- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android dual SIM okostelefonok
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
nagyon jók ezek a ramok, de ebben a lapban nem tudod őket kihajtani. Amiket leírtál, abból egyértelmű szerintem, hogy a lap nem képes nagyobb ram tuningot 1t mellett elviselni.
dfi lapokban tccd chipre optimalizált biosszal mennek ezek a ramok 650 körül is - bár ugye a tuning lutri, nem garantált - -
Cane
őstag
Amit el tudtam még érni, hogy 263 szinkron FSB-nél ment a boot 1T-vel, viszont ezt a beállítást huzamosan nem tudtam tesztelni. Viszont a 10x280 szinkron FSB-nél nem akar elindulni a gép, ''IRQ LESS OR EQUAL'' vagy valami ilyesmi kék halál fogad. Ha pl. 10x280-al indítottam úgy, hogy ekkor már visszaosztottam a ramokat 333-ra, akkor is kék halál volt.
Az az érdekes, hogy abit KN8-as lappal még kisebb tuningot értem el az AX8-hoz képest, ua procival. Van valami igén spéci kivánsága az A-DATA 566 (tccd) ramoknak? Esetleg itt a fórumon úgy értek el néhányan 300-as (vagy feletti) FSB-ket 1T-n A64 rendszerekben, hogy visszaosztották a ramokat?
Előfordulhat az, hogy a proci nem enged magasabb FSB-t kb. 263 felett? -
Cane
őstag
Remélem még pörög a topik!
Van egy Abit AX8 V2-es alaplap (VIA KT890 chipszettel) és benne egy 3700+ San Diego, ill. 2 x 512 A-data 566 ram. Próbálgattam húzni a procit, engedi is a tuningot, de a következőképpen: a proci 11 x 263 - as FSB-n megy szinkronban a ramokkal (3-4-4-8). Viszont csak 2T-vel hajlandó elindulni, 1T-vel sötét képernyő fogad. Ezzel kapcsolatban most kapásból két kérdés jut eszembe, hatha tudtok segíteni:
-Mit tudok tenni, ha az 1T-t szeretném elérni (ram visszaosztás nélkül)? Előfordulhat, hogy valamelyik alkatrész nem bírja tovább szusszal?
-Mi lenne a legjobb beállítás a ramnak/procinak (milyen ram értékekkel)?
előre is köszönöm!
iu.: még annyi, hogy a ramot próbáltam kb. 2.55 - 2.8v közötti értékeken, de talán nem a fesszel volt a gond és természetesen a cpu is kapott kellő feszkót a tuninghoz.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
DeltaPower #3293 üzenetére
nekem 480-on 2.5-3-3-6-ban szaladgál, és d43 chipes 500mhz-es. Gyanús, h hibás példányokat fogtál ki, ha az 500at se tudja.
-
DeltaPower
addikt
hááát, piros nyákos, piros bordás vitesta pc4000es ramok... gyári állapotban vettem, semmi nyoma buherálásnak. ha jól láttam neten, a mostani kiadás már zöld nyákos, szal lehet nem egy mai darab...
azért kipróbálom nforce3-as lapban is, most hirtelen máshoz nem tudok hozzájutni.
remélem nem antituning a cucc -
sz.j
nagyúr
Hát ez így gáz ....
Milyen memók ezek, A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-es ???
Mert ha igen akkor lehet, hogy kifogtál egy antituning példányt, de ami sokkal valószinübb hogy az alaplapod miatt nem tudod húzni.
Egy másik lapban (pl. s478-as vagy 939-ben) kellene kipróbálni a memókat, szinte bíztos, hogy 500 fölé tudod majd húzni. -
DeltaPower
addikt
nah, nagyteszt megvolt... ez alapján úgy tűnik, hogy ezek a ramok csak az fsb-vel szinkronban hajlandók menni, 400fsb*120%on-már döglenek, még ha iszonyat szar (3-6-6-10) időzítéssel is hajtom.
333-as fsb-nél 133%-on még mennek, szal kb. 450nél lehet a vége.
feszültséget hiába növelem, úgy tűnik ezzel a csipszttel ennyit tud. -
stigma
addikt
válasz
DeltaPower #3289 üzenetére
oksa vagy küldhetsz privit is..remélem összejön amit akarsz
-
stigma
addikt
válasz
DeltaPower #3286 üzenetére
Az aláírásodban szereplő procikkal próbáltad?.. mert egy 3200+ sal biztos kéne menni 500 -on mondjuk ha nem megy akkor lapot is váltani kéne...
UI: az időzítéseket fordítva irtad.. pl..446@ 3-4-4-8 1T -
stigma
addikt
A-data Viesta DDR500 ból 2féle létezik? sima 500 viesta és EE?
különbség csak anyni hogy a 500 EE megy 600 on vagy efelett, a másik nem?..
és esetleg hol kapható, mert ph-n akad egy kető, 566 os is ami nagyon jó csak kár hogy nincs beszámítás -
DeltaPower
addikt
Sziasztok!
A-data 500-as ramok vannak a gépben, ennek ellenére 450 fölé se hajlandó menni, el se indul a gép... a ramok gyári adatai alapján:
500mhz 8-4-4-3T,
400mhz 7-3-3-2,5T
2,7 volt feszkón. nálam ehhez képest:
400mhz 2,6V 8-4-4-3T stabil
400mhz 2,6V 7-4-4-3T instabil, 7-4-4-2,5T instabil, sőt 2,7V-on is!!!
500mhz 2,6V 8-4-4-3T nem indul, 2,7V nem indul
500mhz 2,6V 9-4-4-3T nem indul, 2,7V nem indul
480mhz 2,7V 8-4-4-3T nem indul, 2,6V-on se
446mhz 8-4-4-3T 2,7V stabil, ez a legtöbb amit ki tudtam taposni belőle
most konkrétan: mexoptam a ramokkal, vagy egyszerűen ebben a lapban, ilyen proci mellett ezt tudja? konfig az aláírásomban.
kösz a helpet: DP -
simi762
tag
please help!!!
nemrég én is vettem egy pár ilyen ramot, és a világért sem tudom normálisan belőni!!
ha valaki tud, kérem segitsen, esetleg az összes időzítést külde el nekem !(amit a biosban be kell állítani)!
a konfigom a névjegyemben van!
nagyon köszike! -
szucsinka
őstag
sziaszok most szeretném lecserélni a kingmax 512/400@480-as ramjaimat (4db)ot
A-DATA 512/500-asra rá kéne fizetnem 10kát
asrock conroe 865pe lapom van
???
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Hello
Allitgattam a memo kesleltetseit meg finomitottam a biost. Most 10x200 (sajna meg lapon hasznalom nincs idom beloni a tuningra a rendszert) 2-2-2-0 ban megy. baromi szep eredmenyeket produkal. 1.5-2-2-5 is probalkoztam de egyenlore meg csak a a win betolteseig jutottam el aztan kifagy. Most 2.84 v kap. Valakinek otlet hogy melyik biost probaljam. Mindenesetre ha nem megy 1.5 ben akkor nem fogok meghalni csak kivancsi vagyok hogy menne-e. -
-
need
addikt
Üdv
Mi annak az oka hogy nem lehet kapni sehol A-DATA 500 Mhz 512 Rammot sehol..??? -
-
sz.j
nagyúr
Igen ..., ahogy látom elég nagy ellentmondás van egyes listák között ...
Erre talán a legjobb példa az A-DATA Vitesta PC 4500 566MHz-es memó, aminél a TCCD chip mellett nagyon sok helyen megadják a Hynix B-t is, holott évek óta nem találkozni olyan teszttel/beszámolóval ahol ilyenről írnának.
Amúgy az már régóta tudott volt, hogy a HC-k TSOP-os és BGA-s kivítelben is készülnek, köztudottan a TSOP-os a jobb, de a chippekre való utalást a gyártó honlapján sem találni. -
Ebit
addikt
A te általad linkelt oldalról másolom be:
Kingmax (incomplete)
Hardcore PC4000 DDR500 TSOP (3-4-4-8-1T) --chip--> Hynix D5 ~ Brainpower PCB
Hardcore PC4000 DDR500 BGA (3-4-4-8-1T) --chip--> Hynix B ~ Brainpower PCB
olvastam én régebben egy angol nyelvú cikket erre vonatkozóan.
Megjegyzem. az i 865 chipsethez kapcsolodó irásod, nagyon alapos,igényes munka.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Szeretném ha legközelebb az egész gondolatot idéznéd,melyben szerepel a stabilitás és hibamentesség is .
Megjegyzem az érintett, időközben megválaszolta.
A Kingmax Hc-re visszatérve, tapasztalatból irom, mivel két készletem is volt, külőnbözó chippek volta rajta, az egyik pár 550 felett ment a másig alig 500-at. -
cettlee
őstag
na szorakoztam egy csomot ezzela memcsivel, de akármicsinálok 283 mhzen hibázik a memtest mindig. gyárilag ennéla frekinél 3-4-4-8 vanmegadva de nálam 3-5-5-10 en is hibázik meg akrmilyen idözitéssel.akkor ez most az alaplap miatt van?ha adtam +0.3 voltot a csipszetnek akkoris ugyanugy hibázott.
amugy windows-os memtestet használok, tehát a rendszer feláll mindig gond nélkül
GA-k8nf9ultra(rev 1) van f5 biossal -
-
ilyen_85
senior tag
Hi
Lenne egy kérdésem hozzátok... A-Data 500 mhz ramjaim vannak 2*1 Giga. Mostanában amikor elindítom a Firefox-ot, és belépek a PH-ra mindig egy ilyen üzit kapok:
[link]
eddig csak a firefox-al fordult elő, és csak akkor ha a PH-t olvasom...
Meg 1x volt talán hogy a Call of Juarez is ezzel az üzivel ált le.
Kérdésem... ez most azt jelenti gond van a memoriával? A Memtest86+ -ot futattam kb 2 órán keresztül... hibát nem talált.
Ha vkinek van ötlete írjon...
[Szerkesztve] -
cettlee
őstag
hát 250-en 2,8 voltal 2,5-3-3-5 de csak 2T vel
az milehet a biosba a ht link voltage? aztis lehet emelni.érdemes?
meg van egy oylan hogy core-pcie voltage
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Közeljövőben tervezek DDR500 memó vételét. Eddigi kiszemeltem a Kingmax Hardcore DDR500 memója volt. A-DATA-t hol lehet kapni és mennyiért? -
cettlee
őstag
hali most szerváltam 2*512 566os a-datát. valaki modnhatna tuning tapasztalatokat meg idözitéseket. most 400on használom 2-2-2-5-12 ön 1Tben, 500on sehogyse akarta bevenni az elsö kettes
-
CJ3
senior tag
Sziasztok haverommal tegnap beszáltem pont
És neki DFI lapja van meg 500 as A-data ramok és 700 on stabilan elvannak akkor csak nem lehet valami rossz ram)
-
Terrorista
senior tag
sorry, hogy idepofátlankadok, de van épp 2x512Mb DDR 500-as samsung tccd chipes a-datam elfekvőbe. Akit érdekel azt az aláírásomba beírt linken megtalálja a hirdetést.
[Szerkesztve] -
hossszú
őstag
Én pénteken vittem vissza ugyancsak az alienbe egy 6600GT videokarit nekem is ugyanezt a három lehetőséget mondták, én rá is kérdeztem , hogy megjavitják a válasz az volt ha javitható akkor igen.Hát ilyenről még nem hallottam.
Tudom hogy nem ebbe a topikba való a megjegyzésem csak azért irtam az eset nem egyedi az Alienbe javitanak is!?
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
visszavittem az alienbe az egyik modult, tök jó fejek voltak, írtak papírt meg minden, 15 nap múlva mehetek vissza, megkérdeztem mire számíthatok, erre 3 variációt mondtak:
1. megjavítják
2. kicserélik
3. levásárolhatom
mi az, hogy megjavítják
ready-be meg már emailt írtam meg hivogatom őket de semmi, mindig leráznak, elég halt ügynek néz ki -
vedini
őstag
újabb fejlemények vannak a ramommal kapcsaolatban, az alien comp. tök normálisan állt a dologhoz elvileg két ünnep között gariztatahatom, a ready-nél még folyamatban van a dolog, remélem ott is menni fog, azért durva lenne, hogy a-data 600-at nem gariztat le, egy év után
-
Olekgsxr
tag
Jelenleg itt tartok:
CPU-Z szerint.
-2715MHz, 271.5*10, 1.39V
-543MHz, 2.76V-n
Kivi vagyok, hogy mi a vége a procinak alapfeszen.
Mert ugye nem akarom és annyire meghuzatni. -
-
robekri
addikt
válasz
Overlocker #3224 üzenetére
Ez nem a tied volt! {anno kérdeztem tőle} A Cerebellumé került hozzám, aztán most sajna feladtam postán 2 hete!
Tudod tárgyaltuk ddr660as totyikba! DDR 700 3 sec-ig!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
procival nincs is gond, csak a ramokkal sokszor. Nálam a gskillek az asusban mentek 540-et. Áttettem Abitba, 600 gond nélkül. Áttetük tesó DFI-ába, 620 CAS2,5
Ne kötözködésnek vedd, de a DDR érték mindig az órajel duplája. Szal a DDR600 az nem 600MHz, csak 300. Ha eddig esetleg nem vágtad, mostmár igen
Egyébként igen, sima 400-as GSkill F1-ek mentek ennyitInstabilba ment a windows DDR680-at, screenshot van róla. Clockgennel akkor már elzavagásztuk DDR700-ig, screenshot megvolt, de a paint indításánál kifagyott
-
Olekgsxr
tag
Elírtam az előbb.
Szal az 1Gb A-Data ramok UCCC chippes,az 512Mb A-Data az TCCD-s.
Cerebellum tökéletesen igaza van abban, hogy azért kell egy kis szerencse is, hogy jól tuningolható ramokat fogjon ki az ember. -
-
törölt tag
A két D5-öt vigyed, mert úgy jobb teljesítményt kapsz, mint két nem azonos típusú rammal. A D5-ök nem rosszak, a D43-akat anno mindenki istenítette, holott szerintem kalap szart nem értek.
Az igazi a JÓ tccd. Senki ne felejtse el, hogy az, hogy egy DDR modul TCCD-s, még nem garancia a jó tuningra. Jó lap kell alá, és ki kell fogni. Van TCCD, amelyik 520-nál megáll, de pl ami nekem volt, az 620-at ment CAS 2,5 1T-vel.
Aztán a fesz sem mindegy, ki kell tapasztalni, az enyém a 3V-ot szerette, feljebb rosszabb volt! Anno a Supertalent ramjaim voltak nagyon kényesek, 2,7V volt a kedvencük. Bármerre eltértem akárcsak fél voltot is, 50 MHz-et esett a max teljesítményük, tehát DDR550-ről 450-re! -
törölt tag
válasz
gprspeter #3206 üzenetére
Szia, nem írod, hogy milyen sebességen. A nagysebességű adata ramok TCCD-sek, ebből nincs gigás modul, azok általában valami UCCC chipesek, nem rosszak, de meg sem közelítik a fél gigás modulokat.
Ha 560 felett akarsz 1T-t, akkor javaslom az olyan ramokat, mint amik nekem voltak, aztán eladtam robekri tesónak, aztán a mocsok eladta másnak
Gskill F1-ek, sima DDR400, 2-2-2-5 1T 460-ig, 2-3-3-6 1T 520-ig, utána CAS 2,5. Most ülj le: DDR620-at mentek stabilan 2,5-4-3-7 1T beálíltásokkal
Szóval jó dolog az A-Data, de a GSkill meg az OCZ ülnek a trónon.
Tudnod kell azt is, hogy - nem akarok senkinek az érzelmeibe gázolni - de az Asus A8N-SLI egy kicsit kaki. Ha tuning, akkor Abit KN8/AN8, ha komolyan is gondolod, akkor DFI Lanparty nF4, és szigorúan Ultra-D
Ha 2x1 giget szeretnél, akkor a GSkill ZX-eket ajánlom. Azt tudnod kell, hogy 2x1giga DDR-et, ami tud 560-at menni 1T-ben, NEM fogsz megúszni 40 rugóból, tehát drága lesz. -
gprspeter
senior tag
válasz
oettinger01 #3208 üzenetére
Köszi.
-
Olekgsxr
tag
Még csak most kezdem nézegetni, hogy mit is birnak a memók.
Jelenleg: 520Mhz mennek 3-4-4-8 1T-n Szal nagyon az elején vagyok.
Sajna kevés időm van, hogy beleéljem magamat a tuningolás rejtelmeibe.
Olvastam az A-Data beállításokrólés ott írja, hogy ha tolni akarom a cuccost akkor ennyi fesz minimum kell neki.
Tehát adtam nekik biosba 2.8V, de a smartguerdian 2.76V ír ki.
Ilyenkor mi van? inkább adjak neki 2.9V mert az meg akkor 2.86V re jön ki, vagy hagyam így?
Akinek esetleg hasonló konfigja van az leírhatná, hogy mire jutott.
Köszke. -
-
Kéne egy kis választási segítség. Adott 4db a-data 500as ram. Egyik TCCD, de a többi mind D5-ös. Kettöt kéne választanom. A TCCD-vel mindegyik D5ös csak 500on akar stabilan menni. De ha két D5öst választok 530 környékéig megy duálba. Nincs szivem nem elvinni ezt a tccd-t, de, akkor 2600 helyett csak 2500on menne a proccom és amugy is a tccd csak egymagában megy ilyen jól. Végülis megválaszoltam ezzel magamnak a kérdést, de hátha tud vki nekem vmi okosat mondani!
De nagyon ugy néz ki hogy két D5ös lesz akkor. byebye tccd
[Szerkesztve] -
gprspeter
senior tag
Sziasztok!
Nekem 2*512 A-Data 600Mhz ramom 3-4-4-8 2T megy egy Asus A8n-SLI lapban.
Gondolkozom, hogy lecseréljem 2*1Gb-ra.
Létezik ebből 1Gb modul?
Vagy milyen memóriára lenne érdemes lecserélnem, hogy menjen kb. 560-tól felfelé 1T-ben... -
oettinger01
őstag
válasz
oettinger01 #3201 üzenetére
mert ha újonan vetted volna párban akkor cserés lehetne a cucc. de így
-
válasz
oettinger01 #3201 üzenetére
Egyik haveromtól vettem. Ő 500on használta, így nem jelentett neki se előnyt, se hátrányt, hogy tccd. Ha jól emléxem már lejárt a garija sajnos. De miért kérdezed? A Ready-ben vette.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Akku 100% // Számla + Garancia //
- Eladó egy Pixel 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest