Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
dud998
őstag
Tette már fel valaki közületek a Big Surt? Ma jött ki a publikus béta belőle.
-
moleculez
veterán
Köszi, mindkettőt belőttem
Az activity monitor ikonjára nem gondoltam volna.
-
Ear001
addikt
-
moleculez
veterán
Hogy tudom tetszőleges alkalmazásban a CPU/Memoria használatot megjeleníteni? Szóval nem akarom osztott képernyőre rakni az Activity Monitorral, csak egy kis ablakban ezt relative real time monitorozni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére

-
kazsmerlaca
senior tag
Ha teljes képernyőre kirakok bármilyen alkalmazást akkor a második kijelző elsötétedik. Ez miért van? Nem tudjátok esetleg? Nekem kellene ilyenkor is a másik kijelző...
-
moleculez
veterán
Amúgy macOS alatt hogy tudom az AirDrop célállomást megváltoztatni? bydefault downloadsba rakja, de én mást szeretnék.
-
moleculez
veterán
válasz
Divinity
üzenetére
Technikailag akár az iPhone is képes. lenne macOS-t futtatni. Lehet, hogy a végén az Apple hozza el az univerzális OS-t?! Az a beteg, hogy A12Z SoC volt a demo gépben. Gyakorlatilag amit itt évek óta szajkózunk, hogy az A széria simán meghajt asztali gépet, beigazolódott.
-
Divinity
őstag
-
moleculez
veterán
Na kíváncsi vagyok mot hoznak ki az ARM-platformból. Keynoteon elég nagyot ígértek
-
Mikika
aktív tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz!!!Én kb egy éve használom,kifogástalan!!!
-
kazsmerlaca
senior tag
Külső kijelzőt használva, a mac képernyőt ki lehet kapcsolni úgy,
hogy a második képernyő bekapcsolva marad? -
kazsmerlaca
senior tag
Maradok akkor a qBittorrent-nél, legfeljebb néha újraindítom. Érdekes, windows alatt sosem kell újraindítani mindig kifogástalanul működik. Csak mac-re írták meg hibásan...
-
rjg
őstag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nézd meg a Transmission-t, at egyik legrégibb, megbízható torrent kliens Mac-re
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Folx-t hasznalok ajanlom kiprobalasra

-
kazsmerlaca
senior tag
qBittorrentet használ valaki?
A gép alvó módból való felébredés után nem indulnak el a torrentek. Azt írja elakadt. Ha újraindítom a qbittorrentet csak azután indul el. Ez miért ilyen gagyi? -
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ha örulnek akkor nem lenne mogotte a meg

-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nativan nem tamogatott. Hasznalj valami masik dock appot. (mondjuk en meg pont win10-en orulok meg ettol mert ott meg default van
) -
kazsmerlaca
senior tag
2 monitorom van. Kiterjesztem a képernyőt. Viszont lent a DOCK csak az egyik monitoron van ott. Nem lehet valahogyan fixen, hogy ott legyen mindkét monitoron?
Rossz ha bal oldalon karok klikkelni egy eltűnt ablakon, akkor előbb meg kell várni a DOCK-ot. Lassú és macerás. -
r4z
nagyúr
Lecsereltem a 2015-os 13" Promat (3.1GHz/16/512) egy Irises 15"-re (2.2GHz/16/512), mivel mar nem hordoztam. Pont annyival nagyobb a kijelzo, hogy sokkal kenyelmesebb, tetszik. Halkabb is, bar ez a ketmagos i7 mellett nem nagy kunszt.

edit: rossz topik, de mar itt marad

-
moleculez
veterán
Szóval a következő munkám során (ha megkapom), SQL-használatával kell az adatbázist rendben tartani, semmi komoly, csak CRUD műveletek, valamint SSRS lesz az a sokbetűs, csak elírtam. Pár óra alatt megtanulom néhány igényes tutoriáloból . Csak az nem tiszta, hogy amiket telepíteni kell a tanuláshoz, ahhoz elég a Docker/VM, kell a teljes Windows környezet, mint mondjuk BootCamp, vagy egy tényleg Wines gép .
-
moleculez
veterán
Lehet, hogy egy munka miatt bele kell tanulnom az SQL-be SSQR-használatba. 1: Van-e macre valami natív megoldás.
2: Ha nincs akkor bootCamp elég-e neki?
3: Inkább szedjek elő valami Windowsos gépet. (Van amúgy, csak nem akarodzik használni
)6: Egyéb javaslatok?
-
Syl
nagyúr
Én mondom, hogy az Apple sem tudja, hogy akarja ezt kezelni.
Például:
- Naptár - csak egy ablaka van mégis, ha piros x-szel bezárod, tovább fut. Egészen a cmd-q-ig.
- Térkép - csak egy ablaka van, piros x-szel bezárod, fut tovább. De! Ha valamire rákattintasz (pl. asztal), bezáródik.
- Jegyzet - piros x-re azonnal bezáródik. -
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
De a piros bezárás után ezt elfelejti.
Mert ahogy írod is, az nem kilép a programból, csak bezárja az alkalmazás ablakát."Kilépés egy alkalmazásból
Az alkalmazáson belül válassza az Alkalmazásnév > Kilépés az alkalmazásból elemet a menüsoron. Például válassza a Mail > Kilépés a Mail alkalmazásból lehetőséget.
Megjegyzés: Ha a vörös színű bezárás gombra
kattint az alkalmazás ablakának bal felső sarkában, az ablak bezárul, de az alkalmazás nyitva marad. Lásd: Ablakok kezelése.""
A Mac gép egyik ablakában kattintson a vörös színű bezárás gombra
az ablak bal felső sarkában, vagy nyomja le a Command–W billentyűkombinációt.
Ha egy alkalmazásnak több megnyitott ablaka is lehet – mint például a Safarinak vagy a Mailnek –, akkor egy ablak bezárásával az alkalmazás nem záródik be. Az ilyen alkalmazásokból való kilépéshez kattintson az alkalmazás nevére a menüsoron, majd válassza a Kilépés az alkalmazásból parancsot. Lásd: Kilépés az alkalmazásokból. -
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Utoljára bezárt ablakok megnyitásával újra ott lesz valamennyi. Ez talán segít...
-
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Igen, ezt meg kell szokni. Ablak nélkül is futhat alkalmazás...
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Más az ablak és a program bezárása. Előbbi csak az aktív ablakokat zárja be, de nem lép ki.
-
kazsmerlaca
senior tag
OPERA böngészőt használ valaki?
Miért van az, hogyha a bal felső piros ikonnal zárom be akkor eltűnnek a kinyitott lapok. Viszont ha lent a dock-on zárom be akkor megőrzi a lapokat. Ebben vajon mi a logika? -
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ha vki tudná, azt elsőre is megírta volna. Tippem szerint fix, nem módosítható.
-
kazsmerlaca
senior tag
-
koháry
tag
Mióta telepítettem a legújabb frissítéseket, azóta a mac feloldása apple watch-al valamiért nem működik (macbook pro 2015, imac 2017). Újraindítom a gépet kikapcsolok, bekapcsolok mindent (bluetooth, a biztonsági beállításoknál a feloldás menüt, stb). Érzékeli az órát elkezd pörögni a feloldás, de azután mégis kéri a jelszót (nem első belépés). Más nem tapasztalta ezt a jelenséget?
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Apple TV-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Tudom, hogy ez nem az a topic, de nem találtam a kérdésemnek megfelelő helyet.
Van itthon egy LG 4k okos tv, ehhez gondoltuk, hogy beszerzünk egy Apple TV 4K-t. Viszont sok filmünk van az asztali gépen fájlként, amiket KODI-val DLNA-n keresztül osztunk meg, ezt Xbox-on játszuk le a TV-n. Ilyesmit Apple TV-vel is lehet ? Mármint, hogy konkrétan a megosztott mappákat látja-e és le tudja-e játszani a videófájlokat.
Egyébként Catalinát használunk, szóval ha ettől van egy "apple-ösebb" megoldás a fájlok lejátszására, az is jó.
Előre is köszi!
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
youtube-n 28 ilyen videó van...
-
Macika_MC
tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Ha egy külső SSD-n akarod futatni a rendszert, akkor igen lehet és az összes alkalmazás is azon lesz. Szétvenni a rendszert és az alkalmazásokat nem lehet.
-
bigsee
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Igen, nem.
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
olyan kérdésem volna, hogy ha vennék egy külső ssd-t, arra fel tudnám telepíteni a rendszert?
vagy ha a rendszert nem is az alkalmazásokat lehet valahogy arra telepíteni? -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Én is routerre, beállításokra tippelek. Nekem ilyen üzenetet soha nem dobott fel. Nálam nincs beállítva a tűzfal, ha ez számít, lehet, hogy az fogja meg.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Szerintem nem, évek óta qB-t használok, tökéletesen működik, 4.2.5 van fent.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ahogy írta Macika_MC, lehet, hogy router beállítási hiba. Nekem ilyen soha nem volt, saját routert használok és a portokat megfelelően "átengedem". Szóval kétlem, hogy macOS hiba.
-
Macika_MC
tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
nekem is csinálja, ha megvan a megoldás elmondhatod, szerintem a router lessz a hibás, nekem UPC routerem van .
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nálam nincs ilyen. Töröld és telepítsd újra.
-
kazsmerlaca
senior tag
qBittorrent klienst használ valaki?
Miért ugrik fel minden egyes indítás előtt, hogy engedélyt kér a bejövő hálózati kapcsolatokra? Már 100x adtam neki engedélyt. -
Snoop-y
veterán
Nah megoldottam az egyik felet egy kicsit elegansabban mert nem tetszett az otlet, hogy a jelszavamat a network drivehoz egy text file-ban taroljam:
A pass az a keychain-en log es az alabbi sciptet hasznalom, hogy felcsatoljam a drive-ot:
set serverName to "hp"
set volumeName to "Movies"
set theVolumeURL to "smb://" & serverName & "/" & volumeName & ""
set desktopFolder to path to desktop folder as text
if volumeName is not in (paragraphs of (do shell script "/bin/ls /Volumes")) then
-- mount the shared drive
beep 0
set this_folder to (mount volume theVolumeURL) as alias
else
beep 4
set this_folder to volumeName as alias
end ifNem ugrik fel semmilyen ablak az elejen mert nem a Finder mountol. Plusz a rohadvany ikonok ott maradnak ahol legutoljara hagytam oket.
-
Snoop-y
veterán
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y
üzenetére
Nem egy mezei szöveges fáj legyen. pl. nyitsz egy terminált, és beírod, hogy
nano csatolas.sh
Ez megnyit egy karakteres szövegszerkesztőt. Ide beírhatod/bemásolhatod amit szeretnél. pl.
#!/bin/zsh
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/megosztas /Users/felhasználód/mozi
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/valami /Users/felhasználód/dalok
CTRL+O-val elmented, (nyomj egy ENTER-t is amikor a névre kérdez rá), majd CTRL+X-el kilépsz. A fájlt természetesen a szövegszerkesztővel is elkészítheted, csak arra figyelj, hogy a formátum "sima szöveg" legyen.
A terminálban kiadod a
chmod +x csatolas.sh
parancsot. Ez "futtathatóvá teszi". Nincs más hátra, mint lefuttatni:
./csatolas.sh
Ez szépen soronként végrehajtja a parancsokat, mintha te gépelted volna be a terminálba. Mint egy DOS/Windows-os Batch fájl.
Ha kész, azt csinálja amit szeretnél, hozzáadhatod az indítóelemekhez.A terminálban csak a
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/valami /Users/felhasználód/dalok
parancsot kiadva kitapasztalhatod mikor csinálja azt amit szeretnél. Ezt a jól működő parancsot másold be a Shell script fájlodba.
A Catalina (10.15) zsh-t használ Shell-nek, előtte bash-t használtak. Régebbi rendszeren az első sor
#!/bin/sh
legyen. -
cigam
titán
válasz
Snoop-y
üzenetére
Miért nem fordítod meg? Ne scriptel zárd be a megjelenő ablakokat, hanem egy scriptel csatold fel őket! Pl.
#!/bin/sh
mount_smbfs //userneved:jelszavad@szerverneve/megosztas /Users/felhasználód/moziPersze legye előtte létrehozva a mozi könyvtár. Ezt a kis scriptet tedd be az automatikusan induló programok közé, és készen is vagy. Sőt mivel a könyvtárak a gépeden maradnak készíthetsz hozzá csicsamicsa ikonokat, amiket akár az asztalra is kitehetsz.
-
Snoop-y
veterán
Igen nalam az sem mukodik

Akar a kepet megnyitom kijelolom vagy ha ikon akkor rahuzom a get info-ban. Egyszeruen marad minden a gyari
Mod: agyrem egyebkent, hogy ilyen egyszeru dolgokkal kell szenvedni ami windowson 3 kattintas...
Most ha beallitom, hogy mountolja a megosztasokat akkor a movie kivetelevel megjelenbek az ikonok(hiaba cserelem le a rejtett file-t. Viszont akkor ugye meg megnyitja loginnal az osszes share-t finderben erre egy A4-es hosszusagu apple script a megoldas ami szepen bezarogatja oket. De hat ez is hogy nez mar ki:
Login ------> felugrik 8 ablak aztan meg bezarodik...
-
r4z
nagyúr
válasz
Snoop-y
üzenetére
A share gyokereben helyez el egy .VolumeIcon nevu rejtett fajlt. Lehet a Catalina hulyesege egyebkent, en meg Mojaven vagyok.
Om, jobban megnezve a screenshotodat, azok ott altalad letrehozott aliasok, kulon kell lecserelni az ikonjukat. Jobb klikk get info felugro ablakara kell valahova rahuzni az ikont, ha jol remlik.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
-
kazsmerlaca
senior tag
Ha már a témánál vagyunk.
Nem lehet a kikapcsolni a külső winyókat, hogy ne jelenjenek meg a desktopon? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, van egy 2010-es 21.5"-es iMac-em, ami 10 éve remekül szolgál, habár évek óta már csak másodlagos gépként használom.
Most viszont egyszerre két hibába is belefutottam, és nem tudom őket hova tenni, hátha van valami jó ötletetek.
A készülékből pár éve kivettem az ODD-t, és egy SSD-t raktam bele optibay-jel (az eredeti 1TB HDD megmaradt). Az SSD-re High Sierrát raktam, rendben működik, leszámítva hogy sleepből soha nem jön vissza: csak fehér képernyővel ébred a gép, se kurzor, se semmi. Csak a bekapcsoló gomb nyomva tartásával tudom kikapcsolni ilyenkor a gépet. Eddig nem találtam megoldást a dologra.
A gépben levő HDD lehet, hogy megadta magát: a System Report / SATA menüben látszik ugyan
ST31000528AS:Capacity: 1 TB (1 000 204 886 016 bytes)Model: ST31000528ASRevision: AP2ESerial Number: 5VPDTB6JNative Command Queuing: YesQueue Depth: 32Removable Media: NoDetachable Drive: NoBSD Name: disk2Rotational Rate: 7200Medium Type: RotationalPartition Map Type: GPT (GUID Partition Table)Volumes:EFI:Capacity: 209,7 MB (209 715 200 bytes)File System: MS-DOS FAT32BSD Name: disk2s1Content: EFIVolume UUID: 85D67001-D93E-3687-A1C2-79D677F0C2E0Macintosh HD:Capacity: 999,35 GB (999 345 127 424 bytes)File System: Journaled HFS+BSD Name: disk2s2Content: Apple_HFSVolume UUID: 14C303E5-3B58-3DF8-BC3E-3A95E0D3C1B6Recovery HD:Capacity: 650 MB (650 002 432 bytes)File System: Journaled HFS+BSD Name: disk2s3Content: Apple_BootVolume UUID: 3E2EC19E-ADA9-3AAE-8E3A-3FEBED8F5BCAde a System Report / Storage menüben már nem jelenik meg. Disk Utility nem látja, Syspref / Startup Disk-ben nem látszik, bootoláskor választható lemezként látszik, de nem bootol be róla a gép, végigmegy a töltőcsík és nem történik utána semmi. Mivel 2 lemez van a gépben, és alapértelmezetten az SSD-ről indul, verbose boot-ot, safe mode-ot nem tudok csinálni a HDD-ről való bootoláskor.
Terminálból próbáltam felcsatolni diskutil-lal,Volume on disk2s2 timed out waiting to mounthibaüzenettel elhasal. Diskutil verifyDisk megáll aChecking prerequisites[ \ \ \ \ \ \ \ \ \ ]állapotnál, azaz itt marad az idők végezetéig.Jól sejtem, hogy ez a HDD az örök vadászmezőkre költözött?
-
Snoop-y
veterán
Valaki tud ajanlani valamilyen kiegeszito docking rendszert? A hocipom televan, hogy a felmountolt drive-ok ikonjat a desktopon mindig visszairja az alapertelmezettre en meg sajat ikonokat szeretnek hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az activity monitor ikonjára nem gondoltam volna.