- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Nem lesz Xiaomi 16
- Elindult a One UI 8 frissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
nincs valakinek tippje azzal kapcsolatban, hogy miként tudom feljebb húzni az fsb-t ? (lásd feljebb)
-
killerjohn
addikt
csak egy kis érdekesség : furcsa dolgot tapasztaltam A-DATA 600-as memóriákkal (konfigom lejjebb)
2,5-3-3-5 2T-ben ''burst akármi''=4 beállítással fel tudtam húzni az FSB-t 260-ig, le is futott minden létező proci/memória/chipset benchmark, használtam a gépet egy darabig (2-3 óra), utána lefuttattam a 3DMark 2003-at. Közben kimentem konyhába, mire visszamentem, újra volt indulva az XP, megmozdítottam az egeret, megint újraindult, és már nem is volt hajlandolni POST-olni a BIOS. Viszont feltűnt, hogy 5600MB/s-re esett vissza a memória olvasási sebességem (6400MB/s-ről), de a procim alig gyorsult valamit a +200MHz-től.
Azaz : nem érte meg a procit húzni, és rontani a memória időzítéseit. -
Squirrel
őstag
nyomok egy UP-ot, eltűnt a téma bal felső sarokból
-
anulu
félisten
válasz
voortex #1470 üzenetére
NF7-ben nekem az FSB rekordom stabilan 240MHz, 272MHz-en még POST-olt. kezelni tudja. DDR566-os A-DATA-val szvsz nem tudsz rosszul járni. ameddig S462 mellett hajtod, szinte biztos vagyok benne, hogy CAS2-vel mehet (nálam 470MHz+ -nál kell CAS2,5-re állítanom, 466 2-3-3-6-1T-vel megy).
-
voortex
tag
Sziasztok!
A héten tervezek venni 2x512 DDR memóriát, csak még nemtudom milyetA lényeg az lenne, hogy egyenlőre egy 2500+ os Athlonom van NF7-S lappal, de fogok cserélni PCI os lapra egy A64 es procival. Nahmármost olyan memóriát keresek, ami alapjáraton gyors (tehát húzni nemfogom), 400 vagy annál nagyobb MHz-es nemtudom hogy NF7-S tudja-e kezelni a 400 nál nagyobb ramokat. Egyszóval: nemfogom húzni, gyorslegyen alapjáraton, ésha átteszem a A64 es konfigba ottis repesszen!
-
Nyuf
senior tag
válasz
killerjohn #1468 üzenetére
A ramokat 2.5-4-4-8 1T-ben probáld ki nálam ezalatt nem nagyon stabilak...igaz az enyémek 566-os adatak és 275-ön mennek most...
-
killerjohn
addikt
HT szorzót levettem 4-re (240-nél), de 250-nél a biztonság kedvéért már csak 3-ra állítottam... tehát az nem lehet a baj. valami ilyesmit hallottam, hogy a SATA miatt van, de egyszerűen nem értem, hogy mi köze hozzá. Az alaplapot sem hiszem, hogy csak 240-ig lehetne húzni - azért ennél jobb az MSI ! pedig úgy elképzeltem, hogy 280x9-en 2520MHz-en megy a gép ! De szép lenne....
mod: Ja ! Ha feljebb feszem az időzítéseket, akkor sem megy 240 fölött. Tuti, hogy nem a memória baja.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
killerjohn #1464 üzenetére
HT szorzó? Thermal Throttling?
amúgy az én 566-osaim a 480-at 2,5-3-3-7-1T-vel viszik. -
killerjohn
addikt
1T nem tudom pontosan, hogy mit jelent - azt mondták az athlon64-es fórumban, hogy erre állítsam.
kb ennyire vágom a témát
Bővebben: link -
jojo1
tag
Egy Kingston és egy hynix d43-as megy duálban!
Milyen a 600-as A-DATA?
Mi az az 1T? -
killerjohn
addikt
Sziasztok !
MSI K8TNeo2-FIR alaplapom van 3200+ A64-el (ld aláírás). Nem tudjátok véletlenül, hogy miért nem tudom az FSB-t 240MHz fölé vinni ??? Nem poénból adtam ki pénzt 600-as DDR RAMokra...
mod: 3,5-2-2-8-1T-ben mennek 2,8V feszültséggel, de ha felviszem 250MHz-ig, akkor már valami baj van a géppel, mert hibásan ír adatokat a vinyóra, CRC-hibásan csomagol ki ZIP-et, stb.
Előre is köszi a segítséget !
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Sőt a Hwsw AI7 topicjában nagyon sok srácnak egyáltalán nem ment az Sr vagy csak addig nem ment mig manuális időzítésbeállítással kisérleteztünk.
Amikor a lap By SPD-jére lett bízva az Sr időzítéseinek beállítása szinte mindenkinek lett Sr-je!!!
És milyen értékeket állított be a By SPD? 2-3-3-6-ot!!! -
sz.j
nagyúr
Ha Sr-nél fagy a gép, akkor általában a memória időzítéseire ''allergiás'' a gép.
Általában 2-3-3-6-al szokott müködni.
PAT : (nagyon közelitően) gyorsítja a memória elérést, ezzel nőveli a teljesítményt.
[Szerkesztve] -
jojo1
tag
segítsen aki tud plz!
-
jojo1
tag
Nah sziasztok a következö kérdéseim lennének:
1.Mi az az F1
2.Mi az az sr?
Nekem egy hinyx d43-am és egy kingston pc 3200 megy duálban.
Mennyire lehetne öket húzni? -
bagyesz
tag
Kérdés!!!!!!!!
A memtest-hez van köze a procinak? (A643000+) Mert az 5. test elején már 60 hibát ír ki. 600-as A-Data 2db 2.8V és auto idő. Az FSB 285Mhz.
Köszi -
HERR Z
veterán
-
anulu
félisten
-
KriszBoy
senior tag
A proci egy Prescot 3.0@3.3 1,45v-n, a lapt már írtam és az Everest eredmények: Írás: 2075, olvasás: 6259, késleltetés: 81,1 !
-
KriszBoy
senior tag
Most próbáltuk ki az 566-os A-Data-m (2*512) és tök jól megy 2-2-2-5 -ön egy P4P800-E Deluxon!
[Szerkesztve] -
KriszBoy
senior tag
Sziasztok!
Vki esetleg nem használ6használt A-Data-t Gigabyte SLI-s lapban? Lehet hülye kérdés, de ha nem akkor vmi újabb Gigabyte-ban? Most tervezem megvenni az SLI-set és félek nehogy akadjon az 566-os A-Data-val!
Hülyeség? Sokat idegeskedem? -
válasz
Phil Collins #1420 üzenetére
winbond bh-5,ch-5 és samsung tccc chippes változat létezik belőle.
-
Phil Collins
tag
Van/volt valakinek A-data DDR400-as 512Mb-os ramja?
Érdekelne, meddig lehet egy ilyet tuningolni és milyen időzítéseket bír -
-
sz.j
nagyúr
Bocsi ha pontatlanul fogalmaztam, hidd el hogy nem értettelek félre csak a miértre kérdeztem rá.
Igaz, hogy a Te hsz-ra válaszolva kérdeztem ezt, de tulajdonképp mindenkihez szólt, hátha valaki tudja a választ.
Tehát a kérdés továbbra is adott: ebben az esetben akkor mégis mi okozhata a javulást? -
adam1
aktív tag
Nekem volt idáig 600-as 286fsb-t tud a procim 2,4c és ezt 2,5-3-3-5-el vitte a ram 2,75v-al
-
HERR Z
veterán
Vásárolt valaki mostanában 566/600-as ramot?Mit tudnak, mennyire pengék? 300MHz 3-3-3-6-on még megy nekik?/főleg ennyi kellene/
-
Aloki
tag
Thermal Throttling regulates the thermal environment by alternating between running the processor at full speed and placing the processor in sleep state whenever the upper limits of the thermal envelop are reached.
Tehát a % ban megadott érték azt jelenti, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett a proci sleep/run mode között kapcsolgat a megadott arányban, ha nincs terhelés alatt.
De ennek semmi értelme így, hiszen nem éri el a proci a beállított felső hőmérsékletet (nálam 70°C), akkor elvileg nem kéne bekapcsolnia, thát semmi hatása nem kéne hogy legyen a teljesítményre vagy a stabilitásra.
-
sz.j
nagyúr
Milyen próblémád oldodott meg ezzel, mi változott, és mennyit javult az eredményed ???
Előzően (feljebb) már Fercsa egyszer írt erről a CPU THRM-Throttling-ról, Ő is azt ajánlotta hogy ha 50%-on van akkor át kell állítani Disabled-re és tovább lehet húzni a cuccost.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest