- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
viharkabat #28206 üzenetére
Legyen minnél sötétebb, legyen egymás mellett és legyen részletességi tesztkép az embernél... Ezek lennének az ideális körülmények. Gyakorlott, tapasztalt szem világosban is tudja mit kell, kellene nézni.
Például aki nagyon laikus hajlamos a nagyon kiemet, szaturált beállításokat előnyben részesíteni. Na, igen ráadásül az összes tv ilyenkor üzleti beállításon megy (kiemelt), még inkább félre vezető...
Szerintem ezeket közölni kell, mert ha csak az a szempont, hogy tetszik, nem biztos, hogy később is fog, mikor már szakavatott lesz valaki. Kezdő hifisek is szeretik a loudness-t, aztán már mint rossz példát emlegetik... -
vans?
őstag
válasz
viharkabat #28101 üzenetére
Csinaltam egy manualis szoftverfrissitest, azota jo a Youtube.
-
vans?
őstag
válasz
viharkabat #28101 üzenetére
Hat kb. 2 oraja van meg, ujrainditas utan sem jo. Akkor hatha kesobb megjavul, koszi.
-
retfirg
tag
válasz
viharkabat #28084 üzenetére
Szvsz a láb átrakás teljesen felejtős, de persze ott van a hátlapi rögzítés, mint alternatíva.
-
AmunRa
senior tag
válasz
Az a 7 adó ami jön ingyen tök mindegy milyen sorrendben van!
Nem vagyok hajlandó havi 3-4e fizetni TV műsorra. Engem nem visel meg. Bár az M1 mintha nem is lenne amióta hírműsorként üzemel.
-
Watt25
veterán
válasz
Szerintem szolgáltatófüggő lesz a dolog. Pl. Digi kábel esetén nem fognak átkerülni a csatornák. (Feltéve, hogy nem használsz szolgáltatói box-ot.)
-
nightshadow
veterán
válasz
Ha már ráköltünk 80 milliárd forintot a közszolgálati tévére akkor már jó lenne ha legalább néznéd is!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
viharkabat #28057 üzenetére
És ki lehet deríteni valamiből, hogy nem zsír új a készülék?
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #27863 üzenetére
Nézd meg azzal a benchmark tesztfájllal, amit a Samsung topikban linkelgetnek két napja. Remekül mutatja a mozgóképfelbontást. Ha Te megelégszel 1080 helyett 5-600-zal, arra nem tudok mit mondani. Ha pedig kikapcsolod az interpolálást is, 300 sorod marad.
Az utóbbi két évben megjelent Sony tévék legnagyobb dobása, (tavaly óta a Samsung másolja) a mozgásmegjelenítés plazmákat megközelítő minősége. De az csak a BFI és az interpolálás együttes alkalmazásával érhető el. -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #27856 üzenetére
De ha kikapcsolod a BFI-t, akkor felére, negyedére esik vissza a képfrissítés és ezzel a mozgóképfelbontás is jelentősen csökken. Egy olyan funkciót teszel félre, ami a LED háttérvilágítás legnagyobb előnye.
-
vans?
őstag
válasz
viharkabat #27845 üzenetére
Koszi a valaszt neked is, kozben valtoztak a viszonyok, kicsit tolodik a vasarlas, ugyhogy lesz meg idom alaposan koruljarni a dolgokat.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #27845 üzenetére
A fényerő valóban csökken, de azt lehet kompenzálni, tehát valójában nem tekinthető hátránynak. A villogás egyrészt nem mindenkit zavar, másrészt aki eleinte érzékeli, többségében pár óra alatt megszokja. Valamint annak is vannak beállításai, fokozatai, tehát megtalálható az a helyzet, amikor már hatásosan növeli a mozgóképfelbontást, de nem zavaró.
Az Impulzus módot eleinte én is furcsának találtam, de nagyon gyorsan ráálltam. -
törölt tag
válasz
viharkabat #27739 üzenetére
Érdekes, de végül is igaz, ráadásul az egyik amcsi tesztoldal is hasonlóan értékeli a paneleket, +hozzá a real, vagy fake refresh rate kifejezéseket használva. Nálunk a "valós" 100Hz-es az elterjedt kifejezés, amivel illetik a jobb paneleket.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #27739 üzenetére
Mindegyik európai LCD TV panelje 50 hertzes, ezt képkocka interpolációval és háttérfény villogtatással lehet növelni, leginkább többszörözni.
Tudom, hogy Te is tudod, csak megjegyeztem, mert szerintem is "érdekes" megfogalmazás, amit idéztél. -
Csef
csendes tag
válasz
viharkabat #27638 üzenetére
Értem, köszönöm a magyarázatot.
-
törölt tag
válasz
Nagyon jókat lehet mozizni mai IPS-es tévékkel, a te régi tapasztalataid már nem érvényesek, ha most is abból indulsz ki.
-
Dave567
addikt
válasz
Tényleg?
Nekem ugyan olyan sz@r nappal is, meg sötétben is...
Biztos akkor a monitorom a rossz, és nem az IPS-el van a gond.
Az mitől van, ha elmozdulok pár centit, akkor meg a kép világosodik? -
Dave567
addikt
válasz
viharkabat #27591 üzenetére
Oda jó a 100-is...
De szerintem neki nem kéne ajánlani, mivel Ő tudja miként érhető el a mozi
(#27602) bajnokpityu: Nem miattad, ez már lerágott csont, Pumma nem szereti a Philipset, mert hallott ezt azt róluk..
Ennyi!! -
bajnokpityu
félisten
válasz
viharkabat #27591 üzenetére
ha úgyis 23.976on megy
-
wonderwolf
újonc
válasz
viharkabat #27067 üzenetére
Köszönöm a választ! Dilemmázok még egy kicsit...
-
travis84
csendes tag
válasz
viharkabat #26804 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát, és a korrekciót.
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #26677 üzenetére
Már miért esne le a polcról? Azokat a lábakat beljebb is lehet tenni ellentétben az LG-vel.
Kicsit utánna kell járni a dolgoknak..
-
junior11
veterán
válasz
viharkabat #26327 üzenetére
A 805/815B is 50" felfelé már interpolál.
-
GeryFlash
veterán
válasz
viharkabat #26318 üzenetére
W705: . Featuring deep blacks, mostly accurate colours, 2.4 gamma
B-L-A-C-K: Hát ez az, nagyon ritkán 1-1 3D-t lehet megnéznék, ez a 10 ezer Ft pont az a határ amit még gondolkodóba ejt, viszont ha jól látom csak a Sony centerben holnapig van ez az akció (162 ezer), utána a legolcsóbb ajánlat 170 ezer, az már 20 ezer FT felár annyit valóban nem ér meg nekem.
Amúgy ezt a kiterjesztett 5 éves garanciát csak a Sony centerben megvásárolt tévékre lehet venni, és csak vásárláskor is, vagy esetleg ha máshol veszem meg és fél évet várok akkor is megvehetem rá? -
Kobor
aktív tag
válasz
viharkabat #26148 üzenetére
Engem nagyon zavar ez a röcögés, a régi samumon 3 fokozatban lehetett állítani a magasnál olyan volt mintha 3d-s lenne szemüveg nélkül és persze sokszor hibázott is, így filmet nézni katasztrófa. Alacsony módban viszont nem élesítette ki annyira a képet, hogy zavaró legyen, a röcögés is minimálisra csökkent.
Izlés kérdése a barátomnak LG plasma van ott is röcög a kép és semmit nem lehet ellene tenni, a hideg kiráz tőle, ő alig látja. Viszont szerinte a fehér pl. lámpák vibrálnak és nagyon idegesíti, én alig látom nem zavar.
Próbálta bekapcsolni a srác a sonyn is az interpolálást, de nem javult semmit, vagy nem jót kapcsolgatott, így mindenképpen megnézem máshol.
Köszönöm a segítséged addig is.
-
blakey
titán
válasz
viharkabat #26150 üzenetére
Ez minden mondandóból (irandóból) kiolvasható amikor valakinek nem tetszik egy adott típus és a többiek nem akarják elhinni. Jelen esetben is ez van, de ez nem kifejezetten rád vonatkozik, hanem mindenkire, rám is, el kell fogadni, hogy mindenkinél más szempontok döntenek és lehet, hogy adott esetben tényleg rossznak látja azt a modellt.
-
blakey
titán
válasz
viharkabat #26148 üzenetére
Vagy csak simán gyengébb volt az a példány. Nyugodtan nézelődjön és a saját szemének higgyen, ne mi döntsük el, hogy ő mit szeressen. Néha túlzásba esünk, hogy mások helyett döntjük el, hogy neki mi tetszik.
Szerintem nézze meg máshol is a kiszemelteket és utána dönthet, amúgy attól, hogy egy 50"-os tv jó nem biztos, hogy a kistestvér is jó, már nem egy ilyen esettel találkoztam, az én tv-m kistestvére is gyengébb volt.
-
Kobor
aktív tag
válasz
viharkabat #26145 üzenetére
Húha nem tudom a pontos csatornát, mindegyiken kivéve az UHD-ken ez ment valamilyen HD tv adás.
A lényeg, hogy a samun nem tapasztaltam, de gondolom itt agyon van elosztva a csatorna lehet, hogy a forrás minősége nem volt azonos, vagy az ember nem értett hozzá és nem a MF-t kapcsolgattuk.
Megnézem máshol is, ha ott is olyan én lemondok róla, legjobb lenne a saját média lejátszomról tudnám megnézni, de az nehezen kivitelezhető. -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #25862 üzenetére
A W8xx és 9xx Sonykban kiválóan működik, amikor először teszteltünk olyat, csak pislogtunk, mert plazma szintű mozgásmegjelenítést produkált.
(#25869) lorincz92
Válaszidővel még kevésbé értelmezhető a mondatod. -
lorincz92
csendes tag
válasz
viharkabat #25868 üzenetére
Bocsánat, a válaszidőre gondoltam.
-
lukgab
tag
válasz
viharkabat #25859 üzenetére
AQUA ban lesz vásárolva ( legalább is eddig úgy néz ki ), ismerősöm fog dolgozni, de szerintem ott csak meg lehet nézni ilyet ha 200k fölött vásárolsz valamit...
-
interstate76
addikt
válasz
viharkabat #25018 üzenetére
Korrekt megfogalmazás!
-
gyeniko
őstag
válasz
viharkabat #24803 üzenetére
A jobb oldali kis felmérés táblázat nem azt kérdezte, hogy 2014-ben ki milyen gyártótól vásárolt TV-t, ez önmagában is magyarázhatja az eltérést. Az eltérés másik oka az, hogy a felmérésre válaszolók egyáltalán nem reprezentatív vetülete a teljes piacnak - miként az itt fórumozók összessége sem -, sőt, sokkal inkább egy nagyon-nagyon kicsi és speciális szeletkéje.
-
diablo666
tag
válasz
viharkabat #24021 üzenetére
en eddig azt hittem,hogy a VA panel valamivel jobb filmre a jobb fekete es kontraszt miatt,mint az IPS az elenk szinei miatt...en sotetben neznem a filmeket...
akkor ez nem igy van...? -
NGA
addikt
válasz
viharkabat #23783 üzenetére
A vinil vagy hanglemezt is bakelitozzák. Egyszerűen így ismerik az emberek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viharkabat #23783 üzenetére
Marketing maszlag.
CCFL amúgy szerintem jobb volt felhősödés szempontjából, mint ezek az új edge-LED-ek. -
föccer
nagyúr
válasz
viharkabat #23306 üzenetére
Elvileg mindkettő edgy led-es, legalábbis termékleírás alapján. A frissítésének utána nézek, bár így, hirtelen nem látom a termék leírásában.
üdv, föccer
-
Morris
veterán
válasz
viharkabat #23069 üzenetére
Persze annyira nem lényeg a forgathatóság, de ha egy kicsit igazítani szeretnék a tévén, akkor félő, hogy az egyik fele lelóg majd az állványról.
Egy íves sarok tévé állványra lesz téve. Nyilván a falon jobb lenne, de olyan hülye a szoba elosztása, hogy csak így sikerül megoldani az optimális berendezést. -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #22927 üzenetére
A fórumos hozzászólásokból egyértelműen az derül ki, hogy az ide betévedők többsége nincs tisztában azzal, mekkora tévével járna jól, mekkora illene a nézési távolságához.
Például 3 méterről egy 40 colos nem más, mint egérmozi. Ha 1,5-1,8 méterről nézed, akkor már moziélmény-szerűséget és részleteket is kapsz. -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #22769 üzenetére
A tévé cicergői és egy high end rendszer között van néhány lépcsőfok, nem értem, miért kell rögtön a végletekben gondolkozni.
Neked nincs problémád, örülj neki, szerencsés vagy. Mások viszont folyamatosan panaszkodnak a tévéjük hangjára. Valamint lehet bármilyen jó a kép, az élmény csak töredéke annak, mint amikor megfelelő minőségű hang társul hozzá. -
Picturemaker
őstag
válasz
viharkabat #22769 üzenetére
Tegnap jött meg a Panasonic tx-48as640e, a hangja az teljesen vállalhatatlan! Borzalmas, ilyen rosszat még nem hallottam. Sőt, a tv adás hangja még a külső hangrendszeren is szar, a tv "médialejátszójából" jövő hanggal nincs baj.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #22709 üzenetére
Ja, hogy Te arra gondoltál. Egyáltalán nem biztos, hogy az ugyanúgy működik az idei modelleken is.
-
HagaNRG
őstag
válasz
viharkabat #22202 üzenetére
"Ezek szerint nem neten rendeltél, ez hiba."
Azért remélem, annyira nem.
14 napom van, hogy kipróbáljam, azon belül indoklás nélkül visszavihetem és cserélhetem olcsóbbra, drágábbra, kp-re.
Nem Mo-ról van a TV -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #19887 üzenetére
"Amelyik ezt nem tudja (tehát az 50 hz-es) ott közelről nézve, lassú mozgásoknál észlelhető a röcögés."
Nem az a baj az 50 hertzes tévékkel, hanem a 300 soros mozgóképfelbontás, ami már a közepesen gyors mozgások elmosódását eredményezi. Tehát annyi az élességnek.
Viszont ma már csak a legeslegalsó kategóriában találni 50 hertzes tévét, ami még háttérfény villogtatással sem képes növelni a mozgóképfelbontást.
Az EDGE LED-eket is le lehet kapcsolgatni, az a micro dimming.
A többivel egyetértek. -
digikábeles
aktív tag
válasz
viharkabat #19088 üzenetére
5.-ik éve használok egy 50 Hz-es Samsung tévét. Soha nem éreztem, hogy 100 vagy akárhány Hz-eset kellett volna vennem.
-
gery2123
őstag
válasz
viharkabat #19088 üzenetére
Köszönöm a választ! Gondolom olyan minőség van mint egy hasonló árú Samsung, LG? Illetve milyen ajánlanál még? Mondom nem kell nekem 3D, de szeretném ha a kép rendben lenne, és játszani is tudja rajta. Előre is köszönöm!
-
blakey
titán
válasz
viharkabat #18542 üzenetére
Keretet nem írt, azt írta, hogy 80 cm körülire gondol, az utolsó kérdésénél megemlítette, hogy úgy gondolja a 32" elég lesz, erre ment a válaszom.
-
Tegla80
addikt
válasz
viharkabat #18381 üzenetére
Jo is es kaphato is......2 napja vettem
Sot az 50" os matol 223e az euronics-ben ,igy aki akar olyat is talal.... -
_NCT
addikt
válasz
viharkabat #18374 üzenetére
Na igen, hiába néztem messzebbről, ugyanolyan sz@r. Nem értem miért nem lehet megcsinálni hogy minden tv-n ugyanolyan demo-t nyomassanak le, mondjuk fullhd-s trailereket stb.
Nézni nyilván olyan messziről szoktam, mint ahova otthonra tenném. De sajnos úgy is r@kás kula volt mindegyik, hiszen M1 HD-t tolták.
Akkor marad a zsákbamacska, vagyis inkább a tesztek alapján való vásárlás.
Amúgy ahogy néztem az F6100 nem egy rossz széria.
Nappaliba gondolom felesleges gondolkodni 80cm körüli tévében, 3-4-5 méterről nem valami élvezhető, kicsi az az átmérő oda.
-
_NCT
addikt
válasz
viharkabat #18372 üzenetére
Milyen áruházakba érdemes menni? Mert tegnap a Media-ban olyan szarul beállított TV-k voltak, hogy még a 2-300ezres tv is néha sokkal szarabbnak tűnt a 100-150ezres társainál. 4k-s TV-nél nem volt ilyen probléma, ott mindegyik gyönyörű volt.
Direkt azért mentem be, hogy megnézzem melyik TV-nek nagyjából milyen képe van, de lehetetlenség volt dönteni. Esküszöm a Hyundai típusú TV-nek hasonlóan szép képe volt mint a Sony Bravia-nak, pedig nem egy ár/minőségkategória.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
viharkabat #17642 üzenetére
Január nem biztos, a 2 ünnep között már ki szeretném élvezni
Nem lenne rossz ha esnének az árak 10%-ot -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #17608 üzenetére
Ha ellentétesnek érzed, akkor nem értetted meg a lényeget.
A hertzek 50-ről bármennyire emelése a mozgóképfelbontás és részben a mozgásmegjelenítés növelését, javítását célozza. Ezt nem lehet többféleképpen értelmezni, mert tény.
Függetlenül attól, hogy interpolálással, vagy háttérfény villogtatással (BFI) operálnak. -
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #17603 üzenetére
Az is teljesen komoly volt, miben üti a mai hozzászólásomat? Inkább kiegészítik egymást.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #17601 üzenetére
A mostani halál komoly, a korábbira nem emlékszem, de majd visszakeresem. Ha linkelnéd, hamarabb jutnánk előbbre.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #17538 üzenetére
Számomra azt jelenti, amit a gyártók értenek alatta. De igazából a hatása számít: növeli az alapból 300 soros mozgóképfelbontást.
(#17539) jézusom
Csak egyféleképpen lehet mérni. Ez nem olyan, mint az erősítők wattja. -
jézusom
addikt
válasz
viharkabat #17538 üzenetére
Tudom, hogy a gyártók különböző képen mérnek, de jó lenne tisztén látni, az összehasonlítás végett.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #17527 üzenetére
Miért ne lenne valós? Pontosan ugyanannyira, mint a többi gyártóé. Igazolható, mérhető.
-
jézusom
addikt
válasz
viharkabat #17527 üzenetére
Na jó, de valahogy csak lehet értelmezni
összehasonlítva pl. az LG 500Hz-ével, vagy Samu 200Hz-ével?
-
coolpet
senior tag
válasz
viharkabat #17521 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy a telefonon lesz internet
Kartyas csomag oszt jolvan.
A laptopon is lehet tiltani, es nem fogom endegni hogy holnifele fecabok meg iwiw tarskeresok elott tengesse az eletet. Nem lesz es kesz. Nalam vannak szabalyok, es en vagyok a felnott, o meg a gyerek.Nekem van fecabokom, de van rajta 5 ismeros es honlapfejlesztes miatt kellett. Asszonynak nincs. A gyereknek sem lesz.
A szgep munkaeszkoz lesz es jutalom kikapcsolodas. Ha hisztizik el lesz tiltva es kesz. Fel tudom venni onnan es elviszem, nem ugy mint a TV-t.
Majd meglatjuk, most ez az allaspontom.
Vegyetek LG tevet
-
adodaniel
őstag
válasz
viharkabat #17462 üzenetére
Félreértés ne essék, ez nem az én képem szerencsére.
-
törölt tag
válasz
viharkabat #16491 üzenetére
Bizonyos mértékig érthető az elfogultságod, ha üzletileg valamilyen szinten kapcsolódsz a márkához, és nem csak egyetlenegy darab mondjuk pl. 40"-os tavalyi készülékkel.
-
FAQtyA
tag
válasz
viharkabat #16491 üzenetére
Köszi!
Ha Sony akkor milyenek az alábbiak:
KDL-50W805B
KDL-42W829B
és a már említett KDL-42W805BAkkor, ha jól értem a képe szép, némi felhősödés mellett (edge LED miatt). Egyéb tulajdonságokban mennyire vannak ott a szeren?
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #16286 üzenetére
+1 (24p mozizáshoz és leginkább játékhoz nem ajánlott, sporthoz ok.)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
viharkabat #16250 üzenetére
Na nekem szerencsére ilyen gondjaim nincsenek...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
viharkabat #16223 üzenetére
Ezt a betekintési szöget sose értem TV-nél miért fontos otthoni használatban, hiszen mindenki szemből nézi...
Vagy vannak olyan elvetemültek hogy direkt oldalról akarják nézni?
-
apszi
őstag
válasz
viharkabat #16130 üzenetére
Teljesen egyetértek...NINCS BEST BUY!!!!
-
Astrasattila
tag
válasz
viharkabat #15798 üzenetére
Értelmetlen? Miért? Normális minőségű buta televízió mennyibe kerül? 20 ezer Forintba? A ~ 200.000 Forint meg.. hát abból lehet gazdálkodni. De ha 20 ezerért lehet kapni, nekem az csak jó! Mint írtam 32"-tól indulna, nem ott a vége. Gőzöm sincs, hogy mennyi egy "buta" LED TV. Mindenütt csak ezt az ( számomra felesleges ) "okos televíziót" látom már. Nekem a televízió legyen televízió, a telefon telefon, a karóra karóra és a zenelejátszó zenelejátszó..Én már csak ilyen maradi, funkcionális ember vagyok
apszi Köszönöm szépen, legalább már van honnan kiindulnom. Jelenleg is Samsung televízióm van, bő 13 éves, gond nélkül üzemel, csak már bajok vannak ugye a felbontásokkal.
-
Soos95
tag
válasz
viharkabat #15779 üzenetére
Természetesen ízlések és pofonok, a kommentemben csak az általam korábban említett két termékre értettem
Még mindig az érdekelne, hogy a 42"-os LG LB671V-nél Samsungnál, illetve Sonynál van-e hasonló, vagy jobb termék ár/érték arányban (passzív 3D, korrekt okosTV funkciók, DLNA, Miracast, 3 HDMI, legalább 1 optikai hangkimenet) max 160 ezerért?
-
törölt tag
válasz
viharkabat #15717 üzenetére
Bocsi, csak egy hozzáértő véleményre lettem volna kíváncsi, szóval semmi hibája nincs?
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
viharkabat #15720 üzenetére
Koszi! Ezeket mar tudom es a kulso nem is igazan fontos nekem, meg hat ki is van irva minden boltban hogy melyik-melyik csak a boltban meg nem neztem a vegzodest csak mikor hazaertem lattam, hogy van A is meg B is W805-bol. Inkabb a latvany az ami fontos nekem es pont az ultette a bogarat a fulembe most hogy mondtad, hogy eltero kepi vilaga van a tavalyi A-nak mint a 2014-es B-nek es ez az aminek nem orulok, mert ha a tavalyi modelt lattam kirakva es az tetszett de az ideit veszem akkor az lehet nem fog tetszeni. Bonyolult ez a piac...kezdem is unni nagyon.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
viharkabat #15717 üzenetére
Jo kerdes, ezt akkor meg nem neztem, csak azt lattam, hogy W805. Amikor hazaertem akkor lattam, hogy van a W805A es B is, azt hittem sokban nem ternek el de ezek szerint meg ez is egy faktor...
Valamiert amit lattam az szerintem a W805B volt, mert remlik hogy a polcon felette levo az kisebb volt es szerintem az egy 48" es volt, vagyis elvileg az 50W805B volt amit lattam. De az is lehet, hogy a felette levo az egy 46" volt es akkor a 47W805A volt amit neztem nem tudom... Basszus el kell mennem valami helyre megint ahol megnezhetem ujra oket... Amin en gondolkozom csak tul sokba kerul az a 50W805B es annyit nem akarok kolteni 50"-re. Mas gyartok ennyire rosszak, hogy nem mondjatok csak a Samsungot es a Sony-t?
Egyebkent a 2014-es Samsung es Sony modellekkel erdemes kivarni arcsokkenes szempontjabol? A H6400 arak peldaul visszanezve a Samsung topikos kommenteket modellenkent 20-30ezret estek az elmult 2 honapban. Vajon mar megallt a csokkenes vagy tovabbi varhato amig el nem erik az ev eleji F6400 arakat?
-
törölt tag
válasz
viharkabat #15675 üzenetére
Milyen a tv? Igaz hogy ez a belépőszint és csak 50hz-es, és a 3D sincs benne többek közt?
-
apszi
őstag
válasz
viharkabat #15678 üzenetére
Bocsánat, valóban rosszul fogalmaztam, mert az Edge a kisebb rossz. Illetve így akartam írni. A direkt ami számomra, és ezek szerint számodra sem igazán előrelépés.
Egyszóval te jól értelmezted azt, hogy mit szerettem volna leírni, csak közben úgy megfogalmaztam magam, hogy nem azt sikerült
-
Zsmester89
őstag
válasz
viharkabat #15675 üzenetére
---
-
blakey
titán
válasz
viharkabat #15467 üzenetére
Tévedés, az a panel tükröződik amelyik ilyen bevonatot kap, IPS vagy VA, mindegy.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
viharkabat #15464 üzenetére
Az IPS-be is van matt (pl. LW5590) , meg fényes (pl. LB870V), ugyanígy van a VA-nál is, pl. Samsung AntiGlare az matt pl. F6100, , vagy a csillogós, UltraClear pl. F7000.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
viharkabat #15349 üzenetére
De ha úgy nézed ennek az elődje is 400 ezer felett volt, és ahhoz nem adtak semmit, vagyis ismerősömnek akkoriban biztos nem. Szóval a TV-nek ha van hozzá ha nem 430 ezer a kezdő ára, nem 330 ezer ha levonod a hangprojektort...
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #15349 üzenetére
Hogy mi a "valós ár" az relatív...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
viharkabat #15347 üzenetére
Oké de ha nincs akcióba a TV 430 ezer amúgy is, így hogy jár hozzá egy hangprojektor ne fogadja el akkor? Amúgy meg már 15x leírtam ha nem kell valakinek bontatlanul meghirdeti, és ~70 ezer körül eladható. Így akinek 350-370 körüli a kerete ebben is gondolkozhat addig ameddig tart ez a hangprojektoros dolog, és nincsen ilyen 15% akció. Persze most 15%-os kedvezménnyel oké hogy jobban megéri akinek nem kell, de ez az akció is pár napig tart te is tudod.
-
membrandj
nagyúr
válasz
viharkabat #15196 üzenetére
Ez igaz, bár azt tegyük hozzá,hogy mostanában az elektronikai dolgok vagy már a megvétel utána hibásak kb vagy semmi bajuk nem lesz a 2 év alatt.
A 2 év után pedig már teljesen mindegy,hogy hol vetted,feltéve , ha magyar cégtől vetted. -
törölt tag
válasz
viharkabat #15175 üzenetére
...We did spot a small anomaly during the numerous World Cup live football broadcasts we watched late into the evenings. With [Intelligent Frame Creation] disabled, we saw some microstutter (panning shots appeared mildly jerky/ unsmooth) with 50Hz video content through the internal Freeview HD tuner and also an external Sky+HD box. We think it might have something to do with the Freetime integration – summoning the user menu worsened the stutter as the menus slid in. In any case, the jerkiness was fairly subtle (hence “microstutter”), and was easily cleared up by engaging [Intelligent Frame Creation].
és a végső értékelésben:
...Some minor 50Hz motion instability (which can be eradicated by enabling [Intelligent Frame Creation]),
Ebben a formában utalnak rá, ha ugyanazt látják, de nagyon csekély lehet, amit ők javítva látnak sportközvetítés plusz bekapcsolt interpoláció esetén. Látni kéne élőben...
-
nightshadow
veterán
válasz
viharkabat #15172 üzenetére
Ez a 50Hz bug nem minden tévére jellemző. Ez már korábbi években a Panasonic plazmákon is jelen volt. Itt valamit a Panasonic ront el.
-
nightshadow
veterán
válasz
viharkabat #15157 üzenetére
Én 275k-val biztos nem hazardíroznák, emiatt nem választanám ezt a tévét.
-
spyduck
nagyúr
válasz
viharkabat #15165 üzenetére
3-4 évvel ezelőtt volt utoljára TV-m ami egy 37cm-es katódcsöves készülék volt. Ahhoz képest sokkal jobb
-
ryger
aktív tag
válasz
viharkabat #15163 üzenetére
Ertem en csak elszomorit kicsit
nagyon, hogy ilyen alap dolgokra nem kepes egy 100k erteku tv mikor egy mai, modern mobil sokkal erosebb mint egy PC volt 10 eve. -
spyduck
nagyúr
válasz
viharkabat #15147 üzenetére
Megvettem a Sony 42W655-t. Egyelőre tetszik nagyon bár nincs viszonyítási alapom
Köszi a segítséget -
apszi
őstag
válasz
viharkabat #15136 üzenetére
Hát ez tiszta gáz...egyszer próbálok segíteni, akkor is hülyeséget beszélek
Apám is mindig mondta, hogy k*va nehéz a Japánokkal
-
spyduck
nagyúr
válasz
viharkabat #15134 üzenetére
Te tudod indokolni? Miert jobb vagy rosszabb?
-
*Tata*
senior tag
válasz
viharkabat #15136 üzenetére
Itt azt írják, hogy a 39"-os már Va paneles. [link]
Érdekességként már most megjegyeznénk, hogy a VA panel előrevetíti, hogy a TX-L39E6E jobb feketével és jobb kontraszttal rendelkezik, mint a „felette” álló 3D-s, de IPS-technológiára alapozó terméksorozatok modelljei.
-
apszi
őstag
válasz
viharkabat #15133 üzenetére
Csak egy kis helyesbítés. Amit tixem írt Pana E6E, az VA panellel rendelkezik. Amire te gondolsz Viharkabát az az ET60E. Az IPS paneles.
-
superg
senior tag
válasz
viharkabat #15114 üzenetére
Ok Köszi nektek.Szóval 2013-as.Eléggé meg vagyok kavarodva a sony tv-ket illetően.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
viharkabat #15113 üzenetére
De plazmára gondoltam volna elsősorban,de a keretből amit rászántam (max 300K,de ez már nagyon visít) nem találtam újat 50" -s méretben. Ezért jött a led tv,és én is nagyon bizonytalan vagyok,hogy megéri e a csere csak a box miatt
.
-
ryger
aktív tag
válasz
viharkabat #15095 üzenetére
Rakerestem a Toshiba-ra de csak ITT es ITT talaltam erdemben hasznalhato infokat rola. Nem tunik rossznak de nem en szeretnek lenni az elso aki megnezi, nem igazan ertek a tvkhez es a mostani ezereves, lecserelesre varo Sony annyira felhos mar, hogy annal minden jobbnak tunik
Akkor atfogalmazom az igenyeket, kicsit egyszerusitve. Olyan tv kell amin lehet focit nezni Superman effect nelkul es elfogadhato keppel rendelkezik, megha kicsit allitani is kell rajta. Meret min 40" arban minel olcsobb legyen. Eddig a Sony KDL-40W605B a befuto, osszegben ez a maximum. Kihagyhato a Smart funkcio, nem szukseges annyira es akkor gondolom arban is megmutatkozna a kulonbseg. -
superg
senior tag
válasz
viharkabat #15098 üzenetére
Ki mástól lenne ésszerűbb megkérdezni mint egy 42w655 tulajtól?
-
superg
senior tag
válasz
viharkabat #15095 üzenetére
Sony 42w655 tud time shift-et? Köszi.
-
T_Stark
őstag
válasz
viharkabat #15086 üzenetére
"egy 100 hz-es samsung nagyon szappanoperás"
Be lehet úgy állítani, hogy szép folyamatos legyen, de ne szappanoperás.
Egy 100Hz-es Samsung tulaj.
-
ryger
aktív tag
válasz
viharkabat #15086 üzenetére
Koszonom az iranymutatast. Lenne esetleg ajanlatod is olyan 40-42" korul aminek aranylag jo minosegu a kepe es nem szappanoperas? Arban kb 100-150k kozott lenne jo. Ha van smart funkcio az csak elony de nem feltetel!
Szerk: Ezek a Sony Bravia KDL-40Rxxx szeriak eleg jo aron vannak, nem tudom, hogy ez jo vagy rossz kategoria? A max ami belefer az ez: Sony KDL-40W605B.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest