- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mert_csokis
senior tag
Amiatt kérdeztem egyébként,mert lassan időszerű lenne venni még egy 2x512megás kitet a mostaniak mellé
Csak ha nem találnék 500-asokat,csak mondjuk 566-osokat...azok megférnének egymással?
Nem gond,hogy az 566-osok alapból nagyobb feszt igényelnek,ill. hogy más alapidőzítéseken járnak?
A másik kérdésem meg az lenne,mivelhogy eddig teljesen kommersz DDR400-as ramjaim voltak...hogy ezek az 500-as Vitesta-k alapon,tehát 3-4-4-8 2T-n teljesítik elvileg az effektív 500Mhz-et,így gondolom nekem nem kell farigcsálnom az időzítésein,mert jelenleg is csak 490-en futnak
Magyarán mondva,csak akkor kéne piszkálnom a ram beállításait,ha 500-nál magasabb órajelen hajtanám őket?
Illetve a lap ramfeszre vonatkozó beállítása is auto-n van hagyva,ez a CPU-Z szerint 2,5V
Ez nem kevés?
Kösz a válaszokat előre is...plusz őszinte leszek,a linkelt...szakdogának is beillő irományod felénél elfáradtam -
DeltaPower
addikt
hááát, piros nyákos, piros bordás vitesta pc4000es ramok... gyári állapotban vettem, semmi nyoma buherálásnak. ha jól láttam neten, a mostani kiadás már zöld nyákos, szal lehet nem egy mai darab...
azért kipróbálom nforce3-as lapban is, most hirtelen máshoz nem tudok hozzájutni.
remélem nem antituning a cucc -
-
Ebit
addikt
A te általad linkelt oldalról másolom be:
Kingmax (incomplete)
Hardcore PC4000 DDR500 TSOP (3-4-4-8-1T) --chip--> Hynix D5 ~ Brainpower PCB
Hardcore PC4000 DDR500 BGA (3-4-4-8-1T) --chip--> Hynix B ~ Brainpower PCB
olvastam én régebben egy angol nyelvú cikket erre vonatkozóan.
Megjegyzem. az i 865 chipsethez kapcsolodó irásod, nagyon alapos,igényes munka.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Szeretném ha legközelebb az egész gondolatot idéznéd,melyben szerepel a stabilitás és hibamentesség is .
Megjegyzem az érintett, időközben megválaszolta.
A Kingmax Hc-re visszatérve, tapasztalatból irom, mivel két készletem is volt, külőnbözó chippek volta rajta, az egyik pár 550 felett ment a másig alig 500-at. -
kano
nagyúr
Na akkor egy kis próbálgatás (az eredmények EVEREST Ultimate Edition 2.50.480-ban):
1
2,5-3-3-5 (1T) A CPU 275-ön a RAM 460-on ment (az 1T-nél visszaveszi 460-ra).
Olvasás: 6203 MB
Írás: 2719 MB
Késl.: 42.0 ns
2
2,5-3-3-6 (2T) CPU 275 RAM 550-en megy.
Olvasás: 7034 MB
Írás: 2310 MB
Késl.: 40,4 ns
3
2,5-3-3-7 (2T) CPU 275 RAM 550-en megy.
Olvasás: 6986 MB
Írás: 2325 MB
Késl.: 41,2 ns
Ja és minden fesz alapon van.
Szvsz mivel ugye az írás a lényegesebb dolog így marad a 2,5-3-3-5 (1T) 460MHz, de egyébként értékekben alig van eltérés a 2,5-3-3-6 (1T) 460MHz-től.
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
Hali!
Bocsánat, hogy eddig nem volt kitöltve javítottam(de nem volt mire, egy AthlonXP-re nem volt érdemes).
Szóval az a helyzet, hogy 566-os lett a vége. Nagyon meg vagyok vele elégedve de mondjuk 2,5-3-3-5 -nél olyat csinál, hogy amikor bekapcsolom a mem ellenőrzése után fagy. Igazából nem tudom de PCI-os VGA-m van benne és attól meg folyton fagy. De még ki kell húznom valahogy 1,5 hónapot a 7600GT-ig. Így nem tudom eldönteni, hogy a mem miatt fagy vagy a VGA miatt.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Igen, és szégyellem is magam nagyon, mert szeretem az A-Data ramokat.
Az az igazság, hogy a lapom és procim nem sarkallták túl nagy tuningra egymást, így csak 400-on tudtam hajtani szegényeket.
Mivel a tuning ilyenformában érdektelenné vált számomra, és nem is tudtam kihasználni őket, inkább vásároltam 2 giga de már Samsung UCCC chipes memót, ami szintúgy szaladgál(na) 500 körül, ha hinni lehet a pletykáknak. -
t-shirt
veterán
Sikerült végre 600-on hajtanom a kicsikéket, persze én voltam a láma mivel az 1T-t nem állítottam tegnap 2T-re, így nem csoda hogy nem akarta
Alapos teszt még nem volt de 600-on sikerült 2,5 4 4 6 2T-n üzemeltetni, egy 1M superpi volt csak a teszt, szóval ez még korántsem biztos eredmény. -
-
-
Fido01
aktív tag
nem mondtam hogy mihez képest drága ! (kis szójáték) az én pénztárcámnak nem egy olcsó darab ami nem feltételezi azt hogy az új olcsóbb lesz és azt sem feltételezi hogy drága a többi 600-hoz képest de viszont azt tükrözi hogy egy mezei 400-hos képest drága (legalábbis így akartam kifejezni magam)
-
sz.j
nagyúr
Itt írnak róla:
Bővebben: link -
_Kaloz_
csendes tag
-
HERR Z
veterán
-
Robi_73
őstag
Én csak a memória nimbuszát akartam növelni. Abit IC7-ben mondjuk 283mhz-ig jutottam, anno még egy 2.4-es P4C-vel, de az még 5:4-ben, és Samsung ramokkal történt. Az A-Data 265fsb-vel ment nálam maximum IC7-ben.(2.5/5/4/4 2.8v) De ez nem az ő hibája, a procim miatt nem tudtam kihajtani, ahogy te sem.
-
orbano
félisten
2.5-3-3-6-ban nekem 280mhz, de HERR-Z-nek megy asszem feljebb is... nem kell feltétlen minden időzítést a legkisebbre állítani. Ha gondoljátok, szerezhetek infót, hogy milen időzítést milyen chipnél hgyan érdemes beállítani hogy maximális stabilitást (''nagyobb mhz'') kapjál
-
Robi_73
őstag
Az a baj, hogy nem ugyan az a vga van mind a két rendszerben, ezért még pontosítanom kell.A 6800GT tuti gyorsabb, mint a X800XL! Pedig a tesztek másként hozták le.(DX8 alatt gyorsabb csak az XL) Ha minden tesztet megcsináltam, akkor beírom a véleményem az INTEL vs AMD topicba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest