- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fujitsu97
csendes tag
-
Spec
őstag
válasz
Tegla80 #40315 üzenetére
Kábelen nem próbáltam még, de jó ötlet. Este kipróbálom. Elviekben a wifi jellel nem lehet gond. Vidéki családi ház, egy 10-es tégla válaszfalon megy át csak a jel, egy szobával arrébb. 3 csíkból stabilan 2-3-on mozog.
Azért is gondolom, hogy nem a wifi jellel van gond, mert van hogy el sem indul az alkalmazás, hanem hibaüzenettel megáll a YouTube logo után, mintha be sem tudna tölteni, és csak exit gombbal kilépni lehet. Néha random elindul, el is tudok indítani videót, ami aztán pár perc múlva ki is fagyasztja a TV-t. Ilyenkor se kép se hang, fekete képernyő, csak a LED panel világítása működik. Semmire nem reagál a TV, se kikapcsolni nem lehet, se exit-re nem reagál, csak a teljes áramtalanítás után tér magához. -
törölt tag
válasz
Tegla80 #37872 üzenetére
Attól, hogy nem érzed, még így van, (mert most is ezt tetted, amikor viccnek álcázva belém álltál). és hogy simán belekötsz mindenkibe, aki nem azt fújja, ami neked tetszik. Az LG márka utálatodat már meg se említem, amit több helyen olvastam, mert ez eleve kizárja a korrekt megítélését a tévéknek. Vagy a másik márka használók, és a neked nem tetsző panelt használók utálatát se mondom, de látszik az írásaidból. Nem szerencsés dolog az ilyen gyűlölködés a fórumon.
Igazán megpróbálhatnál értelmesen, tagoltan írni, hogy lehessen egyből értelmezni, mint itt mindenki más teszi, a vesszőhasználat se jó, vagy mi az hogy h és vok? Ráadásul a névelő használat se lenne nagyon-nagyon megerőltetően dolog, akárhonnan is nézzük.
-
törölt tag
válasz
Tegla80 #37867 üzenetére
A felesleges személyeskedő és provokáló beszólásaidat igazán megtakaríthatnád magadnak, mint az előbb is, hogy jön valaki, és megmondja.....mert pont te vagy az aki azt szeretné, hogy mindenki olyan tévét vegyen, ami neked tetszene, vagy amit te gondolsz jónak saját részre. Most is nem tudom, hogy miért fáj neked, hogy gordonfreemN elégedett a tévéjével. Vannak sokkal fontosabb dolgok is a teszteknél.
A mostani hozzászólásodat meg egyszerűen nem lehet értelmezni, és nyelvtanilag is ezer sebből vérzik. Tudod egyáltalán, hogy mit akartál mondani?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Tegla80 #37867 üzenetére
Pumma csak viccelt
De hogy helyén kezeljük a dolgokat véletlenül sem gondoltam én arra, hogy az ips-nek van a legmélyebb feketéje a világon. Ez félreértés. Csak azt próbálom meg sugallni, hogy elfogadható simán együtt élhető. De ez biztos beálitottság kérdése is. Bár ettől még pont hogy nem vagyok egyéb dolgokban nemtörődöm. Fura. Ezért gondolom hogy nem annyira vészes. A régi ips-em az inkább a vészes kategória de akkor mások voltak a vetélytársak is meg a kompomisszumok is.
Amúgy ha már fentebb valaki a fekete kapcsán kiemelte, hogy középkategóriás.
Szóval felső kategóriában kapható ezernéhányszáz feletti kontraszttal ips? Illetve még ami fura. Ha ennyire gagyi panel akkor miért tolják a 6_900k+ kategóriákban is?Különben mostmár nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi az ami lazít nálam. Kérek szépen tippeket 32-37" tvre lecserélem ősszel a hálóban az lg-t. Valami bestbuy kellene.
-
Elims
veterán
válasz
Tegla80 #37716 üzenetére
Sajnos a hálóba és a többi szobába nem mehetne a jelenlegi. :-/ Elvinném a szüleimhez.
Sajnálom érte a 200e-t. :-( +most még a bnőm is lebeszélt.
Viszont megnéztem a tiédet.. :-o több mint 500e.
Az viszont annyiban jobb lenne,hogy középen van a tv talpa,azzal biztos nem lenne gond a tv szekrényen való elhelyezéssel+persze te biztos olyat választottál ami tökéletes. :-)
Vmint ez az új samsung nem sokkal nagyobb.Jó lenne kb.150cm körüli.
Lehet,hogy várok még vele és megnézem majd én is a tiédet. ;-)Köszi szépen!! :-)
-
echterion
nagyúr
válasz
Tegla80 #37550 üzenetére
Hát ez az...már azt se tudom, mit kellene venni, meg ér-e nekem plusz 120k-t egy olyan dolog, amit lehet, észre se vennék soha, mert kipróbálni nem lehet. Lutri a dolog erősen, én ezt érzem. És pont ma válaszolt is a Samuval kapcsolatos kérdéseimre a kereskedő: nagyker garancia van a Samura, plusz skandináv országból származik a TV, tehát nincs rá magyar gari, a plusz egy év sem játszik, és akár egy ezer órás kiállított darab is lehet. Ha bekrepál, akár egy éven belül, akkor akár igen rosszul is kijöhetek belőle. De legalább őszinték voltak, ez pozitívum és növeli a bolttal kapcsolatos bizalmam, nem ködösítettek.
Viszont TV elég gyorsan kell most, mert sajnos megjelent egy csík múlt hét elején a plazmámon, ami a hétvégén állandósult, előtte csak megjelent, majd kövi bekapcsoláskor eltűnt. És mivel amúgy is akartam TV-t venni, csak november végén, így gondoltam, előrehozom a dolgot.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Tegla80 #32202 üzenetére
Szia!
Köszi, pont ezt néztem.
Azon kívűl, hogy ez az egy fér bele a kritérium-rendszerembe, ajánlott darab?
Ha nem lehet, akkor nem böngészünk. Ám ez esetben a "Smart" mire jó (ténylegesen)?Philipsből, esetleg LG-ből (nem tudom, van-e másik ajánlott márka (Pana?)) van alternatíva?
-
superecneB
őstag
válasz
Tegla80 #31403 üzenetére
Sharp LC-49SFE7451E Smart LED Televízió, 3D, 125 cm, Full HD
Volt. Senkinek nem ajnálott!Hardware gyenge, lefagy a TV és marha lassú. (youtube 3-5 perc mire bejön)
Teljesen gagyi hatást keltő menűje van, ami bár másodlagos de a lassúsággal és a lefagyásokkal együtt ez egy egyértelmű keleti piacra szánt modell... Lényegében biztos vagyok benne hogy nem sharp hanem egy buy-resell cucc. -
-
canniball
nagyúr
válasz
Tegla80 #31393 üzenetére
Nyilván nekem is szimpatikusabb lenne az a "vonal", de ott sajna 30-40k-val magasabban kezdődnek az árcédulák, az pedig már nem kis diffi...
Btw közben megnéztem az említett Sharpot a Logitech Harmony adatbázisban (a kevés elvárásom között ez lenne az egyik) és nem szerepel benne, így kilőve; vásárlás elnapolva. -
hitchins
őstag
válasz
Tegla80 #30642 üzenetére
en is efele hajlok es ez is volt az alap de latva egy ket uhd anyagot elgondolkodtam az uhd-n.
Nem szeretnek par evig cserelni.
Ha az sd adas nem rosszabb akkor hosszu tavon talan megeri.
Gondolom a full hd anyag is valamivel szebb rajta ill 1-2 ev mulva uhd anyagok is nagyobb szamban lesznek.
7 eves a regi tvm amikor vettem ugyanez volt.
Hd full hd miatt. Akkor sokan azt mondtak felesleges meg a full hd.... -
5-htp
tag
válasz
Tegla80 #28814 üzenetére
Bejött egy külföldi munka,és ezért nem voltam otthon. Nem is számítottam rá,hogy küldik a tv-t . A feleségem meg nem ért hozzá. Egyébként,hogy kellett volna vennem ?
Ezt már visszaraktam szépen a dobozkájába. Köszi Telekom,kösz Sony! Ebböl is tanultam valamit. Soha többé Sony termék. Főleg online rendeléssel.
Csak tudnám honnan kéne egy normális tv-t venni? -
membrandj
nagyúr
válasz
Tegla80 #26511 üzenetére
Valószínűleg nem játszol komoly fps-el, ezért nem látod a különbséget. Egy wow-nál, lol-nál, stb, soha nem fogod látni a különbséget. Egy csgo multinál, ahol 0,1másodpercen múlik az,hogy nyertek vagy nem, ott baromira észre fogod venni.
Aki ps-ről , xbox-ról játszik, azt megint csak nem fogja zavarni, mert több idő, míg a joystickot oda irányítod kb. -
superg
senior tag
válasz
Tegla80 #26511 üzenetére
Nem keveri szerintem,monitoroknál nem ritka a 10ms alatti lagLegalábbis a TFT Centrál szerint
Berakom a táblázatot is. -
-
h1mpi
félisten
válasz
Tegla80 #25229 üzenetére
Nekem most van az első nagyobb méretű IPS panelos tv-m (LG46 731V) a sok Samsung után, de tavaly volt egy kicsi 32"-os SHARP (IPS) is és azt kell mondjam, hogy a sima panelhez képest az IPS az maga a csoda. Már a Shapon is látszott, hogy elképesztően éles, szépek a színek, nagyon jó a betekintési szöge. Hangsúlyozom az én szememnek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Tegla80 #23952 üzenetére
Nem okosakat, hanem saját tapasztalatokat mondok..
Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem létezik az input lag.
Létezik csak túl van lihegve és, hogy azon megy a vita, hogy 30ms-ig jó a 40-es már nem, az már tényleg vicc, mert 0.01sec nem számíthat olyan sokat, hogy egy jó TV-t ez miatt ne vegyek meg és az az 1/100ad másodperc már nem oszt nem szorozz.Főleg, hogy sokan az online játék miatt lovagolnak az input lag-on, és érdekes módon az esetenként sokkal nagyobb pinggel meg nem is foglalkoznak. -
Jackie_Chan
senior tag
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Tegla80 #23855 üzenetére
Igen "csak" odáig jutottam egyenlőre sajna,mert annyira nem tudok angolul,hogy az általad linkelt oldallal bármit is tudjak kezdeni.Mondjuk itt mintha tesztelték volna,de franciául sem tudok sajna.
Ezért kértem 1 hozzáértő személy segitségét.
Egyébként meg kit nem vonzana a lehetőség,hogy egy 450e. ft-os tv-t meg tud venni 220e.-ért ráadásúl újonnan!?
Továbbra is megköszönöm a segíteni akaró hsz.-eket. . -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Tegla80 #23853 üzenetére
Most NAGYON jó áron(fél) tudnék ilyenhez jutni azért lenne ez a modell. Akkor ez a PS4es játékra rossz lenne?Nagy az input lagje? Mennyi,mert én nem találtam?! Egyáltalán mennyi az ami elfogadható?Jelenleg 1 Pana 42ST50es Plazmán játszom.Egyáltalán mi a jelenség ha NAGY az Input lag? Kezdő vagyok a témában,bocs ha hülyeségeket kérdezek.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Tegla80 #23846 üzenetére
Vettem új tv-t, multimonitor módban látszik, hogy kisebb a késése.
Játék közben nem érzem, viszont azóta mintha könnyebben halna az ellen az UT3-ban :]Arra akadok kilyukadni, hogy szerintem van olyan, aki nem érzi a nagyobb késést, viszont az eredményen meg meglátszik.
-
-
ezso
tag
válasz
Tegla80 #23829 üzenetére
Néhány éve már megkerestek ilyennel (talán éppen a szóban forgó topictárs), de neki is azt mondtam, amit most leírok.
Nálam nincs nagy raktárkészlet, tehát nem tehetem meg, hogy esetleg hetekre nélkülözzek egy készüléket.
Nem a teszttől félek.
Mostanában szerencsére a nagy műszaki áruházak az utóbbi időben elég sok Vestel által gyártott tévét forgalmaznak, Hitachi, Telefunken, JVC és néhány ismeretlenebb márkát is. Ha BBéci úgy gondolja, biztosan megtalálná a módját, hogy tudjon, akár ezektől a multiktól tesztalanyt szerezni.Még valami. "egy altalad csucsnak tartott keszuleket a palettedbol"
Ilyet, hogy én csúcskészüléknek tituláltam volna, tőlem SOHA nem olvashattál!
Azt sem mondtam/írtam soha, hogy egy 60 ezres XY típusú Vestel gyártmányú tévé jobb, mint egy másfél/kétszer annyiba kerülő Samsung. Persze hogy nem jobb.
Amit tőlem olvashattál, az annyi, hogy a Vestel főleg középkategóriát gyárt, aminek kis része az alsó és felső középkategóriába tartozik és érdemes a helyén kezelni a dolgokat.
Gondolok itt egy tök átlagos tévénézőre. Ő mire használja a tévét? Szeretné jó minőségben megnézni a híradót, a kedvenc filmjeit , sorozatait. Gyakran még az USB médialejátszó lehetőséget sem használják ki.
Legyen benne DVB-T-C tuner, hogy a gyakran agyontömörített digitális adásokat is elérje.
Ezeket a vásárlókat nem érdekli, a dual, meg quad core-os processzor, az ívelt display, meg az ilyen-olyan dizájn.
Ezekben az esetekben lehetnek a Vestel tévék olcsóbb és jó alternatívák. -
djxp01
senior tag
válasz
Tegla80 #23085 üzenetére
Sajnos én is ezen a véleményen vagyok. Úgy néz ki 40-es 6400 lesz.
Tudom a többi nem érdekes, de hátha...Esetleg ez? [ Philips 42PFH6309 ] vagy 42PFH5609? Vagy tényleg gagyi a 6000-es széria alatt a Philips?
-
dodopek
addikt
válasz
Tegla80 #22552 üzenetére
A 6030at sajnos vitte az asszony a váláskor. Most egy Benq G2255 az egyetlen display...
0%-ra meg azért nem, mert a muszáj-lakáshitel mellé nem merek másik hitelt felvenni. Ezt eldöntöttem , amikor aláírtam a 6 éves Fundamenta rabságot. Most max 85-90e van, ebből kell valamit gazdálkodni.
Amit kigondoltam, az minimum 37", FHD, és "A" energiaosztály, és jó lenne DLNA, de arra sok esélyem nincs... Aztán ebből kell összehozni a legjobbat... -
ada19
senior tag
válasz
Tegla80 #22312 üzenetére
Nekem is volt F5300, és nem arról van szó hogy vállalhatatlan, hanem hogy alig többért tudsz sokkal jobbat kapni. Ha valaki "szimplán csak venne egy tv-t" az bemegy az első boltba és megveszi ami akciós, vagy amire rábeszélik. Ha már itt megjelent és kérdezett annyit jelent szeretne a pénzéből többet kihozni.
És akkor ismétlésképp, hogy mit válaszoltam neki: "Nem ajánlott TV, kivéve ha nagyon nincs jobbra keret. A legolcsóbb amit érdemes az a H6200."
Tehát ha ennyit tud rászánni akkor ennyi jó TV, ha kicsivel meg tudja toldani akkor H6200 jobb vétel. H6200 után sokkal többet kellene költeni hogy ismét jobbat kapjon, vagy ugye más gyártó készülékei.
-
tylerddd
veterán
válasz
Tegla80 #22229 üzenetére
Köszi a válaszokat. Nekem egy másik fórumon egy magát Sony Centeresnek mondó tag azt mondta, h valóban ugyanaz a kettő, de a 829 dedikált Sony szalonos modell.
Egyébként most leadtam az igénylést egy gyémántkuponra a kecskeméti centerben, ami -15%-ot jelent majd, ha megkapom. Erre kérek majd 5 év jótállást és így 240-re jön ki, az szerintem tök jó. Ha meg nem kapom meg a kupont, akkor is megveszem. Dec. 16-án jön nekik a 829-es szállítmány, megvárom azt.
-
lazioforever
tag
válasz
Tegla80 #22194 üzenetére
Most nem azért, de pár hónapja olvasgatom a topic-ot, és elég érdekes, hogy mindig azzal jöttök elő, hogy tegyen még pénzt hozzá az kérdező. Nem biztos, hogy mindenki megteheti, hogy csak úgy dobálózzon plusz-minusz 10-20 ezer ft-al.
Én megértem, hogy azért írjátok, mert az elvárások és a keret nem fedik egymást. De ha ennyi van tv-re, akkor ennyi, és kész. Pont erre találták ki a 22-24"-os tv-ket. Van belőlük Full HD, és Smart is. Most az, hogy kicsi, szerintem nem akkora hátrány. Játszani úgyse 2-3m-ről szokott az ember (legalábbis én nem, főleg ilyen méretű tv-nél), átlagos tv-zésre pedig ez is elég 2m-es távolságból. -
Winchester95
őstag
válasz
Tegla80 #22189 üzenetére
Smart+usb lejátszás+fulld.
vs hd, nincs usb + nincs smart de nagyobb méret (80cm vs 56cm)
de egyszerűen nem tudok dönteni, élmény az biztos hogy jobb lenne a 80cm en, viszont többet tud a smartos...
és egyébként ezekre a tvkre 5.1 et nem lehet rákötni? (3csati, zöld narancs fekete)
-
ada19
senior tag
válasz
Tegla80 #22052 üzenetére
Valakivel összekeversz...
A kiérzést meg már én házon belül is bebizonyítottam hogy sok esetben placebo... Pár baráttal kipróbáltattam így is úgyis, és el voltak ájulva a különbségtől, közben meg semmi nem változott. Egyikőjük sem hardcore gamer, de úgy gondolom hogy aki Quake 3 multin, majd COD, COD2 multin nőtt fel úgy 15 éve, azok közül legalább egynek meg kéne tudnia mondani, és láss csodát ez nem így lett.
PC esetében másabb a helyzet természetesen. Sok esetben az sem derül ki hogy hogyan mérik az input laget: pl. F5300 TV-t tekintve high speed camerával 16ms, Leo Bodnarral 28ms, ezzel ellentétben sok esetben csak számokkal kardoznak az emberek.
-
ada19
senior tag
válasz
Tegla80 #22050 üzenetére
Természetesen ettől sokkal drámaibb a különbség 16 és 40 között (pont 2,5x rosszabb). Sőt.
Sok embert az is megnyugtat ha szivargyújtós üzemanyagcsökkentőt használ, meg 115%-kal csökkentet szénhidrátartalmú pékárut vásárol. Valakinek el kell adni az egyre kisebb input lagú termékeket is.
-
DVB-T
tag
válasz
Tegla80 #22022 üzenetére
"Boven sok jo tartalom is van fennt ingyen es ennyibol el is erheto."
Homályosítsál már fel, mert 10 év és 5 napja műholdazok....tök kiváncsivá tettél..persze, ha tudsz törökül és arabul, akkor igazad van..én nem..
80-90cm alatti antennával kár vesződni, már az időjárás-tartalék miatt is..
Ha FTA adókra mész, akkor bizony kelleni fog egy forgatómotor is, egy holdon nem sok minden lesz, főleg HD.. -
nismoka
addikt
válasz
Tegla80 #20308 üzenetére
Pont ma teszteltem BD-ról mozgás teszt anyaggal samsung H5000-et és sony 40R480/40W605/42W705/42W805-öt. Egyszerre ment mind HDMI spliterrel.
A H5000 bekapcsolt led-es mozgás javítással jobban mosódott mint a sony-k kikapcsolt led-es mozgásjavítással... A sony-k olyanok voltak mellette mintha nem is 50Hz-el mentek volna, jóval jobb elektronika és panel van bennük. -
válasz
Tegla80 #20056 üzenetére
Igen ezt én is leszűrtem, meg volt 2 olyan kedves ember aki írt pár okos mondatot (PÜ-ben)ami miatt az lett ami és ami miatt jött rendbe a képminőség is, igaz még matatom. Nagyon úgy tűnik a régin nem voltak a színek jól beállítva. Én nem tudom, de ha valaki megkérdezné mondjak egy színt ami a TV-mre jellemző azt mondanám a kék (UE32H5000)! Hideg kék!
-
válasz
Tegla80 #20049 üzenetére
Ami nem tudom, hogy zavar e, mert csak egy 8400GS hajtja az az, hogy játék alatt mit produkál. Az évben nem lesz már jobb. Hiba volt eladni a 660TI-t, mondván nem kell nagy VGA.
Fáj a szívem eladni a 2494HS-t is.MÁS: Mi igaz az alábbi mondatból: Vettem 70k-ért 3 évre egy TV-t. Mert ezek nem mennek el sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tesla topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Diablo IV
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest