- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DummyBoy
senior tag
Hopp ... 2-szer ...
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Üdv Urak ...
Feleslewgessé válás után eladó lett 2db 512MB-os 566-os modul ... ha valaki érdekel:
Bővebben: link -
DummyBoy
senior tag
Hopp ... ezt nem ide akartam ...
De akkor legyen egy kis ON ...
Nekem bírta a 2,97 V -ot (Ennyit írt a BIOS a 2,9V-os BIOS beállításra ...)
Alapon, SR-ben 200MHz 2-2-3-5-ön nekem 5000/2200 körül van az SR
Fless : Mi az a CPC ? Esetleg tudsz nekünk linket adni, vagy egy kicsit mesélni az Abit GA beállításairól?
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Nekem 2-3-3-6-on, 2,9V-on ment az F1 is 240-en ...
Próbáld ki ... -
DummyBoy
senior tag
Asszerm én vagyok akkor a pecher ... nekem ugyanis 2-2-2-5-ön simán sem megy
-
DummyBoy
senior tag
Fless!!!
Te leszel az én emberemTeszteld le a 2-2-2-5-öt lécci ... Nekem még semmi sem tudott hiba nélkül menni így a lapjaimban
Jelenleg így mennek:
CAS# Latency - 2
RAS# to CAS# Delay - 2
RAS # Precharge - 3 (Ezt ha 2-re teszem akkor hibázik a memtest!!!)
Cycle Time (Tras) - 5
Így viszont F1 is megy simán -
DummyBoy
senior tag
Gyorsteszt
Szóval: 2-3-3-6, F1, 2,9V 240FSB : Everest: 6017/2080/61,2
A memtest 2-4-4-7 -es még 250MHz-nél sem dobott hibát, de a zikszpé be se bootolt
Valamelyik nap, ha egyedül leszek itthon megnézem pontosabban és SR-el is a végét nálam, de sajna mostanában nincs időm többórás stability tesztekre
Amúgy impresszív ...
Először bántam én is hogy ''csak'' az 566-osakat vettem, de rájöttem, hogy jó ez a gép nekem és nem holnap váltok ... addigra meg ki tudja mi lesz -
DummyBoy
senior tag
Én nem szoktam állítgatni a gépet letöltés és játék között
Ha csak tuning erejéig stabil egy beállítás akkor az nem full ... tudjon vele menni hetekig! Attől függetlenül, hogy nincs értelme ...
Mellesleg ha By SPD beállítjuk az SR-t akkor átállítja az időzítéseket ... viszont ha Manual-ra tesszük akkor nem (Bár a feszkót igen)
Szóval 2-5-2-3 (Megint elfelejtettem a sorrendet ...) mellett már vígan megy az F1, hiba nélkül ... sajna a végét nem tudtam letesztelni egyenlőre, ugyanis közben elmentünk tápolni, most pedig már nem tudom)
Badb0y, nézted memtest-el? Hibázott? Mert nekem szépen ment az F1 BY SPD-n, még 225-ön is ... aztán egyszerre ment a TV + elindítottam valami komolyabb stuffot és már dobta is a kék képernyőt!
Most meg megy mint a kisangyal ...
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Az a gond, hogy ha hibázik akkor valószínűleg más is fog ...
Mondjuk otthagyom éjjelre letölteni, és dob egy kékhalált ... 3 nap múlva hazamegyek és nem jött le semmi
Mellesleg ... lesz itt valami trükk az SR körül ... észrevettétek, hogy ha By SPD-re van rakva, akkor már 400-on is hibázik?
Asszem azért van mint fentebb is írtam (holnapra, vagy valamikorra megnézem ...), valamelyik memidőzítést egyszerűen nem szereti 3 alatt a 875-ösLe fogom tesztelni ha lesz időm ... Mert nem hinném hogy a mem a hibás ...
-
DummyBoy
senior tag
Hmm .. ez érdekes ... akkor ezért nem megy nekem ...
Nekem ugyanis a fentieket írja SR-re és F1-re ... érdekes ... Más lenne az AI7 és az IC7 MAX3-ban a GA? Nem hiszem ...
Nálam 2,8V-on 512-514-ig bírta ... De ha én beállítom az SR-t és a By SPD-t akkor már 400-on is hibázik ... de már valamikor régebben olvastam, hogy a i865/i875 nem érzi jól magát 2-2-2-5-ön hanem 2-3-2-5-ön csak ... (De nem tudom melyik érték a 2 és melyik a 3 ...) És emiatt nem megy sem az SR sem az F1 nekem ... ráadásul a GA nem csak az alapídőzítéseket mahinálja ... azt kellene kideríte hogy mit, vagy pedig azt, hogy ha magát a GA-t Auto-ra állítom akkor a többi értéket hova kellene ...
A lényeg! SR és F1 már alapon hibázik a memtest ... ellenben ha GA@Auto, akkor 2-3-3-6 os időzítésekkel, 2,8V-on még 512MHz-ig mennek a memek!!!
Tehát nincs SR és F1! DE!!! Ha este egyedül leszek otthon, akkor kipróbálom, hogy ha a memeket nem By SPD-re rakom hanem valami egzakt értékre (2-3-3-6), és bekapcsolom az SR-t akkor mi változik!
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Nem próbáltam még, mert ha a memeket By SPD-re teszed, akkor az SR átállítja az időzítéseket 2-3-2-5-re ... és azt az én gépem nem szereti ... ő inkább a 2-2-3-5-öt szereti ... amúgy hibázik ...
De kipróbálom neked este hogy ilyen beállítások mellett mi a helyzet ... -
DummyBoy
senior tag
válasz
Gorneck #1243 üzenetére
Nemnem .. IC7-MAX3
és 3GHz-es P4 NW ...
2*512 Adata 566-os Vitesa ... Sajna 256-os FSB felett már 2,8V kevés a cl2-höz, vagy nem bírja a procim
Szóval sikerült elérnem a stabil (elméletileg!!! Nem volt időm hoszabb tesztelésekre) 3,85GHz-et, ami mellett cl2-3-3-6-ban mentek szinkron a memek
Everest: olyan 6000/2000/65 értékeket adott (Pontosan nem emléxem, 59xx/199x/64,x us)
-
DummyBoy
senior tag
Figyelek én
Állítsd be az GA-t SR-re majd F1-re és nézd meg CPU-z-vel vagy Everest-el
Én Everest-el néztem, abban SR = 2-3-2-5, F1 = 2-2-2-5 ... Memfesz pedig 2,75 ...
Azt lenne jó kideríteni, hogy a többi beállítást hova állítják ezek a beállítások ...
És természetesen By SPD-n vannak a memek (3-3-3-6) amikor GA-t használok ... csak mint tudod, az GA átállítja ezeket az értékeket ...
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Na halihó!
Eddig sajnálkoztam, hogy nekem (Ellentétben sz.j-vel) nem mennek a RAM-jaim sem SR-ben sem F1-ben ...
Ma egy kicsit tuningolgattam ... szóval ugye I875 és 865-ös Abit lapoknál az SR az 2-3-2-5, míg az F1 2-2-2-5 ...
Nekem 2-3-2-5-ben hibázik a Memtest , viszont 2-2-3-5-ben szépen fut ...
Sőőőt ... 2-3-3-6 -on megy 512-ig(2,8V ... fentebb nem is próbáltam ... majd később
Szóval annyira azért nem rossz
Főleg mivel eddig 250 felé nem tudtam nyomni a procit
Most meg ment simán 3,82-n
Sőt ... 3,85 felett is, csak azt most nem sikerült stabilan elérni cl2-n
Majd az új házban próbálgatom tovább, ''egyelőre'' elég ennyi -
DummyBoy
senior tag
Amikor úgy kapcsolod le a gépet, hogy közben műxik
Szóval a lényeg, hogy az éppen működő alkalmazásokat és hasonlókat + memtartalmat lementi és nem teljesen kapcsolja le a gépet, így amikor legközelebb bekapcsolod, akkor ''majdnem'' azonnal visszalép abba az állapotba amiben utólag lekapcsoltad ... asszem
(Én nem használom, majdnem mindig megy a gépem, ha lekapcsolom had pihenjen szegény!) -
DummyBoy
senior tag
A CPU Thermal Throttling arra jó, hogy asszem Suspend és/vagy OverHeat esetén mennyire vegye le a CPU teljesítményét ...
A Priorról meg fogalmam sincs
BUÉK! -
DummyBoy
senior tag
Öröm és boldogsághegyek árasszanak el mindenkit!ű
(Főleg aki nem melózik MA is este hatig mint én)
Szóval megvannak a RAM-ok, első nekifutásra, 225 FSB, GA@F1... mint a kisangyal... kb 1 órán át
Aztán kékhalál ... biztos melegszik ... ventiapplikálás után ugyanez ... majd visza SR-re ... ott is
Akkor memtest elő ééés MÁR 200-on is hibázik!!!! Mind SR mind F1-en ... megesz a penész200-2-6-3-3-on használom jelenleg, ez megy szépen. de azért idegesít a dolog!!!
Ötlet valakinek? Ugye én voltam béna?(Főleg mivel ha nem megy normálisan, akkor nagyon megérte a 2GB Hynix D43 helyett
)
-
DummyBoy
senior tag
Közben én is előrendeltem ... kiváncsi vagyok mikor jön meg ...
Aztán megnézem mit tud
Jelenleg van 2 garnitúra Hynix D-43-am, őket hivatott leváltani ... majd meglátjuk mit mutat majd az IC7-MAX3-ban
Remélem mihamarabb a klubb tagja leszek ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik