- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
a raidnek blokkokban címezhető valami kell. erre a blokkos fájlrendszerre felrakott fájl is pontosan ugyanúgy felel meg, mint egy partíció.
ha elfelejted azt az összerendelést, hogy loop-file = diszk, és elfogadod, hogy loop-file = diszkpartíció, akkor továbbléphetsz.
az fstabbal kapcsolatban:
1. ha az auto-t kicseréled noauto-ra és benne hagyod, akkor sem fog "lefagyni" bootoláskor.
2. a mount képes maga alá húzni a losetup-ot és megcsináltatni vele a loop node-file összerendelést, valahogy így (nem biztos, hogy pontosan emlékszem):
mount -o loop /home/userneved/tefajlod /mnt/valamiha ezek után a mount opcióit bevésed az fstabba, akkor automatikusan mountolni fogja, ahogy Jester már leírta előttem, ez inkább csak háttérinfó volt.
-
Jester01
veterán
-
Ph895
csendes tag
na kitöröltem fstab-ból és most bebootolt elsőre.
Viszont még mindig nem értem, hogy ha a loop0 eltűnik reboot után, akkor (noha a file0 már megmarad amióta nem a /dev -be teszem) de hogyan férek akkor hozzá a virtuális diskhez minden boot után? Automatikusan nem tudja bemountolni, mivel az sem találja és ezért lehalt a boot, szóval nekem kéne boot után kézzel felmountolnom, de nem találom sehol csak a file0-t. -
Ph895
csendes tag
Szerintem ha ezt:
/dev/disk/by-uuid/d5ea0487-70e3-4bbd-acc7-83f0286ed7a1 /mnt/d5ea0487-70e3-4bbd-acc7-83f0286ed7a1 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
kitörlöm az /etc/fstab-ból akkor megjavul a boot. Legalábbis remélem, mert úgy tűnik, hogy ez volt a loop0-s disk. Meg tudja valaki erősíteni? -
bambano
titán
akkor ma is tanultál valamit.
a raid működik partíciókon is, tehát loopback driveren keresztül felcsatolt több konténerfájllal is működik.szerk: az fdisk pedig működik konténerfájlokon is, tehát nem kell losetuppal felcsatolni előtte. csak warningot ad, nem errort.
minden további nélkül beírhatod, hogy fdisk /home/enusernevem/virtualdiskemfajlneve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Subaru topik
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Steam Deck
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged