Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
megint erre tévedtem
mint kiderült, a csapnivaló tuningeredményem elsődleges oka nem a 4 modul, hanem a sata vezérlő volt, ami 235-237-nél összecsinálta magát és folyamatosan fagyasztotta a windózt (még jó hogy nem lett adatvesztés). módosított sata felállással simán elértem a 250es fsb-t 2,75V by spd-n, felette nem teszteltem az a-datákat.
sajnos meg kellett válnom ezektől a frankó ramoktól, de mindenkinek csak ajánlani tudom. (most corsair xms dolgozik nálam, 2x264mhz eddig a csúcs)
további jó napokat, én valszeg átköltöztem a Corsair topicba -
-
-
salytmasztor
aktív tag
Hi
Egy jo ar/ertek/tuning gepet szeretnek osszerakni mar fel eve es most jott el az ido, mar nem tudok es akarok tovabb varni uj alaplap/ram/vga-ra. (ugye mindig vagy nincs ram (a-data) vagy draga az adott uj chipsetes alaplap vagy varni kene az uj vga arcsokkenesere, stb, stb.)
A gep:
Ami fix:
MSI K8N NEO4 Platinum (bar -10ezer chaintech mf4 is tetszik)
6600GT pcie (kesobb ha lemegy a 7800asok miatt6800gt pcie, de erre mar nem varok meg honapokat most mar)
200gb SAMSUNG SATA (+ 1-2 atas vinyo + 2-4 dvd olvaso+iro talan meg)
FSP BLUE STORM 500 WATT
ZALMAN 7700cu
Ami nem fix es kerdeznem toletek! :
A-DATA 2*512 600mhz (kb 62.000)
(kesobb jo lenne 2gb ossz, de felek 4*512-tol tuning mellett)
VAGY
2*1024 A-DATA 400mhz (kb 50.000)
(nincs magasabb sebessegu jo/tuning 1gb-os modul sajnos, max csillagaszati aron)
AMD64 3000+ Venice (kb. 38000)
(jobban huzhato tutira tenyleg? sse3? miben jobb meg mint winchester?)
VAGY
AMD64 3000+ Winchester (kb 33.000)
A celom hogy minel jobb, modern ar/ertek gepet vegyek, megbizhato tuninggal (leghutes), minel tobbet kisajtolva, minel hosszabb ideig az osszeallitott konfigbol.
Elore koszonom a gyors valaszokat, mivel 1 heten belul mindenkeppen dontenem kell, donteni fogok. -
Sir Riccio
addikt
''1giga 566-os vs 3 giga Hynix D43/Infi/Samsung...ezek is mennek 450-et...''
Mint Te is irtad, mennek ugy 450-et, de akinek van, volt, esetleg vásárol Adata 566-ot, az tudja hogy az erőlködés nélkül megy 580-600-at, és némelyik pl: az enyém 2,6 V mellett 630-at, nos akkor még nem szóltam a 600-asról. Visszatérve az Audi vs. Skoda párhuzamra, erről igazán az tud nyilatkozni akinek van, volt, és használta mindkettőt évekig. azért ha megnézel egy 10 éves Audit az még egybe van, ugyanez nem mondható el az Oktáviáról. /Zörgő müanyagok, Gumi kéderek, kárpit minőség stb,/ és akkor még az értékállóságról nem is beszéltem, a 10 éves Audi még eladható, a Skoda gyakorlatilag nem. -
A.P.I.
aktív tag
1: mindkét modul ''jól'' megy magában
2: rossz??, ennyit tud?? ajánlasz helyette legalább 2 fajtát?
3: több biossal próbáltam, az utolsónál pölö nem tudok 2T CR-t beállítani manuálisan, ill ha beállítom, akkor is 1T-t mutat az everest
neked mit mennek az msi-ben?
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
érdekes. bár a nagy bajom az, hogy a 1005s-001-es BIOS a Trc-t 22-re állítja, bármit is állítok be
így még ilyen sebesség/időzítés mellett is csak 21xxMB/s a RAM write
Trc 7-tel +400-500MB/s write. és egyszerűen nem tudom rendesen a régebbi BIOS-t visszaflash-elni, mert nagyon elkezd hülyüni. ellenben a régivel b@szott menni stabilan 600-on CAS2,5-et
DDR640-et hozza 3-4-4-8-on, 655-ig 3-5-5-10 kell, felette 3-6-6-12. pont olyan időzítések, hogy amit nyerek FSB-vel, azt elvesztem a timing-okkal. a stabilitásról ne is beszéljünk! -
Domy
aktív tag
Ez eddig OK, hogy ua. a chip, de Lképzelhető hogy válogatnak rajta vmit... ha a max FSB-t akarod megtudni, akkor prociszorzó 5x-re le, HT szorzó 3-ra le és toljad neki... esetleg ramosztó is!!! Utána lehet visszaemelgetni hogy melyik hol limitál!!!! Ha így csinálod, akkor ''kicsit'' több idő, de tudod legalább hogy minek hol van vége!
-
nRu3
addikt
250-es fsn-nél még minden OK de nem 12-s 11-s szorzóval hanem csak 10-s el megy
de ha lépésekben emelem 253-254 már betöltéskor befagy állandoan újraindul de továm nem jutt el,az agp az fix 66-on megy végig azal nincs bajom
egy barátomnál még régeben kiváncsiságból kiprobáltuk a procit és nála ment 280fsb x11 ami 3080mhz de az a lap MSI voltezért gondolom hogy a lap a vétkes
Ennél a lapnál 800mhz a javasolt HT ha 1000mhz-n megy ezekszerint nagy baj nem lehet ? habár ezek után.......... most már bizti hogy lap csere lesz.
-
nRu3
addikt
Most meg vettem a 566Mhz A-data ramot, de hova tovább meddig merjem nyúzni az egészett?
konfig:ASUS K8N-E deluxe, 3700+ .
amitt sikerült eddig és megy most stabilan az 250FSB x11 proci fesz 1.675v és 35fok, ami 2750Mhz !!!
a memoriák 500Mhz mennek a fesz 2.6v
Ha a FSB emelem tovább befagy , szorzott 12-röl 11-re kellet lejjebb vennem,
Kérdés medig lehett emelni a feszt a procin és kell e a ramnak emelni feszt?
lehett hogy eléglett volna a 500Mhz ram is -
anulu
félisten
-
bagyesz
tag
HERR Z!
Szerinted a 2x512 600-as A-Data ramoknak milyen időzítéseket adjak, hogy mennyenek 300FSB-vel? A proci már ment 2650Mhz-n is. Most 9X270=2430. A ramok auton mennek(3 3 3 6 2T).Próbáltam 2.8V-al auto-n hagyva de nem indult. A procinak mekkora feszt lehet adni max ha egy Cooler Master Ultra Vortex van rajta? Előre is kösz a segítséget. -
Janesz
őstag
aha értem..akkor valóban más a procink...nekem simán ugyanannyit megy mindkét coolerrel...de amúgy a64 topicban akkor hogyan futtatál 3dmark2003 cpu tesztet 2670mhz-en??
a másik...miért nem 2 memót vettél?? mivan ha lesz gubád és amit veszel mellé párnak nem lesz ilyen jól húzható?? -
Janesz
őstag
hány fokos full terhelésnél a cpu-d?? na abból vonj ki 5 fokot és annyi lenne zalmannal...sztem gyárival is 65 fok a max mert nekem a max 58-60 fok zalmannal....
fogod a gépet odahurcolod az erkélyajtóhoz és megnézed mit megy....vízzel sem menne attól többet...
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
anulu hozzászólásán stresszelek...a tiéd lehet,hogy tudja de ahogy ismerem a formámat tuti kifogok valami fos szériát!!
bár prociból és ramból eddig úgynézki nekem jutott a legjobb itt aph.-n
(legalábbis az ST-kközül a legjobb!!) de jelenleg procifronton is tartom csúcsot..jelenleg igen majd ha vizzezel akkor meglátjuk...a dobogó sztem tuti.... -
Janesz
őstag
akkor megnézem majd 1 modullal is....mert ha hiszed ha nem ennyi!!
amúgy az elméleti maximumról annyit,hogy az időzítésektől független lenne??
mert pl van egy baromi jó időzítéseket bíró ramod ami mondjuk 2-2-2-5-ben megy 500-on pl:winbond akkor sztem az többet olvasna mint 4000mb....
amúgy fos az everest is...olyan szinten számít,hogy mikor nézed meg az olvasás/írást...(legalábbis intelnél próbáljátok ki,hogy elindítjátok a gépet leállítotok minden szart és nyomtok egy kis prime95-t majd leállítjátok kb 30mp után és utána mérjetek...nekem volt olvasásnál 500-600mb különbség is...írásnál is volt de már nem emléxem pontosan mennyi de 200-300 körüli)
de azt ugye tudod,hogy ha csak 512 ram van a gépedben akkor az írás kb 300mb-tal kevesebb alapórajelen is...minél több a ramod annál magasabb az írásod...
meg az is bekavar,hogy mennyi éppen a szabad memória... -
Janesz
őstag
1 valamit ne felejts el azért!! az én üszök 17k-s ramom is megy 500mhz-en 2-3-3-5/1T ben ugyanúgy mint a tiéd!!
amúgy meg 17k-ért amúgy te mit vennél?? bemész a boltba és kapsz ennyiért (se) egy fos 400-as brand ramot!! azt meg megnézném,hogy 440-ig bírja -e 2-2-2-5-ben...vagy 520-on 2,5-3-3-6-ban ráadásul 1T-ben.....
amúgy elég rossz lehetsz matekból ha neked 17+6=25..
bármennyire is fosnak tartod az enyémeket mégis megalázza a tiédet 500-on ugyanis nekem ott az olvasás 4300 neked meg ''csak'' 3800 körüli....
amúgy van olyan ram ami jobban teljesít tesztekben...pl:anno már nem emléxem kinek de az 500-as A-daták ugyanolyan órajelen ga@sr-ben még intelnél olvasásban is meg írásban is sokkal jobbak voltak mint az enyémek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged