- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
válasz
tjhooker464 #1698 üzenetére
/db
-
anulu
félisten
főként azokhoz intézném kérdésem, aki(k)nek DDR600-as Vitestája van. mennyit sikerült max kihajtani? meddig bírja az 1T-t (akár 3-4-4-8 mellett is!)? milyen feszt kapnak? nekem ~DDR620-on kéne járnia, nagyjából 310MHz-ig stabil a procim, viszont nem cserélnék gyártót, tehát a felfelé lépés egyértelmű. amúgy mennyibe kerülnek ezek a RAM-ok mostanság?
-
G@ben
addikt
Most jött válasz a bolttól a kérdésemre:
''Tisztelt Vásárlónk!
A normál ''márkás'' memóriák mint a hynix és samsung párban nem mindig működnek párban (az NF2 képes erre). Persze, ha nem dual chaneles működésre állítja be, akkor működnek szépen.
Üdvözlettel: DigitalMind Hungary Kft.''
Szóval ha nem duálban járatom, akkor nincs gond? -
G@ben
addikt
Tudom, hogy már biztos volt róla szó, de nf2-es lapban használ valaki 500-ast? Megy benne gond nélkül? Ennyiért (15k) én is vennék 2x512-t, de ha szívok vele, akkor nem igazán éri meg. Ugye nf2 vs Hynix vita, hogy mennyire mennek együtt.
-
nRu3
addikt
A kékhalál szépen elirta a a tipusát
Memória DDR 512Mb PC3200 500MHz márkás/A-Data Vitesta/
Memória DDR 512Mb PC3200 566MHz márkás/A-Data Vitesta/
nem PC4000 meg PC4500 lenne a helyesde én nem értek hozzá persze.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Alien-be most nincs 566 mhz 512mb A-DATA , pénteken az utolsó 1db vettem meg és nekem is még 1 kellene de nem tudják mikor kapnak de lehettt hogy a napokban kapnak megint
-
lamathosz
csendes tag
Nem sokkal??566-os 25K kékhal 26K alien 10-el drágább.ezeknél még az 500-as is 24K szal abban az üzletben a kingmax hardcore 19ért vagy a-data 500? kingmax hardcore viszi majd a cas2-t mert akkor azt vennék az nemsokkal drágább?Előre láthatóag legalább egy évmúlva vennék én is A64-et szal mobil bartonhoz kéne nf7be 500Mhz fölé (250fsb) úgyse hiszem hogy menni fog.mivel kettőt veszek dualba 2*10ezer forint már jelentős árkülömbség ha egyáltalán tényleg ugyanaz az a-data ram van nálük ami máshol 8-9K-val drágább.
[Szerkesztve] -
lamathosz
csendes tag
Kérdésem következő adott NF7 rev2.0 tervezek bele mobil barton-t és 2*512mb ramot.Olvasgattam a topicot és néztem árlistákat is digitalm*nd-nál 15110Ft az 500Mhz-es a-data ramocska ami így elsőre egész jól hangzik mi lehet a buktató mert máshol 500Mhz-es a-data 20 fölött van. Ugyanitt 400Mhz-es csak 14860 tehát jobban megéri az 500-as.ha lebeszéltek az a-data 500asról akkor ugyanitt van kingmax hardcore 19ért. most hynix d43as van a gépben 400-on 2.5,3,3,7 en megy.Ha meglesz az új proci szeretném tunningolni is legalább 230-as fsb-t szeretnék ha lehet cas2latency-vel. Olvastam itt hogy 2 fajta a-data 500-as létezik a d43 és d5 chippel szerelt.D5 a jobb szal lehet ez a ram d43-as de akkor megy majd 230-240-es fsb tartományban cas2-vel?
Remélem mobil barton birja majd a nagyobb fsb-t...
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
újabb beállítás/tesztelés után arra jutottam, hogy így Bővebben: link marad. így sikerült a legjobb teljesítményt kicsiholni belőle. sajnos a procim csak ennyit bír
így a következő Everest eredményeket kaptam:
Bővebben: link
nem rossz azért! nekem legalábbis nagyon tetszik!
[Szerkesztve] -
-
Scream007
őstag
cl3on hogy lett 54es a kéeleltetés????
nekem még cl2ön 460on is csak 68 volt.
viszont az az írás pc4900től elég gyenge, még így is szerintem.
min 2500nak kéne lennie. -
anulu
félisten
népek! végre rájöttem, hogy miért nem ment a szinkron-tuning! a K8NS BIOS-ában van egy ilyen, hogy ''Top performance''. F9-es BIOS-ig enabled-en kellett, hogy legyen, különben 230MHz fölé sem tudtam felnyomni. F10-el szenvedtem ezerrel, majd elegem lett, és kikapcsoltam.
hozzátenném, hogy:
- az eredmények nem win bootup után készültek, hanem kb 1 óra uptime után, háttérben nyitva volt MyIE, Flashget, mspaint, notepad
- gyárilag DDR566-hoz 3-4-3-6-ot ad be SPD-n, de ekkor hibázott a SuperPI (memtest86 lazán lefutott)
- 1 modullal DDR620-ig tudtam felmenni, 2-vel ''csak'' 590-ig, ott bootolt, 3D01 lefutott, de a SuperPI hibázott (memtest továbbra sem jelzett gondot)
- nem akarja valaki értékegyeztetéssel beszámítani 2x512 DDR600-ba a mostani RAM-jaim?300-as FSB-t lazán viszi a procim, de a RAM nem bírja. asszem a vásárlásnál alálőttem, bedig akkor úgy voltam vele, hogy ha a ~DDR560 körül megy szinkronban, már jó vagyok. azt hittem, hogy a CPU nem fogja bírni...
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
P4-ben kb. 440MHz-ig ''símán'' megy 2-2-2-5-el, van akinek 450-ig.
(Ha érdekelnek a részletek nézd meg a honlapomat.)
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Én meg azért vettem meg ezt a memót mert nagyon kellett a 2-2-2-5-ös időzítései a Game Accelerator (Turbo, Sr, F1) állásainak müködtetéséhez, ezáltal a minnél gyorsabb müködéshez!!! Meg is látszik ennek eredménye az Everest olv/írás sebességein!
Az órajel az kevésbé izgatótt mivel a procim már nem tudja a 566-ot sem. -
-
jrpryv
tag
Egyre jobban tetszik ez a PC4500-as A-data. Nagyon brutálisan mennek ezek nálatok
Bár amilyen pechem van tuti, hogy kifogok vmi gyenge példányt.
A 600-as A-daták is mennek 2-2-2-5-ön 440 mhz környékén, mint az 566-osok? Tudom, hogy azok nem mind TCCD-sek, de hátha. -
Scream007
őstag
és mennyire melegszenek ezek a ramok???
ez az 500as és 566os milyenfesz.szel megy ennyin???alapidőzítése???
3-4 óra után zárt házba 2.6os fesz.szel kb mennyire meleg a borda??? -
jrpryv
tag
Engem ez az A-DATA PC4500 (566mhz), érdekelne. Tudna valaki ötletet adni, hogy hol tudnám ezt a legolcsóbban megvenni?
-
KriszBoy
senior tag
Ez lenne a kérdésem:
Command Rate (CR) ??? Ez pontosan mi is? Mert ugye 1T és 2T között lehet választani, de mi a külömbség? Intelben sose láttam, mert idáig az volt! -
Loretto
veterán
-
anulu
félisten
végre nem aggaszt, hogy nem megy szinkronban a tuning, ugyanis a mostani FSB-hez már nem elég az 566-os A-DATA, h szinkronban menjenek. FSB 300MHz, RAM 466 @ 2,5-3-3-7-1T, és most szorítok egy nagy kanyart még rajta
-
Mkill
aktív tag
Halli
Kérdésem lenne a mostani Epox 8RDA3+ alapban müködne A-data 512Mb 566-600MHz memoria??? -
Domy
aktív tag
Ez eddig OK, hogy ua. a chip, de Lképzelhető hogy válogatnak rajta vmit... ha a max FSB-t akarod megtudni, akkor prociszorzó 5x-re le, HT szorzó 3-ra le és toljad neki... esetleg ramosztó is!!! Utána lehet visszaemelgetni hogy melyik hol limitál!!!! Ha így csinálod, akkor ''kicsit'' több idő, de tudod legalább hogy minek hol van vége!
-
nRu3
addikt
250-es fsn-nél még minden OK de nem 12-s 11-s szorzóval hanem csak 10-s el megy
de ha lépésekben emelem 253-254 már betöltéskor befagy állandoan újraindul de továm nem jutt el,az agp az fix 66-on megy végig azal nincs bajom
egy barátomnál még régeben kiváncsiságból kiprobáltuk a procit és nála ment 280fsb x11 ami 3080mhz de az a lap MSI voltezért gondolom hogy a lap a vétkes
Ennél a lapnál 800mhz a javasolt HT ha 1000mhz-n megy ezekszerint nagy baj nem lehet ? habár ezek után.......... most már bizti hogy lap csere lesz.
-
HERR Z
veterán
ez a 250-es fsb határ nem igaz....MSI 280-at simán tolt régebben nállam gyári hűtővel DFI meg jóval 300 fölött....de nézd meg fless tesztjét s látod...A Domy által írt maxx 800-as HT is hülyeség mert a chipset ugyanaz mint ami a 939-eseken van és ott 1000-ret tud.....amúgy nállam is megy 1060 körülig stabilan a HT...
De ha télleg a lapot tartod szarnak akkor fogod leveszed TIZESRE a szorzót s úgy teszteled...az általad írt jelenség miatt így még a korábbi tuningeredményeid se lennének elérhetők....
Az AGP órajel....az bezavarhat..ugyanis sokan nyafogtak hogy asus nem tudja stabilan tartani....szal vagy megemeled picit...mondjuk 68MHz-re vagy pedig ha télleg kaki akkor veszel egy értelmes lapot -
Domy
aktív tag
Ha 754-res akkor a HT elvieg max 800Mhz lehet ami kb. 267-is jó 3-as szorzóval! Ha 939-es akkor a HT elvileg 1000Mhz lehet, gyakorlatban úgy 1100-ig ímmel ámmal elmegy... ami ugye 250x4=1000.... AGP, PCI, Sata órajeleket tedd fixre... valszeg elmászott az AGP frekid! Esetleg adhatsz a HT linknek +0.1V-ot de sztem felesleges...
-
nRu3
addikt
A HT ennél a lapnál alapon 4-en megy ezért én vissza vettem 3-ra, az a FSB 250 mégsem stabil
sőt lementem 235-re és egy idő mulva megbolondult a video kártya legalábis egy idő mulva azt írta ki
a memok 2.8v -re raktam
az egy dolog hogy nem vagyok szakértő tuningban de ennyire
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Most meg vettem a 566Mhz A-data ramot, de hova tovább meddig merjem nyúzni az egészett?
konfig:ASUS K8N-E deluxe, 3700+ .
amitt sikerült eddig és megy most stabilan az 250FSB x11 proci fesz 1.675v és 35fok, ami 2750Mhz !!!
a memoriák 500Mhz mennek a fesz 2.6v
Ha a FSB emelem tovább befagy , szorzott 12-röl 11-re kellet lejjebb vennem,
Kérdés medig lehett emelni a feszt a procin és kell e a ramnak emelni feszt?
lehett hogy eléglett volna a 500Mhz ram is -
sz.j
nagyúr
válasz
Loretto #1612 üzenetére
Users', Alien, Aqua oldalain hírdetik.
De nézz körül a Depo-n is.
[Szerkesztve] -
donw3ga
őstag
ELADÓ A-DATA RAM OLCSÓN!!! Bővebben: link
-
Loretto
veterán
Van valalhol készleten pesten? Mert most pécsen teloztam 1-2 helyre, és még rendelni sem tudnak. lol
Állítólag nagyker sem tud.
-
Domy
aktív tag
-
nRu3
addikt
válasz
tjhooker464 #1604 üzenetére
500 ig fogok tuningolni (szeretnék), és a agy zsibaztást befejezem inkább indulok végre és megveszem az A-datát
-
nRu3
addikt
Hát ezért nem tudtam dönteni melyiket A-data vagy Kingmax hardcore
akkor ehez a konfihoz ASUS K8N-E deluxe , a64 3700+(gyári proci) az 500Mhz es ram elég lesz, igy melyiket ? -
Loretto
veterán
Kingmaxot tudnál szerezni? Mibe lenne? Esetleg mail.
Ez nem hynix. Van a-data chip?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
tjhooker464 #1597 üzenetére
Miért ne lehetne drágább ramot venni???? Fáj a szívem amikor ilyeneket mondanak...én is egy időben szinkronba hajtottam a gépet 250es fsb mellett a ramom 500on ketyegett!
Vannak itt a ph-n is olyan konfigok amibem a proci volt a visszafogó tényező és nem a ram a szinkron hajtás miatt! De van ellenpélda is a ram kevéske 300as fsb miatt IC7 rulzik keményen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest