Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
oettinger01
őstag
megválnék a konfigomban szereplő ramoktól. van esetleg valaki akit komolyan érdekel
-
sz.j
nagyúr
válasz
YODA mester #2797 üzenetére
Én ilyent nem tudok ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
YODA mester #2795 üzenetére
A matricáról sokat megtudhatsz de sajna nem mindent ...
A gyártót megtudhatod, kérdés, hogy mi van a MDO...... betűk után. Például ha HY akkor Hynix, ha SS akkor Samsung, ... de hogy melyik chip, az bizonytalan.
-
sz.j
nagyúr
válasz
YODA mester #2793 üzenetére
Attól függ ...
Ha valakinek akkora szerencséje volt, hogy olyan 500-as Vitestat vett amin Samsung TCCD chippek vannak, akkor elképzelhető, hogy megy 600-on.
Viszon sokkal valószinűbb, hogy Hynix D5-ös chippek vannak rajta, ebben az esetben nagyon kicsi a valószinűsége a 600-nak.
Amúgy az 500-as Vitestan három fajta chip szokott lenni: D43, D5-ös (föleg ez) vagy nagyon ritkán TCCD.
[Szerkesztve] -
YODA mester
senior tag
Hi all.
Azt kérdezném, hogy a DDR500-as Vitesta megy 600-on..? Szóval 300-as fsb-vel..?
Csak, mert az én 566-osaim mennek röhögve 630-at... Akkor az 500 is hátha megy legalább 600-at...
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
Lesz A-Data-ból 500 feletti vagy 500-as gigás ram?
-
Robi_73
őstag
''A fent nevezett ram eladó, sajnos csak 1 db. 2005. 17. heti, tehát leginkább egy ugyanilyennel együtt menne jó eséllyel dualban, de persze ki lehet (sőt érdemes) próbálni máskor gyártottal együtt is, hátha mennek jól!
Deadmeaté volt a ram, megvettem tőle kb egy hónapja, de nálam nem volt képes stabilan együttműködni az én 2004.49. heti, 2004.50 heti, és 2005.03. heti a-datáimmal'' -
Badb0y
addikt
Az baj, ha a membordák olyan forrók, hogy alig bírok hozzájukérni
Nincs légmozgás a házba, mert mindenen víz van csak azon nem. -
-
viharhozo
addikt
Alienben brutto 15k az 512/500. Vettem egy parat, ugyanannyit tud, mint azok, amiket masfel eve vettem. 3-4-4-8-1T mellett mennek 290-et 2.8V-on.
-
-
sz.j
nagyúr
Köszönöm az ''építő'' jellegű észrevételt ... (
) , de több ok miatt is most már ez marad.
- Elöbb-utóbb váltás lesz, és még bizonytalan, hogy konkréten mire.
- Arra amire használom nekem eddig megfelelt, én szinte sohasem játszom, legfeljebb olykor-olykor valamelyik ''nagyon ifjú'' családtag.
- Ugye egy jobb darab ''komoly'' pénzbe kerül, ... de most nincs erre szánt pénzem. -
Badb0y
addikt
mi is tűnik el ha 4 db memó van a gépembe? mert eladni nehéz őket hogy 2*1 gigát vegyen az ember igy inkább vesz még 2*512-őt. De vmi így nem fog működni és nem tudom mi az mert elfelejtettem
-
Badb0y
addikt
válasz
oettinger01 #2749 üzenetére
Mindenképpen olyat amiben lehet a szorzókkal vacilálni.
Nekem volt ic7-em és sztem annyira nem kell hasraesni. -
Yutani
nagyúr
válasz
oettinger01 #2754 üzenetére
Újonnan vettem, bruttó 31.100 Ft volt. Mivel Áfát visszakapom, ezért ~25k-ból megvan, 1 év garival.
Nem tudom, milyen chipek vannak rajta. Honnan lehetne megtudni? Persze hűtő levétele nélkül... -
Hidi^
aktív tag
válasz
oettinger01 #2752 üzenetére
hali van msn cimed?
-
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #2754 üzenetére
Nono, csak óvatosan, mert ha Samsung TCCD chip van rajta akkor ''király''!
Az 500-as Vitesta-n háromféle chip lehet: [link]
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Én most vettem 500-as A-Data Vitesta ramokat, 2 db 512MB-ost. Jónak tűnik, viszont én azért elvártam volna, hogy sorozatszáma meg neve legyen egy ilyen drága ramnak...
-
Hidi^
aktív tag
válasz
oettinger01 #2750 üzenetére
helo nekem van 2*256 600 as A-data nem kell ?
-
oettinger01
őstag
válasz
oettinger01 #2749 üzenetére
-
oettinger01
őstag
sziasztok!
úgy néz ki én is a-data tulaj leszek hamarosan, lecserélem a kingmax hc-imet. 600as a-data-ra. az ic7-es lappal ki lehet belőle hozni a mx-ot szerintetek? vagy milyen az ideális deszka egy ilyen memónak?
illetve vénnk még 2x512 600-ast ha van valakinek..... -
need
addikt
Érdekelne valami..vagy is nem hagy nyugodni a dolog...!
A-DATA ramom lévén...!!
Lentebb a configom..!
Tehát a cpu 1.5 V adtam kivettem auto-bol...!
a ram megkapta a maga kis 2.8 V és kicsit kinoztam a gépet.ami azt jeleni hogy 2200 ez az alaphelyzet húztam felfelé..!250=2500 nál a gép elfeküdt és kék halál a 245 még ált de nem volt stabil...!!
Az első probálkozásom e teren...ott elszállt az alaplapi hangkártya Xp újra telepítés lett belölle..a 2 probálkozásnál meg a net szart be...!!!
Igy most jol kell probálkoznom
Mi lehetne tenni hogy feltornázzam 250=2500 és stabill maradjon vagy esetleg még felfelé..??? -
klambi
addikt
ahha ok
-
klambi
addikt
OK! mégegyszer mennyiért adnád a kettőt????????????
[Szerkesztve] -
Pít
tag
Az aliensben láttam, 1G-s PC3200
A-datát 26-ért
Ez elég jól hangzik..
Ezt a ramot meddig lehet húzni? Milyen késlelteteésekkel?
Köszi! -
Finwe
őstag
válasz
t-shirt #2731 üzenetére
Hmm.. akkor ez egy hasonló talány nálad mint nálam amikor próbáltam volna az új DFI lapomban a 300-as fsbt a szorzó visszavételével de 8x240-250-nél már nagyon nem tetszett neki a helyzet (pedig illene!) lehet bénáztam valamit, majd 1x újra próbálom.
A Gigabyte lapban 8*320 volt a rekordom 1.55V-on.
Mutasd meg a ramnak ki az úr!
szerk: Közben látom megtaláltad a bibit
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
Sikerült végre 600-on hajtanom a kicsikéket, persze én voltam a láma mivel az 1T-t nem állítottam tegnap 2T-re, így nem csoda hogy nem akarta
Alapos teszt még nem volt de 600-on sikerült 2,5 4 4 6 2T-n üzemeltetni, egy 1M superpi volt csak a teszt, szóval ez még korántsem biztos eredmény. -
t-shirt
veterán
Ha kiveszem auto állásból akkor berakja azokat az értékeket amit amúgy beállítana, és persze abból már tudok következtetni. Nem írtam le de én próbálkoztam tegnap csak nem sikerült megoldanom.
Az auto állásban emelt fsb-nél pityegéssel honorálta a próbálkozásomat.
Kivettem auto állásból és emeltem az ott található értékeken, és emeltem még egy kicsit a ram feszen, de még ez se volt elég és ismét pityegett.
Utána még tovább növeltem ezeket a számokat és már elkezdte betölteni a az XP-t, de aztán nyomott közben egy reset-et. Aztán már nem volt kedvem foglalkozni vele, de ma este ha az égiek is úgy akarják tovább próbálkozom.
Igazából az lenne egy hasznos infó számomra hogy ezeknek TCCD-s ramoknak milyen a gyári időzítésük 566-on illetve 600-on mert akkor legalább azokkal a beállításokkal nem kéne szórakoznom.
(Köszi)
-
klambi
addikt
Hello
Énis ilyen ramokat szeretnék venni ki tudja hogy hol lehet olcsón és jókat venni(2x512 500) -
Finwe
őstag
válasz
t-shirt #2726 üzenetére
Hello!
Az első pár érték között szokoktak lenni az általad is ismert beállítások, a nevüket én sem tudom pontosan de végigpörgeted kézzel a beállítható értékeket és kiderül, hogy miket enged benne.
Könnyű kikövetkeztetni!
...nézem, nálad pl én szetm az 1. pont a 133/166/200, a 2. a cl2/2.5/3 és a 12. a T1/T2
bár sztem ezt te is tudtad ..hmm akkor nincs más hátra a többi értéket végig kell pörgetni!
(Üdv az A64-esek között!)
-
Badb0y
addikt
-
t-shirt
veterán
Van 2db 512MB-os 566-os A-DATA ramom, az új alaplapom (abit an8 ultra) sajnos nem jól állítja be a cl értékeket auto állásban. Egy kicsit sok a beállítható érték a bios-ban és így nem igazán igazodok ki rajta, [link] ez előző lapomban összesen 4 érték volt
Szóval jelen állás szerint nem megy 566-on sem pedig én szeretném 600-on hajtani ha bírja. Az lenne a kérdésem hogy milyen beállításokkal próbálkozzak 566 illetve 600-on, az lenne a legjobb ha a linkelt kép mintájára sorba leírná valaki
-
Badb0y
addikt
3-4-4-8 1T-a időzítés fölé érdemes menni vagy inkább alacsonyabb időzítésen 2T
Mi felel meg a 3-4-4-8 1T-nek 273 MHZ-n 2T-be kb -
Racecam
nagyúr
Sziasztok!
Valaki meg tudna szánni egy olyan infóval. hogy hol lehet hozzájutni manapság A-DATA 600-as ramokhoz (512MB)?
Nagyker is jól jönne! -
Badb0y
addikt
-
válasz
littlemole #2709 üzenetére
bezony
-
XanD3R
senior tag
Mennyi pénzől jönne ki 4x512 566-os vagy 2x1GB 566-os
Lehet a64 tuning miatt le kellene cserélnem a 400as corsairokat -
klambi
addikt
Azt hogy énis ilyet akarok!!
-
littlemole
őstag
Adata 566 osnak mennyi az alapfeszültsége amit az alaplap ad neki? 2.8V?
-
Badb0y
addikt
MSI K8N NEO2 Platinum lapba van itt vkinek 566-os memó
-
Robi_73
őstag
válasz
Intruder A 6 #2701 üzenetére
És mért kell a 2GB memória?
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- SK hynix 32GB DDR5 Notebook RAM
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest