- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
a raidnek blokkokban címezhető valami kell. erre a blokkos fájlrendszerre felrakott fájl is pontosan ugyanúgy felel meg, mint egy partíció.
ha elfelejted azt az összerendelést, hogy loop-file = diszk, és elfogadod, hogy loop-file = diszkpartíció, akkor továbbléphetsz.
az fstabbal kapcsolatban:
1. ha az auto-t kicseréled noauto-ra és benne hagyod, akkor sem fog "lefagyni" bootoláskor.
2. a mount képes maga alá húzni a losetup-ot és megcsináltatni vele a loop node-file összerendelést, valahogy így (nem biztos, hogy pontosan emlékszem):
mount -o loop /home/userneved/tefajlod /mnt/valamiha ezek után a mount opcióit bevésed az fstabba, akkor automatikusan mountolni fogja, ahogy Jester már leírta előttem, ez inkább csak háttérinfó volt.
-
Jester01
veterán
-
Ph895
csendes tag
na kitöröltem fstab-ból és most bebootolt elsőre.
Viszont még mindig nem értem, hogy ha a loop0 eltűnik reboot után, akkor (noha a file0 már megmarad amióta nem a /dev -be teszem) de hogyan férek akkor hozzá a virtuális diskhez minden boot után? Automatikusan nem tudja bemountolni, mivel az sem találja és ezért lehalt a boot, szóval nekem kéne boot után kézzel felmountolnom, de nem találom sehol csak a file0-t. -
Ph895
csendes tag
Szerintem ha ezt:
/dev/disk/by-uuid/d5ea0487-70e3-4bbd-acc7-83f0286ed7a1 /mnt/d5ea0487-70e3-4bbd-acc7-83f0286ed7a1 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
kitörlöm az /etc/fstab-ból akkor megjavul a boot. Legalábbis remélem, mert úgy tűnik, hogy ez volt a loop0-s disk. Meg tudja valaki erősíteni? -
bambano
titán
akkor ma is tanultál valamit.
a raid működik partíciókon is, tehát loopback driveren keresztül felcsatolt több konténerfájllal is működik.szerk: az fdisk pedig működik konténerfájlokon is, tehát nem kell losetuppal felcsatolni előtte. csak warningot ad, nem errort.
minden további nélkül beírhatod, hogy fdisk /home/enusernevem/virtualdiskemfajlneve
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest