- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
GeryFlash #27273 üzenetére
Ha megnézed, hogy a koreaiak mennyi terméket dobnak piacra egy adott évben akkor láthatod, hogy nem egyszerű. Szerintem nem kéne minden évben új modelleket gyártani, ráadásul ennyit, régieket meg lesu@rni, mert ez megy. Ha tavalyi csúcs tv-d van akkor már nem vagy "menő", telefonoknál is ez megy. Ha valaki vesz egy aktuális modellt, akkor örül, hogy vett egy jó tv-t, de miért kell 2 év múlva úgy érezni, hogy le kéne cserélnie mivel az újak már "többet tudnak", képminőségben meg nem biztos, hogy jobbak? Az erősítőknél már léptek, 2 évente jön az újabb modell. Tudom, fogyasztói társadalom, de ez azért túlzás. Nyomják a 4K-t ezerrel, már így is keresik a tv-ket, melyik 4K-s tv a tuti, stb. Pedig még nincs jó 4K-s tv, idén jelenik meg az első UHD-s Blu-ray lejátszó, szabvány nemrég lett véglegesítve, logó is most lett, aki most megvette a tv-ját, jövőre már az újakat nézi amik még jobbak, stb. 4K-t 65" felett erőltetném ill. monitor méretben, a kettő között nincs sok értelme.
(#27275) spiritex
Természetesen, Samsung, Sony, Sharp, Toshiba, egy-két "elvetemült" LG, egy-két Philips, hogy csak az ismertebbeket írjam. -
blakey
titán
válasz
GeryFlash #27213 üzenetére
Azóta már volt firmware frissítés, allítólag javult, de ezt nem tudom megerősíteni, megcáfolni. Játékra a tavalyi Sonyk ajánlottak. De a kérdés ugye feketeszintről szól, arra meg van alternatíva.
Kiszórták a panákat és nagyon alacsony áron, megjelentek az idei modellek és a népszerű márkákat (LG, Samsung és egy-két Sony modell) kevésbé árazták le, szerencsémre. Egyáltalán nem volt szempont a játék, leginkább a képminőség, homogénítás, stb., hab a tortán az SMB kezelés ami egy nagy + pont a Pana részére.
-
blakey
titán
válasz
GeryFlash #27210 üzenetére
Van, 145e-ért jutottam hozzá egy Pana 48AS640-hez
De a Toshiba 46TK938 is hasonló paraméterekkel büszkékedett és még van egy-két modell/márka.
VA panelek betekíntési szöge is megfelelő, elég sok tv fordult meg nálam.
700Hz, azt inkább hagyjuk, enyém 1200 Hz, mégsem fogom minden második mondatba leírni, irreleváns. a legfontosabb a jó kontraszt, feketeszint, mozgásmegjelenítés.
-
-
-
viharkabat
aktív tag
válasz
GeryFlash #26325 üzenetére
A 829 talán már interpolál 100 Hz-re, a 805 meg nem (705 sem). Az új Sonykról valószínűleg csak annyi tapasztalata van még mindenkinek, hogy drágák
A konkrtét LG modellt nem ismerem, de mivel IPS-panel, azért biztos gyengébb a feketéje. Attól függ milyen körülmények között használod. Én ha kiskocsmába vagy a fogorvosi rendelőmbe vennék tévét, akkor inkább vennék LG-t, mert jobb a betekintési szöge és szép is a képe, Viszont egy besötétített szobában a Sonyk jobban kiadják a sötét képrészeket.
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #26325 üzenetére
Nagyon jó a 671V is, ami Local Dimming-es. Érdemes megnézni, nekem semmi gondom a feketével és a színekkel. [link]
Gyakorlatilag nincs különbség w829 és a w805 közt. 2015-ös tévéket még most kezdik bevezetni és jóval drágábban a mostani tévé árakhoz képest. Vagy jobbak lesznek, vagy nem. -
B-L-A-C-K
titán
-
viharkabat
aktív tag
válasz
GeryFlash #26320 üzenetére
Ez a 2014-es 8-as sorozat, inkább ezt nézd meg:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl42w829b-201409143910.htm
Amit linkeltél az a 2013-as, IPS-panellel ellátott modell. Annak tényleg gyengébb volt a feketéje (bár anno én üzletben találkoztam vele, ott szuper képet hozott)
-
Watt25
veterán
válasz
GeryFlash #25962 üzenetére
Nehéz a jövőbe látni. De én nem szeretném, ha kihalnának a fizikai hordozók. Amikor nézem a pl. a tévében HD csatornákat, azt mondom, hát igen, nem rossz. Aztán berakok egy Blu-ray lemezt a lejátszóba és sokszor újra meglepődök, hogy ja, hogy ez ilyen szép? Ingyenes időszakban kipróbáltam a Filmbox live-ot is. Néhány megabittel jöttek a HD-s filmek... Oké, hogy az nem egy nagyon prémium csatorna, de akkor is...
Emellett persze biztos vannak kivételek, de eddig én azt tapasztaltam, hogy ha nem akarom látni, hogy a film tömörítve van, akkor nincs más választásom, csak Blu-ray lemez... -
viharkabat
aktív tag
válasz
GeryFlash #25940 üzenetére
ha a nagy boltokból ki is szórják nyárig pár kisebb helyen tuti kapni lehet majd, remélhetőleg nem lesz gond a garival sem
Mondjuk én addig mennék rá, amíg a nagyoknál van, pláne ők a végén valószínű, hogy akciókkal szórják ki (bár a mostani ár is elég jó).
Utána viszont a néhány kósza darab ami marad, valamiért magasabb áron szokott megjelenni, ráadásul ezekre nem vennék mérget, hogy honnan maradtak, bemutatóból vagy visszavett darabok-e... -
akela91
addikt
válasz
GeryFlash #25936 üzenetére
1 órája vettem Tré home-on keresztül pont egy 42W705b -t 150k-ért. 0 kezdő, 24x 6290 Ft kamatmentes részlet. (hozzácsapják a net számlához) De ha jól tudom kérheted ugyanennyiért egyben kifizetve is.
220Volt nál is van raktáron.
Ja hogy, pont hogy sok helyen kapni még, most esett le...
(link nálam nem élt pár percig)
-
BBéci
legenda
válasz
GeryFlash #25910 üzenetére
Szó sincs arról, hogy mindegyik, vagy bármelyik IPS panel rossz, ezt senki nem állította. Viszont a feketeszintjük messze elmarad a VA-tól, ez tény, amit tudomásul kell venni.
Akkor lenne jó a direkt LED, ha nem csak 5-8 vízszintes sorban, soronként 10-12 lenne a panel mögött, hanem összesen legalább 500, vagy inkább 1000 db. Volt (van) olyan, de nagyon drága az előállítása és a teljesítményfelvétele is magas.
Azt honnan tudod, hogy melyik focistának milyen tévéje van? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
GeryFlash #25886 üzenetére
Én néznék valami jobb akciót, és kicsivel kereten felül vennék egy 50-es W8-as Sony-t. W805, W815, W828, W829-esek közül. W7-es széria is jó lenne neked 50-esbe, az ugyan az mint a w8 csak 3D nélkül, viszont árban nem olcsóbb.
Esetleg még Philips 47PFS7109 nézd meg, nincs tapasztalatom benne, de elvileg dicsérik, mondjuk tudtommal nem VA panelos mint a Sony.
-
membrandj
nagyúr
válasz
GeryFlash #25886 üzenetére
Lg-nél a 671V-től írják,hogy ok, sony 705 talán. Ezek mind 140 fölött vannak, sony 200-hoz közelebb inkább.
Ilyen régi sony-t nem vennék.
Lassan jönnek az új szériák,de ott max 42-es fog beleférni sztem és 200k közelében lesz.
3d+ smartot már nem nagyon tudod kikerülni,ha jó panelest akarsz.
Kb ez a kettő marad, valaki szokott még philipset ajánlani, várj mások véleményére szerintem.
-
nightshadow
veterán
válasz
GeryFlash #10277 üzenetére
A képcsöves tévéknek 0 ms volt az input lagjük.
Nekem annak az R470-es Sonynak nem tetszik a képe, az input lagje pedig 31-42ms (hdtvtest.co.uk). Egyébként a W650 most fog kifutni, szerintem még fog lemenni az ára.
Nincs esetleg mondjuk 37-es vagy 40-es modellben ez?
Nincsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest