Új hozzászólás Aktív témák
-
chop
őstag
válasz
xXx(64bit) #1756 üzenetére
hol vettel 40ert ilyen ramot?...
-
chop
őstag
jah, azt hozzatennem, hogy 1 felreertesbol adodoan sikerult ilyet vennem, es meg kerdeses, hogy ki tudom-e csereltetni, emiatt kivancsiskodom
-
chop
őstag
kis naiv vagyok, ugyh megkerdem: van nekem 1 giga(2*512) samsung 533as ddr2 ramom, nem cserelne vki velem 566os a-datara?
esetleg ra is fizetnek vmennyit, ha ugy adodik.. -
szumoo
senior tag
Mostmá világos ez a biznisz!
Mindegy csak az a lényeg hogy dobozost kell vennem!!
Remélem azzal nem fogok szívni! A mostani ramjaim hááát nem a legjobbak!Noname mind a kettő, jaj nem az egyik Nanya néven fut!
Azért rendesen körűlnézek itt a szegedi boltokban, hogy milyen ramot hogy árúlnak!
Köszi az infókat!
Szumoo -
-
Janesz
őstag
kingstone value ramokat semmiképp se vegyél!!
annyiból áll az,hogy kingstone ramok,hogy egy chipnyi méretű kingstone matrica van rajta de amúgy vagy elpida (noname) samsung,hynix stb chippek vannak rajta...és menni sem mennek igazán jól...ha szerencséd van akkor megy 460-at a 400-as ha meg full máker vagy akkor talán még 500 felett is (kb 1% esélyed van rá)
és árban az a kis kingstone matrica így elég drága!!
vegyél vagy kingmax 500-ast vagy a-data 500-ast (mindkettő ugyanúgy hynix d5 chippes de kingmaxból csak dobozosat vegyél mert vannak hamisak is a piacon -->nem mennek csak 480 körül az 500-asok mert nem hynix d5 hanem samsung tccc chipekkel szerelték amik 460 körül muzsikálnak csak...de a dobozosokkal nincs gond..!!)
de amúgy meg 566-os a legjobb vétel...bár abból is nagyon harmatgyengéket lehet mostanság kapni de még akkor is jobb mint az 500-as...mind végre mind időzítésben!! -
szumoo
senior tag
ennyire nem megy ez a topic?
Pedig nagyon érdekelne az A-Data ramok!!
Igaz másik ramon is gondolkodtam: a KINGSTON ValueRam-on!Ebből is 512 és minél magasabb mhz-n!
A Ph is jó dolgokat írt róla a memória teszteknél!De ezek csak 400 Mhz-sek!
http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=443&p=6
Csak a kingston ramból nem találtam 400 Mhz-nél nagyobbat itt Szegeden, csak kingmaxokat!Hát nem tom mi tévő legyek
Thx minden segítséget amit kapok!!!!!
Üdv. Szumoo -
Janesz
őstag
ma vagyok egy éve a PH!-n
-
Badb0y
addikt
válasz
xXx(64bit) #1768 üzenetére
Órajelekre gondoltam nem teszt eredményekre.
-
szumoo
senior tag
Szasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mekkora lenne az ideális ram a konfigomhoz?
Most akarok majd venni ilyen A-Data /Viesta/ ramot (512), csak nem tom hogy maradjon a 400-as vagy vehetek nagyobbat is pl.: 500Mhz-set? Mert nagyon jó árban vannak! 20 K körül! Kihasználná e a gépem az 500-ast!
plíz help!
üdv. Szumoo -
killahdrums
senior tag
5-ös teszt rendben!
lefuttattam 30szor és nem hibázot. És stabilnak tűnik a 466@2-3-3-6. De az kicsit gagyi hatású, hogy az epromba még egy sorozatszámot sem tudtak beégetni, nemhogy egyéb adatokat...
-
Janesz
őstag
válasz
killahdrums #1772 üzenetére
azt hogy valami nem kerek vele...
töltsd le az új 1,5verziót abban van olyan funkció,hogy időzítéseket is tudsz állítani menetközben és teszteli is egyből....(de tudod 2 fajta memtest van....azt töltsd le amelyikből 1,5 a legújabb...)
és ott elég az 5-ös tesztet futtatni... -
Janesz
őstag
válasz
killahdrums #1770 üzenetére
csak az 5-ös tesztet futtasd...ott jön mindig elő a hiba ha túlhúzod...egymás után ha 20x lefut hiba nélkül akkor már jó!!
sajna ha hibázott vagy kevés neki a fesz vagy nem bírja már ezen a mhz értéken az időzítést...vagy adjál neki egy kis feszt még vagy nézd meg,lazább időzítésekkel... -
killahdrums
senior tag
...memtest: első pass lefutott hibátlanul de második körben hibázott egy 5-öt a 6-os tesztben... annyira nem örülök.
Valaki mondjon nekem vmi bíztatót...
[Szerkesztve] -
xXx(64bit)
csendes tag
Nyuf
Kösz a tanácsot, megfogadtam, most über lett a cucc haver. Hát akkor sorolom:
FSB: 270 x 9 @ 2430
MEM: 540 3-4-4-8 2,7V (asszem,mert csak annyit tudok állítani hogy +0,2V
................... 2T=disabled .......... nem írja a gyári feszt, csak túladagolni lehet)
Everest: memória olvasás: 7452
memória írás: 3040
memória késleltetés: 38,4
3DMark03 cpu : 1161
3DMark05 cpu : 5293
A 3Dmark eredmények meg az aláírásomban vannak.
Annyit azért elárulok ha valaki még nem tudta, hogy a memóriák sebességén rettentő sokat dob az egyik beállítás BIOS-ba read to write delay nekem alapba 4-en volt, most levettem 2-re és hát szerintem magáért beszél.
[Szerkesztve] -
xXx(64bit)
csendes tag
Na azért ne túlozz! Egy 6800GT azért nem ezen a szinten van. Az 5000 fölött megy minimum. mellesleg én még kispályás vagyok ezzel az eredménnyel. Rover623 kicccsit jobbat ért el mint én.Bővebben: link
-
killahdrums
senior tag
Na megvan...
566-os lett a 600-asból mer az nem érkezett elég.
Szal vegyes érzelmeim vannak. Még tesztelek és akkor mondok konkrét véleményt. Most 2-3-3-6-on, 466-on rohannak 1:1-ben a procival. -
Badb0y
addikt
válasz
xXx(64bit) #1765 üzenetére
Az aláírásodban a 6600gt 580/1200
Ez jobban megy mint egy 6800GT -
xXx(64bit)
csendes tag
Hát erre kiváncsi leszek. azért kösz mindent skacok. 2x278 azaz 556MHZ-en 2,5-4-4-6 on neked megy?? hát ezt kipróbálom..Hmm.. Benne vagyok azért a dolgokba gondolok itt az alaplapomra szal ismerem meg tudom hogy mit tud de azért rendes vagy hogy segítessz.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
xXx(64bit) #1763 üzenetére
CL=2,5 TRCD =4 TRP=4 TRAS=6 2T =DISABLED a többi értéket hagyd gyári beállitáson. A HT-t ne felejsd vissza állitani 3-ra. A lapod egyébbként alapban is csak 4-et tud!!!!
-
xXx(64bit)
csendes tag
Értem. Hát nagyon kösz. Annyit kérhetnék még hogyy leírod az időzítéseket amiket használsz 270-nél?! plz
De lécci ne csak azt a 4 szokásosat hanem mindet nemtom mennyi van kb 10. Nagyon kéne. Rengeteg fajtát próbáltam már de még nem sikerült összehozni. Nagyon hálás lennék.
(a biosba ott van mellettük zárójelben a konkrét neve pltras)..... azokat szeretném ha leírnád és mellé az értékeket léccci sokat segítene
)
-
Nyuf
senior tag
válasz
xXx(64bit) #1760 üzenetére
Ha 939-es procid van és dualban mennek ramok akkor sajnos ott már nem a ram a szük keresztmetszet hanem a proci és a lap.Tehát nem a ram miatt nem stabil 280-on...
Sajna ez van nekem sem stabil 280 fölött akármennyi is az idözités.
én 270-en használom jelenleg,mert itt még betonstabil a cumó -
sz.j
nagyúr
válasz
killahdrums #1757 üzenetére
Általában 440MHz-en tudják a 2-2-2-5-öt, sőt van akinél ennél is többet .
Pl. az én 566-os memóim is ! -
xXx(64bit)
csendes tag
Köszi. Légyszives ird le a többit is ha lehet mert próbáltam már ilyen beállításokkal és ne ment jól.
-
anulu
félisten
válasz
killahdrums #1757 üzenetére
440 lehet, bár az én 566-osaim ''csak'' 2-3-3-6-1T-vel tudják.
-
adam1
aktív tag
válasz
xXx(64bit) #1756 üzenetére
Nálam ezek a beállitások vannak amin stabil,de ez nem csak a ramtól függ a laptól is és mennyi feszt adsz neki nekem 2,85-ön mennek.
Memory
DRAM Type DDR-SDRAM
DRAM Size 512 MBytes
DRAM Frequency 283.4 MHz
FSBRAM 1:1
CAS# Latency 2.5 clocks
RAS# to CAS# 4 clocks
RAS# Precharge 4 clocks
Cycle Time (TRAS) 5 clocks
# of memory modules 2
Module 0 DDR-SDRAM PC4600 - 256 MBytes
Module 1 DDR-SDRAM PC4600 - 256 MBytes -
killahdrums
senior tag
Na a héten én is klub tag leszek ha minden igaz!
Már vszínű, hogy vmi raktérben sínylődnek a 600-as 512-es A-DATA-k...
Van már vkinek hatszázas? (Hülye kérdés...)
Eddig azt olvastam, hogy 440-ig megy 2-2-2-5-öt?!! Lehet ez? -
xXx(64bit)
csendes tag
Sziasztok!
Egy óriási segítségre lenne szükségem.
Az aláírásomban látható 566-os A-DATA ramokat szeretném 560 körül használni, de nem sikerült még eddig frankón beállítani az időzítéseit, szóval nem valami stabil, a winfos beindul meg lefut az everest, de a 3dmarkXX már nem megy végig, se a játékok mert mindig kék halállal megnyakkan a memóriára hivatkozva.
A kérésem az lenne hogy akinek 566os a-data memója van az legyen szíves leírni ide nekem egy részletes időzítési listát, mindet ami van a bios-ba. Nagyon fontos lenne, mégis csak 40k-t ki kellett érte fizetni akkor meg má szeretném kihasználni
Segítségeteket előre is köszönöm.
Annyit én is tudok hogy 3-4-4-8 de a többi is kéne mert ez nem elég. -
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1753 üzenetére
Már megint valami ''okosságról'' van szó???
Jöhet mail-ben is!!! -
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1749 üzenetére
500-ast??? Régebben 566 vételéről írtál.
-
Sziasztok!
Hol lehet most 500-as A-DATA-t legolcsóbban venni?? -
gprspeter
senior tag
Segítsetek!
MSI K8T Neo2 (ViaKT800Pro) milyen memóriát érdemes vennem?
400-466-500-566-600?
És melyik milyen bállításokat bír?
Érdemes-e 600-ast venni ha mundjuk csak 480-on járatnám, gondolván későbbre is?
Kösz. -
Janesz
őstag
válasz
Sir Riccio #1737 üzenetére
hát annyiból érdemes,hogy meg tudod nézni ,hogyha mindent állítgatsz hogy hat ki a rendszer működésére és nem kell folyton újraindítani a gépet....
-
Janesz
őstag
válasz
Sir Riccio #1735 üzenetére
ok kipróbálom....te használod az a64 tweaker progit amivelaz időzítéseket win alól tudod állítani?? be lehet lőni cl1,5-t is..
-
Sir Riccio
addikt
-
Janesz
őstag
ezt én sem értem...memtest hibátlanul futott nekem is ,superpi meg leállt ilyen hibával: not convergent in sqr5 mondom bekaphatod öreg...ezért nem lettsuperpi csúcs döntve mert szopózott a pi holott memtest szerint satbil lett volna...meg minden fasza volt csak a PI nem...
-
Janesz
őstag
garatulálok...végre nem nyavajogsz tovább..
de sajna továbbra is az a véleményem,hogy szarul mennek a memók a giga lapodban...
az írásod kb annyi mint nekem az msi-ben volt 400-on...a késleltetés is gyenge..
nyugi én is jelenleg hasonló cipőben járunk ugyanis nekem is szar a késleltetésem..de arra már rájöttem ha az össze többi ramidőzítést amit lehet állítani (nemtom nálad van-e még azon a 4 opción kívül vagy 6-7 amit még lehet állítani) de ha azokat minimális értékre veszem egész emberi reális eredményeket kaptam..
540-en duál a64
írás 3290mb
olvasás:7300mb (na ez elégratyi)
késleltetés 40,8 (na ez meg véggáz...s754-ben simán 480-on 40 alatt voltam)
de a giga lap javára írom azt,hogy ebben többet megy a ramom duálban mint a s754-ben singlében...abban 520-at ment 2,5-3-3-5 1T-ben ebben pedig 540-et megy 2,5-3-3-5 1T-ben.... -
lamathosz
csendes tag
Oké köszi mindenkinek a segítséget.
-
-
lamathosz
csendes tag
bh5 meg a tccc-ről jókat hallottam.ch5 mennyit tud kb?A DDR400-on van olyan hűtő mint az 500-ason?
-
-
lamathosz
csendes tag
A-Data DDR400 milyen chipekkel van szerelve mennyire húzható NF7-el?
-
kcscsb
csendes tag
ok
kössz
de te amugy megvagy vele elégedve?
nem lenne jobb a Kingmax Hardcore -
kcscsb
csendes tag
azt már megoldom....
de engem idegesit -
kcscsb
csendes tag
szerinted vissza kéne vinnem??
vagy azért nem olyan nagy gáz...
[Szerkesztve] -
kcscsb
csendes tag
most szettem le a profot is meg a home ot is 1.51.xxx
-
kcscsb
csendes tag
megvan ahol a serialt irná ki azt mondja NINCS
(
-
kcscsb
csendes tag
az spd nél kéne kiirja nem?
-
kcscsb
csendes tag
az a baj, h nekem még a sorozatszámot sem irja ki.
pedig bluefishben vettem és amugy jo a mem. -
-
kcscsb
csendes tag
testvérek
Én tegnap vettem 1 A-Data Vitetsta 500mhz-est ic7ben 500mhz ment 2,5-3-3-6 on 2,7v feszel.
400on 2-3-3-5 alapfeszen
500 fölött még sajnos nem tudtam kitesztelni, mert csak 533 a proc alap fsb
szerintetek mennyit menne max, és tényleg hogyan lehet megtudni, milyen chipes?
aki biztosan tudja,h d5-ös az irja be a sorozatszámát, és az is aki biztosan tudja, h d43-as
mert az Everest sztem nem mondja meg, vagy csak én nem találtam!
És ezek után szerintetek váltsak Kingmax Hardcore-ra
[Szerkesztve] -
lamathosz
csendes tag
Az a 15K szerintem is túl olcsó 500-as a-dataért ha d5 chipes és vitesta és megy dualban akár 230-at Cas2.5 akkor nekem nem ér +20K-t a 2-2-2-5 időzítés akármilyen más ramtól egyszerüen nem ér annyit annyiért új alaplapot veszek már.
Mindenhol drágább az 500-as vitesta szal ez elírás lehet.
Hogy lehetet eldönteni hogy d43 vagy d5 chipes a-data-val van dolgom?Nem azt kérdezem itthon hogy nézhetem meg mert azt tudom leveszem a hűtőbordát az üzletben valami sorozatszámról a bordán vagy ilyesmi??
Egyszóval mi a különbség a d43 chipes és a d5 chipes között külsőre?
upsz véletlen elküldtem felénél bocs
[Szerkesztve] -
lamathosz
csendes tag
Az a 15K szerintem is túl olcsó 500-as a-dataért ha d5 chipes és vitesta és megy dualban akár 230-at Cas2.5 akkor nekem nem ér +20K-t a 2-2-2-5 időzítés akármilyen más ramtól egyszerüen nem ér annyit annyiért új alaplapot veszek már.
Mindenhol drágább az 500-as vitesta szal ez elírás lehet.
Hogy lehetet eldönteni hogy d43 vagy d5 chipes a-data-val van dolgom?Nem azt kérdezem itthon hogy nézhetem meg mert azt tudom leveszem a hűtőbordát az üzletben valami sorozatszámról a bordán vagy ilyesmi?? -
G@ben
addikt
válasz
tjhooker464 #1698 üzenetére
Bővebben: link
Itt annyinak írják.
Jááájj!
Visszaírtak az árra is:
''Tisztelt Vásárlónk!
Sajnálom, de az oldalon a hétvégén rossz ár került fel, ez a 400MHz-es változat ára.
Üdvözlettel: DigitalMind Hungary Kft.''
Mégse lesz olcsó és jó ramom.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TP-LINK routerek
- EA Sports WRC '23
- Demót kapott a Lost Soul Aside
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest