- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Dave567 #38955 üzenetére
"Mi a baj vele?"
Szenved a "crosstalk" jelenségtől. Rendkívül szellemképes... teszteltem. Tényleg használhatatlan.
Abszolút érezhető, hogy "csak legyen ilyen is a prémium készülékünkben" alapon kapta meg ezt a technológiát. Ennyi erővel nyugodtan el is hagyhatták volna belőle...
-
Met
nagyúr
válasz
Dave567 #38232 üzenetére
Persze tudom hogy mindegyikkel lehet gond, olyanra gondolok hogy valamelyiknek a kijelzője rosszabb lehet mint a másik, vagy szoftveresen az egyikkel több a gond. Felhősödés, a sarkok világosabbak stb.
Mivel úgy néz ki a vásárlást hamarabb meg kell ejteni mint gondoltam (jövőhét legkésőbb) a 100k körüli tv-ket néztem.
Lehet az lesz bemegyek egy MM-ba, megnézem a 3 gyártón képeit és amelyiknek szebb a képe onnan választok. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Dave567 #37871 üzenetére
Egy lcd tv nevű fórumra már miért ne irhatnám be a tapasztalatomat?
Válaszolj arra miért teszik az ips panelt a felső lazegóriába is?
Most teljesen vonatkoztassunk el az eddigi beszélgetésektől. Nem is áll kapcsolatban a kérdésem az eddigiekkel.
De te válaszolj hátha megmosolyogtatsz te is egy pár passziv fórumozót is újra. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Dave567 #37523 üzenetére
nem ezt kérdeztem. bíztam benne, hogy az off elegendő utalás elég lesz arra, hogy ez jelen esetben nem fő kritérium. Sonyt használok alapvetően, most a hálóba kell valami elalváshoz Netflixnek.
a kérdésem továbbra is áll. ha hasonló hasznos válaszok lesznek csak, akkor a kereső nyomán veszek egy LG 43LH630V-t, aztán majd megírom, hogy mik a tapasztalatok, mert ugye nem mindenki 200-400 kezdőárral keres tévét
-
-
Piftuka
veterán
válasz
Dave567 #37340 üzenetére
"Inkább egy 6-7éves tökéletes tévé, mint egy modern roncs."
Azért ne légy komolytalan!
Egyrészt a "modern roncs" kifejezés piszok erős túlzás, másrészt a plazma technológia koránt sem tökéletes. Nem létezik "tökéletes televízió". Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.
Másrészt, aki egy 8000-9000 órát futott, sőt... bármennyit futott, garancia nélküli, öreg, használt készülékért hajlandó több százezer forintot kifizetni, annak annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni, vagy a fejében van némi "bibi".
Nem az a lényeg, hogy a gyártó mennyi üzemórát jósol egy készülékre, hanem, hogy akár már másnap elromolhat. Az pedig az igazán drága mulatság...
-
gyeniko
őstag
válasz
Dave567 #36433 üzenetére
Úgy pontos, hogy egy határon túl nem érdekel a TV-k kép minősége, a korábban leírt okok miatt, de talán nem kell szégyenkeznem velük. Nem jut minden szobába 75" TV, a nagyobbak: Samsung 65H8090, 65H6470, 75H6400, Sony 65W857C. A nyaralóban van Samu 55C8000 (itt ez a legnagyobb). Azért van ennyi nagy TV, mert szeretjük és megszoktuk a nagy képet. Minden olyan szobában van nagy TV, ahol esélyes, hogy valamelyikünk 10 percnél tovább van nyugalomban. Tekintettel arra, hogy nálunk összesen 26 HD csatorna van csak - és ezek fele kifejezetten rossz minőségű -, a TV adások még ezeket a készülékeket sem teszik igazán próbára.
-
gyeniko
őstag
válasz
Dave567 #36420 üzenetére
Rossz gombot nyomtam, azért nem válaszként írtam. Mi soha nem nézünk teljesen sötétben TV-t (szinte csak háttér TV-zünk, vagy pedig valami más tevékenység is folyik az adott helyiségben), illetve világosak a falaink + a bútoraink is, így bőven elegendő a 4.000+ körüli kontraszt és FHD felbontás. A hazai TV adások képe sem kényszerít ki többet. A kép mérete viszont fontos nekünk, ezért többségben vannak a 65"-os és 75"-os TV-k.
-
gyeniko
őstag
válasz
Dave567 #36414 üzenetére
Nem értem teljesen a kérdést: ha arra gondolsz, hogy az eredeti kérdésben listázott modellek közül én az LG íves OLED-jét venném-e, akkor NEM elég. Én elég sok szempontot veszek figyelembe a TV vásárlásnál.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dave567 #36160 üzenetére
Lehet, hogy mostanában a W80C / W85C a legjobb választás, vagy várok, hogy legyen 42"-s OLED, FHD TV 200k, körül. Persze, lehet, hogy erre várhatok, soha nem lesz, mert a csak a 4K-t fejlesztik.
Digitális hangból, mi a legjobb megoldás analóg jelre? Scart, optikai átalakításnál nem fog csúszni a hang?
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dave567 #36146 üzenetére
Nem is tudom, hogy mivel lehet rábeszélni az embereket a 4K-ra. Nekem a WestEnd Sony boltban azt mondták, hogy a 4K TV-n a közeli pixelek miatt jobb a mozgás megjelenítés, sőt még az FHD anyag is jobban néz ki rajta. Ki volt rakva kettő 50"-s TV, és tényleg szebb volt 4K-n. Állították, hogy ugyanaz az FHD-s felvétel megy rajta. Sony topicban viszont mondták, hogy ez a légballonos felvétel, minden TV-n rajta van, tehát lehet, hogy a 4K-n, 4K-t láttam, illetve gondolom a kép beállítással is lehet variálni.
Ki van rakva egy bazi nagy 1,5M-s TV is, valószínűleg 85"-s, érdekes volt közelről nézni, tökéletes kép, semmi pixel nem látszódik, de 30 perc után lehet, hogy már kínzás lett volna. -
-
Kornel
veterán
válasz
Dave567 #35823 üzenetére
Nagyon kellene itt egy normális összefoglaló.
Márkák, típusok, ezeknek a főbb jellemzői, hiteles teszt linkekkel, stb.
Ld. felvetődött a hisense márka, kb. senki hozzá se tudott szagolni.
Én nem értek hozzá, ezért is próbálok itt az értelmesebb hsz-okbol információkat szerezni, de őszintén szólva kevés sikerrel. -
törölt tag
válasz
Dave567 #34515 üzenetére
Köszi, de épp ez volt a kérdés lényege, hogy MELYIK a jobb minőségű kábel?! Nem netes olvasás, meg tippelés alapján, hanem bátorkodtam feltételezni, hogy innen már más is belefutott a a problémába és személyes (!) tapasztalata van egy bizonyos konkrét típussal ami bevált...
Ugyanis a kábeleket nem akarom hármasával a fióknak vásárolni, mert általában nem vesznek vissza sehol bontott kábelt. A Kácsa valóban egy megoldási lehetőség, de a TV árának 7-10% kábelre költeni nem primer opció...
Na mindegy, megyek vaktesztelni...
-
Tóniszomszéd
csendes tag
válasz
Dave567 #34083 üzenetére
Az jó. De akkor miért nem törlik a linkjét?
Nagyobb probléma, hogy úgy egy hete találtam itt egy LCD tévékkel foglalkozó topikot, aminek viszont volt leírása. Azt hittem, ez az. Vajon melyik lehetett? Hát akkor hajrá Google, megpróbálom megkeresni.Talán a Samsung topik lehetett.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dave567 #33932 üzenetére
(#33910) philoxenia: És gondolom abból megtudsz mindent... Én azért egy tapasztaltabb embert megkérdeznék előtte, ha netán szebbé akarnám varázsolni a tévének a képminőségét, ne hogy kikeljen dobni mert egy sz@r.
Ne vedd személyeskedésnek, de egy magyarul jól beszélő embert megkérdeznék mielőtt nyilvános fórumon törni kezdem a magyart...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dave567 #33879 üzenetére
Ez mint vélemény kb annyit ér, mintha azt mondanám, hogy Hamiltont kérdezd meg, hogy Suzukit vagy Opelt vegyél.... Ráadásul ha valaki így áll hozzá, akkor a véleménye, mint szélsőség eleve kizárható... Kb. mintha Kim Dzsong Un mondaná, hogy a parlamenti demokráciát, mint rendszert nem ajánlom...
-
anti01
csendes tag
válasz
Dave567 #33879 üzenetére
Isten őrizz, hogy én valakivel ki akarjak kezdeni és igen jó pár TV-s topicot nézegettem mostanában.
A válaszomban csak összegeztem annak a fórumtársnak a véleményt aki válaszolt a kérdésemre + a linkelt tesztíró véleményét + a saját véleményemet + egyéb nem negatív véleményeket a készülékről.
Még egyszer eszembe nem jutott valakivel is a te szavaid szerint kikezdeni ( ha így érezte valaki elnézést).
A kinek mennyit ér a háza című dologba pedig szerintem végképp ne menjünk bele, mert véleményem szerint egyáltalán nem ehhez a topichoz való, sőt valószínűleg egyik topicba sem való itt.
Részemről a "vita" (ha annak lehet nevezni) lezárva.
Szép estét.
-
dugesz77
őstag
válasz
Dave567 #32754 üzenetére
Én nem mondtam sohasem,hogy szarabb a aktív. Azt írtam,hogy én nem bírtam hosszabb távon. Az első pár percig élveztem. Mondom olyan mintha nem engedne pislogni mint mikor valamire koncentrálsz nagyon. Hamar belefáradt a szemem. Meg talán az állandó töltögetést sem szeretném benne. A felbontás felezését meg a passzívnál nem szeretem. Közelebbről nézve már bőven látható a felezett felbontás. Plusz az sem volt rossz dolog amikor 10 db szemüveget kaptam vásárláskor egyből jutott mindenkinek,plusz egy ilyen szemüvegre csíptethetőt is amivel meg tényleg kényelmes a 3D nekem, mert szemüveget hordok.
-
dugesz77
őstag
válasz
Dave567 #32748 üzenetére
Ez csak természetes, hogy mindenki azt ajánlja ami tetszik neki, van neki, elégedett vele.
De én meg erre azt mondom,hogy az a Samsung tv csak szerinted jobb. Neked megéri az a +30000 Forint,hogy mélyebb feketéd legyen lehet másnak nem fér bele illetve nem az a fontos. Másnak ha direkt passzív 3D kell, esetleg tetszik neki a WebOS vagy szeretne már most " nézhető minőségű" Oled tv-t akkor te hiába mondod/ajánlod neki a Sony/Samsung/Pana vonalat akkor sem az lesz neki a jobb, mert neki nem az a fontos.
De részemről téma letudva. Tudom,hogy az a 3-4 ember sohasem fog LG tv-t ajánlani senkinek, csak akkor ne azt írja,hogy "bármit csak LG-t ne" hanem ajánlja ami neki kedves/jónak tartja és szerintem akkor nem lesznek ilyen kirohanások. -
Gergosz2
veterán
válasz
Dave567 #31158 üzenetére
Köszönöm!
Szemezgettem már azzal a TV-vel is de nem tudom, hogy belefér-e a keretbe.
A beépített lejátszótól ne várj sokat, se a smartól, van benne, de vagy jó, vagy nem.
Itt pontosan mire számítsak? . Az igényekből azt szűrtem, le, hogy tudjon filmet lejátszani, esetleg netezni rajta.
(#31161) Pumma
Köszönöm. Megnéztem, szimpatikusnak tűnik. Mint modtam , nagyon nem értek, hozzá, csak megnéztem, hogy IPS panel van benne elvileg, ami jól hangzik.
Néztem róla teszt videókat is és vele egy kategóriába sorolták a fent említett Samsung 6400-ast, de még láttam, hogy egy Panasonic TX-40CS520E-t is emlegetnek. Az utóbbival mi a helyzet?
De azt biztosra mondhatom, hogy ezen három készülék közül kerül ki a győztes. -
törölt tag
-
Mankó
veterán
válasz
Dave567 #30623 üzenetére
Meg vagyok elegedve a Sony kepevel, most is azt valasztanek. Smart, 3d nem erdekel, ezekert lehetoseg szerint nem fizetnek (inkabb dragabban egy triluminost
), de sajnos nincs olyan jo kepu tv, amibol ezek kimaradnanak. Szerintem maradni fog a jelenlegi, mert 250+-t nem fogok 10 colert fizetni az is biztos. (ujra tobbet is kellene, max reszletre 0% thm-re) Aztan majd amikor letelik a garancia (meg 3 ev) talan az oled tv-k is elerik a megfizetheto kategoriat. Csak csinalnanak full hd-t beloluk, mert mire a 4k elterjed, addigra a tv is megszunik, meg fogalomkent is!
-
Mankó
veterán
válasz
Dave567 #30611 üzenetére
Sony 55HX751 a tv és 2.80-3 m (kimértem) a nézési távolság. 720p, 1080p filmeket nézünk média lejátszóról plusz xbox one a játékok kedvéért. Tv adás igazából csak háttérnek szokott menni, igen ritka az, amikor érdekel is valami a tv-ben. Inkább letöltöm és megnézem normális minőségben, normális hanggal.
Láttam néhány nagyon jó árú 60 col fölötti tv-t, használtba is mozog 1-2, és innen jött az ötlet. Persze ahhoz ezt is el kellene adni értelmes áron, mert fillérekért nem adnám oda. (Főleg, hogy van még rá 3 év - 2 hónap házhoz jövős garancia.)Különben mit érhet ez a tv, ilyen paraméterekkel? (2 éves, első tulaj vagyok, hibátlan, doboz, számla, papírok, talp meg van természetesen)
-
Montesantos
senior tag
válasz
Dave567 #30594 üzenetére
nekem is passz....
Eddig itt tartok:
Pc---- Pana oké
Laptop---- Pana oké
Laptop-pc- sony tv se kép se hangrendeltem egy normális hdmi kábelt hátha
hétfőn jön majd kiderül
sony supportal is beszéltem nagyon korrektek voltak de nem lett megoldás... maradtunk egyenlőre a kábel cserébe... -
szpali
addikt
válasz
Dave567 #30519 üzenetére
Én leírom
Van egy 150-170.000 Ft-os lélektani határom és 43"-os max képátlójú méretbeli korlátom (99cm-es a polc), de abszolút laikus vagyok LED/LCD témában.
Most egy 14 éves 72cm-es Samsungot használok a kábelTV adásokra, ami kezdi az utolsókat rúgni (10-15 perc, mire bekapcsol és random ugrál és "újra fókuszál" a kép)Filmeket és sorozatokat eddig egy 27"-os S-PVA paneles DELL monitoron, vagy a 17"-es laptopomon néztem, de jó lenne nem az íróasztalnál ülve, hanem a nappaliban, a kanapén ülve/fekve tenni ugyan ezt.
3D nem érdekel, főleg USB vagy HDMI forrásból lenne rajta tartalom lejátszva. 4K-nak ekkora méretben gondolom semmi értelme. 2-2,5m távolságból lenne nézve.
Tudtok ajánlani konkrét típust?
-
w333
félisten
válasz
Dave567 #30208 üzenetére
Nekem van mindkettő ... Samu és LG is az egyik aktív a másik pedig passzív, a passzív jobban bejön (olyan mint a moziban) és a 300 Ft -s Realcinema mozis 3D szemüveggel is működik, szóval a TV -hez nem kell venni drága szemüveget, persze az aktív szemüveg sem rossz, csak ugye fejfájást okozhat (aki érzékeny rá) illetve sokkal drágább, ráadásul még elemet is cserélni kell benne ami őszintén szólva elég kellemetlen egy esti órákban amikor rákészül az ember hogy most 3D -t fog nézni aztán szembesül a szomorú tudattal hogy az elem lemerült és az esti órákban már kb. semmi nincs nyitva ... na ezért jobb a passzív 3D
-
retfirg
tag
válasz
Dave567 #28314 üzenetére
Amikor a 30×30 centis fehér foltot is sikerült észrevenni a képen, akkor beszélhetünk a látásproblémákról.
Addig meg marad simán szánalmas próbálkozás, hogy egy valszeg hibás TV-ről, kifejezetten szar minőségű és rossz körülmények között készült mobilos képekkel kívánja bebizonyítani a... mit is? Hogy a kontraszt az fontos dolog? De hisz ezt senki se vitatta, tudjuk ezt jól mindannyian.
Csak vannak még más dolgok is, amik fontosak.
PÉLDÁUL HOGY A PIROS AZ NE LEGYEN NARANCSSÁRGA, nah az van olyan fontos, mint hogy tökéletes-e a kontraszt. Mármint egy épelméjű embernek. Mert ő színes dolgokat fog nézni rajta és NEM gyors egymásutánban villogó műszaki rajzokat.TV-t meg úgy veszel, hogy ezeknek a lehető legoptimálisabb egyensúlyát keresed meg. Milyen szépek a színei, milyen a kontraszt, a késedelem, a csatlakozói, az extrái és egyéb tulajdonságai, a gyártási minőség, a support és persze mindez az ár és elérhetőség fényében, a te igényeidre szabva.
Ennek a végén lehet hozni egy szakmai döntést.
Mi a válaszod? Egy szar ária duma, hogy CSAK A KONTRASZT!
Ettől te hol leszel szakmai, hogy le tudsz olvasni egy arányszámot? Akkor az anyukám is szakértő.Talán nyissatok egy topicot az 'éles-látó színtévesztőknek', ott biztosan a szakmaiság krémes csúcsai felé törhettek majd, de akár klub is lehet belőle: lesz kontrasztos logótok, meg kontraszt találkozó, meg kontraszelekció.
De addig talán odáig kéne eljutni, hogy nem veszel elő egy már lefutott dolgot, csak hogy passzív módban belerúghass másokba, persze kollektíven, mert ettől vagy igazán kemény gyerek.
Nálad az a szakmai színvonal, hogy "sokan tudják, hogy igazad van"? A sokanhoz akkor adj már egy linket légyszi. De rendes kép legyen, ne szar mobilos az is.Szerintem te meg a mobilos haverod annyira vagytok szakmaiak, mint egy autóskártya. Az elitista dumátok pedig pont olyan meggyőző, mint amikor a gyerekek stipi-stopizzák az autókat a kártyákon.
Szakmait szeretnél? Akkor emelkedj felül és felesleges flém helyett mutass legalább egy mondatnyi szakmaiságot. Összerakhatjátok akár ketten is, bánom is én, legyen!
Vagy hívjál moderátort, hátha tetszik neki, ahogy próbáljátok visszaterelni a topicot egy értelmetlen acsarkodásba, mert egy az igaz isten, a kontraszt aránya pedig egy a végtelenhez!.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest