- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
A 600-asaimat kicserélték 566-osokra.
Mire számítsak ezektől egy IC7-ben? 400-on mehet a 2-2-2-5 street racer? -
Fercsa
senior tag
ja ,ha az eredmenyeket keresed azok itt vannak:
adata konyvtar
Bővebben: link -
CzKaresz
tag
Na sziasztok!!!
Tegnap játszogattam egy kicsit az új géppel!
GIGABYTE K8NS Ultra A-Data 566MHz ram!
8*300-on (2400MHz) alapfeszen gond nélkül megy lefut a 3DMark 2001,2003 PcMark 2002
3DMark 2001: 21258 Radeon 9800Pro(400/380)
3DMark 2003: 6500 egy nekem kevésnek tünik ?!
PcMark 2002PU: 7800
MEM:10228
HDD: 1090
Megvagyok elégedve igaz nyitott háznál s a proci a gyári hütővel 34-37 Celsius körül mozog...
Ja a proci 3000+ 939-es!
Sokat gyorsulna ha 2*256 A-Data lenne benne mert most csak 1 db 512-es van benne... -
anulu
félisten
ahamm
Bővebben: link #11-re lenne vmi ötleted? elkezdtem a hajam szálanként kitépni az idegességtől...(amúgy is kopaszodok de határozottan, úgyh most mégjobban...
)
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Overlocker #1287 üzenetére
Link?
-
-
-
DummyBoy
senior tag
Gyorsteszt
Szóval: 2-3-3-6, F1, 2,9V 240FSB : Everest: 6017/2080/61,2
A memtest 2-4-4-7 -es még 250MHz-nél sem dobott hibát, de a zikszpé be se bootolt
Valamelyik nap, ha egyedül leszek itthon megnézem pontosabban és SR-el is a végét nálam, de sajna mostanában nincs időm többórás stability tesztekre
Amúgy impresszív ...
Először bántam én is hogy ''csak'' az 566-osakat vettem, de rájöttem, hogy jó ez a gép nekem és nem holnap váltok ... addigra meg ki tudja mi lesz -
fLeSs
nagyúr
Egyelőre beoptam, elhoztam az uccsó két darab DDR600-asat, és az egyik rossz.
Kíváncsi leszek, hogy holnap mit adnak helyette, remélem ki tudunk egyezni 2x512 566-osban, plusz visszaadnak egy kis pénzt. -
Mkill
aktív tag
válasz
Sir Riccio #1281 üzenetére
Szia
tudnál írni árakat lehet e-mailben is. -
CzKaresz
tag
válasz
Sir Riccio #1279 üzenetére
Hol vetted pontosan ?
-
CzKaresz
tag
Sziasztok!
Valaki mondja el,hogy milyen időzítésekkel jó használni a 566-os A-Datát?
S hogy ,melyik szám melyit jelöl pl 2-2-2-5 melyik szám melyik ???
Ha valakinek lenne kedve leírni annak megköszönném!
Sajna most csak egy 512-esem van sokkal lasabb így mintha két 512 lenne fuálban igaz ??? -
sz.j
nagyúr
Azon a linken amit a hwsw-n Te adtál ott (nagy valószínűséggel) TCCD chippes, míg amit Templomegere linkelt be ott meg Hynix B-ként tüntetik fel.
Viszont ha igaz az az ''elmélet'' miszerint a modulon/matricán lévő betűkből is következtetni lehet arra, hogy milyen chip van rajta, akkor láttam már 600-ast ''SS''-ként (Pl.: MDO SS KF3H47.......) feltüntetve.
(Egy ilyen látható a honlapomon is)
Templomegere linkje: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Még nem írt senki sem arról, hogy vett volna 600-ast, így viszonyítási alap nem igen van.
Ha ugyanaz a TCCD chip van rajta mint az 566-on, és úgy néz ki hogy igen, és az órajelét is ki tudod használni most vagy esetleg késöbbiekben, akkor megérheti.
Kiváncsian várom a tapasztalataidat.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Veszek ma 2x512 MB A-DATA DDR600-as memót, jól teszem? Jobb, mint a DDR566-os? Vagy esetleg rosszabb?
-
CzKaresz
tag
Sziasztok !
Lenne egy problémám!Levezetem...
GIGABYTE K8NS ULTRA 939-es lap 3000+ dobozos AMD64!
Eddig volt 2*256 Samsung 400 memóra gondoltam tuningoljunk...Tegnap vettem 566 A-Data memcsit... Láss csodás a 210 fsb-nél úgy kifagy hogy ihaj...
Elindul kiír valami overlocking szöveget a 210 után aztán úgy megáll,hogy ihaj se elörre se hátra... CMOS clear...
400 Mhz-en megy... Na most a proci nem bírja vagy mi miatt nem hajlandó menni... +90mhz-et simán kéne bírnia a procinak...
Az időzítésekkel van gond ? Az autora van rakva.... Vagy mi miatt csinál ilyet ???
Valaki ha tud megoldást segítsen....
Köszi... -
DummyBoy
senior tag
Én nem szoktam állítgatni a gépet letöltés és játék között
Ha csak tuning erejéig stabil egy beállítás akkor az nem full ... tudjon vele menni hetekig! Attől függetlenül, hogy nincs értelme ...
Mellesleg ha By SPD beállítjuk az SR-t akkor átállítja az időzítéseket ... viszont ha Manual-ra tesszük akkor nem (Bár a feszkót igen)
Szóval 2-5-2-3 (Megint elfelejtettem a sorrendet ...) mellett már vígan megy az F1, hiba nélkül ... sajna a végét nem tudtam letesztelni egyenlőre, ugyanis közben elmentünk tápolni, most pedig már nem tudom)
Badb0y, nézted memtest-el? Hibázott? Mert nekem szépen ment az F1 BY SPD-n, még 225-ön is ... aztán egyszerre ment a TV + elindítottam valami komolyabb stuffot és már dobta is a kék képernyőt!
Most meg megy mint a kisangyal ...
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Az a gond, hogy ha hibázik akkor valószínűleg más is fog ...
Mondjuk otthagyom éjjelre letölteni, és dob egy kékhalált ... 3 nap múlva hazamegyek és nem jött le semmi
Mellesleg ... lesz itt valami trükk az SR körül ... észrevettétek, hogy ha By SPD-re van rakva, akkor már 400-on is hibázik?
Asszem azért van mint fentebb is írtam (holnapra, vagy valamikorra megnézem ...), valamelyik memidőzítést egyszerűen nem szereti 3 alatt a 875-ösLe fogom tesztelni ha lesz időm ... Mert nem hinném hogy a mem a hibás ...
-
Mkill
aktív tag
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
Nálam így mennek everest szerint. Feszt nem emelek, ugyhogy ez mind alapfeszen mért eredmény.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Mivel egyre inkább úgy néz ki, hogy a 600-ban is Samsung TCCD chippek vannak, bár ez még nem 100%, az időzítés közel egyforma jónak kellene hogy legyen.
Most már csak azt kell hogy tudd, hogy a procid meddig húzható.
Szerintem csak akkor van értelme a 600-nak ha az órajelét ki is tudod használni. -
Kelaci
csendes tag
Én is hamarosan memóriát szeretnék bővíteni...
Ennek a fórumnak köszönheti az A-data hogy én is ilyet veszek
Dual 400-asban szeretném használni és később húzni majd procit ha már nem lesz elég a 3G
Tehát ez esetben van különbség számomra az 566 és a 600-as között???
Ki tudja a 600-ast kihasználni... vagy nálam is jobb időzítésekkel fog menni a 600-as mint az 566-os?
Bár nagyon úgy néz ki hogy nálam tutkóra mindegy...
Szóval?
[Szerkesztve] -
-
sz.j
nagyúr
válasz
DummyBoy #1251 üzenetére
Valószínűleg át fogja állítani ha a Ga mást talál jónak!
Habár mégegyszer mondom, hogy nekem a By SPD-nél a Ga@Sr 2-3-3-6-ot állított be!!!
Ha utánnaolvasol a hwsw-n az AI7 topicban akkor láthatod, hogy már hónapokkal ezelött és még a Kingmax Hardcore-val kapcsolatban leírtam, hogy a Sr nálam mit állított be, De ugyanezt csinálta a CorsairTwinx memókkal is!!! Mindegyiknél 2-3-3-6-al ment az SR!!! -
Domy
aktív tag
Emberek! A 865-ben az SR nem olyan dúúrva mint a 875-ben... mérjétek meg vmi kerek órajelen, pl. 400-on 3-4-4-8-on Ga@alapon, Ga@Turbo-n és Ga@SR-en Sandrában a memet, és ha igaz a feltételezésem akkor a 865 kb. SR-en megy annyit mint a 75 Turbo-n...
-
DummyBoy
senior tag
Hmm .. ez érdekes ... akkor ezért nem megy nekem ...
Nekem ugyanis a fentieket írja SR-re és F1-re ... érdekes ... Más lenne az AI7 és az IC7 MAX3-ban a GA? Nem hiszem ...
Nálam 2,8V-on 512-514-ig bírta ... De ha én beállítom az SR-t és a By SPD-t akkor már 400-on is hibázik ... de már valamikor régebben olvastam, hogy a i865/i875 nem érzi jól magát 2-2-2-5-ön hanem 2-3-2-5-ön csak ... (De nem tudom melyik érték a 2 és melyik a 3 ...) És emiatt nem megy sem az SR sem az F1 nekem ... ráadásul a GA nem csak az alapídőzítéseket mahinálja ... azt kellene kideríte hogy mit, vagy pedig azt, hogy ha magát a GA-t Auto-ra állítom akkor a többi értéket hova kellene ...
A lényeg! SR és F1 már alapon hibázik a memtest ... ellenben ha GA@Auto, akkor 2-3-3-6 os időzítésekkel, 2,8V-on még 512MHz-ig mennek a memek!!!
Tehát nincs SR és F1! DE!!! Ha este egyedül leszek otthon, akkor kipróbálom, hogy ha a memeket nem By SPD-re rakom hanem valami egzakt értékre (2-3-3-6), és bekapcsolom az SR-t akkor mi változik!
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Nem próbáltam még, mert ha a memeket By SPD-re teszed, akkor az SR átállítja az időzítéseket 2-3-2-5-re ... és azt az én gépem nem szereti ... ő inkább a 2-2-3-5-öt szereti ... amúgy hibázik ...
De kipróbálom neked este hogy ilyen beállítások mellett mi a helyzet ... -
DummyBoy
senior tag
válasz
Gorneck #1243 üzenetére
Nemnem .. IC7-MAX3
és 3GHz-es P4 NW ...
2*512 Adata 566-os Vitesa ... Sajna 256-os FSB felett már 2,8V kevés a cl2-höz, vagy nem bírja a procim
Szóval sikerült elérnem a stabil (elméletileg!!! Nem volt időm hoszabb tesztelésekre) 3,85GHz-et, ami mellett cl2-3-3-6-ban mentek szinkron a memek
Everest: olyan 6000/2000/65 értékeket adott (Pontosan nem emléxem, 59xx/199x/64,x us)
-
DummyBoy
senior tag
Figyelek én
Állítsd be az GA-t SR-re majd F1-re és nézd meg CPU-z-vel vagy Everest-el
Én Everest-el néztem, abban SR = 2-3-2-5, F1 = 2-2-2-5 ... Memfesz pedig 2,75 ...
Azt lenne jó kideríteni, hogy a többi beállítást hova állítják ezek a beállítások ...
És természetesen By SPD-n vannak a memek (3-3-3-6) amikor GA-t használok ... csak mint tudod, az GA átállítja ezeket az értékeket ...
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
-
DummyBoy
senior tag
Na halihó!
Eddig sajnálkoztam, hogy nekem (Ellentétben sz.j-vel) nem mennek a RAM-jaim sem SR-ben sem F1-ben ...
Ma egy kicsit tuningolgattam ... szóval ugye I875 és 865-ös Abit lapoknál az SR az 2-3-2-5, míg az F1 2-2-2-5 ...
Nekem 2-3-2-5-ben hibázik a Memtest , viszont 2-2-3-5-ben szépen fut ...
Sőőőt ... 2-3-3-6 -on megy 512-ig(2,8V ... fentebb nem is próbáltam ... majd később
Szóval annyira azért nem rossz
Főleg mivel eddig 250 felé nem tudtam nyomni a procit
Most meg ment simán 3,82-n
Sőt ... 3,85 felett is, csak azt most nem sikerült stabilan elérni cl2-n
Majd az új házban próbálgatom tovább, ''egyelőre'' elég ennyi -
he7edik.
addikt
Szerintetek melyikből érdemes most 1024MB vásárolni (ár/érték)?
Illetve a Readynek a legjobbak az árai?
512 MB A-Data-SupeRam 566 vagy 512 MB A-Data DDR II PC533 esetleg inkább
512 MB Kingmax-HardCore Color PC500 -
-
KriszBoy
senior tag
válasz
Overlocker #1231 üzenetére
Ahoz le kéne szednem a hűtőbordát?
-
KriszBoy
senior tag
Vki használta már ezeket a memmeket SLI-s lapban? Pontosabban az 566-osakat?
-
valaki
-
Badb0y
addikt
-
brasil
senior tag
ilyenből 600-ast hol lehet beszerezni???köszi!
-
Fercsa
senior tag
kollegak tessek csak mazsolazni
Bővebben: link -
Valaki aki mostanában szerzett be ilyen ramot,nem néz-te/né meg hogy hanyadik heti samsung memcsikkel van gyártva.Főleg alienből és readyból vásárolt darabok adatai érdekelnének!
-
Sir Riccio
addikt
Szerintem az ADATA csak 466-ig gyárt ''zöld nyákos'' hütőborda nélküli Ramokat!
Ezt tünik igazolni az alábbi link is.http://www.adata.com.tw/en/products-d-un.htm
Ezenkivül rákerestem néhány külhoni árjegyzéken is azomban ott is csak a gyári
oldalon lévőkkel talélkoztam. Az időzitések alapban /dual chanel/ 2-2-2-5.
Az 566-os RAM 3-4-4-8-al megy 600 felett is nem ez a szük keresztmetszet! -
sz.j
nagyúr
válasz
paprika #1213 üzenetére
Hajdanán az 500-as Vitesta-imat 550-ig se tudtam húzni, de ettől eltekintve elképzelhető, hogy van olyan példány ami megy 600-on, csak nagyon lutri!!!
Ha mindenáron 600 körül akarod használni a cuccod, akkor talán praktikusabb eleve az A-DATA Vitesta 600MHz-es memókat megvenni, nem sokkal drágább mint az 566-os, ill. az 500-as és ez már bíztos megy a kivánt órajelen!!! -
paprika
aktív tag
Ezeket a DDR 500 ramokat fel lehet tépni 600MHZ-re?
-
Nyuf
senior tag
Ki milyen idözitéssel használja 566-os adatakat dual channel-bel?
-
Aloki
tag
válasz
paprika #1204 üzenetére
piros nyákon piros hűtőborda az 566-oson
Bővebben: link
mod: lassú vagyok
[Szerkesztve] -
paprika
aktív tag
Valaki tud adni linket ezekről a ramokról? Mármint arra lennék kiváncsi ,hogy milyen színű a hűtőborda rajtuk!!
Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest