- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
Padre81 #33949 üzenetére
A Filevaultnal (2-es verzio egyebkent, amit most hasznalsz) nem az operacios rendszer keri toled az usernevet a boot soran. A "login screen", amit ilyenkor latsz, azt a rendszer firmware (pc-s terminologiaban a BIOS) rakja ki, ugyanis a teljes lemez titkositott, tehat szukseges egy usernev/password a bootolasi folyamat elkezdesehez is. Amikor ennel a firmware teruletnel jarsz, akkor mukodnek az USB es a Bluetooth HID eszkozok. Tehat megy kb barmilyen BT es USB eger. A Logitechnek azok az egerei, amik tobb gepet is tamogatnak, azok problemasak itt, mert van valami trukkozes, amivel mas es mas bluetooth addressu eszkoznek latszik, hogy a gepek ne keverjek ossze. Emiatt viszont a logitech nem a rendszer bluetooth kulcsok koze pakolja be a dolgokat, emiatt viszont a firmware se tud kapcsolatba lepni vele. Ezt a logitech ugy tudna megoldani, ha szabvanyosabb vizekre evezne (pl befejezne ezt a kapcsolos, tobb gepes supportot es magoldana normalisan).
A regi Filevault 1-nel csak a home foldered volt titkositva, igy az operacios rendszer fel tudott bootoli, be tudta tolteni a drivereket, el tudott inditani mindent.
Az eger egyebkent mukodik, ha nem bluetooth egerkent telepited, hanem a sajat logitech receiveret hasznalod. De ugye az meg kiall a MacBook Pro-bol.
Szerk: nalam a secure boot, Big Sur-ig a SIP is (most csak reszlegesen, a Filesystem protectiont be kell kapcsolnom) es a filevualt is ki van kapcsolva. A T2 titkositasatol is szivesen megszabadulnek, de attol mar nem lehet.
-
Czo
addikt
válasz
Padre81 #33945 üzenetére
Ha nem rakod fel a Logitech semelyik szarjat, akkor mukodik. Egyszeruen el kell felejteni azt a tragyadomb gyartot. Nala szarabb szoftveres kornyezetet senki sem kepes kesziteni (ha barmi valtozas van az OS-ben, kepesek eveket ulni amig adnak frissitest). Illetve, ha a hardverhez ragaszkodsz, akkor kell keresned mas szoftvert, ami kepes okositani.
-
Divinity
őstag
válasz
Padre81 #33814 üzenetére
Hát igen sajnos nincs magyar kiosztású Keys
Alapvetően én angolul használom és főleg úgy is írok így nekem nem hátrány, simán de van véve második nyelvnek a magyar és ha ékezetes szöveget kell írni akkor átváltok rá, persze ehhez kell, hogy vakon ismerd a magyar kiosztását -
birorichard
őstag
válasz
Padre81 #33756 üzenetére
Nekem gond nelkul mukodik, az egyik usb-c -> hdmi, a masik kozvetlenul a hdmi-be csatlakoztatva. Egy egyszeru alza-s atalakito amugy.
#33759kkecskes: mire vagy kivancsi? mbpro 2017-rol valtva iszonyat gyors, pedig csak az alapot vettem. Amire en hasznalom, azok a szoftverek gond nelkul futnak rajta, bar tudom, hogy par alkalmazassal, kornyezettel vannak meg gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged