- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Ezt találtam róla, ez alapján nem rossz tv.
Hisense H65NU8700 4K LED TV Review
Sajnos - ma már - semmilyen garancia nincs arra, hogy ismert márka termékével nem lesz gond, ahogy arra sincs, hogy ismeretlen márka termékével goind lenne. Valakinek egyszer el kell kezdenie...
Viszont - nem emiatt - elhalasztottam a tv cserét, mert most úgy látom nincs olyan termék számomra, ami úgy megérintene, hogy már rohannék is megvenni, nálam a vásárláshoz nem elég az, hogy valami tetszik.
-
törölt tag
A leírásuk alapján megtetszettek, meg még ez az az ára, ami még belefér a költségvetésbe.
Nem tudom, de azt gondolom, hogy talán a 65" TCL U65X9006 készülékének jobb a panelje, míg a 65" Hisense H65NU8700 készülékének jobb a mozgásmegjelenítése...
De szívesen veszem a más vélemény is a fentiekkel kapcsolatban.
-
attiati
veterán
Igazán csak otthon látná az ember, hogy neki mi a zavaró:
Ips glow
VA betekintési szögei vagy a fakóbb színei
100hz hiányaMegrendelitek, kipróbáljátok otthon, aztán elálltok a vásárlástól?
Mert az MM-ben nekem majdnem mindegyik tv tetszik. Otthon egy 32"os regi Samsung van es nem zavar a bevilagitas, csak ha tok sotet kepen megallitom.
-
avlisz80
tag
Hát megmondom őszintén M4 sport foci,nagy zöld felület.....itt láttam meg!Egyébként csak ha nagyon azt nézem akkor látni!Érdekes
Gondolom emiatt kár a Sonyt hívni!Egyébként a HD tartalmak jobbnak tűnnek nekem legalábbis a 46f6500-as után!De a sima sd elég vicces ebbe a méretbe -
avlisz80
tag
Eddig annyi "hiba" hogy a közepén kb egy 15cm sávban felfelé látok egy csíkot ami egy árnyalattal mintha világosabb lenne de ezt nagyon nehéz észrevenni,és érdekes hogy teljesen fekete képernyőn nem látszódik!A másik ha egy 1tb WD külső vinyót rádugok és filmet nézek ha kilépek utána a bemenet között nem találok ilyet,ki kell húzzam a vinyót és vissza hogy feldobja kisablakba lehetőségként....Első nap kb ennyi
-
gordonfreemN
addikt
Próbálnám érzékeltetni hogy milyen fekete képpel rendelkezik a tv de gondolom ez nem fog menni még nem hozok egy "százezres" fényképezőgépet addig itt nem lesz csak retorzió.
Probáltam éjszakai módban és a kedvedért közelről fotózni de semmi nem változik miért is változna.
Azért fotóztam messziről mert heverek a tv előtt s nem ugrálok előtte
Sajnos a telóm ennyit tud, nem tudom mit tehetnék még hogy emeljem az est fényét
Ja a kepek:Nyilván itt van egy árnyalatni különbség a fal szine és a tv feketéje között de azért belátható, hogy ez a fekete biza nem szürke
Ellenben olyan képekre meggyőződve hivatkoztok melyeket áruházban mesterséges (igaz csökkentett) fény mellett készitenek bajtársaitok. -
Piftuka
veterán
Minő "véletlen", hogy én éppen arra használom!
Egyébként egy másik, űrben játszódó HD demo-val kombinálom, mert abban egyre több, és nagyobb objektum (különféle méretű űrhajók) húz minden irányba a képernyőn, majd elkezdenek lövöldözni egymásra mindenféle színes lézerekkel, és különféle robbanások tarkítják a képet, így az is jól tesztelhető, hogyan reagál a készülék az ilyen gyors felvillanásokra, mennyi ideig világít bele a LED a fekete tartalomba, stb. Nem utolsó sorban mindkettő a kontraszt tesztelésére is remekül megfelel.
-
sakal83
addikt
Koszi.
A gyakorlatban resz a 8bit vs 10bitre ertettem különböző felbontásban. Gyakorlatban érezhető?
Eddig 10bites ips paneles tvm volt. Vettem egy 8bites mvast es nem tudom eldönteni hogy a panelkulonbseg okozza vagy a bitkulonbseg az érezhetően fakobb kepet.
A tv Pana ds630 illetve et60. De ugyanez volt a helyzet a cs630 illetve dxm710nel is az et60nal szemben. Mar egy eve keresem az utódját de nem talalom.
-
Piftuka
veterán
"Azért annyit tudni kell, hogy amerikai és nem EU-s készülékeket tesztelnek. Szerintem amúgy ez egyik leghitelesbb oldal az avforum és a hdtvtest-el együtt."
Hát éppen ez az, hogy AVforums.com és HDTVtest is kritikán alulinak találta az XD9305 3D teljesítményét.
Ráadásul a többi oldalon is ezt olvastam. Gyakorlatilag egyedül az "Rtings" írja, hogy szinte kifogástalan, ami a fentiek tükrében nagyon, nagyon meglepő...
-
Mandok
tag
Ja.
Én 2009-ben egy MM-es kiállítási darab plazmát vettem meg, mert mire odaértem a boltba, már az újak mind elfogytak. De erre kaptam még plusz kedvezményt. Persze, otthon azonnal kiderült, hogy van egy gyönyörű beégés az egyik sarokban, amit a demo filmek csináltak rajta.
Vissza is vittem, de ha visszavetetem, akkor nincs TV-m, mert a következő hasonló, 50"-es plazma már +100ezerrel került volna többe.
Így bosszankodtam rajta vagy 5 évig, persze semmi különös, film közben zavaró jelenség nem volt, mert csak akkor látszott a beégés, ha nagyon arra koncentráltam. De zavart, főleg azért, mert jómagam soha, egyetlen tv csatorna logot nem tettem bele az évek alatt és attól féltem, hogy ha valaki valamikor majd megvenné, akkor emiatt nem fog kelleni senkinek.
Végül 2014-ben eladtam 130k-ért a 2009-ben 150-ért vett beégett plazmát egy olyan igénytelen, tróger gyereknek, aki látszólag még tv-t nem látott életében. (na, neki magyarázhattam, hogy mi a FullHD, meg HDReady, meg plazma, meg LED, neki az volt a lényeg, hogy brutál nagy a TV -a régi 37cm-es helyén- és kész).Utólag belátom, hogy fölöslegesen rágtam magam olyanon, ami annyira semmi hiba volt, hogy zavarni engem sem tudott...
-
Mandok
tag
"Első dolog, hogy ne a Samsung megszokott képét akard...
Amúgy mi volt a csere mozgató rugója?"Őszintén?
Az, hogy már akkor is agyaltam a Sony-n, mikor a Samsungot megvettem, de akkor győzött bennem a kíváncsiság, hogy azonos áron egy 4K-s TV-t vegyek. Most meg győzött a kíváncsiság, hogy vajon mi a franc lehet ez a csoda Sony, ami ma állítólag ekkora csúcs és verhetetlen képű TV, amihez nem lehet hasonlítani semmit, főleg nem egy belépő 4K Samsungot.
MEgvettem, kipróbáltam, megnyugodtamNincs új a nap alatt, aki ma azt hiszi, hogy bármelyik elismertebb márka TV-inek képminősége között óriási szakadék tátong, az téved. Minden tv-t nagyon el lehet állítani, minden TV-t nagyon hasonlóan is be lehet állítani, de ami biztos, hogy gyenge SD rtl klubon minden TV egyformán csúnya lesz és egy FullHD Planet Earth epizódon meg mindegyik egyformán gyönyörű.
Mindnekinek önmagában kell mérlegelni, hogy mekkora felárat ér meg neki picivel jobb kép, picivel másabb színek (valós HDR, stb.), illetve jobbnak mondott mozgásmegjelenítés....
Én rájöttem, hogy számomra a méretet nem pótolja semmi és innentől kezdve mindig a nagyobb méretet fogom választani a kisebb, de komolyabb modell ellenében, hasonló áron.(persze nem adtam fel a hitem a Sony-ban, a tegnap este még csak egy rövid próba volt, ma este bízom benne, hogy sikerül megszeretnem, mert nagyon nincs kedvem visszavinni és megint otthagyni sok tízezret egy nagyobb TV-ért. Ha viszont mégis csere lesz, akkor hozom a "60-as Samsungot)
-
Mentolka
senior tag
Köszi!
Fúú, gondoltam, hogy gazdasági okai vannak. Nade, a "direct LED" annyival többe kerülne, hogy nem lehet még a középkategóriában sem ilyen készüléket kapni?
Ráadásul, egy TV esetében pont a vastagságát sz4rom le először, aztán meg az "okos" funkciókat - mennyire ferde már, hogy egy TV-nél nem a képminőség számít, hanem hogy mennyi felesleges dolgot pakolnak bele... -
blakey
titán
Természetesen egyszerű, de több oka lehet, hogy miért nem csinálják, ebbe most ne menjünk bele viszont amikor nem látom a teljes készüléket akkor gyanús, nem vagyok pesszimista, sőt. Mivel hasonló dolgokkal foglalkozom (képi illusztráció, grafika, stb) ezért néha a megjelenített objektum nem egyenlő a valósággal, azt sem tudhatjuk, hogy a teszt és a dokumentáció egy helyen készült-e vagy sem, ugyanis ha a tesztelő csak képeket küld és a készülék már nincs mellette amikor a szöveget írják valamint a megrendelőnek extra igényei vannak akkor bizony "alkotni kell". Jobban hiszek az olyan videóknak amilyet az AVForums csinál. Ennyi, ennél többet nem szeretnék ezzel foglalkozni.
-
-
7s26c
őstag
krx21 djculture szomorú. a hulladékos okfejtéssel egyetértek. 4 évente elromlanak vagy cserélődnek. ráadásul a fogyasztói társadalomra épített üzletpolitika nem foglalkozik azzal (miért is tenné) , hogy pl. hazánkban(is) nem mindenki tud non-stop tévét, telefont, mosógépet cserélni
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Olyan a 4k mint az okostévé ha kell ha nem lassan azt fogsz csak kapni.
Utána meg jönnek a hírek hogy meghekkelték a tv-t egy vírussal mint itt is volt hír a ph!-n.
Rohadt jó lehet ha hazamegy az ember pihenne nézne valamit a tv-ben erre kiírja hogy fizess be ennyi meg annyi lét ide akkor feloldom a zárást. -
törölt tag
Ha követed a topikot
, akkor láthatnád, hogy kérdésre válaszoltam, egyébként meg rengeteg ember elégedett azzal is. Mivel nem mindenki vaksötétben tévézik, sőt. De még az UH7707-et is Kornél említette meg előtte. ami egy megfizethető valós 100 hz-es HDR-es UHD tv, ráadásul a betekintési szögei nagyon jók, ami fontos egy nagyobb méretű nappaliban.
A jó mozgásmegjelenítés volt a téma, és még abban is jó. Itt ki lehet választani a 2 típust, és megnézni, hogy melyik miben jó.
BUÉK mindenkinek!
-
Kornel
veterán
Szóval VA panel kell.
Az a baj, hogy sokszor max. a tesztekből derül ki, hogy IPS, vagy VA, az áruházakban ugyan ki nem szurom a millió mit háttérfénynél.
Őszintén inkább vennék egy plazmat, de félek a használttól.50 col kell, keret egyelőre képlékeny, egy jó 4K HDR TV-ért 300-at se sajnáltam volna, de lebeszeltek róla, azt hiszem tényleg felesleges az UHD.
FHD-ban azért sajnálnám rá a 300-at, őszinte leszek. -
Kornel
veterán
Úgy látom te kellesz nekem
Plazma képéhez mi áll a legközelebb?
Előbb be akartam írni, aztán mégse, de most megteszem.
Panasonic G30 szintet találok manapság LED TV-ben?
Már azt se bánom, ha FHD, csak jó legyen a mozgasmegjelenites, ne felhősödjön, és lehetőleg legyen benne fekete szín is
Thx. -
Ijk
nagyúr
4K, HDR is érdekel, sőt már csak abban gondolkoznék 65"-nál hosszútávon. VA panel kontrasztja még elviselhető, a méret, HDR és a felbontás valamelyest kárpótolna, bár 1:5000 körüli kontraszt már megfelel nekem. Ami probléma még a betekintési szögek VA panelnél, nem hátrány ha teljesen homogén a kép, még az ívelt megoldás is szóba jöhet ha az segít ezen a problémán.
A BFI viszont kulcskérdés, interpolációt nem bírom elviselni, teljesen plazmaszerű viibrálós képre van szükségem, éles mozgóképpel.Most van egy Philips 40"-os UHD monitorom 1:6000-es kontraszttal, betekintési szög azért problémás. Viszont mivel nincs BFI benne csak egy sima 60hz-es panel így filmezésre plazmához képest büntetés.
-
Khaosz55
addikt
Az a helyzet pedig IPS lesz.
A VT megy a sötétebb hálószobába amit estefelé használunk, jó lesz letöltött filmekhez ha ágyból akarok fimezni.
A 55LH630 meg a nappaliba. A következő miatt:
- Világos a nappali
- Nagy betekintési szög kell minden irányból mert minden honnan lehet nézni a TV-t még hátulról is persze akkor nem látunk semmit.
- Egész nap megy a TV
- Mozizás nem nagyon lesz rajta este mert az projektoron fog történni. Ha meg világosba akarok filmet nézni akkor meg nem annyira zavaró a szürke fekete.
- Tehát mese híradó és egyéb HD adók lesznek nézve rajta.A betekintési szög nagy kritérium mivel a nappali 40cm-rel süllyesztett a konyhához képes, és konyhából is lehet nézni a TV-t. Ebben az esetben kb 45-60 fok az eltérés ahhoz képest ha szemből nézném és kb1 méterrel van magasabban a szemem a tv középpontjához képest mármint ha konyhából nézem és onnan szoktam a híradót. Ok hogy 170-178 fok sok TV nek a betekintési szöge de akkor kezd torzulni a kép. IPS monitorom van és azzal nincs ilyen gond.
-
HagaNRG
őstag
Az egyiket 2, a másikat 3m-ről. Tudom, egyik sem ideális nézési távolság az 55"-hoz, de akkor is, azért picit többet vártam el. (ezek szerint inkább hagyni kellett volna a felbontást és a nagyobb méret felé menni FHD-ben. De úgy voltam vele, hogy ár/érték arányban ezt a TV-t kaptam meg a legjobb kedvezménnyel, így gondoltam, adok egy esélyt a 4K-nak, hogy testközelből és lássam, miről is van szó)
-
blakey
titán
Mert teljesen téves következtetés. Monitoroknál az IPS hozta a "megváltást" mivel gyengébb panelekkel szerelték a monitorokat, sokáig más nem is volt csak IPS és TN, mire megjelent a VA addigra már teret nyert az IPS. Grafikus létemre minden megjelenítőt kalibrálok, az IPS LG-k néha rosszabbak alapjáraton, bármennyire is jónak tűnik első pillantásra, kalibráció után rendben vannak. de ugye gyenge kontraszt és feketeszint jellemzi. VA paneles tv-kkel sincs több gond, némelyik hibátlan szürkeskálával rendelkezik, szóval kalibrálás után a VA jobb képet ad IPS társánál.
-
mettek
addikt
Megnéztem pár tv-t az Mm-ban. A kinézett sony nem nyűgözött le ahogy a Samsung ks7000 se, sőt ez a Samu iszonyat rossz volt, USB-s vinyot rádugattam, Jurassic Park full hd-ba, 10giga körüli mkv: iszonyat zajos, néha akadozós volt a kép. Bár arra gondoltam az akadozás lehet a tv saját lejátszoja miatt is de a képzaj brutális volt, nem is értem. Mozi módban meg olyan fátyol ült a képre mintha ködben néznél tv-t.
LG 650ezres Oled tv-jén a Hannibal sorozatot tettem be, az Oled iszonyat lesötétítette a képet, elveszett minden részlet plusz keményen utánhúzós, aurás volt a kép a mozgásoknál.
Végül asszem egy Philips 65pus7120 lesz mert van már a családban ambilightos és az nagyon bejött, holnap elvileg ki is derül jol döntöttem e. Ha sikerül egyben felküzdeni a tv-t a maga 40 kilójával...
Ugy néztem a különböző apecifikációkon hogy panelre, képminőségre ugyanaz ez a tv mint a most 700ezres pus7600 sorozat...csak az kicsit premiumosabb: fém keret, hangvezérlés, jobb hangszóró, vékonyabb, könnyebb súly. Most ezekért nem adok 150ezret. De javítson ki valaki ha tévedek.
-
SunMount3r
nagyúr
Eddig is egy kb. ekkora 4:3-as CRT-t nézett (most szállt el a képcsöve) és azt mondja nem kell nagyobb, de nem is lenne rá keret. Főleg TV adások nézéséhez kellene és keret sem sok van rá sajna, 50K a max.
Nem tudom számít e, hogy HD vagy FHD-t tud e a TV, pl. ha van benne lejátszó, akkor a FHD anyagokat egyáltalán megjeleníti, ha csak HD ready?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Apple MacBook
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest