- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janesz
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1908 üzenetére
az én ST ramjaim...
látod milyen jól jártál volna vele 37k-ért...bát úgysem adtam volna el.. -
Janesz
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1881 üzenetére
nem fogja vinni!! nekem volt 500-as és ugyan mentek 570-et singlében de 530-at már nem mentek 1t-ben 3-5-5-10-ben sem!! 520-ig volt jó az 1t és 500-ig a 2,5-3-3-7
és ez még 1x hangsúlyozom singlében s754 mellett...bár a jelenlegi ramjaim többet mennek duálban mint singlében mentek a s754-ben de ez sztem ritkaság!! -
Janesz
őstag
-
Janesz
őstag
kingstone value ramokat semmiképp se vegyél!!
annyiból áll az,hogy kingstone ramok,hogy egy chipnyi méretű kingstone matrica van rajta de amúgy vagy elpida (noname) samsung,hynix stb chippek vannak rajta...és menni sem mennek igazán jól...ha szerencséd van akkor megy 460-at a 400-as ha meg full máker vagy akkor talán még 500 felett is (kb 1% esélyed van rá)
és árban az a kis kingstone matrica így elég drága!!
vegyél vagy kingmax 500-ast vagy a-data 500-ast (mindkettő ugyanúgy hynix d5 chippes de kingmaxból csak dobozosat vegyél mert vannak hamisak is a piacon -->nem mennek csak 480 körül az 500-asok mert nem hynix d5 hanem samsung tccc chipekkel szerelték amik 460 körül muzsikálnak csak...de a dobozosokkal nincs gond..!!)
de amúgy meg 566-os a legjobb vétel...bár abból is nagyon harmatgyengéket lehet mostanság kapni de még akkor is jobb mint az 500-as...mind végre mind időzítésben!! -
Janesz
őstag
ma vagyok egy éve a PH!-n
-
Janesz
őstag
válasz
killahdrums #1772 üzenetére
azt hogy valami nem kerek vele...
töltsd le az új 1,5verziót abban van olyan funkció,hogy időzítéseket is tudsz állítani menetközben és teszteli is egyből....(de tudod 2 fajta memtest van....azt töltsd le amelyikből 1,5 a legújabb...)
és ott elég az 5-ös tesztet futtatni... -
Janesz
őstag
válasz
killahdrums #1770 üzenetére
csak az 5-ös tesztet futtasd...ott jön mindig elő a hiba ha túlhúzod...egymás után ha 20x lefut hiba nélkül akkor már jó!!
sajna ha hibázott vagy kevés neki a fesz vagy nem bírja már ezen a mhz értéken az időzítést...vagy adjál neki egy kis feszt még vagy nézd meg,lazább időzítésekkel... -
Janesz
őstag
válasz
Sir Riccio #1737 üzenetére
hát annyiból érdemes,hogy meg tudod nézni ,hogyha mindent állítgatsz hogy hat ki a rendszer működésére és nem kell folyton újraindítani a gépet....
-
Janesz
őstag
válasz
Sir Riccio #1735 üzenetére
ok kipróbálom....te használod az a64 tweaker progit amivelaz időzítéseket win alól tudod állítani?? be lehet lőni cl1,5-t is..
-
Janesz
őstag
ezt én sem értem...memtest hibátlanul futott nekem is ,superpi meg leállt ilyen hibával: not convergent in sqr5 mondom bekaphatod öreg...ezért nem lettsuperpi csúcs döntve mert szopózott a pi holott memtest szerint satbil lett volna...meg minden fasza volt csak a PI nem...
-
Janesz
őstag
garatulálok...végre nem nyavajogsz tovább..
de sajna továbbra is az a véleményem,hogy szarul mennek a memók a giga lapodban...
az írásod kb annyi mint nekem az msi-ben volt 400-on...a késleltetés is gyenge..
nyugi én is jelenleg hasonló cipőben járunk ugyanis nekem is szar a késleltetésem..de arra már rájöttem ha az össze többi ramidőzítést amit lehet állítani (nemtom nálad van-e még azon a 4 opción kívül vagy 6-7 amit még lehet állítani) de ha azokat minimális értékre veszem egész emberi reális eredményeket kaptam..
540-en duál a64
írás 3290mb
olvasás:7300mb (na ez elégratyi)
késleltetés 40,8 (na ez meg véggáz...s754-ben simán 480-on 40 alatt voltam)
de a giga lap javára írom azt,hogy ebben többet megy a ramom duálban mint a s754-ben singlében...abban 520-at ment 2,5-3-3-5 1T-ben ebben pedig 540-et megy 2,5-3-3-5 1T-ben.... -
Janesz
őstag
Bp. 18. ker. Havanna u. ( de mielőtt elkezdenél gondolkodni hol is hallottad már a havanna lakótelept akkor segtek...mindenkinek az ugrik be róla,hogy gecisok cigó lakik ott és nagy maffia környék...) de ki kell,hogy ábrándítsak mindenkit ugyanis itt csak babakocsit tologató kismamák labdázó gyerekek (mondjuk ők bekaphatják mert egyfolytába óbégatnak a játszótéren...főleg ha nincs iskola) szal kicsit sem gázabb a környék mint bármi más....(mondjuk a nő akitől vettük a lakást mondta,hogy régen para volt de már kihullottak a gengszterek...
)
1szó mint 100 talizunk a határ úton (kék metró vonala) az europarknál és onnan buszozunk még pár percet....
amúgy errefele lakik fless is..
ja amúgy 2db ramom van...
amúgy szerintem proci több fesszel nem visz magasabb fsb-t....legalábbis enyém alapfeszen ugyanannyit visz mint 1,7v-on... -
Janesz
őstag
én segítek neked szívesen de nekem is s754-em van ...de jó lenne ha engem választanál a tolongó ''öreg róka'' seregből mert akkor azt is megtudnám,hogy a lap+cpu -m az én 566-osaimat nem szerette vagy tényleg azok a memók voltak harmatgyengék....az én cuccom tuti bírja 570-en szinkronban mert pont ennyit megy az ST ramom is!!
-
Janesz
őstag
válasz
duracell89 #1340 üzenetére
566-osra gondoltál nem??mert azt lehet kapni az alienben 25k/db
-
Janesz
őstag
amúgy szerintem amik most vannak az országban 566-os a-daták azok elég fosok...nekem is volt egy pár és még a névleges frekin sem ment a lapomban amiben a Gianni fée ST ram megy 560-570-en is az A-daták meg 520-nál már hibáztak memtesttel....2-2-2-5 sem szerették csak 420-ig...
viszont inteles lapban jól ment de sajna ott sem tudtuk 550 fölött tesztelni de 550-en még ment 2,5-3-3-5 ben...érdekesnek találtam ugyanis nálam a64-ben jobban mennek a memók mint intelben (single chanell miatt is)
amúgy még az is furi volt,hogy már ugye 530-on is hibázott a memó,de még 600-on is elindult de nyílván ott is hibázott....
szal én csalódtam az 566-os a-databan... -
Janesz
őstag
le lehet amúgy szedni úgy a bordát,hogy ne lehesen észrevenni de elég szopás.....
én az 500-as a-datáimról leszedtem és vissza is tettem úgy ahogy volt....csak azt a kis fém fület hajtottam meg úgy,hogy többet más ne tudja leszedni....
akkoriban még a d5 chippes memók legendának számítottak hiszen nekem is hamarabb megvolt már mint itt a PH!-n a d5-ről szóló cikk és már akkor d5 volt rajta...
itt egy kis képi melléklet....(amúgy a kódsorra is én jöttem itt rá szóval lehet bemutatni az áldozatokat...ugyanis volt két 500-asom és először még csak az egyikről szedtem le és azthittem mindkettő d5 chippes de amikor észrevettem,hogy az egyik jóval többet megy végre a másik pedig időzítéspárti (ez volt a gyári a-data chippes 500-as) akkor leszedtem a másikról is...)
-
-
Janesz
őstag
nekem annyira nem sürgős,hogy azonnal kelljen...ready meg 23k körül hoz és ettől több pénzmagot kérnek érte élienék..meg jelenleg 500mhz 2-3-3-5 megy a gépben szóval a teljesítménynövekedés sem vonz annyira....de azért jó lesz majd tudni,hogy nem 560-570mhz szunnyad benne hanem kb 700mhz...
-
Janesz
őstag
aha értem..akkor valóban más a procink...nekem simán ugyanannyit megy mindkét coolerrel...de amúgy a64 topicban akkor hogyan futtatál 3dmark2003 cpu tesztet 2670mhz-en??
a másik...miért nem 2 memót vettél?? mivan ha lesz gubád és amit veszel mellé párnak nem lesz ilyen jól húzható?? -
Janesz
őstag
hány fokos full terhelésnél a cpu-d?? na abból vonj ki 5 fokot és annyi lenne zalmannal...sztem gyárival is 65 fok a max mert nekem a max 58-60 fok zalmannal....
fogod a gépet odahurcolod az erkélyajtóhoz és megnézed mit megy....vízzel sem menne attól többet...
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
anulu hozzászólásán stresszelek...a tiéd lehet,hogy tudja de ahogy ismerem a formámat tuti kifogok valami fos szériát!!
bár prociból és ramból eddig úgynézki nekem jutott a legjobb itt aph.-n
(legalábbis az ST-kközül a legjobb!!) de jelenleg procifronton is tartom csúcsot..jelenleg igen majd ha vizzezel akkor meglátjuk...a dobogó sztem tuti.... -
Janesz
őstag
már lassan a topic címét A-data ddr 566 v. 600-ra kéne változtatni ugyanis már az elavult 500-as vitestákról egy szó sem esik...
pedig milyen jó is volt az.....
amúgy sz.j. figyelmébe ajánlanám az a-data vitesta 500 a-data chippel szerelt változatát ami nálam intelben 2,5-3-3-5 pat mellett 540-ig ment!! azért kitett még annó magáért a kicsike...de érdekes módon 550-nél többet nem ment sehogy...
a d5 chippes már nem csipázta az időzítéseket...ő megarertz sóvárgó (nomeg persze fesz.) volt!!
de hagyjuk...a régi szép idők...amikor még bementem a boltba ..kértem 500-as memókat és azt mondták 500-as nincs csak 512-es... -
Janesz
őstag
akkor megnézem majd 1 modullal is....mert ha hiszed ha nem ennyi!!
amúgy az elméleti maximumról annyit,hogy az időzítésektől független lenne??
mert pl van egy baromi jó időzítéseket bíró ramod ami mondjuk 2-2-2-5-ben megy 500-on pl:winbond akkor sztem az többet olvasna mint 4000mb....
amúgy fos az everest is...olyan szinten számít,hogy mikor nézed meg az olvasás/írást...(legalábbis intelnél próbáljátok ki,hogy elindítjátok a gépet leállítotok minden szart és nyomtok egy kis prime95-t majd leállítjátok kb 30mp után és utána mérjetek...nekem volt olvasásnál 500-600mb különbség is...írásnál is volt de már nem emléxem pontosan mennyi de 200-300 körüli)
de azt ugye tudod,hogy ha csak 512 ram van a gépedben akkor az írás kb 300mb-tal kevesebb alapórajelen is...minél több a ramod annál magasabb az írásod...
meg az is bekavar,hogy mennyi éppen a szabad memória... -
Janesz
őstag
1 valamit ne felejts el azért!! az én üszök 17k-s ramom is megy 500mhz-en 2-3-3-5/1T ben ugyanúgy mint a tiéd!!
amúgy meg 17k-ért amúgy te mit vennél?? bemész a boltba és kapsz ennyiért (se) egy fos 400-as brand ramot!! azt meg megnézném,hogy 440-ig bírja -e 2-2-2-5-ben...vagy 520-on 2,5-3-3-6-ban ráadásul 1T-ben.....
amúgy elég rossz lehetsz matekból ha neked 17+6=25..
bármennyire is fosnak tartod az enyémeket mégis megalázza a tiédet 500-on ugyanis nekem ott az olvasás 4300 neked meg ''csak'' 3800 körüli....
amúgy van olyan ram ami jobban teljesít tesztekben...pl:anno már nem emléxem kinek de az 500-as A-daták ugyanolyan órajelen ga@sr-ben még intelnél olvasásban is meg írásban is sokkal jobbak voltak mint az enyémek... -
Janesz
őstag
válasz
Overlocker #446 üzenetére
linkelj már lécci!!
mert lehet akkor én is beruházok egy ilyen 566-os ramra!! bár az én 500-as vitestám is megy 590-en...
viszont a 600 az mégiscsak 600 a 660 az meg több mint a 600 tehát az mégjobb...még ha nem is megy annyit a lapom fsb-ben azért jó tudni,hogy van még tartalék a cumóban!! -
Janesz
őstag
válasz
Overlocker #329 üzenetére
a proci lehet,hogy bírja de a lapok általában 240-nél beszarnak!!
-
Janesz
őstag
csak azért mondtam mert az enyém nem megy annyit...a max amin bebootol 295 de kb 1 perc mulva kilép!!
-
Janesz
őstag
válasz
Overlocker #299 üzenetére
persze,hogy tudják csak állítólag el van árazva...de sztem ez reális ár ha az 500-as az 14300ft és azon van még borda is...
-
Janesz
őstag
válasz
Overlocker #288 üzenetére
az árlistán nézed vagy a boltban??
a boltban van 566-os samsung chippes 256mb -os moduljuk mégpedig 2!!!
az ára 15k/db asszem az 512-eseket már elvitték!!
de erről az a-data honlapján nem találtam semmit pedig enmeg tudom magamról,hogy sasszem vagyoktehát elvileg ilyen ram nincs !!mármint olyan 566-os amin nincs hűtőborda!! de az alienesen nincs de a nyákon meg rajta van az a-data felírat aranyszínnel..
-
Janesz
őstag
srácok!!
az alienben van 566mhz-es a-data memó 2X256mb 14500/db
nincs rajta hűtőborda és samsung chippes!!nagyon menő!!
Nemtudom írtam-e már de rájöttem,hogy hogyan tudod megállapítani milyen chip van az a-data vitesta memón!!!
ha írtam már akkor bocsi,de nagyon ügyesnek érzem magam...villámcsapásként ért a dolog amikor csak nézegettem őket és rájöttem az összefüggésre..
SZÓVAL:van rajta egy ilyen hologrammos matrica amin van sok betű és szám...ezzel kezdődik:mdoHY....... (ez hynix chippes vagy d5 v. d43) mdoAD (ez a-data chippes mdoSA (vagy lehet,hogy SM már nem emléxem) na ez meg samsung chippes
de nagyjából mindnek 550 körül van a vége 2.8v fesz mellett!! -
Janesz
őstag
minek az athlon64-eseknek 500-as ram??max a procijuk ugyiscsak 240-en megy ahhoz meg jó egy jófajta 400-as is...
mondjuk az igaz,hogy egy 500-as 480-on még egész jó időzítésekkel is mehet..pl:az enyém is 480-on még:2,5-3-3-5 tud -
Janesz
őstag
ez gáz mert ha samsung chip van rajta az már pl:550-en tuti fix,hogy nem megy.....a haveromnak is az egyiken d5 van a másikom a-data
gorneck: épp te voltál aki hangoztatta,hogy nincs értelme egy 2.4c-nek meg a 280-as fsb-nek 1:1-be a rammal mert 220-on ga@sr sokkal ütősebb...és ez igaz is volt mert 530-on a memóim kevesebbet irtak és olvastak pat és ga nélkül mint 200-on pat-tal és ga@sr-rel... -
-
Janesz
őstag
srácok nem akarok senkit elkeseríteni DE!!!!!! haver a-data vitesta memóján nem d5-chip van hanem a-data!!! de az is megy 550-en.....lehet,hogy csak a-datára van átszitázva de tuti nem d5 van ráírva mint az enyémekre...de az enyémekkel is ment gond nélkül duálban!!!
-
Janesz
őstag
nos!!nekem amd-s cumóm van és abban igazából nem tudom tesztelni mert a max amin hajtottam szinkronban a procival az 460 mhz!!!
olvasás kb:3300
írás kb:1300
a proci ilyenkor 230x10-ben hajtva!!!
egy haverom inteles konfigjában ment 550mhz-t is!!! -
Janesz
őstag
amúgy a kékhalat én sem ajánlom...
akartam venni 1 db vitestát és a csávó azt mondta,hogy 1-et nem lehet...
kérdem :miért??
csávó:mert a régi memóddal nem fog menni párba..
én:ki mondta,hogy van régi memóm??meg amúgy is legyen már az én gondom...
csávó:addig baszakodott amíg valakinek egy másik pultnál kiszámlázták!!
köszi -
Janesz
őstag
csak a bluefish-ben van sima és vitesta!!
ők sem tudják mi a különbség ugyanis még csak vitesta volt náluk(2db)
amúgy az a-data honlapján is csak vitesta van...
amúgy isten a memória!!!
nekem is ilyen van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged