-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
Macika_MC #33685 üzenetére
Mondjuk a Parallels-re kicsit neheztelek most, nem megy az USB passthrough, pedig ezt a programot szeretem a legjobban az általam felsoroltak közül. Az autómhoz vettem egy diagnosztikai kábelt, és mivel a MacBook Prómon nincs más, csak USB-C, kénytelen vagyok átalakítót használni, emiatt a Parallels csak generic hubnak ismeri fel a kábelt. VMware-ben működik rendesen, le is futott sikeresen a hibakódkeresés. [kép]
-
Mattb
senior tag
válasz
Macika_MC #30097 üzenetére
Amelyik rá rakható legújabb. Talán az El captain az? De akár előtte lévő amiről frissíthetek erre, vagy ha megoldható még újabb ami esetleg jobb.?
cigam: hogy érted hogy bontott? a géppel csak annyi baj van, hogy hiába csináltam usb telepítőt, azt nem ismeri fel, ekkor javasolták hogy lemez kéne, azt pedig nem tudtam készíteni.
-
blakey
titán
válasz
Macika_MC #29845 üzenetére
Sajnos bármilyen kis nyíláson illetve alulról is bejuthat a por, én még nem láttam olyan iMac-et ami nem porosodik, olyat már igen ahol nem zavaró és észrevehetetlennek tűnik, de az ott van. Jó lenne ha elhagynák ezt a megoldást és valami olyat találnának ki amitől nem lesz ilyen a kijelző, tervezésnél sajnos nem túl jó ha zavaró jelenség van a kijelzőn.
Ha nincs használatban akkor érdemes letakarni. [link] -
válasz
Macika_MC #29601 üzenetére
“Én meg az iMac-hoz adott egeret imádom Magic Mouse 2”
A Magic Mouse 1 nekem is a kedvencem. A 2-es “fejlesztés” viszont egy vicc, az aljára helyezett Lightning-csatlakozóval. Amíg töltöd, használhatatlan. Ha megpusztul benne az akksi, akkor teljesen használhatatlanná válik, mert az akku nem cserélhető benne, és nem tudod lightning-usb kábellel összekötni a géppel, és használni is egyszerre. Igazi Apple-ös lehúzás. Ha akksi nulla, cseréld le az egészet, ami persze még drágább is lett, mint anno az 1-es változat. SEMMIben nem jobb, mint az 1-es Magic Mouse,
Az 1-eshez veszel 4 darab 2000mAh-s 1,2 V-os mezei fehér Eneloop akksit meg egy lassú eneloop-töltőt (kvázi fillérekért), feltöltöd őket, beraksz kettőt, és megy egy hónapig... aztán amikor lemerülnek, berakod a másik kettőt, a lemerülteket pedig rárakod a lassú eneloop-töltőre... stb. Ha kipurcannak az akkuk, veszel egy újabb szettet. 9 éve használom így a Magic Mouse 1-et, olyan, mint uj korában. Megjegyzem, a 9 év alatt a fehér eneloop-ok sem purcantak ki még, bár én 8 darabot használok(-tam), kettőt a billentyűzetben, kettőt az egérben, és akkor töltök, ha már összegűlt 4 db lemeerült eneloop.
Ja, és az 1-eshez lehet kapni olyan akksit, amihez jár indukcios (vezeték nélküli) töltő. Ilyenem is van. Feleannyit sem bírja, mint egy pár eneloop, de használat után csak ráhelyezed az indukciós töltőre az egeret, és mire legközelebb leülsz a gép elé, megint teljesen feltöltött egeret veszel kézbe. 21. századi megoldás. Ehhez képest a az új iMac-emmel kapott Magic Mouse 2, bár egyebekben ugyanazt tudja, határozott visszalépés, drágabban. Köszi, Apple
A régi imac-emet úgy hirdettem meg, hogy adom ugyan hozzá az eredeti Magic Mouse 1-ét, de ha valaki ezt nem kéri, akkor 25ezer forinttal olcsóbban adom a gépet enélkül. És örülnék, ha ezt az opciót választaná a vevő, mert örömmel használnám inkább a Magic Mouse 1-et tovább az új géppel, és használatlan uj állapotú Magic Mouse 2-vel adnám el majd, amikor majd eladósorba kerül a most vadiúj iMac-em.
“A Mac miniben a processornál a B mit jelent?”
Utánanéztem, és amit én értettem meg az új B-széria kapcsán (tévedés részemről lehetséges)
A B-szériát nem mobilfelhasználáshoz pozícionálja az Intel. Félúton van a mobil és a desktop változat között. Olyan kompakt gépekbe szánják, ahol a folyamatos hálózati tápellátás biztosított, a teljesértékű hűtés viszont a szűk hely miatt problemtikus. Mint például a Mac miniben, vagy pl. all-in-one gépekben (az iMac is ilyen, tehát nem kizárt, hogy a következő iMac-szériában is B-szériás intel procik lesznek.) Ennek érdekében a fogyasztás csökkentett ugyan, de pl. a 8700B 65 Wattos csúcsfogyasztása nem notebookba való.
Hogy ez mit eredményez? Amennyire én kihámoztam, alapfrekvencián a 8700B ugyanazt a teljesítmenyt nyújtja, mint a desktopba szánt 8700-as. A Turbo Boost viszont - főleg multicore-os terhelésnél - másként fog viselkedni, ami ilyen esetben némileg alacsonyabb feldolgozási teljesítményhez vezet.
Javítsatok ki, kérlek, ha tévedek. -
dud998
őstag
-
válasz
Macika_MC #29385 üzenetére
Lehet, hogy vár valamire, verbose módban (cmd+v -vel indítva) talán lehet látni, hogy mire, nézz rá szerintem. Illetve system preferencesben nézz be a startup disk menübe, és állítsd be újra a rendszerlemezt boot disknek (kiválasztod, majd restart button). Az is lehet, hogy nem arról akar indulni, hanem valami másról, és miután az nem sikerül neki, utána próbál csak rá arra, amire kéne.
-
Senkisem
csendes tag
válasz
Macika_MC #28822 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!!
Közben kicsit utána jártam a Fusion Drive technológiának. És elvileg a rendszer annyira széttördeli a fájlokat(128kbyte-ra), hogy bőven elég a nagyobb fájloknál a 24GB-os SSD.
Valamint a 2k12 Late modellben lévő i7 ekvivalens egy 3770-essel, ami single core performanceban jóval elmarad az 5K-s modellben található 4690-től. A Hyper-Threading miatt vannak kb egy szinten.
Ezek tudatában az 5K-s modellre esett a választásom, mivel ha mégsem használható a Fusion Drive, akkor az általatok írt külső SSD lesz a befutó.
Még egyszer köszönöm Uraim!
-
blakey
titán
válasz
Macika_MC #28651 üzenetére
10.13.4 esetén eddig semmilyen fagyás nem volt, azért az a 2 hét Sierra után elég lehangoló volt, számítottam rá, hogy lesznek hibák de nem ilyen mértékűekre. Mindegy, úgy tűnik, hogy nem lesz rossz, még Acrobat Pro DC-vel vannak kompatibilítási hibák, Acrobatnál tudnak róla, meglátjuk, hogy mikor javítják.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Macika_MC #28510 üzenetére
Ez az, amit figyelmen kívül hagynak elég sokan, amikor Macet nézegetnek, a high-end Windowsos laptopok sem olcsóak és nem a legolcsóbb Windowsos gépekhez kéne hasonlítani a Macek árát. Főleg az ultrabookok mennek elég borsos áron Windows fronton is. Még ha a CPU+GPU+RAM+tárhely stimmel is és ezeken belül hasonló paraméterekkel vannak olcsóbb gépek Windows vonalon, a kijelző + üzemidő általában elég sokat emel az áron. És akkor az olyan "apróságokról", mint méret/súly/anyagminőség még nem is beszéltem.
-
Macika_MC
tag
válasz
Macika_MC #28477 üzenetére
Na sikerült mindent elhárítani, nem fagy a gép már 3 napja ütöm vágom és semmi még a USB eszközt is sikerült megcsinálni, a mélyalvásba kellet átirni az értéket a terminálba
annyit olvastam utána hogy egy könyvet kiolvashattam volna
most minden fasza és olyan boldog vagyok
-
r4z
nagyúr
válasz
Macika_MC #28473 üzenetére
Eleg, ha annyit csinalsz, hogy a macOS particiojat formazod, es ujratelepited, akar a recoverybol is. A Windowshoz tovabbra sem kell nyulnod.
Mennyi helyed van amugy a Mac particiojan szabadon? Nem az a gond, hogy elfogy? Mert az egyszeruen orvosolhato a recoveryben levo terminalbol is, nagyobb fajlok torlesevel.
-
-
amulet
senior tag
válasz
Macika_MC #28373 üzenetére
igen ez valós infó. Nekem is cserélték, úgy hívják, hogy staingate hiba.
pontosan itt írnak róla: https://szifon.com/2017/11/19/tovabbra-ingyenesen-csereli-megkopott-staingate-es-kijelzoket-az-apple/ -
VincentVG
senior tag
válasz
Macika_MC #28336 üzenetére
lement a hosszu hardware test is, ez sem talalt hibat...
van remeny h akkor nem hardware-es a problema? vagy ez meg sokat nem jelent?SMC es PRAM reset-el probalkozok majd holnap meg... ezeket talaltam neten.
mondjuk teljesen erthetetlen a hiba amit produkalt, 3x is kikapcsolt, kb 10 - 15 perc mukodes utan, de most a teljes tesztet meg vegignyomta 1.5 ora alatt..
lehet ez az egesz valami software-es par? adobe csomagot hasznalok, plusz lehet h semmi koze hozza, de software update (OS) is nemreg volt...
nagyon probalom huzni az idot h ne kelljen szervizbe vinni....
-
dud998
őstag
válasz
Macika_MC #28340 üzenetére
Olvastam, hogy ki is lehet választani, hogy honnan bootoljon állandóan asszem az Indítólemez kezelő vagy ilyesmi. Pont gondolkoztam rajta, hogy kellene elvinni Pestre az iMac-et, hogy a HDD-t SSD-re cseréljem. Pár hónapos a gép és ugye garanciás is. De ez így nagyon szuper, rendeltem is egy Samsung T5 Portable 250GB-ost.
Még egyszer nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest