- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz bambano #6497 üzenetére
advanced user-nek abszolút nem tartom magam
rég volt ay ay idő mikor kernelt forgattam én is egy egész álló este, meg nvidia driver modulként, meg vadásztam ALSA drivert a hanghoz, meg elneveztek 98-ban /dev/dsp-nek, mert nem tudtam hangpt kicsikarni a GUS PnP-ből, és a /dev/dsp-vel voltam elfoglalva 3 napon át.
most már csak szeretném feltenni a rendszer, és film, meg Net,....
next next finish uer lettemmost jelenleg egy matrox g400-at nyúzok
és még 800x600-ról sem tudm felvenni a felbontást.
talán meg kellene ford<tani ezt a batár ************ -bazi nagy 30 kilós monitort, hogy megnézzem, milyen Sony képcső is van benne, akkor talán elfogadná a felbontást, amit én akarokde nem szereti a CRT-met
egy hét múlva taln bekerül a GeForce 7300GT-m
Azzal talán beveszi gond nélkülde nagyon felhasználóbarát ez a Fedora, ott van rá az opcó, hogy Dual-Head.
de jelenleg még csak mirrod display-em van.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Sianis
addikt
Sziasztok nagy guruk!
Jön egy kérdés, ilyen is régen volt.
Parancssorban szeretném megoldani a következőt.
Mailbox formátumú fiókból kiíratni az összes új levelet, majd ezeket olvasottá tenni. Lehetséges ez? És ha igen, akkor mivel? Nézegettem elég sok mindent, célra sajnos egyik sem vezetett.
Válaszokat előre is köszönöm.
Sianis
-
-
Vladi
nagyúr
Mondjuk ez így kicsit erős. A fedora gyakorlatilag a szabad RedHat folytatása. Önálló disztribúció és közösség a RedHat támogatásával és szoros technológiai együttműködésével.
Pl: a RHEL 5 a FedoraCore 6 alapjaira épült.A RH viszont az egész rendszerét elérhetővé tette forráskódként (srpm). Ezt építette újjá a CentOS project. Persze az összes logót és designt eltávolították és néhány csomagot átalakítottak. 99%-ban egyezik a RHEL-al. De teljesen függetlenek tőle. Nem véletlenül próbálkozok vele.
il sole non sorge più ad Est!
-
rii
nagyúr
nagyon köszi! (-:
megnézem akkor mi van a fizetős redhat-ban
bár ez itt érdekessé teszi kérdést[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz bambano #6447 üzenetére
nem találtam sehol sem, hogy honnan tudnám letölteni.
vagy itt lenne?
ez a debian legújjabb verzója?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ngabor2
nagyúr
ngabor@lizard:/proc$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 8312560 8035584 276976 0 243572 6598264
-/+ buffers/cache: 1193748 7118812
Swap: 0 0 0
ngabor@lizard:/proc$ ls -l kcore
-r-------- 1 root root 939528192 2008-09-06 14:24 kcorea maradék 7GB hol van? probléma nincs a géppel, csak eddig úgy tudtam, hogy a /proc/kcore a teljes memória.
-
ngabor2
nagyúr
-
whYz
őstag
hali
nagyon fontos kérdésem lenne
miért van az, hogy egy 2 magos amd4200 esetében az iowait és irq nagyon terhelődik? tehát a 100%-ból 1/3 irq 1/3 iowait és 1/3 része user terhelés... ez csak most kezdődött de eddig teljesen jól ment nem volt szinte semmi irq meg iowait terhelése és az Individual interrupts is megnőtt.
az alaplap egy a8n-e és 1 darab 60gigás és egy 160as ide winyo van rajtavalami gyors segítség kellene
köszi -
róland
veterán
válasz Depression #6475 üzenetére
Javaslom az Ubuntu telepítést Wubi-val. A Windows partíciódon adsz neki helyet, amennyit szeretnél - ajánlott legalább 5 GB. Ha nem tetszik akkor pedig egy sima uninstall és újra szabad a hely.
Én is így használom. A Windows boot.ini-ben választhatsz, hogy melyik operációs rendszer induljon.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Sianis
addikt
válasz Depression #6478 üzenetére
Igen, a memóriába tölti be a rendszdert, nem ír semmit a merevlemezre.
Javaslom menjünk át a kezdő linux-osok topicjába.
Sianis
-
ngabor2
nagyúr
2GB szűken elég, egy 4GB-os már kényelmesebb. viszont arra számíts, hogy pendrive-ról a betöltődés nagyon lassú lesz.
a linuxok többsége ingyen letölthető (van pár kivétel), én elfogultan az ubuntut ajánlom. ez eleve live cd-ként is működik.
-
törölt tag
szia,
megoldhato. pl igy. de guglival nagyon sok leirast talalhatsz.
viszont ne szamits ugyanarra a sebessegre, mintha vinyorol futna.
ha semmit nem akarsz elrontani, akkor talan a bios boot-sorrend a legjobb megoldas. atallitod ugy h az elso eszkoz usb akarmi legyen, a masodik meg a vinyo (sot, linukc telepites idejere lehet 1.cdrom 2.usb 3.vinyo a sorrend) es akkor ha bedugtad a pendrive-ot inditas elott, akkor arrol bootol. -
Depression
veterán
Sziasztok!
Úgy gondoltam, megnézem már mi az a Linux.
Jelenleg Vista van feltelepítve, 2 partícióval. Mivel Laptopról van szó, és nincs kedven szétgányolni az egészet, arra gondoltam, hogy egy pendrive-ra telepíteném teszt erejéig.
Mekkora hely kell neki? (2 gigás elég?)
Eleve melyiket telepítsem fel? (persze ingyen letölthető kell)
Hogy vágjak neki?
Megoldható egyáltalán?
Köszi előre is a segítséget!Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
GD
őstag
üdv!
virtualbox-os xp-nek linux hostról szeretnék bridge módban netet adni
ifconfig kimenete: [link]
interfaces tartalma: [link]
brctl kimenete és a route [link]virtualbox net beállítása: [link]
ha kell még vmi a segítséghez akkor mutatom..
mindezek után: hiába adok fix ip-t vagy dhcp-t az xp-ben a kártyának nem megy kifelé a net, önmagát pingeli csak...
próbáltam azt is hogy adtam fix ip-t a br0-ba rakott eth0 meg a tap0-nak, de abból sem lett semmi okos..
HELP
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Azt hogyan tudnám a lehető legegyszerűbben (kezdő linux tudással) megoldani, hogy egy bizonyos mappát kvóta közé szorítsak, azaz hogy pl. 20 gigabájt adatnál többet ne másolhassanak bele?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
bambano
titán
teljes dvd-t szerintem nem tud, de olyat igen, hogy aviból olyan codec-kel kódol, hogy utána azt fel lehet vésni dvd-re. Kell még hozzá menüt faragni meg darabolni a fájlokat, arra van más program, de úgyis a meló zöme az átkódolás.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mieeefan
csendes tag
válasz bambano #6462 üzenetére
szóval az ext3-ra is mehet a debian install rá is kérdez h hova akarom rakni, de nem igazán voltam biztos benne, hogy az mbr-en kívül működhet. külső vinyóra installnál már próbálkozgattam vele felemás sikerrel (=bejött a grub de nem tudott bootolni de könnyen lehet h én rontottam el valamit)
most h szóba került ráéreztem, hogy a visszaálító partíciók tartalmának kimentése nem a legtutib megoldás teljes partícióbackup kell valamiféle image-ként! amiket írtatok az így elsőre nekem idegen, lehet ebbe a topicba szentségtörés lesz amit leírok >p. magic<-el próbálkoznék
-
GD
őstag
válasz ngabor2 #6464 üzenetére
dd nagy hátránya, csak ugyan arra és bitre pontosan akkora partícióra szeret restorálni.. ha ugyan az a vinyó és partíció, akkor nem gond, de ha más, legalább is nekem volt vele nyűgöm.. jobban csípem a livecd + tar gz, vagy van a g4l ami norton ghost hasonló live cd, azon van local hdd mód
-
mieeefan
csendes tag
köszi, utánanéztem a fixmbr valóban szofisztikáltabb megoldás mint az fdisk /mbr így akkor már inkább bele merek vágni.
azért vagyok extra óvatos, mert van a vinyón két recovery partíció ahonnan vissza tudja magát állítani a gyári defaultra, és ezeket mindenképpen szeretném megőrizni ha esetleg eladásra kerülne sor (+ biztonság kedvéért a knoppixxal sikerült a tartalmukat elmenteni)
-
GD
őstag
válasz mieeefan #6459 üzenetére
mehet az mbr-be a grub, a debian alapból oda teszi
ha később nem kell grub, de xp-t el akarsz érni, fixmbr megoldja
kinyírni nem hiszem hogy tudod grubbal a vinyót, mert csak az első pár byte-ba nyúlhat bele, ergo, a filerendszerhez ilyen módon nincs köze, adatvesztésre szinte nincs esély -
mieeefan
csendes tag
sziasztok, lenne 1 kérdésem:
ha egy win-es notebookra szeretnék linuxot (valszeg debiant) installálni, a grub-ot mindenképp az mbr-be kell tenni, vagy úgy is működik, ha a vinyó végén létrehozom a kis ext particiókat és a grub-ot is onnan futtattom? Leginkább úgy szeretném csinálni, hogy az eredeti állapot (grub nélkül induló win) később visszaállítható legyen.
Esetleg megoldás lehet az is, ha a visszaállításkor egy fdisk /mbr-el szedem le a grub-ot, vagy akkor a win se tud bebootolni többé?alternatív megoldásként szóba jöhet, hogy külső vinyóra rakom fel a deb-et + a grub-ot?
lehet h hülyeség de 1x régen már "kinyírtam" grub-al a vinyómat, nem akarom h az mbr-ben turkáljon
köszi a segítséget
-
bambano
titán
Én még sose huboltam semmit, de:
apt-cache search liblua
kapsz halom találatot, amelyik hiányzik, azt fel kell rakni. Ha véletlenül sirdogál amiatt, hogy 1.6-os lua kellene alá, akkor meg kell próbálni lenny-s debianból felrakni vagy megnézni a backports.org-ot, hogy van-e ott ilyen.
Ha fordítani is kell valamit, akkor valószínűleg kell a -devre végződő lua csomag is.
-
The DJ
addikt
Ne kellett nekem beírni...mire segítséget kérek megoldom magamtól
Kitöröltem mindent amit eddig ügyködtem és teljesen elölről kezdtem az egészet...és lám már futnak is a scriptek
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
Na akkor kifejtem a dolgokat, hátha ki tudunk okoskodni valamit (Hosszú lesz, de nem akarok kihagyni semmit.)
Először is tehát az adatok:
Kernel Verzió: 2.6.24-etchnhalf.1-486
Distro Name: Debian 4.0
Verlihub verzió: verlihub-0.9.8d-RC2 (A weboldalán elérhető legfrissebb verzió.)
Lua plugin verzió: lua_1.6 (A verli letöltés oldaláról.)
Lua library verziók: Hát kb majdnem kipróbáltam mindet (Innen: [link]Szenvedtem egy ideig azzal is, hogy magát a hubot felrakjam, mert rengeteg függősége van és sok csomagot kellett hozzá telepíteni, de a Verli manualját követve végül sikerült és azóta is szépen és hibátlanul fut. Viszont az összes scriptet és kiegészítőt csak akkor lehet engedélyezni, ha telepítve van a lua plugin ami beolvassa őket. Enélkül a hub csupasz, semmit nem tudok kezdeni vele, még menü sincs és alap flood vagy reklám védelem sem.
Alapból a pluginek telepítése nem nehéz:
Plugin leszed, majd:cd ~/<plugin_name>
./configure
make
make installEzután bekerül az
/usr/local/lib
könyvtárba és a hubon egy egyszerű
!plugin <plugin_filename.so>
paranccsal betöltöm és kész is. Sikerül is mindegyik pluginnel csak épp a luával nem. Annak ugyanis kell egy bizonyos Lua library amit a szokásos plugin telepítési folyamat előtt kell feltenni. Na ezzel vannak gondjaim.
A verli főoldal letöltés menüjében ezt írják:
"Before compiling Lua plugin you have to install Lua library by using your system package manager or in worst case downloading and compiling it manually from http://www.lua.org/ftp/. This plugin supports both lua 5.0 and lua 5.1 Another thing to remember; if you have upgraded your Lua library, you must recompile the plugin itself in order for changes to take effect. Right now most of the scripts work with Lua library v. 5.0.x"
A csomagkezelővel nem tudom hogy kell leszedni, ezért manuálisan letöltöttem több verziót is az FTP-ről, mind az 5.0 mind az 5.1 verziók közül. Kicsomagolás, utána ./configure, majd make és make install. Aztán a lua plugin könyvtárban kiadom a ./configure parancsot, el is kezd dolgozni de nagyon, pár pillanat elteltével viszont ezt kapom a képembe:
checking for lua_call in -llua... yes
checking for luaL_register in -llua... no
checking for luaopen_base in -llualib... no
configure: error: There is some problem with your Lua library. The library seems to exists, but can't determine its version. Please resintall Lua.Nem kizárt, hogy már az én kutyulásom is bekavar neki, mivel megpróbáltam több lua libraryt is feltenni... Ráadásul a lua nyelv oldalán azt írják a telepítéséről, hogy pár dolgot be kell másolgatni az /usr/lib/bin, lib és include könyvtárakba és kész is. Na én ezt is megtettem manuálisan is hátha sikerül alapon, de semmi. A verli manualban csak annyi van, hogy a gentoo userek egy
emerge lua
paranccsal meg tudják ezt oldani, de Debianról semmi És innentől már lassan azt se tudom mi micsoda és mit kéne tennem. Dióhéjban ennyi, ha bárkinek bármi ötlete van ossze meg nyugodtan, mert én már a falat kaparom.
-
Vladi
nagyúr
válasz zsolt(ika) #6452 üzenetére
Sziasz.
" Lecseréltem az asztali gépem egy notebookra"
Milyen notebookra?"Viszont nem megy rá linux,"
Milyen linux, és mi az, hogy nem megy rá?"vagy hibásan fut és nem tudom, hogy miért."
Én se tudom. Viszont te látod, hogy mit csinál, és mit ír ki."Kérlek privit irjatok."
Nálam a privátban segítés 1500 huf + áfa / üzenetEgyszóval tessék ezekre a kérdésekre választ adni, mert amíg nem, csak együtt érezni tudunk veled.
-
Vladi
nagyúr
-
The DJ
addikt
Üdv.!
Olyan embert keresek, aki telepített már Debianra Verlihubot és amellé pedig lua plugint...nem tudok addig scripteket használni a hubhoz, amíg nem izzítom be a plugint, de már órák óta vért izzadva szenvedek és semmi csak szép hibaüzenetek. Ha valaki tudna nekem ebben segíteni nagyon hálás lennék neki. Addig nem is írom le bővebben a gondot, mivel sajnos elég kevesen mozognak jártasan a témában, de azért reménykedek
-
zsolt(ika)
csendes tag
Sziasztok. Hátha tud valaki segiteni. Lecseréltem az asztali gépem egy notebookra. AMD Sepmron 2600+. Viszont nem megy rá linux, vagy hibásan fut és nem tudom, hogy miért. VAn erre irt linux verzió, vagy a procit nem szereti, vagy mi lehet. Kérlek privit irjatok. Köszönöm
-
bambano
titán
szerintem az openmosix arra nem alkalmas, hogy egy darab program egy darab előfordulását sok gépen futtassa. Arra igen, hogyha sok programod fut vagy egy darab program sok előfordulását kell futtatni, azt szétpakolja a clusterre.
de ha megmondod, mire kell, jobban tudunk segíteni.
Egyébként meg kár érte: "On July 15, 2007, Bar announced that the openMOSIX project will reach its end of life on March 1, 2008, due to the decreasing need for SSI clustering as low-cost multi-core processors increase in availability.[1]"
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Több ablakkezelő minden nagyobban van. Vagy a kicsi ablakozókat rakhatod forrásból is.
A szokásos választó oldal.il sole non sorge più ad Est!
-
rii
nagyúr
hello
mond valaki egy jó, és könnyen telepíthetőlnux disztrib-et?
általános haszn.: film, net
amiben több ablakkezelő is van
windowmaker meg ilyenekpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ttower
aktív tag
üdv
linuxxal meg lehet oldani hogy több gép erőforrásait egy gépként érzékelje?
pl van 5 db 400mhz-s gép 512ram/géppel amit egy ~2ghz-nak érzékeljen 2,5gb rammal.It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
bambano
titán
csinált már valaki user mode linuxot 64 bites debian hoston 32 bites debian guest-tel?
személyes tapasztalat kellene, a guglit már kiforgattam mindenéből a kérdésben...
tiaEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Vladi
nagyúr
válasz Takhanto #6439 üzenetére
Na ott válaszd a .tar.gz változatot. A csomagban lesz egy ilyen fájl:
libflashplayer.so
Ezt tömörítsd ki a
/usr/lib/mozilla/plugins
könyvtárba. Akkor az opera és a firefox is tudja használni. A könyvtárba másoláshoz root jogra lesz szükséged!Operát meg könnyen telepíthetsz. Töltsd le az rpm csomagot. Válaszd ki a listából a Fedorát. Ne a .tar.gz csomagot! Majd két kattintás és települ. (Elkéri majd a root jelszavadat. Vigyázz, más csomagkezelő ne fusson mellette! pl: yumex. Mert csak egyet enged egyszerre)
Ne add fel hamar. Inkább kérdezz!
-
Takhanto
őstag
Opera böngészőt is fel akarok rakni,de ez se megy,áááh. Igyekszem megbarátkozni linux-al,de asszem maradok a vistánál...
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
Takhanto
őstag
hy all,fedora 9-et használok, hogy tudom feltelepíteni a adobe sockvawe-t? letőltöttem,de mit csináljak vele?
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
GD
őstag
válasz ngabor2 #6432 üzenetére
nekem akkor lett nyűgöm a pulse hiányával amikor párhuzamosan több alkalmazástól vártam a hangkeltést.. pl audacious + flash FF-ben, aztán alsa + esd -vel szórakoztam, végül visszatértem a pulse-hoz..
hang ügyben már csak azt szeretném tudni, hibernálás után mi öli meg.. széttúrtam a google-t már, hasonló bajok vannak, pár workaround ami működik vagy nem, de leginkább nem..
és ha még az usb-hubomnél fellépő ohci modul őrület elmúlna, elégedetten dőlnék hátra.. a következő bug-ig..
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz ngabor2 #6432 üzenetére
Óóóó nyertem. Mit nyertem?
bónusz: passz. Nem tudom pontosan. Valahogy a rendszer rászól, hogy az az alapértelmezett hangeszköz, vagy fordítva. Ne kérdezd. Én csak kicsi kocka vagyok, un: dobókocka.
pót: Nyugodtan leszedheted a csomagot is. Nálam Fedora 7 óta alap, hogy megszabadulok tőle. Nekem valahogy nem jön be, pedig jó dolgokat kínál. Csak valahogy nem tetszik.
Illetve biztos van Ubin is beállító központja, ott azért még próbálkozhatsz a rendes beállításával.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz ngabor2 #6427 üzenetére
Még egy ötlet:
Ha törlöd a beállításokat és beállítasz egy hangkimenetet, nézd már meg, hogy azt menti e el.
~/.smplayer/smplayer.ini
Mert arra gondolok, hogy önkényesen hangkimenetet vált.Pulse audio fut? Vagy ennek látszania kellene a modulok között?
Nekem akkor csinált ilyesmit, amikor automatikusan nem jó hangeszközt akart a rendszer használni. Itt ugye meg nem lehet beállítani, bár nincs is több hangcucc.
[ Szerkesztve ]
-
VladimirR
nagyúr
hosts file-ban lehet wildchard-ot hasznalni valami modon?
gondolok pl olyasmire, hogy:192.168.0.3 *.domain.tld
es akkor a subd1.domain.tld es a subd2.domain.tld is a 192.168.0.3 ip-re mutatna
-
ngabor2
nagyúr
ngabor@lizard:~$ lspci | grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)ngabor@lizard:~$ lsmod | grep snd
snd_hda_intel 344600 1
snd_pcm_oss 42016 0
snd_mixer_oss 17792 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 78596 2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_page_alloc 11528 2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd_hwdep 10500 1 snd_hda_intel
snd_seq_dummy 4868 0
snd_seq_oss 35456 0
snd_seq_midi 9248 0
snd_rawmidi 25632 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 8320 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq 54096 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 24836 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 9612 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd 56868 13 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_hwdep,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 8800 1 sndkubuntu 8.04, 1 db integrált hangkeltő, ami amúgy jól működik (hogy milyen chip, azt most nem tudom, nem kapom szét a házat... jó eséllyel rtl, 6, vagy 8-csatornás).
egy gigabyte p35-s3 lap.
-
Sipi
addikt
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy...
Az itthoni desktop gépemre feltettem a postfixet, minden szép és jó, tudok levelet küldeni, és a cron is elküldi a local maileket.De van egy laptopom. Nem akarok rá komplett levelező-rendszert tenni. Nekem egy kis apróság kellene, ami annyit csinál, hogy ha a konzolos mail-ből levelet küldök külső címre, átteszi egy akármilyen SMTP-szerverre, ha pedig lokál címre küldök, elküldi a levelesládámba.
Egyszerűen nem lelek ilyet... ssmtp, esmtp, mind csak külső SMTP-szerverrel kommunikál, nagy ívben tojik arra, hogy itt most lokál mailről van szó.
Mi a megoldás? Van valami egyszerű, felteszem, kicsit konfig és megy? Nem hiszem el, hogy ehhez egy komplett Postfixet/Qmailt/Eximet kell feltenni egy sima desktop gépre.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Vladi
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
ha már feljött az smplayer... nálam van egy elég furcsa hibája. első indulás, minden jó, jók a feliratok (sima mplayer és gmplayer alatt nem), hang, kép oké. viszont ha kilépek, és újra elindítom, akkor nincs hang. mixer rendben, de hiába próbálom hangosítani, mute/unmute, nincs hang, egész addig, míg a ~/.smplayer kt-t ki nem törlöm. utána megint jó 1 indításig. no ez mitől van?
-
Vladi
nagyúr
válasz #41635072 #6420 üzenetére
Na registry-t itt sem fogsz turkálni.
A média lejátszáshoz csak a csomagkezelőt és a célszoftvert kell ismerni. Felrakod és kész. Lehet kell még tárolót engedélyezni, de az is csak 1 perc.
Audacious jó zenelejátszó, mplayer és felületei meg videókhoz. pl: smplayerAmúgy az uhu az biztos játszik le ilyesmit alapból. Úgy mondják out-of-the-box.
De ha kikötöttél ubuntunál, akkor itt megismerheted a programtelepítés alapjait.
Nevezett oldalt egyébként is forgathatod, hasznos.[ Szerkesztve ]
-
Nkboy
senior tag
válasz #41635072 #6417 üzenetére
Szia!
Szerintem op rendszertől függetlenül, mindegyikhez kell némi "szakértelem". Azt ne várd, hogy mindent megcsináljon helyetted!
Kezdőknek Ubuntut szoktak ajánlani, bár szerintem a Suse is elég felhasználóbarát. Az Ubuntu rákérdez az alap dolgokra ( codec, zárt meghajtó stb.).
Az Ubuntut ajánlanám Neked kezdésnek. Ha valami nem megy itt biztos találsz rá megoldást. Ha visszaolvasol, szinte mindenre megtalálod a választ.A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
törölt tag
Hello!
Abban gondolkozok, hogy a windows mellé egy linuxot is felrakok...
Linuxon csinánlék mindent, kivéve a játékot, mert azt ugye ott nem lehett. Most nem az aknakeresőre gondolok...
Szóval keresek egy olyan linuxot, amelyhez semilyen szakértelem nem kell, gond nélkül lejátszik zenéket, videókat, filmeket, rar fileokat kezel stb... Szóval mindent csinál.
Bár kicsit nehézkes, hogy ide-oda kell ugrálni az oprendszerek között, de megpróbálkoznék vele....
Szerintetek melyik linux felel meg nekem a legjobban? -
-
Takhanto
őstag
Letőltöttem a vga drivert,asztalomon van,hogy kell telepíteni? (Mandrake)
-
hatalmas
csendes tag
hali!
Ma reggel raktam fel a SuSE Linux 11.0-t.. azonban akadt egy kis gondom..
Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet a VIA Chrome9-es videókarit normális módon feltelepíteni, mert a monitor 1024x768-on meg, 1280x800 helyett. Ez egy kicsit zavaró. A 3D-t hol lehet engedélyeztetni? mert az írja ki hogy a 3D nem támogatott.. Új vagyok a Linux témában, úgyhogy megkérnélek Titeket hogy hétköznapiasan próbáljatok segíteni. Köszi! -
Takhanto
őstag
Volt ott egy varázsló,végigmentem és ezt az ötöt adott ki: ubuntu,freespire,opensuse,mandriva. Nekem mandriva ami tetszene,persze nem olvastam róla semmit,csak egyszerűen szimpatikus a neve ) Szal,öt közül melyik a jobb,mi a különbség? amd 3800+ x2,9600 gt ,160 gb IDE,160 gb sata,2 db dvd író,internet (routerről),ez a konfigom.
-
Vladi
nagyúr
válasz Takhanto #6407 üzenetére
Hali!
Ez a választó oldal már sokaknak segített. Javaslok hozzá egy kis tudományt is.
-
Takhanto
őstag
Sziasztok!
Ki szeretném próbálni a linuxot. Sok linux közül melyik a legújjabb,legszebb,legkönnyebben kezelhető oprenszer? És persze,magyarul
[ Szerkesztve ]
-
letix
senior tag
válasz VladimirR #6403 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged VladimirR, az /etc/resolv.conf -ban még a régi internet-szolgáltatóm dns ip-i voltak megadva, erre nem is gondoltam.
Inkább a kliensekben írom át a bejegyzéseket, talán úgy biztonságosabb a dolog. (?)
Mindenesetre a probléma megoldódott, köszönöm a segítséget.
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
VladimirR
nagyúr
a dns szerverek cimet a /etc/recolv.conf file-ban talalod
ket lehetoseg van, az egyik, hogy a netet oszto gepre teszel egy dns szervert (pl dnsmasq - semmi konfigot nem igenyel), s azt allitod be dns szervernek, a masik pedig, hogy minden gepen a szolgaltatodtol kaptt dns szervert allitod be -
Talib21
tag
Sziasztok!valaki tud ajánlani egy olyan programot amivel a youtube-os videókat el tudom menteni!Olvastam a pytube-ról de egyszerűen nem tudom a hivatalos oldalról leszedni!ha másnak működik légyszi írja le hogy szedjem le onnan!Köszi szépen
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,
van valakinek esetleg Intel Dual Core E2××× -as procija valamilyen linux distró alatt?
Nekem van egy e2160-as cpu-m de eddig egy álltalam próbált linux d.-alatt se működött vele a cpufreq, mindig maxon hajtja.
Most opensuse11-et használok.
Valaki tudna segíteni?"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest