-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #27314 üzenetére
Ha nincs hozzá szemed akkor nem szabad hozzákezdeni, csak rosszabb lesz. Látni kell a minimális eltéréseket is, így a fehértől a feketéig (10%-os léptékben) látni lehet a változásokat és egyik sem fordulhat át zöldbe, pirosba, kékbe, stb. Nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik, de nem lehetetlen. Gyakorlott szem is el van vele. Én szeretem állítgatni, látom a különbségeket.
-
dh66e
veterán
válasz
Vhiktor #26639 üzenetére
A mozgásmegjelenítés talán a legfontosabb egy filmnél,természetesen a fekete szint mellett.Akik lcd-n nőttek fel azok a legtöbb esetben észre sem veszik a difit.Plazmások már jobban értékelik ezt a W8-nál.
A fekete szint viszi magával a kontrasztot is és ebben talán mondhatni hogy a tavalyiak közül a legjobb a w7-w8 széria ha az azonos kategóriák mellé odarakjuk és becsülettel beállítjuk. Ezt megspékelték a már említett elektronikával és persze a szoftverrel ami mindennek az alapja.Ezért aki a legjobbat keresi ezekre a dolgokra (film,játék) nincs mese sonyt illik ajánlani jelenleg mert a plazma ugye tudjuk.....
Sajnos most brutál drágák lettek a dollár mozgása miatt ezek a tévék.Most 350k van egy w55W829B nekem még 310k ért sikerült vennem.Kop kop.(#26642) total90
Sony.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #26639 üzenetére
Egyik sem feltétlenül jobb azonos kategóriában, inkább valamiben kiemelkedik. Mindegyiknek megvan a maga "betegsége", az lenne a jó ha a tudásokat egybegyúrnák. Ugye olyan választ kapott itt valaki a Sonytól, hogy temészetes a foltosság mikor nem dolgozik az elektronika, erre én azt mondom, hogy ez nem válasz ugyanis a Pana a 640-esnél megcsinálta azt amit elvileg lehetetlen, akkor is homogén amikor nem dolgozik az elektronika és nem kapcsolja le a kijelzőt, tehát ott a fekete kép és nem látni felhősödés, bevilágítástt.
Mindenkinek mások az igényei, más szempontok szerint választ. Nálam az elsődleges a képminőség, jó rgb lefedettség, jó feketeszint és ezáltal a kontraszt. Input lag, smart nem számit. Apropó, smart, a pana 640-es az SMB megosztást is látja, tökéletesen visz mindent, külső, belső felirat, stb. ezt nem hittem volna, utoljára LG Blu-ray lejátszónál (BX580) találkoztam ilyennel.(#26642) total90
A Sony 705B biztosan, de gondolom a 705C is, ha követi az elődöt. Alacsony input laggal rendelkeznek. -
BBéci
legenda
-
dh66e
veterán
válasz
Vhiktor #26636 üzenetére
Nincs leszólva a többi arról van szó hogy filmnézésre és játékhoz a legjobb.Ezen kívül komoly elektronika dolgozik a panel alá.Ebben is veri a többit.A szerviz pedig példaértékű olvas bele a sony topicba,hihetetlen rugalmasak a sony kereskedések és a szerviz is probléma esetén.Ez sem utolsó szempont.
-
Scoobyka
addikt
-
Watt25
veterán
válasz
Vhiktor #23961 üzenetére
Igen, de akkor a kontroller meg a többi eszköz késleltetése is számít.
Ki mondta, hogy nem számít? Csak pl. amíg ezek mondjuk 1-2ms késleltést adnak össze, addig nem mindegy, hogy ehhez 15ms, vagy 50ms-ot ad hozzá a megjelenítő.
A példád teljesen rossz, egy FPS nem erről szól. -
Scoobyka
addikt
-
Tegla80
addikt
válasz
Vhiktor #23955 üzenetére
"Nem okosakat, hanem saját tapasztalatokat mondok.."
Nah latod pont itt kezdodik a problema es ezert mondtam,h inkabb ebben a temaban ne tedd.
Volt anno itt olyan aki a samu6030ra is azt irta,h jatszhato es neki semmi gondja vele...
Koztudottan az 1ik legrosszabb input lag-al rendelkezo tv..... -
Scoobyka
addikt
válasz
Vhiktor #23955 üzenetére
Egyszer ha van lehetoseg probalj ki egy sony tv-t 15ms-os aztan egy 45ms-ost. Egyaltalan nincs tullihegve a dolog. Eg es fold a ketto kozott,nem csak a szam miatt,hanem erzesre... Youtubeon is lathatsz sokvideot ezzel kapcsolatban. Kezdem azt hinni tv ertekesito vagy, ha jol lattam 5emberke mondta,hogy igenis eszreveheto es szamit. Amit azert nehez bemagyarazni azzal,hogy csak bekepzeljuk.
-
Tegla80
addikt
válasz
Vhiktor #23946 üzenetére
Ertem En,h okosakat szeretnel mondani a temaban.......,de jobb lenne mindenkinek,ha inkabb nem tenned....
Ez nem egyeni preferencia kerdese,vagy meret,vagy monitor vagy tv dolog,mert mindennel jelen van,mint a neve is mutatja....."input lag"
Plusz kierezheto,lathato,zavaro.....max Te nem erzed vagy nincs rad hatassal,de ettol meg letezik. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Vhiktor #23939 üzenetére
Magát a lagot nem veszed észre, csak ahogy írták is, az eredményeid lesznek rosszabbak. Pl lehet, hogy monitor előtt mindenkit alázol lövöldözős játékban, de beülsz egy lagos tv elé, és hirtelen legfeljebb a középmezőnyben leszel, esetleg a korábbi eredményeidért sokkal jobban meg kell dolgozni.
-
nismoka
addikt
-
Scoobyka
addikt
válasz
Vhiktor #23843 üzenetére
En nem vagyok top gamer ,de 30ms folott siman erzodik autos es fps jatekokban, h lassan reagal sajnos. En is a h6400at vettem volna,de ps melle sajna nem volt jo. Inkabb sony fele kell menni,ha jatszani is szeretnel.
40ms folott tpsel es strategival eljatszol,de fifa,autos es lovolozes jatekoknal gyakran lesz restart es nem fogod etrni miert amikor te megnyomtad a gombot.
-
Askformore
senior tag
válasz
Vhiktor #23554 üzenetére
Hát.. az enyém egy üveg állvány, ekkora üveglapot nem tudom honnan szerzek, ami el is bírja.. egyébként pedig 63cm széles egészen pontosan.. ez sem elég a 6400-hoz? Meg tudnád esetleg mérni?
Most olvasom, hogy a tiéd 55-ös, amit én néztem az csak 50-es.. szerinted van jelentős különbség a talpméret között?
Osynho: köszi a tippet, de nincs szabad falfelületem ott, ahova a tv-t szeretném tenni.
-
BBéci
legenda
válasz
Vhiktor #22635 üzenetére
Mindegyiket optimalizálni kell ahhoz, hogy a képmegjelenítő színhelyes legyen. Csak az egyikkel nem lehet kihozni belőle a maximumot. És előbb a fehéregyensúlyt, utána a színközt kell piszkálgatni. Aztán megnézni újra a fehéregyensúlyt, nem másztak-e el a színek. Jó másfél órás művelet egy gyakorlott szakértő számára.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #22631 üzenetére
A szürkeskálának nagyon sok köze van a színek megjelenéséhez, de ehhez szakértelem kell, tudni kell, hogy mi a szürke és mi nem. Nem a szín telítettségét változtatja hanem az összetételét, tehát ha nem hozzáértő állítja be akkor el is lehet rontani. A 2 pontos skálát még be lehet állítani szemre, de ezt csak gyakorló szem tudná és nem minden esetben, a legpontosabb a 10 pontos de azt már műszerrel szabad, mert több árnyalatban képes változtatni. Úgy képzeld el, hogy pl. a Samu lcd-k háttérfényét 20-as skálán tudod változtatni viszont pl. a Toshibáét 100-as skálán, tehát a 100-as skálán finomabb beállítást eszközölhetsz mint a 20-ason, ez nem azt jelenti, hogy a 20-ason nem lehet jól beállítani, de a 100-ason több finomhangolási lehetőség van.
-
NGA
addikt
válasz
Vhiktor #22427 üzenetére
Tegnap kipróbáltam:
Kicsi az 50 colos tv 2,5 méterre, oda kellett ülnöm 1,5 méterre az utolsó szamuráj c. film csatajelenetéhez, mert ott volt élvezhető a 1080p remux változat.
Szóval lehet nézni egy 32"-os tv-t is, de mikor valaki nyugodt körülmények között leül FHD filmet nézni, ott kell a méret. Nem marketing, hanem ez szigorúan tény. Mivel általában FHD tartalmat töltök le, és úgy nézek filmet, így az az alap nekem. A tv-s hd tartalmak nem érdekelnek, arra elég lenne egy 32" is.
Azt nem értem, mi a francnak kell a tv adást alapnak venni.
-
parfish
tag
válasz
Vhiktor #22434 üzenetére
25cm magas és 34cm széles ablakot akarok kirakni a megjelenitöre 4db-ot (fent kettö alatta kettö bal felsö saroktol indulva) fedés nélkül és mellette még legyen helyem valamennyi. ehhez milyen megjelenitöt tudnál ajánlani 200k alatt?
tényleg érdekel mert tanácstalan vagyok. -
€uro
őstag
válasz
Vhiktor #21853 üzenetére
Végül az Árgép egyik legolcsóbb ajánlatát adó boltban vásároltam meg az UE55H6410 tévémet. Előre érdeklődtem a garanciát illetően: 24 hónap regisztrált Samsung garanciát adtak. Azt is megbeszéltem, hogy a terméket előttem bontják ki és le szeretném tesztelni a készüléket a pixelhibák végett. Így is történt. Hagyták, hogy a pendrive-omon lévő fekete-kék-piros-zöld-sárga képeket megnézhessem a tévén. Nem volt pixelhiba, a fekete nagyon szép, egyenletes fényerejű volt mindenhol.
Azt nem tudom, hogy maga a tévé előttem érintetlen volt-e. Mert lehet, hogy már kibontották és kipróbálták. De NO pixelhiba és 24 hónap gyári garancia van rá.
Ne érts félre, ezt most nem önigazolásképpen mondom vagy azért, hogy téged kérdőjelezzelek meg - biztos vagyok benne, hogy a legjobbat kívánod nekem és mindenki másnak. Csak szerettem volna leírni a tapasztalatomat, hogy kellő tudatossággal és körültekintéssel okosan lehet vásárolni.
A tévé egyébként nagyon szép. Nekem. Gyönyörű. Bár kicsit úgy éreztem ma magam, mint akit már lekörözött a technológia - bizonyára ez így is van. Pedig harmincnégy évesen, programozóként mindig is szerettem az új dolgokat. De ennél a tévénél most még kicsit messziről jött embernek érzem magam. Hozzáteszem még, hogy elsősorban a médialejátszó-erősítő-PC megfelelő összehangolásában akadtak nehézségeim.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Vhiktor #21946 üzenetére
Én is ezt vettem észre. 3D támogatás meg mozgás érzékelő meg minden szir-szar van benne , a 6203-ban meg nem. De viszont a CMR - Tiszta mozgás arányról ellentmondásos információkat nyújt a Samu oldala(ott 100 hz), meg a Mall.hu (itt meg 200). Amúgy fogalmam sincs , hogy mi ez, csak eléggé szoktak ezek a dolgok zavarni, hogy ahány oldal annyi különböző specifikáció.
Amit még kicsit furcsállok, hogy a SAMSUNG UE40H6203 modell nincs is fent a Samu magyar oldalán.
Egy másik kérdésem az lenne , hogy a mall.hu megbízható? Nem gagyi bolti garanciát hanem rendes Samu garanciát adnak, amivel tudok regelni neten is?
-
€uro
őstag
válasz
Vhiktor #21895 üzenetére
"Akinek nem hiányzik az messzire elkerüli ezeket..."
Éppen ez a baj. Nem elkerülni kell az ilyen helyzeteket, hanem kiállni magadért. Ha mindenki ezt tenné, akkor az eladóknak eszébe nem jutna tisztességtelen dolgokkal próbálkozni. És már nincs is mit messzire kerülni!
De fogalmazhatok úgy is, hogy a szopatáshoz is két fél kell: aki csinálja, és aki hagyja magát.(#21897) Revolit: "Mondjuk ismerősöm eléggé ki volt akadva, hogy majd 3 hónapig se pénz se tévé..."
De gondolom így jobban alszik.
-
Batib
őstag
válasz
Vhiktor #21877 üzenetére
Valszeg a csomagméretet nézted az valóban 15 cm vastag. A háttérvilágításnak semmi köze a microdimminghez szerintem. Hogyan oldanák meg a 300 vagy 600 zónát? (Mint a torpedoban tudod, hogy tudnák pl az f6-os zónát vezérelni) Itt egy leírás.
A tesztoldalak tévedtek már nagyobbat is. Pl tavaly is folyamatosan edge-nek írtak szinte mindet. Amúgy a 6200,6400,6500 ill. a 6700 vastagsága megegyezik. Kivétel a 6410 de már leírtam miért.
-
HagaNRG
őstag
-
Batib
őstag
válasz
Vhiktor #21862 üzenetére
A 6410 fehér előlapja olyan mint egy hagyományos képkeret. (szerintem kifejezetten csúnya) Messze kiáll a kijelző síkjából ezért írják a nagyobb vastagságot. Nézd meg a 6400 vagy a 6200 vastagságát ua. mint a 6700-é. Szerintem a 6-s sorozatban nincs edge ledes. (kivétel a kis 20-on zollos tv-k)
Egyébként is ez a hiv. méret: Méret talp nélkül (SzéxMaxMé) 1234 x 709.4 x 69.2 Nem tudom honnan vetted a 145 mm-t. -
HagaNRG
őstag
válasz
Vhiktor #21856 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy ha a Sony 55W805 és a Samsung ue55h6700 is mindkettő 350 ezres kategóriájú tv, akkor a 300 is nagyon jó ár érte és lehet, hogy sok hónap fog eltelni, mire átlagosan ilyen értékűek lesznek.
Azért néha akkorát nem is esnek az árak, ha azt nézzük, hogy most is találni 2013-as modellt és közel egy árban van az ideivel.
Abba a hibába nem akarok esni, hogy várok, várok, aztán nincs tv- nem mintha életbevágó lenne. Akkora balszerencsém csak nincs, hogy amint elhozom, egy 55W805-ös Sony ára leesik 270 ezer környékére.Kipróbálásba már nagyon nem tudok belemenni, ezeknél a tv-knél már próbálgathatom a hozott MKV_imet, max. színárnyalatban, kontrasztban ha lesz is különbség, az ezernyi beállítási lehetőség különbsége simán elviheti egyik- másik irányba.
-
€uro
őstag
válasz
Vhiktor #21853 üzenetére
Ez komoly? Árgépen hatan is 266-ért kínálják. Hm...
Ha kell, adok érte háromszázezret. De az árkülönbség több, mint harmincezer forint. Ennyiért személyesen elmegyek Magyarország bármelyik üzletébe, hogy személyesen vegyem át a készüléket. És szólnék előre, hogy kizárólag csak érintetlen, bontatlan tévét vagyok hajlandó átvenni. Ez így elég gondos eljárás, nem?
Azt még hagy kérdezzem meg, hogy mire alapozod azt, hogy nem lesz olcsóbb a tévé? Vagy csak 266 ezernél nem lesz olcsóbb az, amit most háromszázezerért árulnak?
-
HagaNRG
őstag
válasz
Vhiktor #21853 üzenetére
Ja, most már értem, köszi!
Viszont mindenféle árgepen kidobott netes legolcsóbb boltokból én sem vennék ilyen drága kütyüt.
Én inkább innen választok majd, itt van közel, a kezembe adják az új tv-t:
NAY SKPl. amit te az edigitalon ajánlottál az Samu 6410, 300 ezer.
Itt viszont a H6700 is ugyanannyiba kerül és feltételezem, a 6410 és a 6700 között megint van egy minőségbeli ugrás a magasabb számú fölé, nem? -
odiepapa2
tag
válasz
Vhiktor #20485 üzenetére
En is erre a hetvegere tervezem a vetelt (mint sokan masok). A plazma forumot mar kivegeztem, sajna 200k korul nem talaltam SZAMOMRA megfelelo meretu es minosegu TV-t, ugyhogy marad az LCD. Kivancsi vagyok milyen kedvezmeny lesz ebbol az oriasi beharangozasbol... finger crossed
-
NGA
addikt
válasz
Vhiktor #19931 üzenetére
Én nem tv adásról beszélek, hanem filmekről. Sok olyan film van, ami vhsrip, és nem beszerezhető, vagy eleve gyengébb a felbontása, pl youtube-on van fent. Ezekre gondoltam, amikor írtam, hogy sd tartalom. Pl egy 640x480-as film egy FullHD-s tv-n nativ felbontásban a közepén csak egy pici négyzet lesz. Igaz nagyobb, mint ugyanez egy 32"-esen. De ha valaki nem folyamatosan FullHD tartalmat néz, annak 2 méterre felesleges 55-60"-es tv-t venni.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Vhiktor #19445 üzenetére
Elég sokáig fent voltam, mert kurv@ ó ez a TV. Igaz amit megspóroltam az árán, azt most fejlesztésre kell költenem.
Tegnap vettem egy 2 terrás vinyót, de kiderült, hogy a tápom már kevés, ezért ma azt is kell vennem. Sőt elképzelhető, hogy kell még ram is, mert a 4 gb kevés, és kellene egy dedikált VGA is...
Minden esetre aki 260-ból szeretne szép nagy TV-t annak most már én is ajánlom jó szívvel a Samsung 55H6410-et. Igaz csak vasárnapig lehet megkapni ennyiért.
Köszi az ajánlásokat! -
qpakcovboy
őstag
válasz
Vhiktor #19413 üzenetére
Bontatlan dobozban hoztam el. Az árkádban és a pólusban nincs. A pólusba fog érkezni kettő darab. Az eladó azt mondta, hogy ha hétvégén kifizetem, akkor vonatkozik rá az akciós ár, de csak a szállítást követően lehet átvenni. Árkádban szerencsére volt egy bontatlan.
Lehet hozzá venni kiterjesztett garanciát is, én vettem hozz 2+3 év van rá, de remélem nem lesz rá szükség.
-
schray
tag
válasz
Vhiktor #19351 üzenetére
szerk: tévedtem, azt írtam, hogy a mozis 3D-nek nem kellene villódzania, mert 2 képet vetít egymásra, de most olvasom, hogy valójában az is váltogatja a polarizált képet, ahogy a samsung 3D-s tévék. Fura, két vetítővel sokkal jobb lenne...
Ezekszerint egyedül a passzív 3D az, ahol folyamatosan látod a képet villogás nélkül. Persze egyénfüggő ki melyiket érzékeli, engem egyik sem zavart még -
-
interstate76
addikt
válasz
Vhiktor #19092 üzenetére
Khm... az általad linkelt kép egy 2009-es cikkből származik, ahol azt is leírják, hogy összességében pozitívak a benyomásaik a local dimming-gel kapcsolatban, plusz azóta kicsit fejlődött a technológia. Játékhoz persze nyilván célszerű kikapcsolni, ahogy ez minden más képjavító technológiára is igaz.
(#19085) BBéci
"A legnagyobb parasztvakítás, amit a tévékkel kapcsolatban valaha kitaláltak. Arra szolgál, hogy a gyenge feketeszintet elfedje. Ambipur."Pont ezért kérdeztem a múltkor, hogy tudja-e valaki, mely ambilightos tévéket szerelték VA-panellel, de nem válaszolt senki. Te tudsz ilyenről?
-
BBéci
legenda
válasz
Vhiktor #19092 üzenetére
"Azzal biztos nem farag rá, mert neki tetszeni fog."
Igen, a boltban, de nem biztos, hogy otthon is. Volt rá jó pár példa.
(#19093) Gicz
Elég egy híradót megnézni, a bemondó arca csak akkor éles, akkor látszanak rajta a pihék, pórusok, amikor mozdulatlan. Mozgás közben összefolyik, elmosódik mindez. -
törölt tag
válasz
Vhiktor #19063 üzenetére
Az idei LG széria 670-től felfelé tartalmaz Local Dimming-et, és Micro Pixel Controll-t, és szép színei, jól működő szolgáltatásai vannak, jó szervizháttérrel, de csak fikázd tovább, biztos jobban érzed magad tőle.
Nyílván neked a legjobb képű LCD tévéd van. Hibátlan szolgáltatásokkal, a legjobb szervizzel, és még plusz 10 év gyári garanciával. Köszönjük a véleményt!
lazioforever, 2 év a maximum ezekre, de annyi legyen is meg. -
BBéci
legenda
válasz
Vhiktor #18998 üzenetére
Ebben igazad van. 5 éve próbálom elmagyarázni az itteni emberkéknek, hogy egy TV nem lehet eléggé nagy és semmi más nem vezérel, csak a jó szándék, mégis számtalanszor leugattak.
Lehet azzal érvelni, hogy nem mindenki akar moziélményt, meg nincs rá pénz. Előbbi butaság, utóbbira nem tudok mást mondani: spórolni kell még fél vagy egy évig. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Vhiktor #18655 üzenetére
Pixeleket én 15 centéről néztem át tüzetesen, minden alap színnél...
Vissza térve a méretre meg 2.20 méterről az SD adások meg 48-50 illetve 55 colos méretnél is gázok lesznek szóval tök mind1. De egy jó FHD filmet 220cm-ről 55-ön jó nézni. Ha megveszed elsőnek tuti azt mondod nagy hülyeség volt ekkora ide, de 2-3 hét és nagyon megszokod. Nem fogod megbánni...Én 3 méterről nézek 55-öt, de megvásárlás után pár hétre már úgy voltam vele 65 simán jöhetne, a következő TV-m biztos már olyan lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest