- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santosh
tag
válasz
Jester01 #22889 üzenetére
Jester01, melyik file-ba kellene beírnom, amiket írtál?
/etc/nginx/sites-available/default file-om nem létezik, azt hozzam létre a lenti tartalommal?Majd utána annyi, hogy elindítom (vagy újraindítom az nginx-et), és beállítom a http://localhost:8080 -ot az /etc/apt/apt.conf file-ban a proxy-nak?
Köszi!
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #22793 üzenetére
Valami kimaradt a kernelből amihez nem elég a modulokat töltögetni, reboot meg most nem lesz.
iw az jobban működik de ifconfig sem tudja felhúzni az meg kellene.Hopp, most kellett neki a firmware amit az előbb próbából eltüntettem
Már látszik is az éterben
A WEXT maradt ki, amiatt nem mennek a régi eszközök (iwconfig/iwlist) -
bambano
titán
válasz
Jester01 #22791 üzenetére
be is tölti a firmware-t?
dmesg|grep firmwarehogy működik-e az interfész, azt egy iwlist wlan0 scanning-gal meg lehet nézni.
viszont láttam már olyan firmware-t, aminél az elsőnek mutatott interfész csak vezérlés, létre kell hozni egy ap-t vagy klienst ahhoz, hogy működjön. -
törölt tag
válasz
Jester01 #22136 üzenetére
Hát puding próbája az evés nálam is, úgy érzem.
Szóval.. majdcsak mond valamit a 2 vinyós felállásra, mikor raid5-be tenném.. Sztem sincs elvi akadálya amúgy. A BIOS lehet nem tudja, de a linux alatt lehet megoldanám és akkor alá tenném a harmadikat is kicsit később, sync, aztán hajrá Windows.
Kiv. leszek.
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #22108 üzenetére
"Arról nem is szólva, hogy a hardveresnek árult raidek fele az igazából ugyanúgy szoftveres.". itt a számla végén kettővel több nulla van, mint szeretném, úgyhogy hidd el nekem, hogy a konkrét vezérlő az hardveres.
amiből jönnek a problémák, leginkább az, hogyha lerohad a gép, hogy mentem le az adatokat. de ez sw raidnél is kérdéses, mert a diszkeket csak a raid vezérlőn keresztül érem el, és akkor is firkál valami setup konfigot a diszkre, ha csak sima diszkként konfigurálom.
-
btz
addikt
válasz
Jester01 #21647 üzenetére
Igen közben már ezt a headert is letöltöttem mert most elindultam egy másik úton is hátha odaérek "VALAHOVA"
[ "usbtv" driver for Fushicai USBTV007 Video Grabber to 3.2 kernel]
Erről az oldalról letöltöttem a fájlokat és a readme szerint próbáltam felrakni.
El is jutottam a 4. lépésig de ott ez a hibaüzenet fogadroot@localhost:/usr/src/usbtv-1.0# dkms build -m usbtv -v 1.0
Error! Your kernel headers for kernel 3.2.0-4-686-pae cannot be found.
Please install the linux-headers-3.2.0-4-686-pae package,
or use the --kernelsourcedir option to tell DKMS where it's located
root@localhost:/usr/src/usbtv-1.0#Pedig installáltam ezt a linux-headers-3.2.0-4-686-pae csomagot.
-
orbitalion
tag
válasz
Jester01 #21636 üzenetére
Köszönöm! Valami történik, végigfut a könyvtárakon, csak úgy tűnik nem másolódik sehová a tartalom, mert nem találom. Amin próbálkozok, egy kis ARM kütyü(BananaPi), de biztosan valami könyvtár jogosultság, vagy ilyesmi lehet a gond. Sajnos még nagyon kezdő vagyok linux téren.
-
-
rt06
veterán
válasz
Jester01 #21213 üzenetére
a selinux-nak - legalabbis ugy tunik - ehhez semmi koze
ugyanezt a kernelt hasznalva, ha nem xen-nel boot-olok, akkor mukodik a hpasmlited, szo nelkul indul, le tudom kerdenzni a homersekleteket, ventillator fordulatszamokatamit irtal, az alapjan sikerult talalnom par levlist-es post-ot, ahol az xserver-rel van hasonlo problema, viszont domU-ban (ezt elmulasztottam emliteni, hogy nalam a dom0, vagyis a privileged domain produkalja ezt a hibat)
itt gondoltam, hogy megnezem, mi tortenik ha atadom a kapcsolodo ilo pci eszkozoket valamelyik domU-nak, s megprobalom ott elinditani a hpasmlited-t
ez nem sikerult (valoszinuleg meg valamit at kellett volna adni, vagy nem ad at mindent rendesen, mert no such file-ra apnaszkodva nem indult el)viszont itt jon az erdekes resz, mert osszekeverve a sok megnyitott putty ablakot, veletlenul megprobaltam elinditani dom0-ban is a hpasmlited-t, es valami erthetetlen oknal fogva mukodott
mar kapasbol azt nem ertem, hogy egyaltalan miet letezik a /dev/ipmi0, hiszen az IPMI interface (01:04.6 IPMI SMIC interface: Hewlett-Packard Company Integrated Lights-Out Standard KCS Interface) elrejtesre kerult a dom0 eloleleg erdekes ez igy, lehet feldobom majd xen levlist-re, hatha valaki tud valami ertelmeset kihozni belole
mindenesetre keszonom a segitseged
-
rt06
veterán
válasz
Jester01 #21207 üzenetére
igen, elfelejtettem irni, hogy itt csak a binarist tudom megszerezni, viszont korabbi kernellel mukodott (azzal viszont mas fontosabb nem ment, es mar a verziora sem emlekszem, de meg a 2.6-os szeriabol valamelyik - aztan persze frissult a hp-health is, de a hiba maradt)
plusz ahogy nezem, tobben panaszkodnak hasonlo hibara xen-es kornyezetbol -
válasz
Jester01 #21167 üzenetére
Igen, 3 perc alatt vág ki a szerver ha nem csinálok semmit.
Az a baj, hogy ingyen tárhely, 10 ezer file max. Egy nap alatt 8640db keletkezik
Meg valamiért közvetlenül menteni nem tudok a ftp-re mountolt könyvtárba, de másolni igen...
Még kattogok hogy mit lehetne. Mondjuk ha minden igz, a végleges cucchoz lesz olyan tárhely, ami bírja. -
Vladi
nagyúr
válasz
Jester01 #21116 üzenetére
Igen, sajnos a zenvidia sem tökéletes. Jó oké jobb a zárt drivere, de amíg fglrxben van 10 hiba, addig nvidia driverben is van 2 ám! Tapasztaltam.
Ami viszont előnye az amd-nek, az a magas szintű nyílt driver támogatás. Ennek az az előnye, hogy sokkal stabilabban illeszkedik adott disztró kiadásba. Pl: ha bug van a fedora x-ben, akkor saját maguknak is tudják patchelni. Meg is teszik szerintem.
Anno volt egy felhívása a nyílt közösségnek, hogy a gyártó adjon leírást, majd mi csinálunk drivert. Hát komolyan vették.
Ebből a szempontból racionális választás az amd kártya, mivel stabilabb működés várható.
"Ja, én veled vagyok ám" pacsit!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Jester01 #21114 üzenetére
Vááá elegem van belőletek.
Több probléma is van:
a sebesség váltások linuxon a nyílt driverrel villódzásba fulladnak. Rohadt igedegsítő. Azt nem tudom, hogy újabb verziókban milyen, nekem most centos-em van. Ott nem frissítenek túl gyakran.
A másik, hogy indokolatlanul gyakran veszi fel a sebességet. Görgetek egyet, már felemeli. Ha fixen leveszem a sebességét, ugyan úgy görgetek, viszont alacsonyabb fogysztással.A zárt driver meg vagy megy, vagy nem. Vagy csontra fagyasztja a rendszert vagy nem.
Tehát vagy használom így és 0 problémával szembesülök. vAgy használok wint ...vagy veszek másik kártyát. jó duma veszek...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #21046 üzenetére
Pontosítok, úgy néz ki csak a ping nem megy. Minden más okés. De lehet, hogy a vpn-en lévő tűzfal blokkolja.
Más: Anno már volt róla szó, hogy a proxy miatt szoktam szopni rendesen. Erre jelenleg tinyproxy van, ott írom át, hogy mikor upstream-eljen.
Anno bambano írta, hogy erre jobb lenn egy shell script, ami ip alapján dönti el, hogy milyen proxy legyen beállítva. Ma találtam egy ilyet. Használta már valaki? Elvileg egy fájl van, ott lehet beállítani ezeket. Nálam 3 opció van.
Ha vezetékes, akkor mindig kell proxy, ha xyz wifi-re megyek, akkor is kell. Illetve ha vpn-t használok. -
Badb0y
addikt
válasz
Jester01 #21022 üzenetére
Feltelepítettem gyorsan virtualboxba egy másik linuxot, ahol lefut egy ilyen parancs, az így folytatódik, ahol az előző megállt (Nem tudom van-e jelentősége).
Egy másik ugyanilyen socks szerveren ahol lefut így folytatódik a lenti.
Az a fájl se a működőn, se a nem működőn nincs.
Gondoltam arra, hogy újjraépítem az RPM db-t:
Írtam egy how-to-t, most nem szedem ki, ami nem bele való, csak tanácsként, hogy vajon bármi ez befolyásolna-e
Check is there any running process related /var/lib/rpm, if yes, kill it.
Backup the rpm db: cd /var/lib && tar zcvf /var/preserve/rpmdb-`date +"%d%m%Y"`.tar.gz rpm
Package file integrity check: cd rpm && /usr/lib/rpm/rpmdb_verify Packages - if there is any error we need to load the needed package.
Backup Packages:
mv Packages Packages.orig
Reload and verify the package:
/usr/lib/rpm/rpmdb_dump Packages.orig | /usr/lib/rpm/rpmdb_load Packages
/usr/lib/rpm/rpmdb_verify Packages
Sanity check:
rpm -qa 1> /dev/null
Rebuilddb:
rpm -v --rebuilddb -
Badb0y
addikt
válasz
Jester01 #21018 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy segítesz előre is
execve("/bin/rpm", ["rpm", "-qa"], [/* 32 vars */]) = 0
access("/etc/ld.so.preload", R_OK) = 0
open("/etc/ld.so.preload", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libdsocks.so", O_RDONLY) = 3
open("/etc/ld.so.cache", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/librpmbuild.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/librpm.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libmagic.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/librpmio.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libselinux.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libcap.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libacl.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libdb-4.7.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libbz2.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/liblzma.so.0", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/liblua-5.1.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libm.so.6", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libelf.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libnss3.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libpopt.so.0", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libz.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/librt.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libpthread.so.0", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libc.so.6", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/liblber-2.4.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libldap-2.4.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libcom_err.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libk5crypto.so.3", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libkrb5.so.3", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libdl.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libcrypt.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libnsl.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libpam.so.0", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libgssapi_krb5.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libminiupnpc.so.5", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libgcc_s.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libattr.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libnssutil3.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libplc4.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libplds4.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libnspr4.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libresolv.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libssl3.so", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libsmime3.so", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libsasl2.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libkrb5support.so.0", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libkeyutils.so.1", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libfreebl3.so", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libaudit.so.1", O_RDONLY) = 3
statfs("/selinux", {f_type="EXT2_SUPER_MAGIC", f_bsize=4096, f_blocks=2064238, f_bfree=1962511, f_bavail=1857654, f_files=524288, f_ffree=517580, f_fsid={893822969, 1227540434}, f_namelen=255, f_frsize=4096}) = 0
open("/proc/filesystems", O_RDONLY) = 3
open("/etc/socks.conf", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("/usr/lib/locale/locale-archive", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib/rpm/rpmpopt-4.8.0", O_RDONLY) = 3
open("/etc/popt", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)
stat("/etc/popt.d", {st_mode=S_IFDIR|0755, st_size=4096, ...}) = 0
open("/etc/popt.d", O_RDONLY|O_NONBLOCK|O_DIRECTORY|O_CLOEXEC) = 3
open("/usr/lib64/gconv/gconv-modules.cache", O_RDONLY) = 4
open("/root/.popt", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("/etc/resolv.conf", O_RDONLY) = 3
open("/etc/nsswitch.conf", O_RDONLY) = 3
open("/lib64/libnss_files.so.2", O_RDONLY) = 3
open("/etc/host.conf", O_RDONLY) = 3
open("/etc/hosts", O_RDONLY|O_CLOEXEC) = 3
open("/usr/lib64/libsoftokn3.so", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libsqlite3.so.0", O_RDONLY) = 3
open("/usr/lib64/libfreebl3.so", O_RDONLY) = 3
open("/dev/urandom", O_RDONLY) = 3
stat("/dev/urandom", {st_mode=S_IFCHR|0666, st_rdev=makedev(1, 9), ...}) = 0
stat("/etc/passwd", {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=4173, ...}) = 0
open("/etc/passwd", O_RDONLY) = 3
stat("/etc/utmp", 0x7fff55771740) = -1 ENOENT (No such file or directory)
stat("/tmp", {st_mode=S_IFDIR|S_ISVTX|0777, st_size=4096, ...}) = 0
open("/tmp", O_RDONLY) = 3
stat("/var/tmp", {st_mode=S_IFDIR|S_ISVTX|0777, st_size=4096, ...}) = 0
open("/var/tmp", O_RDONLY) = 3
stat("/usr/tmp", {st_mode=S_IFDIR|S_ISVTX|0777, st_size=4096, ...}) = 0
open("/usr/tmp", O_RDONLY) = 3
open("/etc/rpm/platform", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)
stat("/root/.rpmrc", 0x7fff55775a60) = -1 ENOENT (No such file or directory)
access("/usr/lib/rpm/rpmrc", R_OK) = 0
open("/usr/lib/rpm/rpmrc", O_RDONLY) = 3Priv üzenetben esetleg ha bármilyen chates elérhetőséget tudsz adni, nagyon megköszönném.
FYI: Nem hiszem,hogy a bash-es vulnerability probléma okozta volna ezt a kabarét.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #20995 üzenetére
Azok jók, viszont a log ezt dobja nekem:
Oct 2 16:26:16 it-dev-teszt sshd[4295]: Authentication refused: bad ownership or modes for directory /home/tothsz
Oct 2 16:26:16 it-dev-teszt sshd[4295]: Authentication refused: bad ownership or modes for directory /home/tothsz
Oct 2 16:26:16 it-dev-teszt sshd[4295]: Authentication refused: bad ownership or modes for directory /home/tothsz -
Drótszamár
őstag
válasz
Jester01 #20782 üzenetére
Azon parázok, mi van ha akármi* miatt kimarad fájl a tömörítésből. Ekkor az archív állományon az md5 ugyan az lesz mindkét oldalon, de mégis hiányozni fog fájl.
A paraméterezést átnézem, hátha tud ilyet, köszi az ötletet.
*pl valamiért nem tudja olvasni. /csak feltételezés, nem tudom élesben lehetséges e ilyen/
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Jester01 #20609 üzenetére
Már javasoltam neki megoldást... ezzel a kártyával gondok vannak...
CloZee: visszateszed a Windowst
Egyébként a vírusirtóktól nem azt várjuk, hogy állandóan frissítsék az alkalmazást. Azt várjuk, hogy a vírusadatbázis legyen naprakész. A többit majd változtatják, ha szükségessé válik.
Egyébként a Windows-os vírusok a te gépedre nem jelentenek veszélyt, csak arra, akinek továbbadod. Bár a továbbfertőzés is nagyrészt futtathatóságot igényel. Szóval, keep calm és no para... -
válasz
Jester01 #20597 üzenetére
Rendben, igazatok van.
Ha meg tudja oldani, hogy ne legyen írás, de ezt akkor hasonlóan kell beállítani, mint egy SSD- t, igaz Win- nél kell inkább odafigyelni.
Ha valakinek egy ilyen rendszer futtatása biztonságosabbnak tűnik, mint egy HDD- ről futtatás.
Nekem bőven megteszi rendszernek (is)egy 1003FZEX. Mindenki másképp oldja meg a dolgait ezek szerint, ez az én meglátásom volt ezzel kapcsolatban, bocs, hogy hozzászóltam.Akkor már csak a ft kérdéseire kell választ adni, mert ez nem is volt kérdés részéről. Sambahoz nem/sem értek sajna! Bár, ha szerintem értenék hozzá, akkor se biztos, hogy értenék hozzá!
-
dabadab
titán
válasz
Jester01 #20541 üzenetére
Konkretan mi a baj azzal, ha fut a PA is? Ha valami dmix device-ra rakod ra, akkor mindenki bekesen hasznalhatja tovabb az ALSA-t, a Skype meg a PA-t.
(Mondjuk ezzel egyutt katasztrofa az, ami hang teren van Linuxban, azt az otthoni rendszeremen nem sikerult osszehozni, hogy menjen egyutt ALSA, PA meg JACK
)
-
Rickazoid
addikt
válasz
Jester01 #20362 üzenetére
Futtattam egy bővített tesztet, lefutott hiba nélkül, de a log nem biztató.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #20358 üzenetére
Most kicsit tovább jutottam vele:
htpc@htpc:~/ympd/src/build$ sudo cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX_PATH=/usr
-- The CXX compiler identification is GNU 4.7.2
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++ -- works
-- Detecting CXX compiler ABI info
-- Detecting CXX compiler ABI info - done
CMake Error at /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:97 (MESSAGE):
Could NOT find LibMPDClient (missing: LIBMPDCLIENT_LIBRARY
LIBMPDCLIENT_INCLUDE_DIR)
Call Stack (most recent call first):
/usr/share/cmake-2.8/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:288 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
cmake/FindLibMPDClient.cmake:27 (find_package_handle_standard_args)
CMakeLists.txt:11 (find_package)
-- Configuring incomplete, errors occurred! -
Rickazoid
addikt
válasz
Jester01 #20358 üzenetére
Sok érdekeset találtam (amúgy journalctl-t használok, syslog-ng nincs telepítve jó ideje), de mind csak nyers információ, hogy mit is csinál a rendszer.
Ami viszont utalhat gondra és az épp aktuális biztonsági mentés indulása után 4-5 perccel került a logba:
júl 18 17:59:00 Ayumi kernel: EXT4-fs (sdc1): error count: 1
júl 18 17:59:00 Ayumi kernel: EXT4-fs (sdc1): initial error at 1383579802: __ext4_get_inode_loc:3932: inode 17170470: block 68681762
júl 18 17:59:00 Ayumi kernel: EXT4-fs (sdc1): last error at 1383579802: __ext4_get_inode_loc:3932: inode 17170470: block 68681762
[...]
júl 18 18:00:13 Ayumi kernel: ata1.00: exception Emask 0x10 SAct 0x0 SErr 0x280100 action 0x6
júl 18 18:00:13 Ayumi kernel: ata1.00: BMDMA stat 0x26
júl 18 18:00:13 Ayumi kernel: ata1.00: SError: { UnrecovData 10B8B BadCRC }
júl 18 18:00:13 Ayumi kernel: ata1.00: failed command: READ DMA EXT
júl 18 18:00:13 Ayumi kernel: ata1.00: cmd 25/00:00:00:c7:9e/00:02:05:00:00/e0 tag 24 dma 262144 in
res 51/84:01:00:00:00/84:00:00:00:00/e0 Emask 0x30 (host bus error)
júl 18 18:00:13 Ayumi kernel: ata1.00: status: { DRDY ERR }
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1.00: error: { ICRC ABRT }
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1.00: hard resetting link
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1.01: hard resetting link
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1.00: SATA link up 6.0 Gbps (SStatus 133 SControl 330)
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1.01: SATA link down (SStatus 0 SControl 330)
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1.00: configured for UDMA/133
júl 18 18:00:14 Ayumi kernel: ata1: EH complete -
tvamos
nagyúr
válasz
Jester01 #20320 üzenetére
Akkor ez most mit jelent? Mit csinalok rosszul? Mi az, hogy "unix domain sockettel"? Ezt nem ertem...
Hat nem gondoltam, hogy ez ennyire egyszeru... De mukodik.
En azt gondoltam, ez egy olyan tavoli asztal lesz, amin ugy latom az asztalt, mint a... Teamwieverben mondjuk. Hat, megint sokat tanultam.Koszonom!
A Cheese nem megy... kilep... folytatom a szuttyogest holnap.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Jester01 #20269 üzenetére
Elsore ez tortent:
~ $ ssh -X pi@192.168.0.16
pi@192.168.0.16's password:
Linux raspberrypi 3.12.22+ #691 PREEMPT Wed Jun 18 18:29:58 BST 2014 armv6l
Last login: Sun Jul 13 20:29:55 2014 from 192.168.0.14
/usr/bin/xauth: file /home/pi/.Xauthority does not exist
(Kitoroltem par feleslegesnek latszo sort, remelem nem gond.)
Az az igazsag, egyenlore csak megorultem, hogy lehet, es nem jartam utana, mit-hogy. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #19945 üzenetére
Meleg van meg este van, meg nem abban a világban nőttem fel. Az a gond, hogy nem tudom megfogalmazni mit jelent a > és a >>, de honnan is kellene tudnom? A DOS-ban még ilyesmi nem volt, aztán csak gui-s rendszereket használtam nagyon sokáig.
Egyébként most hogy mondod beugrott, hogy ezt én tudtam régebben csak ugye amit nem használok napi szinten, az az alkohollal törölhető epromba kerül... Köszi szépen!
-
OddMan
őstag
válasz
Jester01 #19940 üzenetére
Igen, összeszedte.
Szóval telepítés után kivettem a (linux telepítő) pendrive-ot a gépből és újraindítottam. Ezután a /dev/sdd -> /dev/sdc-re változott és elkezdődött a tömb újraépítése, ami majdnem 8 órán keresztül tartott.telepítéskori állapot:
raid5 tömb: /dev/sda2, /dev/sdb2, /dev/sdd2
pendrive: /dev/sdc1jelenlegi állapot:
raid5 tömb: /dev/sda2, /dev/sdb2, /dev/sdc2 -
N0zer0
senior tag
válasz
Jester01 #19832 üzenetére
Kösz szépen a freepats csomag megoldotta, most már lejátssza. Még a hangja sem rossz ahhoz képest, hogy integrált Realtek szeméten hallgatom.
Előtte megtaláltam az eawpats gyűjteményt is, de ahhoz hiába hegesztettem a /etc/timidity/timidity.cfg-t, az betöltötte ugyan a home mappában lévő eawpats könyvtár cfg-it, de azok hibát írtak. Szóval maradtam a freepatsnál, az legalább működik.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Jester01 #19827 üzenetére
Igen, már rájöttem, hogy a pat fájlok hiányoznak, állítólag valami eawpatches csomag kéne, de se a csomagkelező nem találja, se a neten nem találni, csak halott linkek vannak.
Ezzel a fájllal próbálkoztam lejátszásügyileg:
http://www.classicalguitarmidi.com/subivic/Romero_Cinco_Preludios_No1_Romantico.mid -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #19792 üzenetére
Amit a glxget csinál, azt nem lehet valahogy visszabontani terminálos szintre?
Most úgy van a python szkript, hogy popen-el kiadja az aticonfig parancsot és annak kapcsolóit, majd a teljes kimenetet beteszi egy változóba, amin egy for ciklus szalad végig és szedi ki a kellő adatokat.
-
-
buherton
őstag
válasz
Jester01 #19740 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ez nem trükkös és a tartalmát nem az adott jelszónak megfelelően mutatja, hanem az objektumok külön-külön vannak becsomagolva. A lényeg azaz lenne, hogy elrejteni valamit, úgy hogy ezzel trükkel át lehessen verni a másikat, mert hogy azt hiszi, hogy tényleg kicsomagoltad a valós tartalmat, holott az csak a dummy adatokhoz jutott hozzá. A háttértár encrypt pont ugyanez.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Jester01 #19581 üzenetére
Na jó, de miért nem érdemes használni? Mi az amit ma csinálsz és 10 éve nem?
Én végiggondolom, semmiben nem különböznek a felhasználói szokásiam a 10 évvel ezelőttihez képest.
Ugyanúgy képi, hang és szöveg információt veszek magamhoz. A felhasználók 95%-a ugyan így van ezzel. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #19581 üzenetére
Ez igaz, merthogy az elmúlt 10 évben megsokszorozódott a teljesítmény. Viszont manapság ez a dolog már lelassult, ma az új generációs hardverek annyival nem tudnak sokkal többet mint mondjuk a 2000 vs 2005-ben megjelent cuccok. Pl egy win98 vs winXP közötti gépigény még sokkal nagyobb mint egy Pista vs Csempe között. (Linux alatt a gépigény ugye nem mindig kulcsfontosságú
) Azért kíváncsi leszek, hogy a mai Thinkpadek hol lesznek 13-14 év múlva...
ee ezt majd inkább kifejtem az off topikban -
Siriusb
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged