Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csiborbogár
őstag
Az a gáz, hogy az fsb-t mindenki bőven húzza 250 fölé ezzel a procival, meg ilyen rammal, nekik stabil. Lehet, hogy valamit még át kéne állítani a biosban?
Többször is mondták, hogy a tuning szerencse kérdése!
Lehet, hogy neked nem bírja procid.
De mindenképpen adjál neki még több fesz! +0.1V még nem árthat meg neki. -
henry
tag
2x1 Gb A-DATA kitet lehet kapni itthon?
Ebayen láttam DDR500-ast, de itthon eddig még nem találkoztam vele... -
gobe26
csendes tag
Vettem a-data 566-os ramokat, de húzásnál sehogy sem akar stabil lenni a gépben. Csak annyit szeretnék, hogy 250-es fsb-vel stabilan menjen, de folyton bejön a kékhalál azzal a rizsával, hogy az én érdekemben állította le.
Próbáltam már akár 2,6 akár 2,8 voltot adni neki, az időzítést is próbáltam 3-4-4-8 (gyári) és 2-2-2-5 között, de folyton elszáll. A procim A64 3200+ 1,45V körül járatom, alaplapom abit an8.
Az a gáz, hogy az fsb-t mindenki bőven húzza 250 fölé ezzel a procival, meg ilyen rammal, nekik stabil. Lehet, hogy valamit még át kéne állítani a biosban?
Vagy ezt valami szoftver csinálja???
Segítsetek légyszi! -
ivanhoe64
csendes tag
Szia ,mindenki , ezekről mi a véleményetek
FI LanParty UT nF4 Ultra-D ,Kingston HyperX KHX3200/BH-5/1GB-Kit ,3200-es VENICE DH-E6 , a procit itthon vettem ,azt lehet húzni 4200+ ig simán , a memóriát múltkor hozta nagybátyám San Diegóból (Amerika) most meg a jövő hét közepén jön és hoz egy ilyen alaplapot ,A memót meg a lapot nem ismerem , a memóriáról még ennyit tudok 2.2.2.5 1T (ez az 1T nem 100% ,de asszem jól emlékszem .Itthon kb mennyit érnének ,mert nekem most van egy ASUS A8V pro ,és ezzel nagyon elégedett vagyok ,lehet hogy inkább eladnám az új cuccokat
-
bagyesz
tag
Nekem van 4 db 600-as eladó. Szerintem 25e/db jó ár érte.
-
TibiVan
tag
válasz
Csiborbogár #3086 üzenetére
Hmm hát remélem mert lassan már 2hete várok rájuk.
-
TibiVan
tag
Hy ez egy kérdés a-data 500 birni fog 500mhz-n 2.5-3-3-8 1T n
-
L@co
aktív tag
válasz
Csiborbogár #3078 üzenetére
Közben lehet rájöttem h. miért hibázik a prime95.
Válasz: adni kell még feszt a ramnak. -
L@co
aktív tag
válasz
Csiborbogár #3077 üzenetére
Hynix csipes és valószínűleg D5ös mert ha jól tom már nem gyártanak D43asat.
550en még bejött a windows de 560on már nem jutott el a windowsig. -
afterburner_
őstag
válasz
Csiborbogár #3077 üzenetére
nekem ment hynix 560-at igaz 2T-ben
persze ez lehet jó darab paros volt.
-
-
L@co
aktív tag
Hellósztok!!
Adott egy ABIT NV8 (nForce4-4x) 2 memóriahely van benne. Proci: A64 3000+ S754 (Venice) 2Ghz@2,6Ghz (10*260 - 1,55-1,57V) Memória: A-DATA Vitesta 2*512 500Mhz@520Mhz (2,85V).
520on a memória 2,5-3-3-5 2T-ben atomstabil, minden játék alatt csak a Prime95 ír ki hibát.
520Mhz-en 3-4-4-8 1T -ben meg fagynak a játékok , és a Prime95 is hibázik.
A 2,5-3-3-5-ös beállításnál a Prime 1. teszt (Small FFT..) 8min 2.teszt (In-place..) 12min 3. teszt (Blend..) 16min (egyszerre futtattam mind3 tesztet)
Ami érdekes h. az előző memóriákkal (512MB Kingmax 400-as + Noname 256MB 400-as) 2,5-4-4-8 2T ben (433Mhzen) nem hibázott a Prime95 40 percig ugyanilyen procibeállítással! Itt sem ment az 1T, pedig itt vissza volt osztva DDR333ra!!!
Nem tudom miért nem szereti az 1T-t a memória, v. az alaplap Egyetlen tippem az h. a 2 memóriamodul miatt történhet ez. -
eketomy
senior tag
a sima 500mhz-es azt mennyire lehet tuningolni ill. mit bír, érdemes olyat venni?
-
gobe26
csendes tag
Most szeretnék Corsair ddr400-ról A-Data ddr566 ramra váltani, hogy az A64 3200 procimmal szinkronban tudjam húzni a ramot. Eddig a corsairrel csak 225-ös fsb-ig ment, visszaosztani meg rühellek.
De olvasva a beírásokat, van egy pár dolog, amit totál nem értek:
1) Ha jól értem fel kéne emelnem a memo feszét az alap 2.6V-ról ahhoz, hogy kb a memo névleges órajelén (566 körül) járassam szinkronban a procival (procit mondjuk 280 FSBvel)???
Nem értem miért lenne erre szükség.
2) Nem elég az, hogy a biosban a memo beállítását spd-ről átteszem ddr400-ra, és így szinkronban tudom nyomni a procival?
3) És miért kéne az időzítéseket is átállítanom?
Légyszi adjatok választ ezekre, sehogy se fér fejembe a cucc. Ha tényleg csak megemelt fesszel tudom az új ramot a névleges órajele körül járatni, nem is vágok bele a ramcserébe...
Előre is hálás köszönet! -
vedini
őstag
válasz
Csiborbogár #3065 üzenetére
asszem 2,9v-t adtam neki, de szerintem félre olvastad, az nagyon jó eredmény,
de az x2-tővel nem tudok ennyit elérni, max olyan 9400 körül -
vedini
őstag
válasz
Csiborbogár #3059 üzenetére
ha a 600-ast megrántod, akkor brutális eredményre képes, igaz az x2-mel már nem megy ilyen jól:
[link] -
sz.j
nagyúr
válasz
TibiVan #3058 üzenetére
Igen, az 566 és a 600-as szinte teljesen ugyanaz! Az eltérés mindössze annyi, hogy a 600-ast válogatják!!!
Ami stabilan minden tesztet bír az 600-as, ami nem az ''csak'' 566-os.
Így a magasabb órajelű akár 650 fölé, míg a kisebbik 600 fölé, de olykot még 650 fölé is képes menni.
De azt megkérdezném, hogy Te szerinted miért nem jók ezek az eredmények? -
TibiVan
tag
Most olvasgattam kicsit a memokrol az lehet hogy az 566 és a 600 szinte ugyanaz csak felhuzták az 566 egy szarabb idözitésen.[link] ezek nem tul fényes eredmények
-
TibiVan
tag
Mi a jobb Hynix D5 vagy TCCD??
-
Lacix29
őstag
Az egyik A-DATA 566-os ramomra azt írja a CPU-Z hogy 2-0-4-8 -as időzítésű (a többi 3-4-4-8), ez elég jó nem?
Asszem nyomok rá egy tesztet a biztonság kedvéért. -
TibiVan
tag
válasz
Csiborbogár #3050 üzenetére
hát igen A-data 500 ami lesz egyenlőre úgy fest de hogy milyen azt még nem tom mert csak megrendeltem és csak jövő hét elején megyek fel értük BP-re. Gondolom TCCD akartál írni hát igen ez jó kérdés jó lenne ha TCCD-s sikerülne gondolom mer ugye annak jobbak a tuning képességei.
-
Echoo
senior tag
válasz
Overlocker #3048 üzenetére
THX! Tehát ha a 300-as fsb a cél (3700+), akkor megfelelő vétel. Lehet, hogy kicserélem az 500-asokat!
-
-
Echoo
senior tag
Sziasztok!
Az 566-osok milyen időzítéssel működnek? Most 500-asaim vannak, és 540-en még vidáman mennek 2.5-6-3-3/1T-vel, 2.9V-on. -
TibiVan
tag
Hy 2x512 A-data ramot rendeltem menyi az eséj rá hogy menek duálba?
szerintetek fognak müködni duálba? mik a tapasztalatok? -
vedini
őstag
tccd:
''Max. recommended Voltage: 2.9 V
usually do 2-2-2 @ 200; 2-3-3 up to 230; 2,5-3-3 up to 265; 2,5-4-4 up to 275 New chips love voltage (more than 3,1 with active cooling) and go 250+ @ 2-2-2''
kár hogy csak ennyit találtam, igaz én nem szadizom a ramjaimat 2.8-at kapnak, extra tuningnál 2.9-et aktív hűtéssel -
nRu3
addikt
válasz
Csiborbogár #3040 üzenetére
ezek a ramok nem szeretik a nagy feszt
-
TibiVan
tag
hy
Én is tervezem egy A-data 566 beszerzését szerintetek ha 460on hajtanám lehetne vele valami fulos idözitést csinálni?? És megéri?? Meg mit birhat vihet 2-2-2-6 ot 460as orajel melett? Vagy ez álom
[Szerkesztve] -
henry
tag
Sziasztok!
Esetleg tudnátok segíteni, hogy hol lehet a legolcsóbban mostanság beszerezni ezeket a memóriákat? 512-esek érdekelnének (mivel gondolom 1 gigás nincs belőlük) -
rolko
őstag
Én most készülök 2*512MB 566MHz A-DATA Vitesta RAM-ot venni! Asus A8N SLI Deluxe szereti ezt a RAM-ot?
-
nRu3
addikt
válasz
Csiborbogár #3023 üzenetére
nem nagyon ad senki anyit és senki sem fogg neked tanácsolni 2,9v föleg 500-ra, ezek a ramok 2,75-2,85v az optimális 500-600mhz között, igy a te 2,75v az normális.
-
vedini
őstag
válasz
Csiborbogár #3023 üzenetére
nem lessz jobb vele ha többet adsz 2.9v -nél
-
Maxxter
senior tag
Nekem egy Abit IS7ben 2.5 3 3 5 idözítéssel 2.7V feszel viszi az 500mhz-t pedig az alapidözítése 2.5 4 4 7 2.6V nagyon jo memoriák
megérte megvenni. A-Data Vitesta
-
nRu3
addikt
válasz
Csiborbogár #3020 üzenetére
Az ramnak max 2,9v szabad adni több már felesleges és több nem is ajánlot hosszab távon, lehet hogy laptol is függ, én ezen az értékeken dfi és abit lapokban értem ell de mindig 1T-n.
-
Ery
tag
A gondom megoldódott NV firewallal volt a gond
-
Ery
tag
hi!
Lenne 1 olyan kérdésem ,hogy sok cuccot nemcsomagol ki a gép, pl.:nvidia driverek, játék patchek, sok zip-et se. Aztmondták lehet ,hogy RAM hiba. Full uj windowsal sem jo.
Mondjuk most vettem abit KN8 Ultra lapot és azota csinálja lehet ,hogy az a ludas?
Kérem aki tud segitsen -
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
566-os TCCD chipes A-DATA ramjaimmal szeretnék szinkronban hajtani 10x300-on egy 3700+-t.
Kérdés, hogy milyen időzítéseket javasolnátok? -
sz.j
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3009 üzenetére
Ami MO-on forgalomba került, annak a nagy többsége nem párba (KIT) lett eladva és ennek ellenére szinte mindegyik ment dual-ba.
Hajdanán én is így vettem az 566-os memóimat és tökéletesen működnek.
A Hynix-B szvsz csak egy alternatíva, én még nem láttam A-DATA-kon tesztekben .... , persze ettől még létezhet.
Ha a memó címkéjén ez áll: MDOSS......, akkor teljesen bíztos, hogy Samsung chippes, és ha 400MHz körül símán megy 2-2-2-5-el akkor meg bíztos, hogy TCCD chippes!
De nézd meg ezeket is:
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Közben felére rájöttem, 566-os A-data van jó árban, viszont ez mit takar? Samsung TCCD Modified JEDEC PCB
Hynix B (few)
Ez innen van: [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok!
Melyik A-DATA ramtól van már bennük tutira TCCD-s chip? az említett 533-asoktól?
Mi lesz, ha beleteszem a ramokat (2*512 lenne) egy régi KT600-as Asus A7V600-X -be, 2500+ társaságában? FSB sebességen fog elindulni a ram? (Tudom régi a lap, de csak kényszerű csere miatt van, ha minden igaz lesz nF2-őm, utánna meg A64...) Szal csak azért problémázok, mert gyárilag csak a PC3200-ig tudja a lap, és hogy nemfog-e megkergülni, ha belevágok két ilyen ramot...
A másik kérdés, hogy ezeket nemigen láttam Duál kit-ben, ha veszek alientől 2db 512-es mondjuk 533-as ramot, akkor azoknak simán kell menniük Duálban egymással? -
éN79
addikt
válasz
oettinger01 #3004 üzenetére
Sejtettem, viszont akkor tényleg lövésem sincs.
Intel pártiak esetleg tudnának konkrétabb megoldást, mert AMD plattformon a mem visszaosztás, HT szorzójának visszavétele, procinak és memnek plussz fesz adása és esetlegesen az időzítések lazábbá tétele általában szokott segíteni, de sajna INTEL esetén fogalmam sincs hogyan kell ''tuningolni''. -
éN79
addikt
válasz
oettinger01 #3002 üzenetére
Plussz fesszel (manuálisan beállított értékekre gondoltam) esetleg próbáltad már?
Ha jól gondolom, akkor 600 fölé nem tudsz menni, legalábbis nekem ez jelenti a memóriád esetén az ''alapot''. -
rob5
aktív tag
Hello!
Érdeklődnék tőletek mit javasoltok maximális feszültségnek adata 566-nak, úgy néz ki most sikerült vásárolnom a lapomhoz (asrock 939dual2 max vdim 2,7volt) egy ddr boostert és várom a véleményeteket ill. tapasztalataitokat mennyi fesz az ajánlott, a honlapon 2,9 a max mivel TCCD nem komálja a magas feszt úgy tudom.
Jelenleg 2,5,4,4,5, 2T ben 560mhz megy remélem ezen tudok majd egy kis fesz-el szorítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Szólánc.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BMW topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest