- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ear001 #44430 üzenetére
Windows-on nem volt ilyen feltűnő...ha volt egyáltalán. Pedig pontosan ugyanezzel a hangszóróval használtam. És nincs adapterre kötve a Mac-en sem, közvetlenül van kábelen csatlakoztatva.
Azért érdekes ez számomra, mert nem úgy jelentkezik a dolog, hogy egy garázsban felvett tini zenekar zenéje szar minőségű, egy profi stúdióban készült videó meg kiváló.
Pl. itt van ez a videó. Winfoson szépen szól, Mac-en a dob puffogását hallom meg az éneket kb.
Ezért gondolom, hogy valami beállításbeli probléma lehet.Na mindegy, nem offolok...szépen lassan megszokom majd.
-
zacci
aktív tag
válasz
Ear001 #44046 üzenetére
A kezdeti sértődöttséged leküzdve esetleg elárulnád hol mutatja másolás közben a sebességet ? Hogyan lehet kijelölni és másolni egy kép részletet (természetesen nem 8 menün keresztül és 18 gombnyomást követően) és arra is kiváncsi lennék, hogyan lehet rendszerben automount-ot csinálni ? Ha már annyi rengeteg dolgot tudnak a beépített programok. 99% hogy bennem van a hiba, de én ezekből nem találtam semmit.
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43703 üzenetére
Az érdekes, eddig mindenkitől azt hallottam vissza, hogy hangosabb, bár saját tapasztalatom még nincs sajnos az M4-esről. De a logika is azt diktálja, hogy a kisebb ház miatt és a kisebb hő leadó felület miatt ezt kompenzálni kell ventillátor fordulatával. Az M1 konkrétan néma, mint ha nem is lenne bent ventilátor.
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43311 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, olyan stand-ekre gondoltam ami a mini alá, vagy fölé megy, esetleg van bent egy beépített M.2 SSD foglalat, pár USB, és SD olvasó. Nem fullos komplett külső HUB-okra gondoltam amin minden is van, (lan, HDMI, Display port, USB-k, beépített merevlemez, vagy SSD foglalat, esetleg tölteni is tudja a MacBook-ot, thunderbolt-on stb... )
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43258 üzenetére
Igen, van ez a probléma, tele van vele a net, hogy a Mac mini-nek wi-fi problémái vannak, de a vége a legtöbbnek az, hogy user error volt. Most ahogy kicsit utánna olvastam a dokkolót a minivel összekötő kábel volt a legtöbb probléma. Mert a nagy sebességű adattárolókhoz (pl. NVMe SSD-k) jól árnyékolt kábel kell, mert interferenciát kelt, ha gagyi, és az bezavarja a wi-fi-t, de még a Bt-t is.
TigerCat: Ha nem válik be átveszem jó áron!Milyen színű? A fehér nagyon hamar koszolódik, pedig nem retkes a kezem, és nem nagyon lehet utánna tisztítani normálisan.
-
madgie
titán
válasz
Ear001 #43248 üzenetére
A Mini nekem LAN-on van, a munkagépen nem wifizek, túl nagy és túl sok fájlt kell mozgatnom.
Meg kéne venni ezt az M4-est, míg a csodás forintunk feljebb nem lövi vagy ötvennel az árát, de jó boomerként nehezemre esik megbontani a mostani szettet.
Szerk: mondjuk most nézem, maga a wifi az M1 Minin is be van kapcsolva nálam, az Airdrop miatt, de a hálózati prioritásban a madzagos előtte van. -
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43239 üzenetére
Most olvastam el a kommenteket, ugyanez a szenvedés mint anno volt az M1 és M2-eshez való dokkolókkal is más fórumokon ezzel a gyártóval. Nálam is Satechi van SSD-vel az M1 alatt de semmi ilyen problémát nem érzékeltem ezzel sem. Ott inkább user errorok voltak mint kiderült anno. Vezeték nélküli billentyűzetek, egerek ,meg hasonló perifériák volta a ludasak. Ráadásul ennek az új dokk-nak az a része ahová bele ül a mini még nyitott is, tehát még annyira sem fedi le a wi-fi antennát mint a régi dokkoló. Aztán a végén ott is Youtube-os "tesztelő" benyögte, hogy másik márkáé igazából jobb azt kell venni, mert ő is ezeket használja, és most milyen jó áron van!
-
válasz
Ear001 #42067 üzenetére
Ez lesz a megoldás szerintem. Az egyenáramú komponens. Az újabb villanyórák egyyébként már ki tudják jelezni az egyenáramú komponens feszültségszintjét minden fázisra (ehhez interneten kell megkeresni az adott típusú óra kezelői kézikönyvét, mert azt mindig "elfelejtik" otthagyni a cserét végző szakik.
-
madgie
titán
válasz
Ear001 #41562 üzenetére
Az általuk adott HDMI kábellel dugtam össze a Minivel, azzal illene tudnia, nem? Thunderbolt kábelem sajnos nincs, a MacBook Pro-hoz már nem járt, csak Magsafe.
Szerk: a MacBook Pro-t is rádugtam, azzal is mezítlábas SDR 8 bitesként működött, azzal a kábellel is, amin a tévémen HDR 10 bit.
-
-
madgie
titán
válasz
Ear001 #41421 üzenetére
Persze, előfizus, natív, nem Rosetta.
Amit még nem értek, az az, hogy az alapértelmezett HiDPI 2240x1260 felett csak egy HiDPi 2560x1440 van. Így is nagy a UI, kellene oda egy 3200x1800, az pont jó lenne, a BetterDisplay kerülőúton tudja is (virtuális kijelző tükrözése), de ha meg így csinálom, a streamingszolgáltatók letiltják a videót, csak a hang jön
Jó lenne valahogy alap, választható felbontásnak belevarázsolni a HiDPI 3200x1800-at...
-
válasz
Ear001 #41329 üzenetére
Kiadványszerkesztés? Az gondolom pénzszerző munka (de lehet, hogy tévedek, én mindenesetre nem találkoztam még emberrel, akinek hobbija lett volna a kiadványszerkesztés), és akkor teljesen más a felállás, nyilván munkára az ember az ésszerűen lehető legjobb hardvert veszi, nyugodtan meg lehet venni a Studio Display-t is, mert visszatermeli az árát. Úgy már nem csak gyorsabb lesz egy M-es Mac Mini vagy Mac Studio, hanem partiban lesz a megjelenítője is egy 27-es iMac-ével. Win-win.
-
válasz
Ear001 #41297 üzenetére
Photoshop-os célokra....
Milyen monitort vennél a minihez, aminek a képe, színhűsége, kalibrálhatósága akár csak megközelíti egy 2019-es 27 colos Retina iMac-ét?
Sokáig használtam fotós célokra 2017-es retina iMac-et (i5 7600K), tökéletes, és valószínűleg a mai áráért csak megközelítőleg sem kap sehol ilyen képminőséget és színhűséget. Márpedig egy fotósnak ez számít, nem az, hogy egy, az M1-en 5 percell kevesebb ideig tart egy félórás szerkesztési munkafolyamat. Szerintem. -
suspect
aktív tag
válasz
Ear001 #41297 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg egy: iMac 27" Retina 5K 2014 (5120x2880) - Intel Core i7 4 GHz (quad-core) - 32 GB memória - 1 TB SSD + 256 GB SSD - AMD Radeon R9 M295X 4 GB
jobb választás lenne?
Vagy inkább engedjem el és legyen egy Mini? Jobban járna vele?
A sebesség lenne a fő szempont mert nagyon sok képet kell feldolgoznia, és ehhez keresném neki a legjobb ár/érték megoldást. -
válasz
Ear001 #41068 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is
Még hogy "8 GB már most kevés"...
Annyi de annyi szó esett erről. Behülyítik itt egymást az emberek, elültetik egymás agyában a kételyt, hogy vegyenek jó drágán (minél drágábban) de legalább fölöslegesen CTO Air-t vagy még fölöslegesebben Pro-t.
8 GB nem elég _bizonyos_ (főleg szakmai/pénzkereseti célú) felhasználásokra, de általános felhasználásra, hobbigépnek, irodai gépnek, tanulni, amatőr fotóskodáshoz, amatőr jellegű videószerkesztésre, stb. bőven elég. 2 évig volt egy full alap M1 Air-em, most nem írom le újra, hogy mi mindent csináltam vele, de MINDIG elég volt a 8GB, vagy a gyors SSD miatt nem vettem észre a swapelést. Vannak dolgok, amikre határozottan nem elég, de a felhasználók többsége nem csinál ilyen dolgokat.
Abba kéne hagyni már ezt a "2024-ben 8GB nevetséges" illetve "nem jövőbiztos a 8GB" ex-cathedra kijelentéseket, amivel az esetek többségében totál fölösleges költekezésre veszik rá egymást itt a fórumlakók. 2024-ben semmivel sem esznek többet a széles körben használt szoftverek Mac-en, mint 2020-ban vagy akár 2017-ben. Sőt.Én egyébként az inteles gépeket sem írom még le, de itt már érdekesebb a kép. Tény azonban, hogy általános használatra még egy 2015-ös MBP is bőven elég, ha egyébként hardveresen rendben van. De ha megvan pontosan, hogy mire kell, akkor célgépként a régi vasak fillérekért érhetnek aranyat.
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Ear001 #40765 üzenetére
Ezt a szoftvert jelenleg is használom win alatt,laptopon.
Ez egy Gitár effekt ,erősító szimulátor szoftver (Amplitube) .Van,hogy fagy, akad. És kell hozzá egy Asio nevű illesztő pr.is ami megintcsak tud kellemetlenkedni.
Szeretnék fejleszteni,egy asztali gépre, nagyobb monitorra , és több helyről is az hallom ,hogy a Mac rendszer mennyivel stabilabb,megbízhatóbb mint a Win.
Ez a szoftver elérhető Mac- verzióban is ,és pl.úgy tudom nem kell hozzá az Asio
Ezért keresek Imac -et.
Sajnos nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, de azért remélem érthetően foglaltam össze. -
x17dtl
csendes tag
válasz
Ear001 #40144 üzenetére
jó 5let, esetleg már régóta érik a dolog, de ssd-t kellene bővíteni rajta...
de már rég csináltam ilyet...és nem rémlik hogy csináltam..jelenleg egy 250-es ssd van benne, ez cserélném 1TB-ra mondjuk....
hogy tegyek op rendszert a szűz vinyóra?
van benne egy gyari 500as hdd is, oda tudok adatokat menteni amire szükségem van...vagy time capsula-ra is.
de hogy tegyek rá op rendszert, szívem szerint egy szűz progit raknák rá és nem time machine mentésből indulnék...
gondolom ehhez kellene egy boot pendrive-ot készíteni...
-
blakey
titán
válasz
Ear001 #39200 üzenetére
Apple TV-n futó kliens nem kódol semmit, mindent natívan tud lejátszani. Ha Plex klienst kéne ajánlani, illetve ahhoz eszközt, akkor az Apple TV-n futó az egyetlen, amit bátran tudok ajánlani, sehol nem használom, de Apple TV-n néha azért elvagyok vele és tényleg jól működik.
-
Parson
addikt
válasz
Ear001 #39193 üzenetére
#39181 Aszpirin : 'Napi 24 órában folyamatosan megy, mert rajta van a Plex szerver meg a RoonServer is.'
#39193 Ear001 : 'A Plex konvertálást hibátlanul megcsinálja egy Apple Tv 4K 1.gen'
Az apple TV gondolom nem megy napi 24 órában, hogy a rajta lévö / általa a helyi szerveren tárolt elérhetö filmek bármikor azonnal, akár interneten keresztül is bármilyen külsö fogadó eszközön elérhetöek és lejátszhatóak legyenek. Ha mégis, akkor sorry, nem tudtam.
-
válasz
Ear001 #39183 üzenetére
""A Plex, Roon, Audirvana meg elfut kábé bármin is, kár ide hozni példának."
Na, azért ne nézzük ezeket annyira le. A PLEX konkrétan kliensoldali jellemzőktől függően on-the-fly transzkódol szerver oldalon, és ez bizony nagy felbontás+10bit+Atmos stb forrásnál proci-igényes feladat. Jó eséllyel teljesítmény-igényesebb, mint az amatőr célokra használt Photoshop tipikus folyamatai. Én pont azért cseréletem le 2017-ben a korábbi gépet, mert a plex már nagyon szaggatott rajta 4K-s videóknál (mégegyszer: nem sima 4K-s videólejátszásról van szó, hanem on-the-fly videó transzkódolásról).
Ami az audirvana-t illeti, tegyél be neki egy (szintén on-the fly) PCM->DSD256 konverziót, és nézd meg mi történik. A Roon-t pedig agyon DSP-zheted, amire szükség is lehet pl. fejhallgatóknál (cross-feed, parametric EQ, stb... ízlés kérdése).Az ARM-mal kapcsolatos megjegyzéseid korrektek és egyetértek, inem véletlenül van nekem is egy (khm... elég drága) 2023-as MBP-m. Persze hogy gördülékenyebb,, stb. Én nem is mondtam, hogy önmagában nem SOKKAL jobb az ARM-os Apple-architektúra, hanem, hogy vesse össze az árával és az igényeivel. A fotós használatra tuti kell egy megfelelő monitor, ami vagy adott neki, vagy nem. Az M1-es és M2-es gépek képe (is) RONDA a nem-retina kijelzőkön, ezt határozottan állítom (és ezzel nagyon sokan egyetértenek, bár szerintem ennek a rondaságnak nincs köze az ARM-hez, hanem inkább a "modern" MacOS-ek tulajdonsága, mindegy mi van alatta). A "megfelelő" monitorért mélyen a zsebbe kell nyúlni, egy 27 colos iMac-ben pedig ott van eleve. Írja itt egy fórumtárs, hogy vár a 27-es inteles iMac alternatívájára. Nem véletlen, szerintem nála sem.
HA jó áron kapja meg, akkor - akár ha csak 2 évig is - de használható és jó alternatíva. Nem hulladék. Csak ennyit állítottam, nem azt, hogy nem jobb gép az M1/M2 mini (megfelelő monitorral). -
madgie
titán
válasz
Ear001 #39183 üzenetére
Nekem itthon pont ez az iMac van, még a ram mérete is stimmel, 2018-ban 40
gigára bővítettem. Na, hogy is mondjam szofisztikáltan... böngészőgép lett szegényből. Használható nyilván, de pont a PS és LR, amitől felszáll, úgy üvölt benne a venti.
Nagyon sokáig használtam, nagyon szeretem a kijelzője miatt a mai napig, de bármelyik M1-M2 alternatíva megeszi reggelire. M1 Air-em volt két évig, annál még mindkét gépet használtam a kis Air-kijelző miatt, most egy 16" M1 Pro van, ennél már eszembe sem jut az iMac elé ülni, ha meló van.
Nyilván el lehet vele boldogulni és nehéz is pótolni azt az 5K kijelzőt, nagyon hiányzik már egy Apple procis alternatíva, a 24-es fölé. -
miresz
veterán
válasz
Ear001 #39130 üzenetére
Valami olyat keresek amivel mindent lehet mindenre. pl. lossless-ből tudok MP3-at, vagy MKV-ból AVI-t, ilyesmire gondoltam. Valami univerzális történetre. Találtam cikkeket hogy pl. zenét lehet VLC-vel konvertálni, de még nem jöttem rá, hogy hogyan.
Illetve hogyan tudok screenshootot csinálni?
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #38927 üzenetére
[Ez nem tűnik rossz választásnak] bár csak 60hz-es.
-
bkiky01
senior tag
válasz
Ear001 #38753 üzenetére
Nekem is alap M1 minim van, meglepődtem, hogy elég lehet a 8 giga ram, igaz, irodai felhasználás, de akkor is..
Na jó bennem volt az is, hogy mint tud Iphone-nal és talán a kíváncsiság miatt is kellet, de meglepődtem, eddig pozitívan. De azért van, hogy google alap dolgokra is, vagy itt akasztom ki a népet, friss mac os felhasználó vagyok..
-
udna999
tag
válasz
Ear001 #38739 üzenetére
Pont erre gondoltam. Nem biztos, hogy a legújabb oprendszer a legjobb az aktuális gépre. Nincs szükségem extra alkalmazásokra, médiafogyasztás, internet böngészés, táblázat és szövegszerkesztés maximum.
Ismerősnek telepítettem újra egy régebbi laptopot. Win10 volt rajta, tökéletesen futott. Felajánlotta a 11re frissítést, persze próbáljuk ki. Hát undorító lassú lett, pedig a hw szerint bőven támogatott volt a 11nek... -
Skynet258
veterán
válasz
Ear001 #38739 üzenetére
Én értem vadkörte cinizmusát, pont a másik oldalról közelített mint ahogy ti levettétek (nem cigam-ot támadta csak ő volt a példa hozzá).
Amúgy inkább segítsetek eldönteni vegyek-e M2 mini-t vagy ne.
Basszus hetek óta rágódok rajta. Jelenleg van egy egész tűrhető PC-m de igazából csak netezek rajta, erre meg elég lenne egy ilyen kis dög is...
Kérdés ha spórolnék és az alapot venném (8/256) akkor vajon elbírja-e a kissé hardcore tab kezelési szokásomat Edge-ben (jelenleg olyan 120 lap, van, hogy kicsit több szokott lenni). Ne azt firtassuk, hogy ez mennyire hülye dolog vagy sem, hajlamos vagyok középső kattintani linkekre/cikkekre ami később érdekelhet, és pár nappal később olvasom csak el. Ezen nem változtatnék, de elég ehhez a mac mini? Közben nem vágok videót és zenét sem szerkesztek, szóval tényleg pure böngésző, de az heavy módon (persze van benne Youtube és pár Mb-os oldal is ugyanúgy, szóval vegyes a dolog).
Sajna nem volt dolgom még mac géppel így semennyire sem tudom belőni a dolgot.Most 16GB RAM van és egy 8 magos Ryzen 7 5700G proci, SSD, így minden pöcc röff. Hozza ezt az alap mini? Számok szintjén persze nem, de mégis csak más OS, (hátha jobban meg van írva), más architektúra...
Előre is köszi!
-
Parson
addikt
válasz
Ear001 #38739 üzenetére
#38727-Skylake
'minden korulmenyek kozott a google a legjobb kiindulo pont, aztan persze nyilvan belefuthatsz kerdesbe amit nem talalsz meg, de hogy ez 0,001% lesz. a maradek 99,999%-ra nincs semmi, ami jobb , gyorsabb, relevansabb mint a google.'Gyerekek, nem veszitek észre, hogy magatoknak mondotok ellent?
Ha rövid és tartalmas szakmai fórumot akartok, akkor miért szórjátok tele ilyen magyarázó posztokkal ti magatok?Szvsz zárjátok ezt a témát és kanyarodjunk vissza a szakmai kérdésekhez. Szép napot!
-
Parson
addikt
válasz
Ear001 #38725 üzenetére
Wahnsinn! HA ilyen nehéz megtalálni, hogy itt újra és újra felmerülnek ezzel kapcsolatos kérdések, mint pl #38722 bkiky01, jön a kérdés, miért nem javasoltad már, hogy az összefoglalóban is benne legyen, és akkor nem kell újra és újra kikeresned az új felhasználóknak? Ja, hogy az már nem ennyire egyértelmü... én bocs, h kérdeztem..
-
kkp900
senior tag
válasz
Ear001 #38577 üzenetére
Nem lehet ,mert ez egy Oled TV nincsen rajta displayport kivezetés.
Egyszerűen nem értem mi lehet a bibi ugyan az a kábel a Mac minivel tökéletes egyből meg is jelenik a lehetőség a Nagy dinamikatartomány csuszka. Na kihúzom a Miniből bedugom a Satechi 4K V2-be és az ugye a Macbook Airbe és nincsen a lehetőség. Már csak arra gondolok ,hogy a Satechi nem tudja átvinni a HDR-t.
Na azt is kipróbáltam ,hogy a Mac Minibe dugtam bele a Satechit érdekes ,hogy csak 4K 30 hz-et tudott így már csak a Macbook Airbe ment a 4K 60 hz is.
Szerintem Ő lesz a hunyó a dologban. De akkor milyet vegyek ami tudja a Nagy dinamika tartományt is és legyen legalább 2-3 USB 3-0 ás csatija is meg Ethernet is a stabil netért.RaZroX mit kellett beállítanod az Inputban? Azt nem írtad meg sajnos.. A HDR -re gondolsz esetleg?
-
kkp900
senior tag
válasz
Ear001 #38572 üzenetére
Most újra beröffentettem a gépet! Össze is kötöttem és nem adja be a lehetőséget! A kijelzőknél kellene megjelennie de semmi. Ugyan az új HDMI kábel kiveszem a Macbookból visszateszem a Minibe egyből helzi a HDR-t . Vissza a Macbookba és nincs az a lehetőség! Pedig ahhoz nem kellene még ez a kábel se 2.1-es 8K 60hz tud HDMI. Egy Satechi V2-esbe az USB-C táp is oda van dugva jön is a 60hz azzal semmi baj csak a HDR - mód nem akar.
Szerinted az apple leírás alapján mit kell még beállítani , hogy végre működjön? -
vadkörte
addikt
válasz
Ear001 #38563 üzenetére
Én az MC25Pro-t néztem ki, de elengedtem. Csak Amazon-ról tudtam volna rendelni - kellett volna a számla, de az Amazon nem fogadja el a magyar adószámot, EU-s meg nincs - amúgy is eléggé magas áron (=~65-70E HUF). Így inkább lett 2 Raidsonic RAID ház, single módban használt lemezekkel. Olcsóbb is volt, több lemezt is kezel
Igaz nem olyan pofás, mint ezek a HUB-ok.
#38562 Ear001:
Halovány fingom sincs. Sosem TM-eztem még.Ugyebár Win-ről érkezek, ott ilyen úri huncuttság nincs (legalább is közkézen), a lapos Manjaro-ja tudja, de ott sem használtam még.
-
cigam
titán
válasz
Ear001 #38500 üzenetére
Attól hogy osztást használsz, attól még nem lesz dinamikakompresszió. Persze lovagolhatunk a szavakon, és kissebb hangerőtartományt értelmezhetjük dinamikakompressziónak(hiszen kevesebb hangerő állapotot tud megkülönböztetni), de valójában csak a kimenő jel szintjét csökkented. Ez pedig nem dinamikakompresszió, hanem hangerőszabályzás. Egy igazi kompresszor nem oszt el minden mintát ugyanazzal az értékkel, hanem - ahogy írtam is - egy küszöb érték felett kezd el dolgozni, és amikor az osztás aránya eléri a végtelenet, már limiternek hívjuk.
Abban viszont egyetértünk, hogy a digitális hangerőszabályzás adatvesztéssel jár. Minél halkabbra állítunk egy mintát, annál kevesebb információ marad meg belőle, mert a nagyon halk mintáknál eltűnik az információ. A kivonás/osztás értéke (egészre kerekítve) 0 lesz, vagyis visszavonhatatlanúl eltűnik. Ugyanakkor az esetek többségében ezt nem hallani meg, mert azokat a halk hangokat, amiket elfed egy hangosabb, az nem hiányzik. Plusz ha a hangos részek is halkan szólalnak meg, akkor a halk részek hiánya sem tűnik fel, mert vagy eleve ki sem jönnne a hangrendszerből, vagy elveszik a környezeti zajban, vagy a hallásküszöb alatti tartományba kerül, ami megintcsak nem kelt hiányérzetet a hallgatóban. -
-
kkp900
senior tag
válasz
Ear001 #37966 üzenetére
Az aksi kinyírásra ott a 3 év garancia. Legutóbb is kapott új házat is meg aksit is garanciában cserélve. A másik részét megértem de M1-est nem akarok venni már. Arra nem áldoznék pénzt akkor marad a mostani amivel eddig semmi bajom se volt . Nast nem szeretnék venni mert ami normális az a mostani árfolyamokkal biztos , hogy 150 alatt nincsen már. Erre eddig megfelelt a Mac Mini. Meg előtte a Macbook Pro is. Mondjuk az Icentre szervizesei mondták , hogy havi 1 a minimum lemerítés fullra akkor nem lett volna 2 év alatt kakukk. Még úgy is hogy mindig ment. Azt hittem , hogy a mostaniak sokkal fejlettebbek Ramban is. Az SSD olvastam , hogy valamiért az 512-est kellene venni mert az gyorsabb . És , hogy az M1-esben is gyorsabb állítólag . De lehet ezt már javították szerintem és csak ellátási gondok miatt raktak bele lassabbat nem az elsőkben esetleg? Az az igazság , hogy a Telekomtól vettem volna a hűségidő hosszabbítás miatt. Mára el is fogyott minden színben. Ezért nem lehet konfigurálni nagyobb SSD-vel pld.. Gondoltam lecserélem a Mac Minimet egy jobb eszközre. Csak ez az opció miatt gondolkodtam el a cserén. Köszönöm a tanácsokat. Mondjuk azt persze gondoltam , hogy sok program gyártó az M-es chippek miatt újra vásároltatná a programokat majd. De eddig nem ástam bele magam mert nem kellett. A költözés mondjuk érdekelne továbbra is . Mert látom van aki azt írja nem lehet van aki azt hogy igen. Ha igen akkor egy sima külső vinyos mentéssel is megy e?
-
válasz
Ear001 #37942 üzenetére
Kéretik a véleményem a helyén kezelni. Úgy értem, hogy windows-hoz szokott énemnek vannak szokatlan dolgok, amiből azt a nem túl hangsúlyosak következtetést vontam le.
Pár példa:
* ablakok méretezése, igazítása
* command line indítása
* kereső szolgáltatás indítása (start menü, Mac: Spotlight)
* beállítások panel indítása
* Feladatkezelő eléréseNem szeretnék megint sokatokban (régóta a rendszert használókban) ellenérzést kiváltani. Ahogy írtam, szokom és tanulom folyamatosan.
-
rjg
őstag
válasz
Ear001 #37877 üzenetére
Anno ment is a beszeljukmac-en a virtuális farokméregetés egy külön topikban, hogy kinek mekkora az uptime-ja.
Általában több havi volt mindenkinek. Én 2006-ban tértem mac, szerintem azóta a frissítéseken kívül átlagban két-három havonta ha újraindítottam az aktuális gépet, mindig sleep-ben voltak használaton kívül.
-
UX
tag
válasz
Ear001 #37726 üzenetére
És te most azért jöttél hogy ezt a szememre hányd? Vagy mi a problémád?
§rtam én hogy szar a rendszer? Egy árva rossz megjegyzést nem tettem sem a apple-re, sem a rendszerre, sem a gépre.
Van egy problémám és seg0tséget kértem. Ez is bűn?
Lehet én vagyok a béna, lehet a tudtomon k0vűl eláll0tódott valami, nem tudom.
Nyugodjál le, attól megnyugszol!
Vagy seg0ts, ha tudsz. -
kazsmerlaca
senior tag
válasz
Ear001 #37471 üzenetére
"A Logitech program egy fos a Mac-en, leginkább arra jó, hogy összeakadjon és ne lehessen letölteni, erősen ajánlott más egérbeállító programokat használni."
Nálam kiválóan működik és sosem volt vele gondom. 3 éve ezt használom.
Logitech MX Anywhere 2SLassan csere érett így MX ANYWHERE 3-at fogok venni.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
Ear001 #37471 üzenetére
"Van rá opció hogy macen finderben barangolásnál is működjön a back és forward gomb az egéren? Logi g502 egér, nem értem miért nem megy, igaz nem tudom hogy kellene menjen alapból, vagy lehet-e egyáltalán."
Nekem simán működik Finderben. Bár nem szeretem a findert. Inkább PathFinder. Az mindent ver
(Logitech MX Anywhere 2S-t használok)"F21 és F22 " ???
Ilyenről még nem is hallottam. Max F11 és F12 -
hkari
őstag
válasz
Ear001 #37396 üzenetére
Aztán végig gondoltam, hogy a Hikvision IVMS alatt elég sokszor megy a 3. monitoron 5 kamera fullHD felbontáson, és azt néztem hogy Windows alatt is eszik elég szépen
Most a portokon elmélkedek éppen, mégpedig hogy mind a 3 monitorom display porton megy éppen. Most egyelőre a 3.-at azt kilövöm, de a másik kettő közül csak az egyiken van HDMI. Gondolom a mini is tudja a 75Hz-et 2K-ba HDMI-n, szóval ez talán pipa.
A másik Dell, azon csak Display port van és DVI. Ahhoz egy ilyen átalakító jó lehet?
És akkor már csak egy USB-C HUB-ot kell nézzek amin van USB-A, és USB-C is.
-
UX
tag
válasz
Ear001 #37304 üzenetére
Nagyon tetszik, köszi az ajánlást.
És jó megoldás is lenne csak a centiméterek hiányoznak.
Most 103 cm-en dolgozom, a te monitorod kb. 79cm.
A 3D modellezés 70 cm szélességet foglal el. (Ez a fő tevékenységem.) Ez nagyobb felbontásnál sem fog sokat csökkenni.
Így mellette elfér a fájlkezelő /képnézegető.Ez a bajom a 32"-al is hogy abból kettő kellene, de az már minimum 700e.
-
Syl
nagyúr
válasz
Ear001 #37217 üzenetére
Nézegettem az Affinity Publishert, próbáltam a trial-t, okos jószág, tetszik (bár amikor próbáltam, akkor még nem volt benne magyar elválasztás). Azonban én 18 éve dolgozom Indesign-nal, amire nem lehet lazán rávágni, hogy "csak meg kell szokni az újat". Plusz sokezer dokumentum, aminek a konvertálása kérdéses. Nem is annyira a fájlformátum, inkább a fonthiány miatt. Ugyanis szép számmal használok betűket az Adobe Fonts-ból. Vagyis nekem az Indesign -> Affinity Publisher váltás "kicsit" nehezebb lenne, mint a Win -> Mac váltás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest