- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
QG
tag
válasz
B-L-A-C-K #27792 üzenetére
Miért olcsóbb ennyivel az Euronicsnál, más modellt árulnak?
Ha valóban az, érdemes megvenni a Sony Bravia KDL-50W828B -t?
-
Kobor
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #27043 üzenetére
Vannak olyan beállítások a speciális résznél, pl. a fekete növelése, amit 3 fokozatban lehet állítani itt nagyon keveset változik a kép, ill. pl az élesség kiemelése itt is szinte alig van változás,és még van egy pár ilyen, ami nekem furcsa nem mondom, hogy ez rossz, csak a réginál sokkal drasztikusabban változott a kép, de ettől ez még nem hülyeség csak nem fogalmaztam pontosan.
Mint írtam a régihez tudom hasonlítani, ahhoz képest nagyon jó a hangja, az A656A híres volt a szar hangjáról.( a Technics-em eladva, erősítő beszerzés alatt, addig is jó a változás)
Nem viszem vissza, mert nincs, mit vennem, nem hiszem, hogy van ennél jobb ilyen árban, csak többet vártam a fejlesztésekből. Ha elhozok egy h6400-est az sem lesz jobb szerintem, a színek ott pocsékak, bár ott egyenként kikeverhető, minden más szinte ugyanaz, bár a fehéregyensúly lehet, hogy ott állítható, és ha rosszabb azt is vigyem vissza
Megpróbálom kihozni amit lehet a Sony színei mozin egész jók, még játszok a kontrasztal stb. remélem a fehér is javul, akkor boldog leszek, az előzőt is egy hónapig állítgattam.
Az SD meg nem érdekel igazán, arra talán ott a Toshiba, de annak a menüje egy trágya a távval együtt, az LG szürke, bár ha lefekszem akkor sem romlik, bár nincs is hova a menü szintén rosszabb. A Pana menüje szerintem a legjobb a távval együtt, szinte minden beállítható a TV-n, de a képe bizonyos értelemben nem tetszett. Nyilván ha elhoznám őket azokba is belekötnék, nem véletlen vettem a Sony-t üzletben az tűnt jónak, de nyilván valóan mindegyik egy kompromisszum, kérdés melyiket választjuk.
Nem ez a LED TV rossz hanem az összes, nem kell megbántódni...
Üdv,
-
btomi9
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26762 üzenetére
Sony KDL-55W829B tévén tudja valaki, hogy át lehet variálni a csatornák sorrendjét? UPC digitális tévé a UPC által hozott CI+ modul + kártyával. Nekem még nem sikerült megtalálnom. Illetve azt meg lehet-e adni valahogy, hogy azokat a csatornákat, amikre nincs előfizetésem, ne is mutassa? Sokszor "lukra futok", hogy rákattintok és írja, hogy nincs előfizetve.
-
-
btomi9
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26703 üzenetére
Hogy visszakanyarítsuk ONTOPIC -ba. Köszönöm a tippeket, sikerült megvennem az utolsó KDL-55W829B -t a kecskeméti AV-land -tól 299.900 -ért
Kértem hozzá 33e forintért 5 év törésbiztosítást is magába foglaló kiterjesztett gyári Sony garit. Szerintem jó vétel volt.
Tudtok ajánlott beállításokat küldeni nekem (szín, fényerő, kontraszt stb.)? Ezt lehet, vagy érdemes egyébként kalibráltatni profi emberrel?
-
membrandj
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #26750 üzenetére
"sz 0%-os THM-re egy TV-t mert nincs felesleges 120 ezre"
Már itt bukik.
Nincs 0 %thm.
Ezt értsük már meg. Tesconál 42LB 650 : 148k.
Ennyiből nyilván adnak " 0%" thm-et..Ez a tv ~ 120k máshol. 28 ezer ft a " hitel".5-6 ezert félrerakni nem tud,de hitelt fizetni igen?
Amúgy: 6* 12 = 72k,tehát jó lesz az 10-nek is inkább havonta.dh66e
Tv létszükséglet? Hagyjuk szerintem
A kaja, a szállás, a fűtés, rezsi. Ez létszükséglet. Ami ezen felül van, az már nem.Azért van ennyi banki hiteles ebben az orszgában, mert boldog boldogtalan 0% önrésszel " kis" kamattal vett mindent. Ha kell, ha nem. Meg is lett az eredménye és itt most nem a lakás,ház hitelesekről beszélek, mert ott legalább van fedezet mögötte.
Részemről lezárom ezt a vitát. Én értem,hogy mit szeretnétek mondani,de úgy állítjátok be ezt a tv-t, mintha megszűnne az élet nélküle.
-
membrandj
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #26745 üzenetére
Aki meg havi 1 millát keres, az meg havi 50-60-at nem vesz észre. Ennek semmi köze a törlesztő összegéhez. A hitel az mindig is hitel. A példa mutatja,hogy 0%-os thm se létezik. Ott alapból magasabb az ár. Ha havonta ki tudsz fizetni 5-6 ezret, akkor spórolni is tudsz 10-15-öt és akkor még jobb tv-d is lesz vagy olcsóbban kapod meg ugyan azt.
Ha havonta ki tud fizetni 5-6k-t, akkor eddig miért nem tudott félretenni havi 5-6 k-t?Még egy hűtőt is előbb megértek,hogy valaki hitelre veszi, mert bedöglött a régi,de egy tv-t..
-
membrandj
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #26739 üzenetére
Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.
0% thm pedig nem létezik. Látod te is,hogy 115-ért adják a 620-at, amikor 120-ért 650 van. Szimplán " felverik" az árát annyival,hogy kijöjjön a 0% thm.lorinser
Na, mert a tesco annyival másabb..Bemásolom neked is:
"Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.
0% thm pedig nem létezik. Látod te is,hogy 115-ért adják a 620-at, amikor 120-ért 650 van. Szimplán " felverik" az árát annyival,hogy kijöjjön a 0% thm."
Ez olyan,mintha lenne 400-ad tv-re ,de 1 milláért akarnál.. Akinek csak 80k-ja van tv-re az vagy várjon még pár hónapot vagy fogadja el,hogy ennyiből csak 32 cm-es jön ki. Tv-t megveszed, már másnap buktál rajta jó pár ezret, a hitel miatt még többet.
Magával a hitellel nincs problémám. Házra, lakásra. De egy tv abszolút nem létszükséglet.
Emiatt dőltek be a családok 2008 környékén, mert még a tv-t is hitelre vették.. Utána meg csodálkoztak,hogy inkasszó kerül a számlára. Suzuki szalonok detto ezért mentek csődbe. 0% önrésszel, kis thm-el minden ember megvette,de már az első éves szervizre nem tudta elvinni. Ez önbecsapás.
Azt büntetném, aki ezt megengedte..Aqua pedig nem tegnap kezdte azért.. Nem egy emag.
-
törölt tag
-
luckyman
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26617 üzenetére
Melyik topikban vannak a képek a falburkolatról? Valahol láttam de nem találom. Ez a hungarocell mennyire élethű, milyen közel kell menni, hogy kiszúrja valaki, hogy biza nem kő? Én eddig kőben gondolkoztam, d ezt talán könnyebb feltenni. Köszi.
Húha, lehet nem is te voltál, aki megosztotta? Na mindegy, hátha. Ha nem, akkor bocs.
-
gyeniko
őstag
válasz
B-L-A-C-K #26569 üzenetére
Klassz kis konzol lehet, amelyet 2-3 m-re ki lehet húzni!
A nézési távolságaink jelenleg 330-450 cm közöttiek. Jó nagyokat kellene "húzogatni", még ha ugyanilyen nagy 4K-s TV-ket néznénk is.
A hálószobában motoros a franciaágy fejtámlája, de erre is kerekeket kellene szerelni+meghajtást is, hogy közelebb tudjam kormányozni a TV-hez. Na nemáááá...
Nekem bőven elegendő az FHD. -
luckyman
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26562 üzenetére
Mit mondtál, minek nézzek utána? Folyamatosan a tartalom hiányáról beszélsz. Tiszta sor, hogy kevés, nem kell utánanézni. Arra, hogy mennyi tartalom volt fhd-ra, meg sem próbáltál válaszolni. Egy valaki említette a felskálázás minőségét, az nem te voltál. Annak idején mennyi színes tartalom volt, amikor az első színes tévék megjelentek? Nem a tartalom lesz először, ezt értsd meg. Ha nincs min megjeleníteni, minek készítsenek?
-
luckyman
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26552 üzenetére
Mát megint a tartalmat hozod ellenérvként. Megint megkérdezem, emlékeid szerint mekkora kínálat volt tartalom terén full HD tévék megjelenésekor? Ha nincs elterjedve a készülék, fognak rá tartalmat készíteni megfelelő mennyiségben?
" Mire lesz bőven tartalom
addig már fejlettebbek, és olcsóbbak is lesznek
ezek a készülékek."
Ezt jól mondod, akkor majd piacra dobják a 8k-t, tartalom nélkül, és elő lehet venni a régi lemezt. Ördögi kör. -
nightshadow
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26552 üzenetére
De ha nem ez a gond nála akkor mi lenne?
Nem tudom mert nem játszok, de én se a Sony, se a Samsung topikban nem emlékszem hogy valaki 36-40 ms-os laget megérzett volna, pedig a Samsung 6-os sorozatára ez a jellemző érték s sokan játszanak ilyenen. Persze lehet hogy az átlagnál érzékenyebb, de két képkocka késés az baromi kevésnek tűnik.
Gügü: Egyébként lehet hogy hülye kérdés de Game Mode-ban játszol a tévén?
-
luckyman
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26522 üzenetére
Ez az érv nagyon sokszor előkerül, ha valaki UHD tévét szeretne venni, de nem tudom, hogy miért? Emlékeim szerint a full HD tévék megjelenésekor hirből sem ismertünk FHD adókat, magyart egész biztos nem, azt sem tudtuk, mikor lesznek, a dvd végére sem fogadott volna senki. Ha nem adnak el eleget, majd hülyék lesznek tartalmat készíteni hozzá, akkor jön ez az érvelés és megáll a fejlődés. Hagyjuk már ezt.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26361 üzenetére
"Megmagyarázni ilyen alapon mindent lehet, de ha valamire akármilyen környezetet írsz, szerintem senki se jós hogy kitalálja az neked a MM-ben van (úgy ha az adott szövegkörnyezetben nem említed)."
Ez nem "megmagyarázás", hanem rámutatás a tényekre, az igazságra!
És "jósnak" nem kell lennie senkinek... csak figyelmesen olvasnia. (Hányadszor is hívom fel erre a figyelmet?)
Mert bizony említettem! Nem csak az akár csak az elmúlt órákban is több alkalommal beidézett hozzászólásomban, hanem a témaindító hozzászólásomban is.
Hát erről is ennyit!
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26358 üzenetére
"Megint nagy a baj, figyelj írod:
"Nem tudsz olyat idézni tőlem, ahol azt mondtam, hogy a "SONY W8xx rossz". Én a kezdetek óta azt írtam, hogy ott, abban a környezetben végzett több tapasztalat alapján, a TV adással nyújtott képminősége nagyon gyenge."
"Abban a környezetben" = "A Media Markt-ban"
"Megjegyzem, a W815 akármilyen környezetben volt elhelyezve, TV adással üzemeltetve messziről látszott a gyenge képminősége. A Hyundai, AKAI és hasonló "csodákkal" volt egy szinten."
"Akármilyen környezetben" =" A Media Markt-ban változó helyen/bárhol kitéve" --> a monitor falon, vagy a sorok között a dobozokon akárhol...
Nincs itt szó semmiféle "önmeghazudtolásról". Csak értelmezni kellene a szöveget, amit olvasol! (Ha már hivatkozol valamire, akkor ez a minimum.)
"Ez már kicsit kínos..."
Igazán kínos az, hogy ezek szerint mégsem olvastad el figyelmesen a hozzászólásaimat! Tudom, hogy elég részletesek, és Prohardver-es viszonylatban hosszúak is, de ez nem lehetett akadály.
Azért az feltűnhetett volna neked, hogy a Media Markt-ban teszteltem a készülékeket, és azt is, hogy hány alkalommal, milyen időtartamban, és milyen körülmények között.
(Mert ezt is leírtam.)
Hát erről ennyit!
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26355 üzenetére
"Ha nem vagy tisztábban azzal sem mit írsz, kérlek előtte olvasd át megint a hozzászólásaidat.
"Megjegyzem, a W815 akármilyen környezetben volt elhelyezve, (I)TV adással üzemeltetve(/I) messziről látszott a gyenge képminősége. A Hyundai, AKAI és hasonló "csodákkal" volt egy szinten."
Én nagyon is jól tudom, mikor és mit mondtam. Te viszont továbbra is csúsztatsz. Kérlek, fejezd be, mielőtt komolyan megharagszom!
Na még egyszer: "TV adással üzemeltetve..." Ugyanis ezt a fontos tényt folyamatosan "elfelejted" leírni!
Nem tudsz olyat idézni tőlem, ahol azt mondtam, hogy a "SONY W8xx rossz". Én a kezdetek óta azt írtam, hogy ott, abban a környezetben végzett több tapasztalat alapján, a TV adással nyújtott képminősége nagyon gyenge.
Ugyanakkor írtam, hogy:
És azt is, hogy:
"Ha csak a TV adással nyújtott kép alapján választanék, soha nem vennék SONY TV-t.
Nos, ha szerinted mindez azt jelenti, hogy "rossz készüléknek tartom" a SONY W8xx-et...
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26252 üzenetére
"Szóval itt nem csak a TV-vel van hatalmas nagy kavar, hanem azt se tudod mit írtál nekem, vagyis ha tudnád értelmeznéd a válaszomba is."
Én pontosan tudom, hogy mit és miért írtam. A jelen hozzászólásodról is süt, hogy nem tudsz kellőképpen tárgyilagosan, és higgadtan kommunikálni.
"Viszont ne magyarázd már meg mindenkinek hogy rossz egy adott készülék[..] "
Már megint ez az stílus...
Nem "magyarázok", hanem véleményt nyilvánítottam. És soha, sehol nem írtam, hogy "rossz" az "adott" készülék (most ugyebár a SONY W8xx modellekről van szó). Nem tudsz ilyet idézni tőlem.
Akkor viszont valótlant ne állíts, ha kérhetem! Mert bár "elengedhetném", és el is engedném, ha négyszemközt beszélnél velem. Viszont mivel ez egy nyilvános fórum, így nem hagyom szó nélkül az ilyen megjegyzéseket.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26299 üzenetére
Sajnos tényleg ezt látom, túlzás nélkül van egy nagy folt benne. Az estét végigfilmeztük, nagyon sötét jeleneteknél ott a nagy paca észrevehetően.
A képeken dolgozik az elektronika, youtube videó megy a háttérben, ott egy embléma is stb, tehát a forrásról jön a kép rendesen.
-
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26032 üzenetére
"attól hogy ilyenem van meg pláne nem veszem személyes sértésnek, egyszerűen csak visszajelzések a készülékről nem azok amit most itt próbálsz állítani..."
Értem én, hogy nem veszed személyes sértésnek, de látod? Most is milyen kifejezést használsz... Nekem mindez nem arról árulkodik, hogy nem vitted el személyes irányba a beszélgetést.
(Jóhogy csak azt nem mondod, hogy "próbálok bemesélni", vagy "hazudni"... )
Miért gondolod azt, hogy az én véleményem kevésbé fontos, ill. mérvadó, mint a többi, az említett TV-t tesztelő felhasználóé?
Én is a saját tapasztalataimat írtam le, előítéletek nélkül, a maximális tárgyilagosságra törekedve. Ez nem jelenti azt, hogy a SONY W815 rossz készülék lenne, vagy hogy a Toshiba L7335 lenne az egyedüli jó alternatíva, ha valaki TV adást nézne.
Viszont ott, abban a környezetben, többszöri teszt alapján, úgy ítélem meg, hogy főleg TV adások megtekintésére a Toshiba a jobb.
Egyébként pedig Blakey nagyon jól fogalmazott, amikor ezt írta:
"Nyugodtan nézelődjön és a saját szemének higgyen, ne mi döntsük el, hogy ő mit szeressen. Néha túlzásba esünk, hogy mások helyett döntjük el, hogy neki mi tetszik."
Szerintem kiváló gondolatébresztő.
(#26034) Popes válasza Piftuka (#26030) üzenetére
"Ne haragudj de te hol tesztelted ezeket a készülékeket?
Amiket írsz hogy pixeles, szellemképes, életlen kép, az biztos hogy forrás hiba lehet[..]"Írtam, hogy hol teszteltem a készülékeket. A "forrás hiba" kapcsán feltett azon kérdésemre, hogy az miért nem érintette a SHARP és a TOSHIBA ominózus modelljeit, viszont még senki nem adott érdemi választ.
Áruházról beszélünk... teljesen "konstans" körülmények között fut minden készülék. Ugyanazt a jelet kapják.
Ha rossz a forrás, és amiatt rossz a SONY képe is, akkor hogyan lehet értékelni azt a TOSHIBA, SHARP, vagy LG készüléket, amely emellett a rossz forrás mellett is meglehetősen jó TV képet produkált, kis állítgatást követően pedig egészen kiválót? Erről mi a véleményed?
(#26034) Popes válasza Piftuka (#26030) üzenetére
"ha a tv adás és nem egy jó minőségű pendrive-on vitt teszt videó alapján akarsz választani[..]"Erről is írtam. Tessék figyelmesen olvasni. Ha HD demo alapján döntenék, akkor csak és kizárólag SONY lenne a választásom. (Abból is első sorban a Triluminos technológiás csúcsmodell.)
Jelen esetben viszont a televízió csatornák megjelenített képminősége volt a kérdés. Azt nyilvánvaló módon csak TV adással lehet tesztelni.
Az pedig olyan, amilyen. Hidd el... örülnék neki, ha a saját otthonomban lenne lehetőségem tesztelni a TV-ket, mielőtt döntök, melyiket veszem meg!
Viszont mivel erre nincsen lehetőségem, úgy teszek, mint bármely más vásároló: abban a közegben tesztelem, ahol forgalmazzák.
(#26037) BBéci válasza Piftuka (#26030) üzenetére
"Múlt héten egy 55 colos W815-öt vizsgálgattam [..]. 2003-óta tesztelek tévéket, pontosan tudom, mire kell figyelmi és milyen a jó kép."Tudod jól, hogy adok a véleményedre, és vitán felül áll, hogy óriási személyes tapasztalatod van a különféle készülékekkel.
Azért ugye a fenti mondatod nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag egy szakértő tudhatja, "mire kell figyelni, és milyen a jó kép"?
És itt visszautalhatok arra, amit fentebb B.L.A.C.K fórumtársunknak írtam: miért érzem azt, hogy szerintetek az én véleményem nem lehet mérvadó?
-
aftercooler
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26061 üzenetére
Egy konnektorba van minden dugva Hosszabítóval,mert régi építésű a ház, a rendszer nem lett felújítva nincs földelés a többi konnektorban a szobában de ezt az egyet én földeltettem villanyszerelővel.
De a szerelőhöz a tv-m is levittem és ott is hibás volt a kép, szóval tényleg passzolom a megoldást. -
aftercooler
aktív tag
-
aftercooler
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26057 üzenetére
Igen egy hibátlanul működő szintén amd-s gépre volt kötve az én tv-m és hiba volt.
Vagy be sem bootol, már nincs kép, vagy szürke a kép, vagy bebootol rendesen ,működik is de ha újraindítom vagy kikapcsolom és később be szeretném úra kapcsolni, már nem jó.
Ez van minden vga-nál és alaplaplnál. (2 asus lappal lett próbálva).Szóval egyik géppel sem jó, amiben AMD a VGA.
Ezért nem tudom hogy mihez kezdjek.
Ez a gépem egyébként: [link] -
aftercooler
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26055 üzenetére
Igen megtörtént most egy másik tv -re van kötve a gép és ma reggel kezdett itt is hibázni.
Az én tv-m re is rá volt kötve egy hibátlan másik gép, szintén ati vga-val és hiba volt fekete, néha szürke kép, de még a windows sem töltött be.
Az alaplapon is folyamatosan világított pirosan a boot led. Ha kihúztam a HDMI kábelt a vga ból és csak simán tv összeköttetés nélkül indítottam, akkor simán bebootolt és a piros hibajelző led sem világított.Nagyon meg vagyok lőve, mert munkára is használom a gépem és nem tudom mit vegyek tv-t? Vga-t?
Fogalmam sincs mert ugye Nvidia-val meg jó volt, dehát a vga sem lehet hibás, mert a másik 3 ati-val viszont nem volt jó, mind a 3 ati meg nem lehet rossz, főleg hogy a bolban a polcról lettek levéve az r9 270 meg most is hiba nélkül megy egy másik gépben, annál aki kölcsönadta próbára. -
aftercooler
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26053 üzenetére
Igen, én sem, de akkor mi lehet a hiba?
Ja egyébként vga kábellel működik.
DVI-vga átalakító abba vga kábel és a másik vége is vga, ami a tv-be megy.
Úgy minden rendben, de ugye az nem digitális jel és agy akkora kijelzőn nagyon gyenge a kép minősége.
Úgyhogy egyik szerelő sem mondta biztosra, hogy tv, vagy Vga hiba, mert valamelyik vga-val ok a kép, de a legtöbbel nem jó, viszont a másik tv-n is kezdődnek a gondok (akkor az én tv sem lehet a hibás), úgyhogy nem tudom. -
Piftuka
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26024 üzenetére
"Ha valakinek a Sony W8, Hundai meg Aki szinten van ott azzal a TV-vel van valami, vagy rossz a szeme az illetőnek. Szóval itt nem arról van szó W8-astól látott jobb TV-t."
Hála Jóistennek semmi baja nincsen a szemeimnek!
Viszont nagyon úgy tűnik, Te és Nismoka nem figyelmesen olvastátok el a hozzászólásaimat, ugyanis nem is egyszer leírtam, hogy több alkalommal, nem egyetlen SONY készüléket, és nem csak gyári beállításokkal teszteltem.
(Megjegyzem, ha a gyári beállítások mellett is ilyen ordító különbség van a Toshiba és SHARP javára, az elgondolkodtató.)Tehát nem "azzal" a TV-vel van valami, hanem azokkal.
És nem színvilágról, fényerőről beszélünk, hanem arról, hogy pixeles, "szellemképes", életlen képe volt a SONY W8-nak, csakúgy mint a gyenge elektronikával szerelt más készülékeknek. Mivel jó minőségű HD tartalom mellett (ami más TV-n tűéles képet adott) sem javult a helyzet, még akkor sem, amikor a beállításokat módosítottam, éltem a gyanúval, hogy ezt a készüléket bizony nem TV nézéshez találták ki.
Egyébként miért veszed személyes sértésnek a véleményemet? Pusztán azért, mert SONY W8xx televíziód van?
-
Predator2
addikt
válasz
B-L-A-C-K #25967 üzenetére
Ezt a képet a 3 folt miatt raktam be. Abban a hitben voltam, hogy 300.000Ft-ért ennyit tud egy jónak mondott képminőséggel rendelkező Sony tv. Egy másik fórumozónak nem írtad, hogy a sok foltot nem a tv produkálja. Megtévesztő volt a képed, ami nem az én hibám.
"Amúgy én így látom FHD filmeket az enyémen" [link]
Végül is megoldódott a tv problémám. "Megijedtem" a felhősödéstől és a pixelhibától, amiről kiderült, hogy nincs is, így megjavíttattam a régi tv-met.
Ha egy 50"-os tv-t 2m-ről kell nézni hogy rendesen lássuk a FHD tartalmakat, akkor mi a helyzet a 4k-val?
100"-os tv kell majd 20 centiről? -
membrandj
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #25959 üzenetére
Abszolút nincs ezzel baj, 2015-öt írunk.
Pár év és 150-250-ért lesznek ezek a 3d, smart 42-50 colos tv-k. Az a kérdés egyedül,hogy mennyire lesz gyors a váltás. Drasztikusan kapásból "kidobják" a full hd -t és engednek a 4k árából,hogy bevezessék vagy évekig fog menni még egymás mellett, 4k kétszeres áron természetesen -
membrandj
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #25957 üzenetére
Pl lg-nél leszek kíváncsi, mivel full hd már alig érkezik. Ha azok a mostani full hd áron lesznek, akkor meg iszonyat leszűkül a piac. Lg esetén 3 modellre kb.
Gyanítom,hogy a full hd árakon vágniuk kell egy kicsit,hogy "kicsit" drágábban eladható legyen a 4k. Mikorra érnek a boltokba ezek a modellek?
-
DeathAdder
veterán
válasz
B-L-A-C-K #25916 üzenetére
+ (#25921) Pumma
Köszi
Természetesen lehetőség van digitális adásra is, előbb-utóbb rábeszélem őket úgyis a digitálisra, de amilyen konzervatívak szerintem komoly kihívás lesz már csak alapból megértetni velük hogy az miért is lenne jó!Egyébként dvb-c támogatás már alapfelszereltség bármelyik márkásabb 32-es tv-n?
-
Predator2
addikt
válasz
B-L-A-C-K #25808 üzenetére
"50 alattit meg ne vegyél ha van nagyobbra is kereted"
Csak hogy én elenyésző mennyiségű 1080p-s filmet néznék rajta. Az analóg adás meg csúnya egy túl nagy tv-n. Ezért érdekelne kisebb változatban is.
[link] Ez a tv most bemutató darab volt? Vagy csak reklám az ott alatta. Eléggé kétértelmű az a felirat.
-
zolee3000
tag
válasz
B-L-A-C-K #25799 üzenetére
Hát én úgy csináltam, hogy a pixelhibák kiszűréséhez készített 1920x1080-as fekete jpg képről készítettem, tehát gyakorlatilag volt tartalom a képernyőn (igaz állókép), de most megnéztem, ahogy te mondtad - olyan bemeneti forrást választottam, amiről nem érkezett jel, és valóban akkor is hasonló volt a bevilágítás.
-
membrandj
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #25677 üzenetére
Ez már volt pár hete téma, ne kezdjük újra szerintem.
[link] Itt korrektűl be van mutatva,hogy hiába írnak rá sok száz mhz-et, a " valós" az a töredéke. Szerintem ugyan ez van a sonynál is.
TALÁN a 805 valós 100hz , a 828& 829 pedig a való 200hz.
Valami különbségnek kell lennie,különben a kutya nem venné a drágábbikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 3
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest