- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
válasz
PowerBuldog #2208 üzenetére
minimum a tervezett vételi időpont előtt 1hónappal kezdj el utánajárni. ma ez a helyzet, előre kell nézni, rendelni. remélem, hogy megoldódik ez az áldatlan helyzet.
-
anulu
félisten
válasz
PowerBuldog #2206 üzenetére
don't rush!
szerintem örülhet a leendő A-DATA tulaj, hogy ha az Aliennél kapható. de náluk is hiánycikk. nagyritkán kapnak, de jóelőre kell lefoglalni, mert elővételben viszik el őket. -
anulu
félisten
-
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #2179 üzenetére
igen. a megfelelő beállítással alacsonyabb órajelen is lehet jobb eredményeket elérni
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #2171 üzenetére
nem kéne ennyire elzárkózni! számodra is!
-
anulu
félisten
válasz
Sir Riccio #2169 üzenetére
annyi az értelme nálam, hogy
1: 235-ös FSB felett meghal az 1T, tehát +Mhz-el kell megpróbálnom a sebességet kompenzálni
2: sz*r a Trc állítás a 1005s-001 BIOS-ben, és 22-re állítja (BIOS-ban a válaszható legmagasabb a 13)
mindegy, most megvan, h FSB-ben mi a max, most megnézem, h teljesítményben -
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #2166 üzenetére
híjjj wazz'! boldogat!
szvsz nem tippelek rosszul, ha úgy gondolom, h melózol
alvás majd egy kicsit később, most RAM timing szorítás következikazért keltem ilyen korán, mert jóapámnak megígértem, h mire felébred, elmosogatok. felkeltem, kimegyek konyhába, már L volt mosva minden
úgyhogy nyugodtan kimentem cigizni, és bezuhantam fórum elé. most meg asszem indítok egy A64Tweaker-t, és megnézem, hogy mit bír Lódarázs
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
érdekes. bár a nagy bajom az, hogy a 1005s-001-es BIOS a Trc-t 22-re állítja, bármit is állítok be
így még ilyen sebesség/időzítés mellett is csak 21xxMB/s a RAM write
Trc 7-tel +400-500MB/s write. és egyszerűen nem tudom rendesen a régebbi BIOS-t visszaflash-elni, mert nagyon elkezd hülyüni. ellenben a régivel b@szott menni stabilan 600-on CAS2,5-et
DDR640-et hozza 3-4-4-8-on, 655-ig 3-5-5-10 kell, felette 3-6-6-12. pont olyan időzítések, hogy amit nyerek FSB-vel, azt elvesztem a timing-okkal. a stabilitásról ne is beszéljünk! -
anulu
félisten
na, most itt járok:
Bővebben: link
a képméret miatt bocs, de 1280x1024-ben van a desktopom.
1:1, DDR600@2,5-4-4-6-2T, 2,8Vtudom, vannak itt fórumon jobb eredmények is, de ennek is marhára örülök!
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
nah, kivettem a RAID kártyát és úgy is teszteltem. semmi változás, 240-es FSB-nél még elindul 1T-vel (2,5-3-3-6), de piszok instabil, 235-ön jó. 'szameg!
-
anulu
félisten
na, leírtam, h mi van az A-DATA-im matricáján. mind2n ugyanaz:
MDOSSKF3H47A0B1G0Z
DDR566(3) 512MX16
S/N:447XR (SCBLC1916)
az 1T meg ha beledöglök, sem akar menni -
anulu
félisten
nyah, utánaolvasgattam A8N-SLI-nek xtremesystems-en, és úgy néz ki, hogy BIOS gond miatt nem megy nálam az 1T. Deluxe-hoz vannak friss BIOS-ok, de a sima SLI-t vmiért hanyagolja az ASUS
-
anulu
félisten
A-DATA-nak nincs Kit-je, nem válogatja párba a RAM-jait. ha veszel 2db 566 vagy 600-ast, és uolyan chipek vannak rajta (matrica tüzetes átvizsgálása rlz), akkor több, mint valószínű, h rendesen menni fognak dualban. itt a fórumon nem tudok olyan esetről, h ne ment volna 2 Vitesta dualban.
amúgy Aliennél br ~31k az 512/600-as, már amikor kapható. -
anulu
félisten
566-osaim by SPD 566-on 3-4-4-8-2T-t mennek (de hazudnak, 3-4-3-6-2T gyönyörűen), 600@ 3-4-4-8-2T 650@ valahol a nagyon gány (3-6-6-12++++) környékén. mellesleg van egy olyan érzésem, h it a fórumon az én A-DATA-im hozzák a legrosszabb időzítéseket. tehát ennyi, vagy ennél sokkal jobb. ha mákod van, akkor 600@ CAS2,5.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
köszi népek
majd ha egyszer szét kell szednem a gépem, megnézem még1x
-
anulu
félisten
válasz
Overlocker #2100 üzenetére
ki kéne nyitnom a szemem!
hogy on legyek: mielőtt beraktam volna A8N-ne nézegettem a matricát, de nem sikerült semmi értelmesre jutnom vele... mi árulja el rajta? -
anulu
félisten
válasz
Overlocker #2098 üzenetére
hm? az enyéimből nem... vagy legalábbis nem nagyon
-
anulu
félisten
válasz
Overlocker #2096 üzenetére
az a gáz ezzel, h a bordát nem engedik a boltban levenni, egyébként pedig problémás megnézni, h Samsung vagy Hynix chip van-e rajta...
-
anulu
félisten
válasz
Deluxe00 #2084 üzenetére
nálam a monitor 3+, a DVD-ROM 5+, a DVD-RW 2+, ház/táp 2+ évesek. a többit viszonylag sűrűn cserélem. bár szeretném, ha a mostani egerentyűm sokáig állná a sarat. szerintem ezt az alaplapot egy ideig nem fogom lecserélni, illetve a RAM-okat sem. CPU és VGA könnyen cserélhető
-
-
-
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #2017 üzenetére
bármilyen hihetetlen, de visszaraktam
-
anulu
félisten
640MHz-et sikerült stabilnak nevezhetően kirángatni a cuccosból.
SuperPi:
1M: 0p33mp
32M: 28p45mp
ezeket már csak 3-5-5-10-2T-7-tel tudta, mint legggyorsabb időzítés. 3-6-6-12-2T-vel 325MHz-es FSB mellett ment stabilan. asszem ennyi a RAM vége. visszaraktam DDR600-ra, és a továbbiakban is így fogom használni
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Deluxe00 #2010 üzenetére
nem mondom, h 600-on rosszul pörögne szegény, de Lódarázzsal szemben iszonyat maximalista vagyok...
(meg sokaktól hallottam (főleg azoktól, akik személyesen is ismernek), hogy elmebeteg vagyok
erre rá is akarok szolgálni!
) holnap nekiállok, oszt' lesz, ami lesz
ha kell 3-6-6-12-2T-vel hajtom ki a DDR650-et, de azon leszek!
úgyis SuperPi-vel fogom tesztelni, ott pedig kijön a sebességkülönbség, illetve, ha vmi stabilitásbeli gond van
szvsz 3,2-t még hosszú távon bírni fogja, felette már nem kéne erőltetni a dolgot.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Deluxe00 #2006 üzenetére
600-on papír szerint 3-4-4-8-2T. amúgy DFI-ban amilyet akarsz, ha meg mered adni a 3,5V-ot
mellesleg meg nem tudom, hogy mennyit akarsz kihajtani belőle, de ha vhogy sikerül ~630-640MHz környékére feltornázni stabilan, akkor pls vágd a fejemhez, h milyen időzítesekkel, mekkora fesszel. előre is thx! nálam 3,0V a plafon a VDIMM-re.
-
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #2001 üzenetére
ha nem gond, én raknám össze
3000+ -ot akarsz vagy 3200+ -t? ha utóbbi, akkor vhogy kisajtolom belőle a ~3GHz-et (ha DFI nF4 lapod lesz
)
ha ASUS A8N-SLI, akkor meg nemt'om
-
anulu
félisten
#1971. szerinted miért akarom kihozni a DDR650-et a RAM-jaimból
a procim bírja (mondjuk általában marha nagy mázlivan nyúlok bele a CPU választásba (ugya Zordkaszás?
)
asszem holnap nekiállok, és vhogy megpróbálom stabillá tenni szinkron 325, de inkább 333MHz-en. remélem, sikerül -
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #1986 üzenetére
vhogy éreztem, hogy ez lesz belőle
-
anulu
félisten
válasz
Zordkaszás #1976 üzenetére
én? tudod, hogy soha nem is voltam az
má mé pont én? értek én hozzá?amúgy OK
-
anulu
félisten
hogy a pék rakná bele! 633-on 3-5-5-10-zel, 667-en 3-6-6-12-vel bebootol a gép, Everest tesztel, Aquamark3 lefut, 3D01SE nv4_disp.dll hibával elszáll. mindezt Dual-DDR-ben, szinkron CPU tuninggal. procival nincs gond, de a RAM nem bírja. gyárt vmelyik cég DDR650-es RAM-ot?
(633-on 3-6-5-11 stabilnak tűnik. Everest olvasás ~8100MB/s, írás ~2700MB/s, latency ~39,x ns)
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
ehh, sajnos az 566-os RAM-jaimnk 600@3-4-4-8-2T-vel vége úgy, hogy stabil. ha valaki értékegyeztetéssel elcserélné a 600-as RAM-jait 566-osra, pls szóljon! fontos, hogy 615+ MHz-et vigyen stabilan. max 3,0V-al tudom etetni.
-
anulu
félisten
valaki járat 3V környékén A-DATA-kat? mennyire viseli meg őket? hol van az a határ, ami felett már hullanak, mint a legyek ősszel?
-
anulu
félisten
mai napon erőt vettem betegségemen, és átmentem haveromhoz, hogy normális RAM-okkal is megnézzük mit tud a gépe.
alapból így néz ki:
alaplap: ASUS A8N-SLI
proc: A64 3000+ S939 Winchester
hűtő: gyári, amit adtak a procihoz
RAM: 2x256 DDR333 ()
HDD: 120GB WD IDE
VGA: Inno 6600GT PCI-E
vmi DVD-RW
átvittem hozzá a 2x512 DDR566 A-DATA Vitestám azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a lelkét is kihajtsam szegény, jobb sorsra érdemes PC-nek (). sikerült
amikor megláttam az alábbi eredményeket, majdnem kirohantam a hajam alól. pislogtam párat, majd elindítottam egy 3D05-öt. az eredményre nem emlékszem, csak arra, hogy simán, zokszó nélkül lefutott, majd utána a srác kb 20percig játszott a WoW-val, és sehol semmi gond nem volt. tudom, hogy ez még messze nem jelent semmit, de akkor is. csak hüppögni tudtam.
(poénból ráeresztettem egy memtest86-ot és csont nélkül lefutott 3x)
akkor következzenek az eredmények:
mindezt úgy, hogy a proci 1,65V-ot kapott, a RAM-ok pedig 3,00V-ot. a proc max terheltségnél (WoW után közvetlenül néztük) sem ment 45°C fölé! sajnos RAM Latencyt nem tudtam nézni Everesben, mert (mint látható is) egy elég régi változat volt csak a pendrive-omon.
megpróbáltam rávenni, hogy ha nekem is lesz ilyen alaplap - proci kombóm, és nekem nem megy ennyit (mivel a srác nem tuningolt), minimális pénzért procit cserélünk
kíváncsi vagyok a véleményetekre. nekem kb újra kellett tanulnom beszélni -
anulu
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #1916 üzenetére
#1893?
ezeknél megvehetőbb A-DATA-kat nem igazán találsz Bp-en, szvsz...
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
féloff, nem akarok neki külön topicot nyitni. 50k-t reális elkérni 2x512MB DDR566 A-DATA-ért (még 2év 7hónap Alien Computers-es gari van)? egyelőre nem biztos, h eladom, attól függ, h 11-én kapok-e pénzt.
ha valakit mégis érdekelne ennyiért, akkor mail! több jelentkező esetén az számít hogy mailt kitől kapok először!
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
nagy kérdés. a Vitesta DDR566-osokon a feszt meddig lehet úgy emelni, hogy szegényke ne pußtuljon bele? gondolkozom egy OCZ DDR Booster beszerzésén (a lapom csak ~2,7V-ig tud feszt adni), csak nem tudom, hogy hogy viseli. ha vki használja 3-3,2V körül, pls jelezze!
-
anulu
félisten
nForce2-es lap mellett nyugodtan a BIOS-ban beállítható legdurvább időzítésekkel (2-2-2-5) lehet járatni. nálam 440MHz-ig megy fel így (igaz, nekem nF3 chipsetes lapom van, ami tudtommal hárklisabb a memóriára), úgyhogy az nForce2 mellett gyors lesz, és szerintem 2,65-2,75V körül fog mindez menni. főleg akkor éri meg, ha később A64-re szeretnél majd fejleszteni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest