- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv! Felraktam a Linux Mint disztrót, de iszonyat lassú, "akadozik" az egész rendszer.
Hogyan tudnám úgy letörölni, hogy ne sérüljön a win 8.1 bootloader, és eltűnjön az OS választó képernyő is? -
törölt tag
Geekbox:
ACPI: Unable to load the system description tables
Nah itt az említett ACPI. Ez ellen mit lehet tenni? Azaz hogy kell megváltoztatni az ACPI módot és mire? -
törölt tag
Ha már itt vagyok egy bugyuta kérdés: alapvetően mi a különbség a linux disztribúciók között? Mert én laikus szemmel csak design beli különbségeket látok, de gondolom ez nem így van.
Pl a talán a legismertebbek: Debian,Ubuntu,Suse,Fedora. Van valami alapvető különbség? -
törölt tag
Mert a Winhez kéne a hangkari driver, de azt már a JóIsten sem tudja hol találok. Főleg, hogy a karit sem tudom miylen pontosan...
Amúgy elvileg nem megy bele PC66-nál nagyobb RAM. Mert Compaq gép, amibe ráadásul lehet csak saját brand memó megy bele...
Bár PC66-osból megpróbálhatok 96MB-nyit belepakolni...
Vagy hagyom a francba és veszek faternak valami "normálisabb" ezközt.A geekbox az nem egy diszti ugye? Hanem egy progi, ami alá kéne oprendszer. Vagy rosszul értelmezem.
-
törölt tag
Win98 vígan fut rajta.
2 oldalas ram van benne most is.
Csak nem tudom maximum milyen ramot vehetek bele...
Amúgy valahol láttam puppy rendszerkövetelményt, az alapján elégnek kéne lennie.
Amúgy már az elején mondtam, hogy P2-es kaliberű cuccról van szó.
Meg azért érdekes, ha win98 szélvészen futkos rajta, akkor linux miért nem. -
törölt tag
Nah úgy gondoltam, hogy bekapcsolva hagyom a gépet...
Hát továbblépett a booting dolgon. Azóta kiírt egy csomó mindent, ami done, de tetü lassan történik minden, ha egyeltalán történik. Szóval itt valami gáz van...
Esetleg ha beupgradelnék 32MB-ről 96MB-re?
Erről jut eszembe: ha valaki ért valamennyit az ősibb gépekhez: most PC66-os memó van a lapkában. Annál magasabb frekijű ugye nem valószínű, hogy belemegy?
Sajna alaplapot nem sikerült kideríteni, hogy miylen.Chipsetet sem nagyon. -
törölt tag
windows alól nem lehet valahogy elindítani a telepítést?
-
törölt tag
Esetleg másik 2xxMHz-n, 32MB RAM-on működő linux?
-
törölt tag
A hivatalos oldalról töltöttem le. Ott is a torrentet választottam, mert nem láttam, hogy ftp is van.
Elvileg van disc chack fsck paranccsal, de képtelen vagyok beírni... Ha megnyomok egy gombot, akkor már azonnal el kezd valamit csinálni, parancsnak veszi. No mind1.
Akkor pontosan amit kiír.
Tehát kék képernyő kutyussal, linux felirattal.
F2 megnyom vagy vár 8 mp.
Ekkor:
Unlzmaing linux... done
Booting the kernel
És itt semmi megáll, nuku. -
törölt tag
Nah majd megnézem pontosan, mert már nem emlékszem iyléen részletesen.
Amúgy természetesen úgy írtam az iso file-t, ahogy kell.
Most annyi van a fejemben, hogy megjelenik a kék képernyő a kiskutyafejjel ().
Akkor ott vagy várok 8mp-t és magától indul a dolog, vagy megnyomom (asszem) az f2-őt, vagy valami gombot-most ez lényegtelen-és akkor választhatok speckó bootolások közül.
Szóval ha nem csinélok semmit, akkor kezdődik a buli. Nah itt a 2. sor a booting. És itt egyszerűen megáll, nem történik semmi. Winyó sem nagyon seekel és a cd meghajtó sem igazán dolgozik. -
törölt tag
Próbáltam, deee. Beraktam az install cd-t amit elvileg a hivatalos honlapról töltöttem le.
A booting (vagy lehet picit más néven futott, de a lényeg h bootolni akart) résznél megállt mindig és nem ment tovább.Egyébként nem tudom, de olyan hatása volt, mintha cd-ről akarna rendszert tölteni, nem pedig telepíteni.
-
törölt tag
Üdv!
Puppy linux alapjáraton lejátsza a zenei cd-ket, vagy varázsolni kell vele? -
törölt tag
P2-es gépre kelelne.
Termsézetesen grafikus felülettel.
Most UHU-Linux van rajta, mert az volt itthon hirtelenjében. Háát azon elég döcögős.
Negyed óra míg feláll az asztal, meg amúgy is nagyon lassú.
Esetleg valami grafikus listázó progi?
Mert szeretném upgradelni eme csodát, csak addig nem tudom, amíg ki nem derítettem, hogy egyeltalán mi kell bele. -
törölt tag
Üdv!
Létezik Linuxra olyan rendszerdiagnosztikai eszköz, mint pl a híres nevezetes Everest?
És még érdekelne a legkisebb erőforrású Linux diszt. neve.Persze oylan, amin egy teljesen laikus (fater) mindenféle szaktudás nélkül képes legyen elindítani egy zenei cd lemezt.
-
törölt tag
Üdv!
Linux alatt lehet valamit kezdeni az MS office fileokkal? (Főleg word)
Illetve van-e valami powerpoint klón? -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Létezik olyan linux disztribúció amelynek tulajdonságai:- Könnyű kezelni, nem kell 8 tanfolyamot elvégeznem, hogy használhassam.
- Az interneten belül mindent kezel
- Film, zene és képformátumok jó támogatása.
- Egyéb fájlformátumok jó támogatással. Pl .rar
- Esetleg gyors felállás. Sőt ez lenne a legfontosabb. Főleg azért, hogy ha csak netezni akarok, akkor gyorsan bekapcsoljon. Játszani windowson játszanék ugyebár.
- Normális hardvertámogatás.
- MSN kliens féle támogatása
- Openoffice-t gondolom mindegyik támogatja.
-
törölt tag
Hello!
Abban gondolkozok, hogy a windows mellé egy linuxot is felrakok...
Linuxon csinánlék mindent, kivéve a játékot, mert azt ugye ott nem lehett. Most nem az aknakeresőre gondolok...
Szóval keresek egy olyan linuxot, amelyhez semilyen szakértelem nem kell, gond nélkül lejátszik zenéket, videókat, filmeket, rar fileokat kezel stb... Szóval mindent csinál.
Bár kicsit nehézkes, hogy ide-oda kell ugrálni az oprendszerek között, de megpróbálkoznék vele....
Szerintetek melyik linux felel meg nekem a legjobban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus Rog Strix G16
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest