- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
Morris #35051 üzenetére
Köszönöm a megerősítést/javaslatot neked, blakeynek és junior11nek is. Akkor marad a Sony.
Pumma: nem én zártam ki a Samsungot, pár napja már feltettem itt a kérdést, hogy 55ös méretben 300k körüli kerettel plazma utáni váltásra mi az ajánlott. Akkor senki nem ajánlott Samsungot, illetve a fórumot olvasgatva nagyon sokszor ajánlottátok a Sony w7xx/w8xx szériát. Ezt most többen újra megerősítették és mivel led/lcd fronton nem igazán vagyok tájékozott, így elfogadom a többség által ajánlott alternatívát.
-
törölt tag
válasz
Morris #27693 üzenetére
Ez a véleményed, de sokaknak meg teljesen más, (és ők vannak többen, sokkal-sokkal többen.) és nagyon elégedetten használják az LG tévéket, szerintem nagyon jó tévéket csináltak 2014-ben, sőt a kedvedért még a szoftvert is frissítik WebOs 2.0-ásra. Te nagyon egyedül vagy ezzel a véleményeddel, és érthetetlen hogy a saját véleményeddel szembe fordulsz. Talán mélyebb okok vannak a háttérben, ez már nem is ránk tartozik. Mindenesetre az újabb és újabb fikázás nem túl szimpatikus a részedről, a te tévés ismereteiddel. A tételes válaszomra sem reagáltál megint, amiben cáfoltam hibás nézeteidet. Ez felettébb érdekes.
Én LB671V-t használok, és elégedett vagyok vele, örülök hogy ezt választottam. Nagyon jó mozizásra, tévézésre, játékra is. 3D-re sokkal jobb a te mostani tévédnél. -
törölt tag
válasz
Morris #27686 üzenetére
Rendben, legyen véleményed, nem ajánlod senkinek, eddig még rendben is volna, de az ilyen ferdítésekre mi szükség van amiket írsz? Ezeket nem hagyhatom szó nélkül, mert akár tételesen is tudom cáfolni őket.
1, Az input lagról írtak nem igazak, már cáfoltam, de ha akarod linkelem neked a tesztadatokat róla.
2, A neked botrányos webos, teljesen jól használható, pl. a smart menüt 0 sec alatt éred el vele, bemenetet innen azonnal válthatsz, vagy YT-ot bármit indíthatsz. A normál menüt 3-4 sec alatt eléred az első alkalommal, de a továbbiakban rögtön belép. Ha ez nem elég, nemsoká jön rá a WebOs 2.0 is: Megkapják a webOS 2.0 egyes fejlesztéseit a régebbi LG tévék Milyen lett az LG webOS 2.0, új smart rendszer? Ezt akár le is tudom videózni.
3, Volt aki 730-ast vett igen, azt mondta róla, és más meg ezt írta :Ja amúgy nagyon brutál a TV, igencsak szép képe van simán mellé tenném az én 50-es sonymnak
4, "foltos az LB650V széria kijelzőinek nagyon nagy százaléka" Ezt mégis ugyan honnan vetted, van valami kimutatás, mert ha nincs akkor félrevezetésnek gondolom.
5, Nem ezt ajánlottam neked, mert egy alap FHD-t akartál venni, de inkább pörgesd vissza a topikot és nézd meg.
6, Még folytathatnám....de minek?!
Nem tudsz túllépni ezeken? Kicsit már komolytalan kezd lenni a dolog. Egyébként még most sem tudom a pálfordulásod okát, a menny és a pokol közti átjárást de mindegy, inkább hagyjuk a témát. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Morris #27682 üzenetére
Simán TV nézésre és számítógépet rákötve játékra, böngészésre is.
Smart nélküli TVben melyik produkálja a legjobb képminőséget és input lagot? Vagy ha mindenképp olyat kell vennem, amiben Smart is van, akkor mindent összevetve melyik a legjobb választás 120000 Ft körül? (ebben az esetben fontos a smart rendszer használhatósága is) -
törölt tag
válasz
Morris #27673 üzenetére
Szerintem tőled érdemes az első hsz-edet is elolvasni a tévéről, teljesen elégedetten beszéltél róla.
Annak hatására sokan vették ezt a típust, és azóta is elégedetten használják a későbbi érthetetlen fikázásaid ellenére. A mostani sem túlzottan érthető.
A panel nem gyenge, sötét szobában teljesen jó filmezésre. Én ilyen panelt használok, ezért mondom, hogy egyáltalán nem foltos tévézéskor, filmezéskor sem.A tesztoldalak szerint az input lagja, a játékra kiválónak számító 30 ms alatti érték, szóval ezt megint nem értem, hogy miért kellett ide?
Kampányolás folyik, úgy látom.
Érdekes, de a hiányosságokat, gyengeségeit a mostani tévédnek már kevésbé publikálod ilyen szinten. -
membrandj
nagyúr
válasz
Morris #26747 üzenetére
Ez nem turkálás. "Nem tudjuk milyen helyzetben van. Nem ismerjük."
Teljes mértékben így van. Ettől függetlenül én abszolút ellenzem,hogy valaki tv-t vegyen hitelre. Ha 80 ezred van, akkor 80-ért kell venni tv-t. Ha 60, akkor 60-ért.. Ha 120,akkor 120-ért.. Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki csak 80cm-es, alap tv-t tud venni.
A hitellel pont azok fizetnek még többet, akiknek alapból nincs annyiuk.Remélem szerinted se logikus megvenni 115-ért egy fapad tv-t, amikor 5k-val drágábban már egy teljesen más kategória van.
Azért "csak" 5k az eltérés, mert a hitel valójában 15-20k és nem 0%. -
törölt tag
válasz
Morris #26099 üzenetére
Ha csak a 650-ról van tapasztalatod, azt nem kérdezték most, magasabb kategóriáról van szó. 671V nem lassú, megnézheted nálam ha akarod, van mellette Samsung, azt is. Azt sem állítom, hogy villámgyors, de szerintem ilyen szempontból teljesen normálisan használható. Nem védek semmit, csak a valótlan állításokat cáfolom, személyes tapasztalat alapján. Felőlem vehet sonyt bárki vagy mindenki, én nem mondom hogy rossz választás, de azért nem kell fikázni a többi márkát. Itt van az orrom előtt az LG, nem a levegőbe beszélek. Vannak hibái, mint a többinek is, de melyiknek nincs? Tökéletes LCD nem létezik még. Modit sem láttam még itt személyeskedni, de hát mindig van új a nap alatt. Most miért kell engem ezekért támadni??? A sajátját általában dicséri mindenki, de most nem is erről volt szó.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Morris #26092 üzenetére
A smart funkció a legutolsó szempont, ami számít kb.
Full hd filmeket vigye el, ne adj isten bd50 és kész.Hát, ha az lg-t nézem, akkor 205 a 670V és 255 a 850V,tehát ~ 50k felár.
Pumma
Köszi,de az edigitáltól egy zacskó szotyit nem vennék. Nálam teljesen lejáratták magukat a black friday alatt.3D miatt lenne érdekes.
Bár sokat biztos nem lenne használva,de mint írtam, ez min 10 évre lesz,tehát hosszú távra gondolok.
Emiatt is gondolkozok a 3d-n. Új széria 3d+ 4k meg iszonyat áron van. -
membrandj
nagyúr
válasz
Morris #26089 üzenetére
49UB850V akkor megjavult? Egy update megoldotta?
Azt értem,hogy nincs sok értelme jelenleg,de szülőnek lesz a tv, akor 10-12 évente cseréli..
2004-es pana plazma helyett lenne,tehát ilyen távlatba már nem hátrány.Laikusként azt gondoltam,hogy a 4k tv-n a sima tv adás ( digitális) csúnyább, mivel szét kell húznia a képet,de egyik ismerősöm meg látott egyet és azt mondta,hogy furcsállta,de éles és szép képe volt.
Most akkor hol az igazság?nightshadow
Köszi neked is, a sony-val a legnagyobb problémám az aktív 3d.
-
-
Dave567
addikt
válasz
Morris #25848 üzenetére
Nem tudtam írni mert nem volt internyet, én így plazma után már biztos nem térnék át Led-re ha kéne tévét vennem. Egyszerűen amiket leművelnek meg minden Szánalom.
Tavaly Decemberben elmentem venni haveromnak egy olcsó LG ledet, valami LB50 akárhányas volt, aztán mutatta az Euronicsban, hogy tök jó már elérhető árakon vannak az UHD tévék, Samu tévé volt 280000 ft-ért,
persze állókép volt rajta, szép volt meg minden, de ez az agyon világított színek nekem nem jönnek be, ha lekapcsoltattam volna a villanyt az az egy tévé akkor fényt adott színekből, hogy felért volna a terem ki világításával, hát mondom köszönöm nem, ezek az agyon égetett színek számomra nem természetesek.MÁS: Egyik kolléga megfogalmazta a dolgokat a háttérvilágításról.
Abban igazad van, hogy nem az IPS-s panellel van a gond, ha a foltosodásra gondoltál. Még csak nem is az IPS panelt vezérlő áramkörrel van a gond. Ezeket a hibákat okozhatja a:
- Nem megfelelő diffúzor. A jó és egyenletes homogenitást biztosító diffúzornak kisebb a fényáteresztő képessége. Emiatt több és nagyobb fényerejű LED-eket kellene alkalmazni. Ez megdrágítaná a gyártást.
- Nem kellő számban alkalmazott háttérvilágítást biztosító LED. A sűrűbben elhelyezett LED-ek drágítják a gyártást, és problematikusabb a LED-ek által termelt hő elvezetése.
- Nem korrekt összeszerelés. Hátsó megvilágításúaknál ha helyenként a LED-ek közelebb kerülnek a diffúzorhoz mint a többi helyen, ott nem tud úgy szétterülni a fény ahogy kellene, ráadásul "kisebb felületet" világít be. Ha távolabbra sikeredik, akkor meg sötétebbnek fog tűnni azon az adott helyen a háttérvilágítás.
Mint korábban írtam, ha "jobb" homogenitást biztosító diffúzort alkalmaznának, valamint drasztikusan megnövelnék a háttérvilágítást biztosító LED-ek számát, akkor már ugrásszerűen javulhatna a kép homogenitása. Ekkor már csak az összeszerelésre kellene nagyon odafigyelni. Nem egyszerű a képernyő három rétegét (LCD, diffúzor, világítás) úgy összeszerelni, hogy az a teljes felületen mindenhol tökéletesen egyenletes távolságban legyenek egymástól.
És amiért ezt sokan az IPS hibájának róják fel, ennek az lehet az oka, hogy az IPS panelnek nincs igazi feketéje a többi panelhez képest. Fekete kép esetén is sötétszürke a kép, azaz jobban átszűrődik rajta a háttérvilágítás. Emiatt jobban láthatók a tökéletlen hátsó megvilágítási hibák. -
BBéci
legenda
-
dro0py
tag
válasz
Morris #25844 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Ma elugrottam a MM-be.
Az LG-nek szép a képe, de azt tapasztaltam, hogy a sarkokban sötét a kép, elég furcsa, ez mindegyik LG-nél ilyen ebben a sorozatban? (LG LB650 és LB671-est is néztem.) A másik, hogy a menüje elég lassú, vagyis a gombnyomásra nem azonnal reagál.
A Sony-nak (55W8) szebb a képe és nem láttam a sarokban, hogy sötét lenne. Viszont az "okos" funkciót nem tudtam kipróbálni, hogy mennyire jó. És jóval drágább. Ez játszik filmeket ékezetes felirattal wifin keresztül, hálózati meghajtóról? A Sony-nál látom hogy rengeteg széria van a W8-on belül, ezek között hol lehet megnézni, hogy mi a különbség? Van valami lényeges különbség?
Samsungot nem szeretnék venni, azt nem is néztem.
-
BBéci
legenda
válasz
Morris #25856 üzenetére
Remélem azt tudod, hogy Pana plazmákon a fényerőt a kontraszt csúszka szabályozza, ami sokak számára megtévesztő lehet. Az nálam 100/45, a fényerő +5 értéken van. Utóbbi +50-ig húzható, de valójában nem emeli, növeli a fényerőt, csak a fehérszintet állítja. Tehát a tévém tényleges fényerejének 50 %-át sem használom ki.
A lapotopom kijelzője is műszerrel kalibrált, az előző is átesett a szerintem kötelező optimalizáláson, pedig azon nem nézek filmeket. Minden képmegjelenítő esetében annyira magától értetődőnek gondolom, hogy el sem tudom képzelni nélküle.
Sógoromnak korábban is, 6 évig, (kalibrálatlan) Sony LCD-je volt és Ő is hidegrázást kapott az érintetlen gyári beállításoktól. Kis finomítással a Film mód már nézhető.(#25859) viharkabat
A villogtatás, amit BFI-nek (Black Frame Insertion) neveznek, a LED háttérvilágítás leginkább hasznos funkciója. Az minimális mellékhatással - ami a fényerő csökkenése, de az kompenzálható - növeli az alaphelyzetben 300 soros mozgóképfelbontást. Számos külföldi és hazai tesztben inkább annak a használatát ajánlják, mint a digitális artefaktokat okozó interpolációt.
Ráadásul a Sony megoldása (Impulzus mód) kiváló mozgásmegjelenítést eredményez, amit már tavaly elkezdett másolni a többi gyártó, élükön a Samsunggal. -
BBéci
legenda
válasz
Morris #25848 üzenetére
Tanácsomra, sógorom vett egy 55 colos W815 tévét, amit alaposan megvizsgáltam. A gyári beállítások között nem találtam olyat, ami kalibrált GT60 plazmához szokott szemeim számára elfogadható lett volna. Szerencsére, "némi" finomhangolással, kiváló képminőséget lehet belőle kihozni.
A füstösség csak némelyik modell, évjárat esetén fordulhatott elő, a 2012-2013-as szériák olyan fényerő tartalékokkal rendelkeznek, amik bőségesen elegendőek egy nagyon világos szobában is. -
kuyarashi
őstag
válasz
Morris #25529 üzenetére
Ez monitorfüggő. A TN panelnél általában ez is probléma. Ha csutkára nyomod a fényt, akkor a fehér jó eséllyel fehér, viszont túl erős (legalábbis egy LEd-es esetében). Ha viszont leveszed, szürkül a fehér (plusz a PWM is zavaróbb lehet).
(Az egyik monitorom 50%-on van, de már most -ahogy sötétedik- is, majdnem sok. Igazából lámpát kell kapcsolnom. A fehér viszont fehér = H-IPS. -Gondolom részben ennek köszönhető.) -
kuyarashi
őstag
válasz
Morris #25523 üzenetére
Mint írtam az összes LG és Samsung LCD-ben alkalmazzák a PWM-et. Tévéknél nem túl látványos, monitoroknál már nagyobb eséllyel zavaró. Feltételezem a többi gyártónál is rájöttek a PWM előnyeire (legalábbis gyártási szempontból).
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Morris #25523 üzenetére
"..Márpedig ha a fényerő fix-re be van állítva, akkor az fix-en világít is!.."
Kicsit félreérted szerintem, hogy mi ez, olvasd el a linkelt cikket
Ha van egy kamerád, aminek jó frissítési rátája van (legtöbb mobil tehát kizárva), akkor láthatod is, hogy szaladgálnak a csíkok a monitorodon.
Egyébként pont a nem full, hanem az alacsonyabban fixált fényerő okoz nagyobb problémát, azért a ledek lelkivilága bonyolultabb ennél, hogy fix értéken világítanak, gondolj bele, hogy mire megy ki az egész képfrissítősdi stb.+ természetesen töb monitorral többen is teszteltünk, ha már IT mérnökök vagyunk és nem csak engem zavar sajnos, a Dell professional készülékei is csak az új modellekben iktatták ezt ki (ha érdekel: a dell is az lg flicker safe technológiáját használja).
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Morris #25521 üzenetére
Szerintem összekeversz két dolgot, legjobb ismereteim szerint a PWM és az intellignes (automata) fényerő mód két teljesen különböző dolog, más megfontolás, más cél. Ha tudsz valamit, akkor kérlek linkeld be (angol, német, magyar, bármi jó).
Szvsz: én sajnos érzékeny vagyok rá, 8 óra irodai munka után otthon PWM-es monitorral folyik kifelé a szemem, nem PWM-esen ezt nem vettem észre.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Morris #25125 üzenetére
Sony se egy szélvész, de gondolom ez a webos lassabb. Lényegében a webos nem igen lenne használva mivel IPTV van szóval annak a rendszere adott.
Ennek az LG-nek a sarkainál nincsenek világos tartalmak mellett sötétedés? Mert 47-es verzióba néztem pl fifa alatt igencsak látható volt a könyve írja is hogy a technológia miatt ilyen.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Morris #25121 üzenetére
Nem igen fontosak, de inkább tudjon Smartot mint 3D-t. Pl wifin keresztüli filmezés jól jönne mint nálam a sonyval.
Ehhez mit szóltok?
Nekem ugyan Sony van a játék miatt, de a család többi részének nem lesz játék rajta ezért az LG felé hajlanék.
Samut meg nem tudom melyik lenne a jó.
Radi: Miért?
-
törölt tag
válasz
Morris #25053 üzenetére
Ezt mondom én is, figyelj. Itt az az ajánlott(recommended) tv, amit ajánl valaki, valakik, vagy valamilyen tesztoldal(recommended jelöléssel lát el), stb, és ennyi. Ha ezt nem érthetően írtam, akkor elnézést. A darabszám már csak ráadás volt.
Most ki kezdte megint?Megbeszéltük, lezártuk, te meg újra indítod?
odinempire Én ezt ajánlom:
LG 42LB671V [link] Passzív 3D 2 db szemüveggel, szép képpel, wifivel, jó tunerrel, stb. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Morris #24722 üzenetére
A beszédhang is teljesen más, és ugye mindennél van háttérzaj meg ha egy híradót nézel akkor is (nem mikor beszél Szellő Pista hanem mikor bemutatnak alatta valamit.)...Én minden esetben bekapcsolom, mert nem szeretem a doboz hangokat. Mindenki úgy használja ahogy akarja, de szerintem arra felesleges hivatkozni hogy ennek vagy annak a TV-nek jobb/rosszabb a gyári hangja, mert az egyiknél se hozza az elvárt minimális szintet (nálam). Na de ezen ne lovagoljunk mert ki lett vesézve 1x-2x itt is.
(#24723) gorog67: Sony-hoz pl van: link
-
gorog67
aktív tag
válasz
Morris #24722 üzenetére
Ha olyan műsor van, amiben van közönség vagy más háttérzaj, egész más a hang projektorral, mint tévén. Igazándiból csak a mélyekkel van baj, csak egy subláda is elég lenne, kár, hogy ilyen nincs. A projektorokkal még az is a problémám, hogy keskenyebbek, mint a tévé, ezért a sztereó hatásuk is gyengébb. Elhelyezni is csak kompromisszumokkal lehet, nekem 2-3 mm-t takar a kép aljából.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Morris #24697 üzenetére
"Felelőtlen, és elhamarkodott kijelentés, főleg olyantól akinek nincs egyszerre a birtokában a két említett típus."
Szerintem a hangzást egyik TV-n sem kellene nézni, vagyis legalábbis nagyobb kategóriáknál, hiszen az összesbe nagyon gyenge, így eleve hangprojektor, házimozi szerintem az alap. Vagyis én egyik TV hangját se tudnám hallgatni...
Egy 30 ezres kis nudli hangprojektor már jóval veri az összest.
Smartban amúgy szerintem is gyorsabb.
-
TCr
veterán
válasz
Morris #24407 üzenetére
Köszi.
Most megnéztem a Sony oldalán a falra szerelést, elég kacifántos ez a "talppal való felszerelés".
Az ilyen univerzális konzolok - ami nekem is van (fentebb kép) - nem jók ezekhez a Sony tévékhez?Ez a teszt IPS LCD-t ír a W805-re, míg egy másik tesztben azt írják, hogy a W829 VA paneles... keverek valamit?
-
TCr
veterán
-
törölt tag
válasz
Morris #24252 üzenetére
Senki nem mondta hogy a 650 egyezik a 670V-730V-vel. Megmutatnád, hogy ezt honnan veszed? Most van egy db új 730-as tulaj, aki bénázik a tévéjével, én ezt nem értem hogy miért hozod fel itt? Másik márkánál nincsenek ilyenek szerinted?
Egyébként mennyi idő alatt boot-ol be a mostani tévéd, és hány mp után érhető el a menüje? Vagy mennyi idő után tudsz csatornát váltani? -
Dave567
addikt
válasz
Morris #23381 üzenetére
Végig olvasgattam itt a történetedet, azaz összehasonlításodat, semmi gond ha jobban tetszik, a LEd-tv képe, de EZ MOST MINDENKINEK SZÓL, az hogy leugatjátok itt az embereket mert, LG-t nem ajánl az IPS panel miatt az kicsit gáz.
Valószínűleg azért van aki nem ajánlja a LG-t vagy mondjuk a Samut, mert ezek a márkák a tv- legalja kategóriába tartoznak, megfizethető áron, amivel semmi gond nincsen, mindenki azt vesz amit akar, de mint sokan mások, meg te is, ajánlásért jöttél ide, akinek van esetleg tapasztalata, amit kinéztél, de ugyan csak bemehettél volna az első tv-s boltba, és megvehetted volna magad is, ami a legjobban tetszik, de nem ezt tetted, hanem ide jöttél segítséget kérni.
De leírom én is neked, mákod volt azzal a tv-vel, amit megvettél, sokan mások sajnos nem így jártak, nézd végig csak az LG-topicot, 2010-től olvasom, jómagam is olyat akartam, de aztán jöttek a tapasztalatok is, amik elszomorítottak, felhős, nagy a bevilágítás alul, felül, oldalt, a Frissítéseket sorra cseszik el, STB.
Szerintem ezért is van, hogy sokan utálják az LG-t/Samut, persze lehet belőle jókat kifogni, de van aki nem így járt, szerintem a felhősödés meg ilyenek, méretfüggők is, 32"-on azért nehezebben látni, mint mondjuk 55"-on.
A másik amivel meg vannak lőve, mint itt az egyik fórum tag, a természetes színe,na most az a szín a természetestől nagyon messze van, olyan mint egy kék falfelületet 6000 izzóval megvilágítanál, szép-szép , de a retinád közbe kiég, hát nem ez a természetes....
Két ünnep között mentem el a haverommal tv-t venni, Lg-t nézett ki magának, mert csak 80000 ezerért akart tv-t venni, és csak ez volt olyan árba, a típusát nem tudom, de valami belépő szintű lehet.
Be is üzemeltük, ki is próbáltuk egy bd50-es filmel, pc-ről, nagyon szép volt a képe, ez tagadhatatlan, nem láttam felhősödést, se bevilágítást sehol, de hogy a szememet kiégette azok a rikító színek, az biztos. -
Tizedes1
aktív tag
válasz
Morris #23356 üzenetére
Abba bele se merj gondolni, hogy a való életben nem,érted, nem látsz olyan színeket,mint a tévéden.
Aztán pedig ,amikor este nézel egy filmet ,akkor az alul, felül fekete csíkotte lássad csak nyugodtan szürkének....50g20 kontraszt 30, fényerő +1, szín +27 és képélesség 0.
Minden olyan bizb@sz, ami hozzányúl a képhez, ki van kapcsolva.A Kinn az orosz vadonban osrozat, ami a hó miatt többnyire fehér háttérrel megy, 217wattot fogyasztott, Az Insidious horrornál pedig 71-et
-
adodaniel
őstag
válasz
Morris #23374 üzenetére
Az átlagember idejön tanácsért és olvassa az ehhez hasonló fals információkat: Nem lehet elmagyarázni úgysem, de talán csak annyit, hogy ha nagyon sötét a képen a fekete, akkor szerintem elvész itt-ott néhány részlet!
Ezt bátorkodtam kijavítani, mert nem igaz. Sajnálom, hogy ez neked ekkora fájdalmat okozott.
A plazmát honnan kevered ide minden hozzászólásodba, arról meg végképp gőzöm sincs. -
csaba12242
tag
válasz
Morris #23363 üzenetére
Szerintem is igazad van, túl van lihegve a fekete is, és sokminden más is, átlagfelhasználók jönnek ide tanácsot kérni, és rögtön kapáspól el vannak rémísztve hogy nincs egy normális tv. sem elfogadható árban ami nézhető lenne.
Én pl. határozottan látom hogy a tavalyi edge ledes LA 660-omnak szebb az ugymondott "feketéje", de az újjal sincs olyan gond (LB671 direkt led) hogy zavarna, van a családban samu is hasonló kategóriában az is tetszik, de valamiért az LG volt szimpatikus vásárláskor. -
adodaniel
őstag
válasz
Morris #23356 üzenetére
A hozzászólásaid alapján nekem az jön le, hogy nem érted a feketeszint jelentését. Minél mélyebb egy TV feketéje, annál több árnyalatot tud ott is megjeleníteni, ergo több részlet lesz. Kevesebb pont azoknál a készülékeknél lesz, amelyeket pártolsz.
A kognitív disszonancia nekem is eszembe jutott az érveiddel kapcsolatban. -
-
HagaNRG
őstag
válasz
Morris #23342 üzenetére
Én meglepően hallom a tapasztalataid az LG 650-es LED-del kapcsolatban, mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy plazma után épp ennek a 650-es LG modellnek olyan elképesztően gyönyörű képe lenne.
Az, hogy virít a kép még rendben van, elfogadható, ha valakinek ez jön be, de, hogy ne vedd észre, hogy a fekete mennyivel rosszabb lett és kiszürkült, azelőtt értetlenül állok. (ha jól tudom, ez is IPS-es panellel szerelt modell, tehát itt még az átlag LED-ekhez képest is szürkébb feketének kell lennie, ami egy plazmához szokott szemnek azért mellbevágó kellene, hogy legyen) -
viharkabat
aktív tag
válasz
Morris #23068 üzenetére
Ez nálam is szempont volt, hogy a támazkodó részek nem lehetnek egy bizonyos távolságnál messzebb egymástól, mert akkor beesik az állvány köré. Végül Sony lett (persze nem elsődlegesen emiatt) ez ugyan hátul csak két szélső láb, de még biztonsággal fent az alátámasztáson.
A forgathatóság viszont - mint rájöttem - nem annyira lényeg, mert ha nem fordul a talpon, akkor forgatom a talppal együtt, végülis ezek nem többmázsás betonok. -
törölt tag
válasz
Morris #23038 üzenetére
A jelöltek közül csak egy tv, a 46R470B az ami nem smart. Írtad, hogy nem akarsz smartot, akkor van egy
Samsung UE50H5000, ami nem az, ráadásul nagyobb méretű, ami nem hátrány. -
BBéci
legenda
válasz
Morris #23019 üzenetére
Nem függ attól, hogy milyen módon és honnan rendelted.
Azon múlik, hogy gyártói, szakszervizes a jótállás, vagy bolti és azon belül a helyi feltételektől.
Gyártói esetében, ha 10 kilónál nehezebb és/vagy nem szállítható tömegközlekedési járműveken, akkor ők kötelesek vinni-hozni. Boltinál pedig a fene tudja. -
Morris
veterán
válasz
Morris #23003 üzenetére
Gondolkodtam ma elég sokat és valami eszembe jutott.
Korábban Pana plazmánk volt 42"-os.
Méretei: Hossz:102.3 cm, Magasság (talppal) 67.1 cm.Sajnos a méret adott, de nem vettem számításba az új LED-es tévék vékony káváját. Ez azt eredményezi, hogy csak úgy poénból ránéztem - a max 150k-s kategóriában - az egyel nagyobb 47"-os méretű tévékre.
Azon akadt meg a szemem, hogy pl a LG 47LB5800 tipusú készülék is lehet alternatíva. (vagy akár az LN5400, LB5700 stb)
Méretei: Hossz: 107.3 cm, Magasság (talppal) 67.6 cm.Ergo tökéletesen megfelelne a méret (szerintem még beférne a helyére) és még kapok plusz inch-eket is.
Vélemény?
-
B-L-A-C-K
titán
-
cuko
aktív tag
válasz
Morris #22811 üzenetére
Hát igen, ezt gondoltam, ennyire azért nem vagyok laikus.
Eddig nem nagyon volt benne a Sony a látóteremben, annyira Samsungot meg LG-t láttam a legtöbb helyen, de most utánaolvasgattam és látom, hogy képminőségben eléggé ott van.
Viszont a w605-öshöz nincs annyi extra, mint a smart 3d Samsunghoz és LG-hez (ugye a w800-asokhoz lehet van, de az meg eggyel magasabb árkategória már). Így nekem jobb üzletnek tűnik az LG 67x (gyengébb képminőség - de ez általános felhasználásnál nem olyan szembetűnő szerintem; cserébe kicsit nagyobb átmérő, van 3d és lehetőség a dual playre, és jár hozzá az okos távirányító), ezért is hajlok afelé.(Mondjuk ha a néhány nappal ezelőtti MM-os Sony akció most lenne, akkor a 42-es w815 már majdnem az LG árán lenne és nagyon elgondolkoznék, hogy ne azt vegyem-e.)
-
Slownz
senior tag
válasz
Morris #22640 üzenetére
Nem csak az a gond, hogy kisebb a kép, mint aminek kellene lennie, hanem az is, hogy láthatólag valamiért a minőség sem OK, érdekes...
Egyébként a laptopomban is ATI kártya van, azzal működik gond nélkül.
A CCC-ben pedig kb semmi beállítási lehetőség nincs, lehet, hogy valami nagyon alap verziót dobtam fel rá anno?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest