Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Új olcsó Redmi telefonnal bővült a Xiaomi magyar kínálata
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
uppolom azzal a topicot, hogy feltaláltam a spanyol viaszt!
egy dolog volt kb a BIOS-ban összesen, amit eddig nem állítottam, az pedig az Advanced Chipset-nél a Thermal Throttling. ez defaultból 50%-on volt nálam. ->Disabled, szinkron 245MHz, RAM 2,5-3-3-7-en (2,7V).
a kérdésem az, hogy AIDA32 szerinti memória olvasás/írásra reális a 3715/1521MB/s? -
anulu
félisten
válasz
Phil Collins #1397 üzenetére
double sided.
-
Phil Collins
tag
Az 500MHz/512Mbyte-os A-data memóriák egyoldalasak vagy kétoldalasak (single side or double side)?
-
anulu
félisten
oks
amúgy ma derül ki, hogy pontosan mikor is lesz a gyakjegy UV-m, és attól függne, h szombat vagy vasárnap...
határ út tökéletes.
amúgy emlékeim szerint már jártam a Havannántúléltem!
az én procim meghálálta az 1,5-ről 1,65-ra emelést. most visszavettem 1,6-ra, 9x233-on elmuzsikál itt, oszt' 7végén meg vogok nálad jelenni egy valag cuccal
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
Bp. 18. ker. Havanna u. ( de mielőtt elkezdenél gondolkodni hol is hallottad már a havanna lakótelept akkor segtek...mindenkinek az ugrik be róla,hogy gecisok cigó lakik ott és nagy maffia környék...) de ki kell,hogy ábrándítsak mindenkit ugyanis itt csak babakocsit tologató kismamák labdázó gyerekek (mondjuk ők bekaphatják mert egyfolytába óbégatnak a játszótéren...főleg ha nincs iskola) szal kicsit sem gázabb a környék mint bármi más....(mondjuk a nő akitől vettük a lakást mondta,hogy régen para volt de már kihullottak a gengszterek...
)
1szó mint 100 talizunk a határ úton (kék metró vonala) az europarknál és onnan buszozunk még pár percet....
amúgy errefele lakik fless is..
ja amúgy 2db ramom van...
amúgy szerintem proci több fesszel nem visz magasabb fsb-t....legalábbis enyém alapfeszen ugyanannyit visz mint 1,7v-on... -
franko
csendes tag
az miért van, hogyha tuningolom a gépet mondjuk minimálisan 10MHz-el akkor már nem tudom bekapcsolni a PAT-ot? Lehet hibás aa alaplapom?
-
anulu
félisten
na. egy kicsit játszottam a cuccal, és most ez van: szinkron 466, RAM (CPU-Z szerint): 2-3-3-6(-1T)
nem rossz
AIDA32: olvasás: 3612MB/s, írás: 1405MB/s. nem is rossz
amúgy nagyon úgy tűnik, hogy a proc mem vezérlője nem bírja a kiképzést szinkron 245MHz felett. ha még rohadt +0,1V-ot tudnék adni a RAM-nak, akkor vinné a fenti időzítéseket 240-en...
ami az érdekesség. ha csak az egyik RAM van betéve, akkor 240-en viszi a 2-3-3-6-1T-t (2,7V, többet nem tudok neki adni), ha mind2, akkor már csak 233-on
[Szerkesztve] -
Aloki
tag
Természetesen csak egy teszt erejéig próbáltam ki a ramokat 3,1V-on nem ettem meszet, hogy tartósan terheljem ilyen nagy feszen. (az optimális fsb/CPUclock arány úgyis 240*10,5 vagy 252*10 lenne 252-n meg már instabil a lap duálban)
Utánaolvastam és valóban hullanak, mint a legyek a ramok 3,3V-on: (még BH5-ösökre is volt példa).
A ramok viszont egyáltalán nem melegednek 3.1V-on (kézmeleg alatt jóval): mondjuk egy 12 cmes venti hűti a cuccost Így: Bővebben: link -
Fercsa
senior tag
tessek
szerintem a kep magae beszel
Bővebben: link -
Aloki
tag
Elültetted a bogarat a fülembe: kipróbáltam magasabb feszeken egészen 3.1V-ig
Teljesen stabilan ment(tehát ez az a széria amelyik bírjy a fesz emelést), és ami a jó hír, hogy 2-3-3-7-ben nem is találtam a végét, mert 250 környékén elkezdett időzítésektől függetlenül fagyogatni: annyi biztos, hogy 2-3-3-7-ben az 500-at viszi 3.1V-on.
2-2-2-5-ön a vége valahol 460Mhz körül van 454Mhz-en már lefutott a 32MB-os SuperPI 2x!!!!!!!
Ha ehhez hozzágondolom azt a 15-20Mhz-et, amennyivel A64-es és P4-es platformokban jobban telesít, akkor már előre csorog a nyálam egy jól húzható 3500+-ra.
A memóriák a 2004.12.16-i Ready-s szállítmányból származnak. -
anulu
félisten
részemről OK! (a dual azért lett volna jobb, h lássam, h dualban hogy is muzsikál) amúgy is szeretnék egy ilyen Neo-t megnézni, mert ha nálad megy, akkor lecseélném az alaplapom egy ilyenre (a procim is elviheném, megnézni, hogy mit művel nálad?
)
meddig lehet ebben a lapban VCore-t illetve VDIMM-et állítani?
akkor jövő hét vége (szombat vagy vasárnap) jó neked? -
Squirrel
őstag
Szegeden nincs valakinek 566-os A-DATA-ja? Jó lenne tudni, mér nem bírja a tuningot a gépem...
-
Janesz
őstag
én segítek neked szívesen de nekem is s754-em van ...de jó lenne ha engem választanál a tolongó ''öreg róka'' seregből mert akkor azt is megtudnám,hogy a lap+cpu -m az én 566-osaimat nem szerette vagy tényleg azok a memók voltak harmatgyengék....az én cuccom tuti bírja 570-en szinkronban mert pont ennyit megy az ST ramom is!!
-
paprika
aktív tag
válasz
Sir Riccio #1353 üzenetére
Már próbáltam manuálisan is de semmi!
Eddig Hinyx D43 rammal 2*256MB DDR 400 volt benne Dualban ment szinkronban 230 at! Tehát nem tom mi van!!
Lehet azis meghalt a lapom mert a tápom dobott egy szikrát és egy kis füstöt!!(Aktiv PFC-s táp volt) Ultrapower AT T460AP!!Arra gondoltam hogya memóriamodulok helye kapott egy kis túlfeszültséget!(Hallottam már ilyenről)!! -
anulu
félisten
népek, pls help! az a nagy bajom, hogy ki kéne derítenem, hogy a RAM-jaim rosszak, vagy az alaplapom tuning-ellenes. ehhez viszont kéne egy olyan Bp-i fórumtárs, aki hajlandó arra, h elvinném hozzá a 2x512MB DDR566 A-DATA-m, és dual channelben (S939 vagy P4 mellett) leteszteljük. ugyanis szinkron 250/500MHz-nél olyan dolgokat művel a winxp-m, amit akkor szokott, ha túl van húzva a processzor, vagy kevesebb a proc vagy RAM fesz.
pls segítsetek, jövő7 végén meg kéne ezt ejtenem. teszten annyit gondoltam, hogy berak, felpörget 566-ra, 3-4x lefut 3D01, ha OK, akkor RAM ok és cserélem le az alaplapot. (alapfeltétel, h 1:1 tuning legyen)
ha vki érez vállalkozó kedvet, pls vágjon fejemhez egy mail-t! (fórumos ''öreg rókák'' előnyben )
előre is nagyon köszönök mindenfajta segítséget! -
anulu
félisten
tudom, h benne van
de szinkronban normálisan miért csak ~230MHz-ig tudok tuningolni? 250/500-nál olyan hibákat dobál, hogy YÁYY, és bűvészkedtem most este vagy 1,5órát vele, hogy legalább 1x lefusson az a nyamvadt 3D01, de nem, vagy kékkel meghalt, vagy újraindult (kékhalál nélkül
), vagy MFC hibát dobált... nyugodjak bele, hogy nem szereti a tuningot a procim?
-
anulu
félisten
mennyi ezeknek az 566-osoknak a hivatalos feszültségük 400-on? mert nálam 2,5V-on gyönyörűen mennek 2-2-2-5-1T-t
-
G@ben
addikt
válasz
paprika #1350 üzenetére
Csak egy kérdés: más ram ment gyorsabban a lapodban, mint 166-os fsb? Mert nekem is 8RDA+om van, rev 2.2, legújabb bios, és hiába teszek bele 400-as ramokat, 333-on megy csak stabilan. A boltban, ahol vettem, megnézték mindegyik 8RDA+os lapot és mindegyiknél fennállt ez a hiba. Próbálták több procival és memmel is, de csak 166-on volt jó. Most várok, hogy szerezzenek egy 8RDA+t, ami viszi a 400-as ramokat jól, mert én is szeretnék 566-os A-DATA-kat és szeretném minél jobban kihajtani őket.
Szerk: 400-on csak akkor ment a ram stabilan, ha csak és kizárólag az 1-es különálló slotban volt. Ha a 2-es vagy 3-as slotba is tettem ramot, akkor hiába nem volt dual channel, csak 333-on volt jó.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Tudod félig-meddig ''köztudott'' rólam, hogy nem igen szeretem a fesz.emeléses tuningot, most hogy megtettem és az eredményét összehasonlítottam a 2,7V-on készítettel eredményével, mondtam azt hogy nem sok értelme volt.
Ráadásul volt még egy kis hangzavar is .
''Tuningos pályafutásom'' során már megértem ezt azt, de most amilyen ''zene-bonát'' csinált az túlmegy minden eddigin, sőt elképzelni sem igen tudtam ilyet. -
HERR Z
veterán
válasz
Sir Riccio #1353 üzenetére
500-as a büdös életbe nem fog menni 400-on 2-2-2-5-tel...2-3-3-5 a maxx amit kihoztam belőle, és ott is 2.85V-ot kapott....
Ráadásul Abit nf7-be még kevesebbet is bír mint az msi-mben... -
Sir Riccio
addikt
válasz
paprika #1350 üzenetére
Szerintem azt amit vázoltál, -hogy összetöröd,- hagyd a legvégére vagy inkább feledkezz meg róla. Ugyanis ha ramjaid hibátlanul mennek egy másik lapban akkor azokkal nincs is baj. Azt irtad hogy 1,98 V-ot kapnak ez nagyon kevés, itt probáld meg a helyzetet orvosolni. Biosban manuálisan fixáld: Vdim= 2,5 -2,6 V az időzitéseket pedig hagyd első nekifutásban autón. Ha igy megy akkor próbálkozz egyéni időzitések beállitásával. A memóidnak menni kell fix 400-as beállitás mellet 2-2-2-5-ös időzitéssel.
-
paprika
aktív tag
Bazze mekkora pangás!!!
Pedig ez nekem most fontos lenne!!!
-
paprika
aktív tag
Megjöttek a ramjaim de van egy gond azaz több és kettétöröm a lapot és a ramot is:>>>>
Epox8RDA+ legújabb bios NF2
2*256MB A DATA DDR 500 Vitesta 3 4 4 8
Probléma!
1a..ik elindulni a lapomban normálisan Dualban nem megy egyáltalán
2:Single chanelben megy csak de ott is 166MHZ-t fos időzítésekkel
3:Mi lehet a baj?Azt mondták a legújabb biossal simán megy!
4:Ha valaki nem segít kettétöröm a gépem!!!!!!!!!
5: NF3 lapban ki lett próbálva ott hasít mint a vadkan!!!
6:Amikor Bootol a gép akkor a Post képrnyőn az írja ki hogy VDIMM>>>1.98Vholott annak 2.5 nek kll lennie!!! Apropó:Milyen NF2 lapban megy ez a ram tökéletesen??
Valaki segítene?
Előre is kössz!!! -
Sir Riccio
addikt
Had vitatkozzak egy picit veled mivel korábban is irtam fLeSs-nek eddig én 8db 512/566-os adatát hoztam el a HRP-től mindegyik ment 620-ig és volt kettő amelynek 634 volt a vége 2,9 volton. Jelenlegi lapomban szintén van kettő ezek alap feszen 2,5 V-on 448-ig mennek 2-2-2-5-ös időzitéssel dualban. Valahol azt olvastam hogy ugyanaz samsung TCCD-s csippek vannak mindkettőn/ 566-600/ csak a 600-hoz válogatják a csippeket és garantálják is 600 MHz-et illetve az az felettit. Ezt tünik igazolni a bagyesz által belinkelt oldal is.
-
bagyesz
tag
Itt van egy link a 600-as A-Data ramról. Ezek szerint TCCD-s
Bővebben: link -
DummyBoy
senior tag
Hopp ... ezt nem ide akartam ...
De akkor legyen egy kis ON ...
Nekem bírta a 2,97 V -ot (Ennyit írt a BIOS a 2,9V-os BIOS beállításra ...)
Alapon, SR-ben 200MHz 2-2-3-5-ön nekem 5000/2200 körül van az SR
Fless : Mi az a CPC ? Esetleg tudsz nekünk linket adni, vagy egy kicsit mesélni az Abit GA beállításairól?
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Kipróbáltam a memókat egy kis fesz.emeléssel, 2-3-3-5 időzítéssel.......,proci alapon, VDIMM 2,9V !
240-242 FSB-ig gond nélkül működőtt a gép, majd 245 FSB-n az sípolások tömege és fekete képernyő volt az eredmény.............
Így utólag visszagondolva nem sok értelme volt ''rizíkózni'' a memókkal.....
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
válasz
duracell89 #1340 üzenetére
566-osra gondoltál nem??mert azt lehet kapni az alienben 25k/db
-
Janesz
őstag
amúgy szerintem amik most vannak az országban 566-os a-daták azok elég fosok...nekem is volt egy pár és még a névleges frekin sem ment a lapomban amiben a Gianni fée ST ram megy 560-570-en is az A-daták meg 520-nál már hibáztak memtesttel....2-2-2-5 sem szerették csak 420-ig...
viszont inteles lapban jól ment de sajna ott sem tudtuk 550 fölött tesztelni de 550-en még ment 2,5-3-3-5 ben...érdekesnek találtam ugyanis nálam a64-ben jobban mennek a memók mint intelben (single chanell miatt is)
amúgy még az is furi volt,hogy már ugye 530-on is hibázott a memó,de még 600-on is elindult de nyílván ott is hibázott....
szal én csalódtam az 566-os a-databan... -
duracell89
senior tag
szasztok
hol lehet most kapni 512/566 ramocskat?
valaki esetleg hasznaltan?
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
le lehet amúgy szedni úgy a bordát,hogy ne lehesen észrevenni de elég szopás.....
én az 500-as a-datáimról leszedtem és vissza is tettem úgy ahogy volt....csak azt a kis fém fület hajtottam meg úgy,hogy többet más ne tudja leszedni....
akkoriban még a d5 chippes memók legendának számítottak hiszen nekem is hamarabb megvolt már mint itt a PH!-n a d5-ről szóló cikk és már akkor d5 volt rajta...
itt egy kis képi melléklet....(amúgy a kódsorra is én jöttem itt rá szóval lehet bemutatni az áldozatokat...ugyanis volt két 500-asom és először még csak az egyikről szedtem le és azthittem mindkettő d5 chippes de amikor észrevettem,hogy az egyik jóval többet megy végre a másik pedig időzítéspárti (ez volt a gyári a-data chippes 500-as) akkor leszedtem a másikról is...)
-
-
sz.j
nagyúr
Nálam az Auto-n elért olvasási sebesség volt a legjobb, míg az írási sebességben az Sr (de majdnem annyi volt az F1 írása is).
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1327 üzenetére
Lehet, hogy kipróbálom 2,9-3.0V-al.
Kiváncsi vagyok, hogy úgy meddig megy CL2-vel és milyen eredményeket produkál!?! -
HERR Z
veterán
az enyémen is vannak csatok mégse lehet leszedni róla
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker #1324 üzenetére
Az enyémen vannak csatok is.
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1321 üzenetére
Azt nem tudom.
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #1324 üzenetére
így ócsóbb
-
-
-
HERR Z
veterán
már leírtuk párszor hogy a borda RÁ VAN RAGASZTVA A RAMRA csak nagy erő kifejtésével és garivesztéssel lehetne leszedni......
Úgyhogy maxx PC-4000-as Samsungon tudod megnézni..olyat meg nemnagyon lehet sehó se kapni -
sz.j
nagyúr
Szerintetek mi az a fesz amit még minden gond nélkül elvisel az A-DATA 566-os???
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker #1316 üzenetére
1általán miről van itt szó? nemtok franciául.
-
,hát olyan nehéz visszarakni??Eddig senki sem mond semmit,hanyadik heti tccd-s chipjük van,pedig sok minden függ tőle!
Még ez a link is többet mond mit ti
Bővebben: link,ezért nem érdemes 600-ast venni. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker #1311 üzenetére
Nem szedem le a bordát.
-
DummyBoy
senior tag
Nekem 2-3-3-6-on, 2,9V-on ment az F1 is 240-en ...
Próbáld ki ... -
-
DummyBoy
senior tag
Asszerm én vagyok akkor a pecher ... nekem ugyanis 2-2-2-5-ön simán sem megy
-
fLeSs
nagyúr
2-2-2-5 SR bekapcs 5125/2280.
-
fLeSs
nagyúr
2-2-2-5-ön 2,7V-tal a Prime ment fél órát, nem talált hibát, most akkor bekapcsolom az SR-t. 1ébként így elég haloványak az Everest eredmények, 4700/1700 körül van.
-
DummyBoy
senior tag
Fless!!!
Te leszel az én emberemTeszteld le a 2-2-2-5-öt lécci ... Nekem még semmi sem tudott hiba nélkül menni így a lapjaimban
Jelenleg így mennek:
CAS# Latency - 2
RAS# to CAS# Delay - 2
RAS # Precharge - 3 (Ezt ha 2-re teszem akkor hibázik a memtest!!!)
Cycle Time (Tras) - 5
Így viszont F1 is megy simán
Új hozzászólás Aktív témák
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest