Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz Vladi #6454 üzenetére

Na akkor kifejtem a dolgokat, hátha ki tudunk okoskodni valamit :) (Hosszú lesz, de nem akarok kihagyni semmit.)

Először is tehát az adatok:

Kernel Verzió: 2.6.24-etchnhalf.1-486
    Distro Name: Debian 4.0
    Verlihub verzió: verlihub-0.9.8d-RC2 (A weboldalán elérhető legfrissebb verzió.)
    Lua plugin verzió: lua_1.6 (A verli letöltés oldaláról.)
    Lua library verziók: Hát kb majdnem kipróbáltam mindet :) (Innen: [link]

Szenvedtem egy ideig azzal is, hogy magát a hubot felrakjam, mert rengeteg függősége van és sok csomagot kellett hozzá telepíteni, de a Verli manualját követve végül sikerült és azóta is szépen és hibátlanul fut. Viszont az összes scriptet és kiegészítőt csak akkor lehet engedélyezni, ha telepítve van a lua plugin ami beolvassa őket. Enélkül a hub csupasz, semmit nem tudok kezdeni vele, még menü sincs és alap flood vagy reklám védelem sem.

Alapból a pluginek telepítése nem nehéz:
    Plugin leszed, majd:

cd ~/<plugin_name>
    ./configure
    make
    make install

Ezután bekerül az

/usr/local/lib

könyvtárba és a hubon egy egyszerű

!plugin <plugin_filename.so>

paranccsal betöltöm és kész is. Sikerül is mindegyik pluginnel csak épp a luával nem. :U Annak ugyanis kell egy bizonyos Lua library amit a szokásos plugin telepítési folyamat előtt kell feltenni. Na ezzel vannak gondjaim.

A verli főoldal letöltés menüjében ezt írják:

"Before compiling Lua plugin you have to install Lua library by using your system package manager or in worst case downloading and compiling it manually from http://www.lua.org/ftp/. This plugin supports both lua 5.0 and lua 5.1 Another thing to remember; if you have upgraded your Lua library, you must recompile the plugin itself in order for changes to take effect. Right now most of the scripts work with Lua library v. 5.0.x"

A csomagkezelővel nem tudom hogy kell leszedni, ezért manuálisan letöltöttem több verziót is az FTP-ről, mind az 5.0 mind az 5.1 verziók közül. Kicsomagolás, utána ./configure, majd make és make install. Aztán a lua plugin könyvtárban kiadom a ./configure parancsot, el is kezd dolgozni de nagyon, pár pillanat elteltével viszont ezt kapom a képembe:

checking for lua_call in -llua... yes
    checking for luaL_register in -llua... no
    checking for luaopen_base in -llualib... no
    configure: error: There is some problem with your Lua library. The library seems to exists, but can't determine its version. Please resintall Lua.

Nem kizárt, hogy már az én kutyulásom is bekavar neki, mivel megpróbáltam több lua libraryt is feltenni... Ráadásul a lua nyelv oldalán azt írják a telepítéséről, hogy pár dolgot be kell másolgatni az /usr/lib/bin, lib és include könyvtárakba és kész is. Na én ezt is megtettem manuálisan is hátha sikerül alapon, de semmi. A verli manualban csak annyi van, hogy a gentoo userek egy

emerge lua

paranccsal meg tudják ezt oldani, de Debianról semmi :( És innentől már lassan azt se tudom mi micsoda és mit kéne tennem. Dióhéjban ennyi, ha bárkinek bármi ötlete van ossze meg nyugodtan, mert én már a falat kaparom.

Új hozzászólás Aktív témák