- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
superg #36741 üzenetére
Én ilyet nem írtam, hogy a w8c gyengébb! Én azt írtam legelőször Kornél kolégának válaszolva, hogy az én 48h6400-am kicsit gyenge feketében és a Sony tévéket ebben dicsérni szokták. Szóval szerintem jobb a Sony valamennyivel.
Jó lenne amúgy egy igazán hozzáértő leírná hogy is van ez mert én biztos vagyok abban hogy a kalibrálással nem lehet mélyebb feketét elérni mint amit pl én vagy bárki be tud állítani otthon. Van szemem és látom a panel határait és ebben a kalibrátor sem tud csodát tenni! Nem tudja a panel fizikai tulajdonságát megváltoztatni. A kalibrátor a lehető leg optimálisabban állítja be a szín /fehéregyensúly /színhőmérséklet /fényerő /gamma /ellesség stb értékeket.
És amit írtam igaz az én h6400-am jelentősen gyengébb feketében mint haver UE40F6650 tévéjén. Ehhez nem kell kalibráltatni hogy megállapításam mivel bárki saját maga is be tudja úgy állítani hogy lássa mi a leg mélyebb feketeszint.
Azt azért hozzáteszem hogy az ő tévéje 230 ezer volt és 40 colos míg az enyém 165 (akció nélkül 189 volt) és 48 colos. Meg ugye ott a panel lottó a Samsungnál és lehet az enyémben más panel van mint egy másik h6400 - ban. -
Imi1981
veterán
válasz
superg #36733 üzenetére
Nem vagyok béna ! Egyszerűen jobb mélyebb azon a fekete ! Bármit állíthattam azon meg az enyémen is és akkor ia elég nagy különbség van köztük. A teszt az egy dolog ha abban a példányban más panel volt mint az enyémben .Amúgy régebben már más is írta a samsung topikban hogy gyenge a feketéje,de másoknak meg jó volt .Én tutira veszem hogy más gyártmányú panel miatt van.Amúgy szeretem szép képe van de én leírom a gyengéjét is és az enyémnek ez a gyengéje. Most ne ips szerű gyenge feketére gondolj de ahhoz a Samsung UE40F6650-es tévéhez képest gyengébb a fekete .Ja és ezt semmilyen beállítással nem tudod olyanra állítani mivel maga a panel nem tud olyan mély feketét .
-
Dave567
addikt
válasz
superg #35824 üzenetére
és (#35826) kornelka:
Majdnem minden tévés topicban van össze foglaló Lg, Samu, Sony, itt meg kapod a választ, hogy melyiket érdemes venni, és át mész abba a topicba, és le is tudod ellenőrizni, mert valakinek nem egyértelmű.
De ha már tudod, hogy Te Sonyt akarsz venni, akkor menj át a topicjánba, és nézd meg melyik ajánlott. -
D.Orion
veterán
válasz
superg #35947 üzenetére
Elő példák, hogy nem a coll/távolság a lényeg, hanem a szolgáltatott kép minősége, a kamera amivel rögzítették, a zoom mértéke.
Szüleimnél a nappaliban van egy ~120cm-es Samsung tv.
NHL-t tudjuk nézni majdnem 4 méterről, úgy, hogy látszódik a korong, el lehet olvasni a mezszámokat és neveket.
Hazai jégkorong meccset M4HD-n(nevetséges) 2-2.5méterről nézzük, mert nincs zoom a kamerán, pocsék a csarnokok világítása, ótvar kamerával dolgoznak, ja és itthon a jég se fehér.
Ugyanez igaz egy focimeccsre is.
Nem csak a tv méretén múlik, pláne sportnál. -
mgy
senior tag
válasz
superg #35774 üzenetére
Eltekintve attól, hogy elvesztettem egy köteg húszezrest, tök jól telt a tegnap este, finom volt a vacsora, és tetszett az előadás.
Mondom, én nem vagyok rutinos/tapasztalt, ez alapján nem tudom, mennyire lesz jó vagy nem jó a tv.
A tesztelő mindenesetre magas pontot adott rá. Lehet, neki egész sok köteg húszezrese van otthon. -
7s26c
őstag
-
HagaNRG
őstag
válasz
superg #35637 üzenetére
Ebből is látni, hogy nem biztos, hogy érdemes örökké várni azzal, hogy majd lesz még olcsóbb.
Nekem sokadik éve az a tapasztalatom, hogy október-november között sikerül a TV-ket a legjobb áron megkapni.
Karácsonykor általában már viheti mindenki teli áron. (január-február más tészta, de októberben nekem nem poén azt mondani, ha kell valami, hogy majd februárban megveszem. Februárban meg majd elkezdi mindenki várni a 2017-es szériákat, akkor azt fogják megint mondani, hogy várjunk áprilisig, akkor lesz az előző évi modellekre az igazi kedvezmény. A végén meg van, akinek sosem lesz TV-je -
válasz
superg #33907 üzenetére
"LG tévéket általánosan lehúzó véleményt sem olvashattál soha tőlem.Úgyhogy ezt nem isveszem magamra."
Nagyon jól teszed, hogy nem veszed magadra, mert természetesen NEM neked szólt. Bocsánat, félreérthető lett.
(Az első mondat nem "belekötés" volt, hanem kiegyensúlyozás.)
-
Dave567
addikt
válasz
superg #33895 üzenetére
Látom nem értitek, nem ez a lényeg, de olyan tévét vesz mindenki amilyet akar.
Csak az bosszant, egy bizonyos embernek fáj ha másik nem ajánlja az Lg-t, és ezt trollkodásnak, flame keltésnek veszi, szerinted mi történik ha esetleg nem ajánljuk az lg-t, nagyon hazudozásnak veszi ezt az egészet, ami itt probléma.
-
Osynho
addikt
válasz
superg #30299 üzenetére
55AS640-em van, olyan DSE-t produkál, hogy ihaj.
Visszaküldtem szervizbe, ott mellétettek egy ugyanilyet, az is ugyanilyen volt. Szerintük ez tulajdonság, nem hiba, így hiába cseréltetem ki. Ezt azért nem hiszem el, elég látványos a hiba, nem tudom elfogadni, hogy ezt nem látja bárki.
-
zack
nagyúr
válasz
superg #26899 üzenetére
Panasonic 48AS640 vs.SAMSUNG UE48H6400 ?
10k a különbség kb, de nem tudom melyikkel járnék jobban.
Előnyök, hátrányok stb.
A többi inkább 200k+, és ha lehet, inkább "megúsznám" olcsóbban, annyival szerintem a többi sem tud többet.
Sony-nál a márkanév nagyon sokat jelent az árcédulán, és közel se biztos, hogy a fenti 2 tv rosszabb.
MHL jó lenne, meg az USB-s lejátszás, és a felakaszthatóság falra a gyerkőc miatt. -
-
HagaNRG
őstag
válasz
superg #21628 üzenetére
Egyébként mi a véleményetek arról a megoldásról, hogy holnap becsomagolom a tv-t és visszaviszem a vásárlás helyére?
Megpróbálnám simán visszakérni az árát. Nem tudom, mennyit fejlődött a boltok hozzáállása az elmúlt 5 évben, mert utoljára próbálkoztam ilyennel egy másik tv-vel 2009-ben, de akkor simán elküldtek azzal, hogy ha nincs baj, akkor nem reklamálhatok.Ha pedig mégis visszakapnám az árát, akkor a következő lehetőség előtt állnék:
LG 55LB700V
Sony 55W815
Pana 55AS650E
Samsung 55F6770
Samsung 55H6470Mind az 5 TV kerek 300 ezer lenne...
Újfent fogalmam sincs, mi közöttük a különbség és merre húzzon a szívem, mert a stúdióban mindegyik modell ki volt pakolva, mindegyiken ugyanaz az adás ment, de hogy én különbséget nem láttam közöttük, az tuti.
Bár igazság szerint most fogtam, összepakoltam a WD TV_t, behoztam a hálóba, rá a jó öreg Samsungra, benyomtam sorra a LED_en egész nap próbálgatott filmeket és rájöttem, állítgathatom én egész nap a LED_et mindenfelé, mert a plazma igazából tökmindegy, milyen beállításon fut, eddig is kedvem szerint váltogattam a 4 gyáribeállítás között és igazából még a legrikítóbb, dinamikusnak nevezett full kiemelt, túlvezérelt beállításon is tökéletes és természetes a plazma képe.
Tehát lehet, hogy az LG60-as plazmát kellene valahol jobban szemügyre venni(egyébként tegnap este én azt is lecsekkoltam és csak annyi jött le a rikító LED-ek között, hogy a képe lesajnálnivalóan fakó és életlen, valamint színtelen volt. Ezek után ember legyen a talpán, aki egy ilyen utolsó szériás LG plazmát haza mer vinni, plazma, vagy nem plazma
-
BBéci
legenda
válasz
superg #21539 üzenetére
Kapott tőlünk is jó kritikát, amikor a nyomtatott sajtóban dolgoztam, na de milyen előzmények után? Privátban leírom.
Azt már többször meséltem, hogy az Árkád Media Marktjában járva megálltam egy 500000 forintos, éppen akciós Philips előtt. Odajött a "miben segíthetek" akitől megkérdeztem, miért van tele a kép digitális artefaktokkal? Fogalma sem volt, miről beszélek, erre megmutattam hármat. Azt motyogta, a videó, a videó, aztán behúzott nyakkal elsomfordált. Ebből az a lényeg, hogy aki nem ért hozzá, az képes a hibákkal teli képet is jónak, sőt, kiválónak vélni. persze ettől még létezhetnek valóban kiváló tévéik, csak nekem volt pechem és nem találkoztam egyetlen eggyel sem. Még a cég sajtótájékoztatóján sem, ahol szintén tele voltak a tévék artefaktokkal. -
wolf033
senior tag
válasz
superg #21352 üzenetére
Én vettem is egyet a fekete péntekes 48W585-ből.
Egyébként Én monitor vásárlás előtt voltam így ahogy most sokan vannak TV vásárlás előtt. Milyet, hol, mit kell nézni stb. stb. stb. aztán végül vettem egy Dell 2312hm-et egész jó áron ph-n de elég sok olvasgatás és várakozás aztán megint olvasgatás kérdezősködés várakozás után. 1-2 hónap biztos eltelt mire rászántam magam és megvettem.
Minél tovább válogat valaki és olvas fórumokat vásárlás előtt annál nehezebb lesz a végén eldönteni, hogy most akkor mit is vegyen , főleg ha bizonyos keret közé van szorítva. Szerintem minden TV-nek van előnye hátránya. Olyan nincs, hogy valami mindenkinek megfeleljen. Kell valami kompromisszum.
Én pl. akartam tv-t venni 40" körül de nem ilyen gyorsan.
Csak azért vettem meg a Sony 48W585-öt mert baszottul leárazták. Nem is akartam ekkorát
de ha már jött ez az akció (170 helyett 140) akkor úgy voltam vele, hogy ekkora tv-t ennyiért nem biztos, hogy tudok majd venni. Elmentem az MM-be megnéztem és megvettem. Tök átlag felhasználónak (mint pl. Én) még szerintem az sem tűnik fel ha esetleg a fekete nem teljesen fekete. Általános felhasználásra szinte az összes megfelel. Én most utána sem olvastam ennek a Sonynak, hogy miket írnak róla úgy vettem meg. Van hozzá alapból 2 év gari. A leírását elolvastam a TV-nek ami alapján nekem megfelelt és menetem vásárolni.
Persze még mielőtt valaki félre értené amit írok nem azt akarom mondani, hogy ne olvassunk utána annak amit venni akarunk, főleg több 100 ezres dolognál csak egy idő után átbillenünk a ló másik oldalára és csak húzzuk halasszuk a vásárlást mert a végén azt sem tudjuk mit akarunk.
Mindig jönnek a meglévőnél újabb típusok amik valószínűleg valamivel jobbak.
Csak ennyit akartam hozzá fűzni a fórumhoz mert ez kikívánkozott belőlem.
Bocs ha van benne egy kis off is.
Jó vásárlást!!!
-
Sutee89
aktív tag
válasz
superg #21347 üzenetére
Jogos, TV-t jóval messzebbről nézzük, kisebbek a szögek.
Viszont 46-48-as méretben nem nagyon találok Samu és Sony TV-t 140 ezer alatt. Mindegyik 3D meg Smart, de ez nekem nem kell. Egyedül a Sharp LC46LD265-t találtam. Az ajánlott LG funkcióit tekintve nekem tökéletes lenne (és van egy olyan érzésem, hogy képminőségben is megfelel majd az igényeimnek), csak felcsigáztatok itt a VA-panellal.(#21349) Clemi
Köszi neked is. Kinyomozom hol lehet 47-LB5610-et kiállítva kipróbálni, viszek valami durván sötét filmet és guggolva végignézem -
Sutee89
aktív tag
válasz
superg #21345 üzenetére
Köszi, ez így elég korrekt.
Végül arra jutottam elméletben, hogy engem sokkal jobban zavar, ha rossz a betekintési szög, mint ha nem tökéletes a fekete. Ezért utáltam anno a TN-paneles monitoromat is, mert, ha már nem teljesen szemből néztem (mindegy, hogy horizontálisan vagy vertikálisan), akkor itt fakul, ott torzul, amott invertálódik. Nem tudom VA-nál ennyire durva-e, vagy mondjuk csak 90° fölött kezd el, de nem szeretném, ha a TV-met csak a kanapé egy 30 centis részéről nézhetném szép képpel. -
Nestor16
senior tag
válasz
superg #20016 üzenetére
Jó, kezdem felfogni akkor, hogy nincs best buy.
Tehát illene érteni hozzá, meg egyáltalán, hogy mit szeretném, hogy tudjon. Az a helyzet, hogy nem igazán tudom, hogy a sok csili-vili érték, adat közül melyek lényegesek. Gondolok itt a tunerre például. Oké digitális meg minden, de miért van sokféle elnevezés ebből is
Na meg, hogy kb mindenki más ajánl, pl most valaki a Samsungot nem ajánlja meg a Sony-t, legtöbbször pedig azt szoktátok. Szóval így nem is tudok dönteni. Az is furcsa, hogy minek a tévébe hálózati csatlakozó, főleg, ha nincs rajta böngésző, mert úgy már egy okostévé lehet, aztán kiváltaná a régi gépet az ősöknek.Esetleg csak annyira, hogy helyi hálózatból játssza le a filmet. Viszont nekem van egy jó kis 500 Gb-os vinyóm (ez is kérdéses, hogy az USB portja megbírja-e hajtani, de működnie kéne, orion is viszi, de már nem játszotta le a 10 bites kódolásút.) azzal nekem tökéletes lenne, mert azért 50 gigás 3D filmeket megosztani egy hálózatba...
Tehát összefoglalva az igényeim:
- digitális adást fogja, ez fontos! A nemrég vásárolt, említett Orion 24"-os TV egyik márkájú kártyája sem használható bele, megfagy tőle a kép és a kártya (vagy mi is a neve) meg már meg lett véve és nuku digitális adás, ezért ehhez lenne használva.
- ha már komolyabb TV, akkor tudhatná a 3D-t (leginkább vinyóról menne, ahogy írtam)
- legyen szép képe természetesen
- nem lenne rossz böngészni se vele
- ára 100-150k körül, de ha nagy az ár-érték arány különbség egy felsőbb árkategóriába akkor belefér egy kicsit többértEzen kívül nem tudom mit tudhat egy mai TV, szóval más igényt nem is tudnék felsorolni
Elnézést, ha butaságokat kérdezek és köszi, ha tudtok ajánlani akár olvasnivalót, akár egy pár TV-t. -
-
DougButabi
tag
válasz
superg #19840 üzenetére
Na erre kíváncsi vagyok.
Megvárom, és ha lesz valami jó ajánlat lecsapok.
Bár ahogy nézem 45-50 ezres kosárértékkel kalkulálnak, valószínűleg, nem a 3 kilós tévéket fogják akciózni.Mondjuk a helyükben én is inkább buknék 20 botmixeren 20 elégedett vásárlóval, mint 1 tévén.
De azért reménykedjünk a legjobbakban.
Kössz az infót! -
blakey
titán
válasz
superg #19842 üzenetére
LW659 ami Local Dimminges volt, a Samu D6510 Micro Dimminges volt, egyik sem javítja a feketét (az én értelmezésemben, mert ugye nem az a jó fekete egy tv esetében ahol nincs részletesség)
A mindenkori mondandóm lényege, hogy az IPS-en semmi sem segít és a legjobb képet kalibrálással kapjuk, MD, LD nélkül, legyen az IPS, VA, bármi.(#19840) superg
Sötétben tv-zem, grafikával foglalkozom, VA paneles Toshibán mozizok, nincs fekete gondja, annyi fekete bőven jó a mozihoz. Mindezt azért írom, mert tudom, hogy milyen a jó fekete, tudom mikor mondom azt, hogy nézhetetlen, szürke, stb. -
blakey
titán
válasz
superg #19839 üzenetére
Egy jó LCD-nek nincs bevilágítási gondja és itt a jön az, hogy azok részesítik előnyben ezeket a funkciókat akik szembesülnek a felhősödéssel vagy a bevilágítással, szerencsére vannak olyan LCD-k ahol ezek nincsenek vagy annyira minimálisak, hogy nem okoznak zavart a képben. Nálam nincs bevilágítás, egyik tv-n sem, felhősödés annyira minimális, hogy alig lehet észrevenni, emiatt minden "képjavító" elektronika ki van kapcsolva, különben rontana a képminőségen.
-
Gicz
addikt
válasz
superg #19829 üzenetére
Kicsit elbeszéltek egymás mellett. A te értelmezésedben javítja a feketét, mert sötétebb lesz valóban, de a képminőség rovására. Enniy erővel az is javítja a feketét ha kihúzod a konnektorból a TV-t, csak az nagyon a képminőség rovására megy
Akkor lehet azt mondani hogy javítja, ha cserébe másból cserébe nem vesz el, ami viszont nem teljesül, amíg nem pixelenkénti local dimmingről van szó (ami viszont megfleltethető lenne az OLED-nek végeredményt tekintve).
-
blakey
titán
válasz
superg #19825 üzenetére
Még egyszer, nem javítja a feketét, úgy sz*r ahogy van, az már kérdés, hogy látványilag tetszik-e vagy sem. Volt hasonló LG-m, felsőkategóriás, kikapcsoltam, semmit nem javított. Kalibrálva sokkal jobb eredményt értem el.
Azért találták ki ezt a funkciót amiért a Philips az ambilight-ot, azaz a szemet átverve feketét lássunk, egyik így másik úgy oldja meg. A micro dimming elegánsabb, de sajnos elvesznek a részletek, akkor lenne az igazi ha pixel dimming lenne.
Akkor van értelme. Az ambilight meg látványos.
Azon meg nem tudom mit nem értesz, LG-Philips IPS panel gyár volt, nyilván az volt az elsődleges paneljük, elvétve volt VA paneles termékük, de láthatóan az IPS-t jobban kedvelik. Tényleg nem érted, már semmi köze a holland gyárhoz, távolkeleten gyártják ahogy a Blaupunkt tv-ket is, tehát a mai Philips, Blaupunkt nem ua. a minőség mint 20 éve.
-
xXxian
senior tag
válasz
superg #19819 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
LG670 185k, Samu 190+ k..marad a Pana. Vagyis csak maradt volna, ha nem járt volna le az akció, most megint 190k a TX-48AS640E...
Na most mérges vagyok. Azért se veszek semmit. Várok, kari előtt lehet lesz valami kihagyhatatlan akció.
Szerk: megelőztek.
-
blakey
titán
válasz
superg #19819 üzenetére
A micro dimming nem javítja a feketét, az IPS-en semmi sem segít, nélküle, kalibrálva sokkal nézhetőbb, szerintem.
A Philipsek nem rámentek hanem korábban közösen fejlesztették az IPS-t, Philips kiszállt a fejlesztésből, majd a tv gyártásból is, eladta a nevet.Sokan félreértik a dolgokat, itt a fórumon sokan sok tv-vel gyűjtőtték a tapasztalatot, de pl. ez nem jelenti azt, hogy nem lehet együtt élni egy IPS paneles tv-vel, ha azért az árért jobb VA panelest lehet kapni, akkor nyílván az IPS a gyengébb.
-
whatnot
őstag
válasz
superg #19433 üzenetére
Igen, az 50Hz mizériát olvastam egy tesztoldalon.
A szemüveggel most összezavartál, mert mintha valahol azt olvastam volna, hogy 1db jár. Edigiten nézve viszont nincs a tartozékok között. -
Gicz
addikt
válasz
superg #15641 üzenetére
pontsoan. ha 120cd-s fényerőt állítasz be azt 24ezres kontrasztot jelent. Minden nap vigyorogva ülök le elé, h basszus ennyire jó hogy lehet valami?! és ez még csak a belépő fullhd plazma. a csúcs 0,002-0,003 cd-t tud.
Szappanopera nélküli 1080 soros mozgásmegjelenítéssel. Ha megszokod, akkor az 1000HZ CMR-es csúcs sony is utánhúzósnak néz ki (sajnos). Mindezt 50 colos méretben 270 ezerért.Az egyedüli hátrány, hogy még mindig figyelni kell a logók beégésére (bár már sokkal kevésbé mint 3-4 éve), de filmnézésre nincs jobb. Pont. Bár én 90%-ban sorozatot és filmet nézek, TV-t alig, ezért nem kell tartanom a beégéstől, tehát számomra ez nem jelent kompromisszumot.
itt egy teszt, tekerj le a kontraszt méréshez
[link]
-
PuMbA
titán
válasz
superg #15370 üzenetére
és Rick4: A szappanopera effektet én is látom, de azt, hogy a mozgó objektumoknak több részlete lenne, abból nem látok semmit. Focimeccs alatt próbáltam kihámozni a különbséget, de a guruló labda vagy a reklámtáblák gyors mozgásnál nem lettek részletesebbek 100Hz-en meg judder 10-es beállításon se. Most vagy nincs látható különbség a 300 és a nagyobb mozgásfelbontás között vagy igaz eme teszt, ahol azt állítják, hogy 50Hz-es módban mindenféle képjavító nélkül is megvan a teljes mozgásfelbontás.
-
viharkabat
aktív tag
válasz
superg #15108 üzenetére
Ez 2013-as modell. Kivitelben nagyon hasonló az idei w7, w8 darabokhoz. Amiben nekem még jobban is tetszik, az a smart kezelőfelület. Amiben gyengébb, hogy csak 1 USB és 2 HDMI van hozzá. Ez fukar.
A képe tényleg korrekt, amit kritikaként tudnék mondani az a betekintés illetve futballnál néha látható "piszkosság" (máskor nem tűnt fel) állítólag ezek többé.kevésbé más tévéken is megvannak. -
törölt tag
válasz
superg #14687 üzenetére
Az LB870 lenne az. Némi visszaesés tapasztalható náluk az utóbbi 2 évben/sorozatban normál LCD fronton. Az LW középen nagyon jó volt, a felsők szintén, az LM7-8 is, a nano LED 9x pedig az egyik, ha nem a legjobb LCD volt akkoriban. Talán elment az erőforrás a 4k ill OLED felé, ami viszont brutál jó lett. Egyébként sorozatszám szintjén is megfigyelhető. Amíg 3 éve a 6-osok a középkat tetejét képviselték, 7x pedig felsőt, addig mára visszacsúsztak 1-1 kategóriát minőségben is, árban is.
(#14688) BrandonXXV
Itt olvashatsz némi infót egy LB7200-ról. Ahogy látod a cikibben is a Samu 6400 mellé pozicionálják, ami szintén középkat. Míg 2 éve az LM765 egyértelműen felső kategóriás volt, mind képminőségben, mind árban. Nekem is új az LB sorozat, úgy néz ki van előrelépés az LA7 után.
-
blakey
titán
válasz
superg #14592 üzenetére
Lehet, hogy k. jó, de egy ilyen értékű tv-nél ez szánalmas. Együtt lehet vele élni, én is el tudom fogadni, hogy ilyen, de csak akkor ha fele annyiba kerül, mint egy vt60-as pana, ha már a 3!4-e akkor már nem éri meg, mint ahogy a 4K sem ér ennyit. Nemrég írtam, hogy nincs tökéletes tv, ez sem az, a "szinte tökéletest" meg átírnám "elfogadhatóra", ami annyit tesz, hogy ezzel már elfogadhatóan lehet egyszínű háttereket elemezgetni.
-
Gicz
addikt
válasz
superg #14476 üzenetére
IPS panel volt abban a 4K LG-ben. 120cd fehér mellett 0,16cd feketét produkált, ez konkrétan világít sötétben. TV-zésre nekem is LG LCD van, mert világosban tökmind1, de filmnézésre egy 50ST60 plazmát használok, ez 0,005cd feketét csinál, tehát 32x mélyebb a feketéje, és 32x akkora a kontrasztja, de tök sötétben még ezt sem érzem elégnek.
mellesleg akármilyen felskálázó van abban, a nem létező információból az sem tud mit kihozni. enyi erővel minek nézünk Blu-ray filmeket, mikor ezek szerint egy jó felskálázóval a DVD is nézhetne ki olyan jól.
-
gecko03
csendes tag
válasz
superg #14472 üzenetére
Ah, direkt led azt nem is feltételeztem, de akkor már világos a különbség a két tv képe között. Jó lenne ezekre is egy 5 év gari akció, mint a Samsungoknál.. sok led, sok hibalehetőség
.
Micro pixel control: direct led nem kompenzálja ezt a feature-t?@pmpm11: Csak képen láttam, az alapján okos cuccnak tűnik, de leginkább csak attól tartok, hogy a smart részt úgy tervezték, hogy ezzel irányítsd, és ha nincs, webOS ide vagy oda, béna lesz az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Medence topik
- Nintendo Switch
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Autós kamerák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest