- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
TinyCore-t is kipróbáltam, de semmi beállítási lehetőséget nem találtam, se hang, se wifi...
A DSL-ben viszont van még firefox isTetszik a minimal felülete, megfigott. A mostani Chipben volt benne, írták is hogy megszűnt a támogatása, de ajánlottként van feltűntetve.
Universal USB Installert használtam, más disztrót is gond nélkül megcsinált nekem eddig. Szerintem a Yumi sem dolgozna másképp.A másik amit most kipróbáltam az a SliTaz, ott grafikus felület nélkül megengedi kijelölni a bill nyelvezetét, és utána csak parancssor, nem tölti be a grafikus felületet.
(#21274) Jester01: Hasonló jutott nekem is eszembe, de szerintem akkor a bootig sem jutott volna el, meg a lite shell-t sem töltötte volna be.
A SliTaz is csak azt engedte, hogy tux loginnal elindítsam a disztrót, és kakukk.
-------
Gondolkodtam már egy külön kis partíción amin próbálgathatnám a disztrókat, de amilyen szerencsés vagyok biztos hogy rosszul csinálnék valamit, és a Wint is telepíthetem újra.
-
MurdR
veterán
Sziasztok. DSL 4.4.10-et szerettem volna rávarázsolni egy 512-es SD-re (ami sikerült is).
Minden rendben ment, Qemuval fel is áll szépen a rendszer Win7 alól, viszont ha maga az SD kártyáról akarok bootolni, akkor azt írja ki, hogy KNOPPIX filerendszert nem találja, csak egy alap shell van elindítva.
Nagyon tetszene a dolog, hogy egy 50 megás rendszert tudok futtatni alternatív megoldásként ha szükségem van rá, és a pénztárcámban is elfér.Az lehet, hogy nem ugyan úgy kezeli az SD kártya olvasót (notebook) mint ha egy pendrive lenne?
-
MurdR
veterán
Urak tudtok valami használható iPod sync progit ubuntura?
-
MurdR
veterán
A problémát megoldottam, volt egy üres 150es partícióm, amivel mertem bűvészkedni, tehát konkrétan nem veszélyeztettem a jelenlegi fő rendszert.
Most legyalultam a 150est, csináltam egy 20as ext4et amin az ubuntu van, van egy 4gigás swap amit a linux csinált magának (?) és most öröm bódottá, minden megy ahogy mennie kell.
Tetszik, hogy amint feltelepült, nem kellett a wifivel sz.rozni, egyből tolta a drivereket, pöcc röff lett a rendszer.
Nem ehez vagyok hozzászokva, teszik nah.
Aztán meg kérdeztem itt is, meg az alap topicban is, nem igazán mondta el senki a konkrét menetét, kivéve 1-2 user aki nagyon jó linkeket adott (), a többiek más témával kezdtek el foglalkozni (ami szíve joguk...), így magam áltam neki kitapasztalni hogy mi a szitu.
Néha még érdekes, nem teljesen látom át a rendszert, pl csak annyi a ''menü'' ami oldalt van az a sáv? Mert ott pl terminal emulatort sem találtam, systemet sem, meg ilyenek. Abból kell gazdálkodnom?
-
MurdR
veterán
Csak az a baj hogy nem arra a particiora tette amire én szerettem volna, mert ezek szerint rossz irányba húztam a csuszkát.
-
MurdR
veterán
Na mar az Ubuntu alol a firefoxbol irok
-
MurdR
veterán
Na most települ.
Remélem nem a Win7et töröltem le amikor kiválasztottam hogy hova tegye, mert akkor megszívtam...Siriusb hát egy pár perccel előbb is írhattad volna...
Most egy kicsit izzadok hogy mi a francot formáztam... ehhna meg ha felment a linux, akkor remélem hogy indul windows...
-
MurdR
veterán
válasz
Rimuru #17288 üzenetére
A pendrive működik, de valami ilyat ír amikor telepíteném akarom hogy nincs csatolva gyökér vagy mi a franc....
Mert amikor ki lehet első ízben választani hogy hova telepítse, akkor nem ajánlja fel a 20 as partit, csak a 2x 150et.
Most törlöm a 20at meg a 150et és csinálok egy 170est, amiből a telepítő kiválaszthat magának akkorát amekkorát akar -
MurdR
veterán
Csinaltam egy 20 gigas particiot a Linuxnak
akkor most restart, boot, es telepithetem, ugye?
-
MurdR
veterán
Hat...
Ez igy asszem nem fog menni nekem...
Igy olvasva szamomra eleg bonyolultnak tunik, meg az 5. fele verziot olvasom..
Szerintem ez egyedul igy netrol nem fog menni..En olyanra gondoltam, hogy ott a kis particio, arra radobok valami egyszeru kis linuxot, amin probalgathatom magamat...
Hogy ha kiirom CD-re, es az bebootol; telepitem, akkor indulasnal ki tudom valasztani azt hogy Win vagy Linux?
Mert akkor mindjart elo is vadaszok egz pendriveot, rateszem, es telepitem is az Ubuntu 13at asszem..Urak, mi a legegyszerubb modja, hogy a pendrivera tegyem az isot, ugy, hogy bootolhato legyen?
Az lehet sima NTFS ugye? -
MurdR
veterán
Sziasztok.
Ismerkednek a linux vilagaval, a linux kezdoknek topic osszefoglalojat atnyalaztam, szeretnek valami nagyon "minimal" felulettel rendelkezo disztrot kiprobalni, csak nem tudom hogy mikent induljak el.
Tudnatok ajanlani? Ahogy keresgeltem neten, lubuntut, meg ilyeneket talaltam.
A telepitesrol is szivesen olvasnek.Meg igazabol azt is szivesen vennem, ha valaki adna egy linket, ahol a telepitestol kezdve az alapfunkciokig megerthetnem az egeszet, mert vannak meg olyan kerdeseim, amikre pl egy igen vagy nem valasz is eleg lenne, de nem szeretnek senkit sem terhelni vele
Tehat ami adott:
Dell Inspirion E4300 Noti, egy mukodo Win7 Ultival, es letrehoztam egy 5 gigas particiot (egyelore ntfssel, mert nem tudom hogy a win latja e az ext4-et...)Hogy kezdjek neki?
Mindenkepp virtualboxszal probalgassam a szarnyaimat?
Windows alol hogyan tudom telepiteni egyszeruen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Eredeti játékok OFF topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest