernyőbeállításokban. Persze a felvételen nem látszik...
ddsteel: Ha lenne kisméretű Apple billentyűzet és trackpad ami vezetékes, már rendelném is. Csak így zavar, hogy fele ilyen, fele meg olyan.

miresz: Nem, a normált vettem. De nincs sok különbség. A Mac-es verzióban nincs dongle.
kivlov: Próbáltam BT nélkül, Wi-Fi nélkül, csak kábeles neten, de semmi. Az M3-as Air-rel sem tökéletes. Nem hiszem el, hogy a neten akiknek látom az asztalán, nem akadozik, nem szaggat egyetlen pixelt sem.
-
Rendeltem egy Logitech MX Master 3S-t, amit a legtöbb YouTuber asztalán látok. Ez is laggol. Mindegy hogy hova csatlakoztatom a kis adapterét, szaggat. BT-on még rosszabb. A vezetékes Razer egerem kurzora vaj simán fut, ez pedig meg-megakad. Tényleg nem hiszem el, hogy 2024-ben nem tudok venni egy olyan egeret, ami nem madzagos és nem szaggat. Ugyanez az eszköz bármilyen gagyi Windows-os gépen hibátlan.
Mac Mini M4 + LG 38WK95C + Apple BT billentyűzet + Apple BT trackpad
-
Érdekes ez az altatás dolog. Én szeretem kikapcsolni, mert most is napokig nem vagyok gép előtt, ilyenkor minek menjen. Másrészt ahogy eljöttem, áramszünet volt, plusz amikor szerelték, fel-le kapcsolták az áramot. Ez sem tesz jót, főleg, hogy ilyenkor fogja magát és elszáll. Szóval részemről ha egy napnál tovább nem használom, kikapcsolom. Az indítás egyébként is brutál gyors, szinte azonnal használható. Szünetmentest meg nem veszek, mert egyrészt már van, másrészt az sem megoldás ha nem vagyok ott.
-
-
válasz
Parson
üzenetére
Az M3 Air mellé vettem, hogy ne kelljen állandóan a kijelzőre dugdosnom, illetve mivel asztali gép kell legtöbbet, az akku is jobban bírja így, mint állandóan 100%-ra töltve. Teljesítményben az is elég, azonban a fenti okok miatt is már megérte. Az előző Mini megvolt 6 évig, szerintem, ez is kibírja a következő ötöt.
-
válasz
lockdown90
üzenetére
Még 2020-ban vettem, azóta is hibátlan: LG 38WK95C
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest