Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Aktív témák
-
Davidka0716
csendes tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
úgy néz ki nagy nehezen rászánom magam az első rom cserémre és az általad használtra gondoltam.
írnál róla, van-e vele bármi gond, minden jól működik benne, az alap t-s romhoz képest mit tapasztaltál?
e szerint a leírás szerint feltudom rakni, vagy van más leírás?:[link]
jól értem, hogy ebben már alapból lehet sd-re telepíteni, nem kell külön rootolni és benne van a 3d gyorsítás?és jó lenne egy leírás nekem arról is hogyan és mivel tudom lementeni az eredeti t-s romot.
KÖSZI!
-
cellpeti
nagyúr
1.) Adatkábellel letöltöd a gépre, ha megvannak a telepítők
2.) My Backup Pro - val lemented őket, majd újra fel. -
Davey7
senior tag
Hogyan es mivel tudnam ugy lementeni a programjaimat,hogy egy reinstall utan ne kelljen egyesevel a marketbol letoltogetnem... Van erre opcio?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Ő tud neked hozni lehet. Dobj rá egy pü-t, hátha tud neked segíteni
-
atillaahun
veterán
Mintha írtátok volna, hogy OSF-et lehet rendelni külföldről, viszont az orange webshop-ja szerint ők csak belföldre szállítanak (8. bekezdés vége).
Más boltot vagy helyet meg nem találtam
Ötlet? -
mazsonpopo
tag
Aki Domino-val vette, tudna segíteni? Jár most a kártya mellé 500 MB net. Ez egyből aktív, ahogy először bekapcsoltam, vagy várni kell, amíg beaktiválják és kapok róla SMS-t?
Köszönöm!
-
sto1911
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Heapsize beallitasa a 3D reszben van. Egy programnak kioszthato memoria mennyiseget jelenti. Ha tobb, mint amire a programnak szuksege van, akkor nem nyul a hattertarhoz, ha kevesebb, akkor igen, mert nem fog elferni.
-
Cimi86
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Meg tudnád osztani velünk ezt a saját berhelésű ROM-od?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem ez jött be a legjobban, szvsz ez a legjobb rom.
De kinek mi. 
Hogy lehet emelni a heap size-ot? Meg az mi is egyáltalán?
-
vadászcsiga
félisten
Nos asszem kipróbáltam szinte az összes 2.1-es és 2.2-es romot, maradt a BlaidVillain 1.1.0, illetve ez a verzió de ahogy olvastam nem sokban különbözik az eredetitől. Szinte az összes dolgot kiszedtem belőle amit belerakott és kicseréltem az én kedvelt dolgaimat (xt9, stock launcher/mi a fene abban 13 Mb!?/, 3Dgallery stb.) és nekem ez a leghasználhatóbb.
Gyors mint a villám, valószinű ez a heap size méretének köszönhető ami ugye 48-on van. Bár ezt az értéket próbáltam emelni az előző romoknál is igaz 48-ra egyszer sem de egyik sem volt ilyen látványosan gyors. Azt hittem ez lassítja az egyszerre megnyitott programok sebességét de nem. Van ennek valami negatív hatása mert én egyelőre semmi rosszat nem tapasztalok, úgy nyilnak meg az appok ahogy azt mindig is szerettem volna, gondolkodás nélkül.
Az érdekelne még hogy mondjuk a gyári T-s rom heap size-át feltolnám 48-ra akkor ugyanezt érném-e el? Annyit flesselgettem hogy most nincs kedvem kipróbálni de mondjuk akinekk rootolt Té van fent kipróbálhatná. Köszi.
Sajnos egyik Froyo sem hozta meg a várt élményt ezért szerintem még mindig a 2.1 a nyerő rom, ezen belül meg a BlaidVillain
-
djozsi
senior tag
válasz
llaszlo
üzenetére
Mert 3Gm volt, ezért csak ezzel tudom összehasonlítani és korábban voltak olyanok, akiket ez érdekelt.
Soha egyszer se írtam korábban, hogy gyorsabb, mint a 3G, mivel nem volt ilyen telefonom, nem volt mi alapján leírnom. Legfeljebb annyit írtam, hogy a videók alapján milyennek látszik ahhoz képest.
Teljesen mindegy, hogy milyen technológia a 3G, jelenleg egy ennél drágább telefonnak számít, ezért többeket érdekelhet az összehasonlítás. A gyakorlatban az számít, hogy milyen árhoz milyen teljesítmény társul nem pedig az, hogy milyen dátum van az alkatrészeken.
Alapvetően ennyiről van szó, most, hogy végre megvan a telefon élőben is összehasonlíthattam, leírtam egy fél mondatban a tapasztalatomat, ennyi, nem kéne ezen fennakadni (szerintem)... -
Pantal
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy a rádió előcsalogatható
. A következőt kell tenni: Zenelejátszó elindít, kívánt hangerőt be kell állítani. Ezután rádió elindít. Kis ideig szól, aztán elhallgat. Le kell tenni, hogy háttérben fusson. Zenelejátszó újra elindítani, és bármely számot elindítani. Ilyenkor hallani, hogy a rádió is megy a háttérbe. Ez után csak le kell halkítani a számot, és a rádió az előzőleg beállított hangerőn menni fog. Remélem pár embernek ez haszon infó. -
Ren Hoek
veterán
Javított kijelző driver 2.2-ben.
De gondolom nem ilyen egyszerű ebbe belepiszkálni. Mert akkor már megtörtént volna szerintem...Lehet csak ZTE mérnökök tudják hol és mit kell moddolni...
Mindenesetre az bíztató, hogy a Modaco-n erről eszmecsere van. Ha találtok ilyeneket, lineljétek bátran.
-
darky4e
tag
Nem tudom írták-e,de modacon olvastam:
Well, the kernel has the drivers for the TFT and the AMOLED screen too, but the AMOLED drivers makes the screen go weird (oranges go into blue, blues go into orange), while the TFT drivers what are in the only-TFT models are a bit buggy (somehow, the screen gets the same voltage as the AMOLED screen, what is way too high for the TFT, that's why some greys go into a weird blue-ish color).
A lényege,hogy a kernelnek megvan a TFT és az AMOLED drivere is,de az AMOLED driver meghülyiti a képernyőt, narancsok kékbe kékek narancsba mennek át,amíg a TFTknél a TFT ugyanannyi feszültséget kap mint az AMOLED ami kicsit sok neki ezért megy át a szürke kékbe néha!
-
Cimi86
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ha a belakott rendszered backuppolod,és a custom romok nem jönnek be a régi restoreja után nem kell már sok mindent belakni

-
keletomi
csendes tag
A gps-t én pl a sygic-et használom tökéletes.
Biztosan lehet a 3 betűset is hiszen akinek van valamilyen hozzáférése t'rrent oldalhoz az nem kérdezi meg 888szor. A mi telónkon ráadásul az egyszerűbb mert mi (blade tulajok NAGY KÉPŰEK vagyunk 480*800) a kissebb 240*320 -as felbontásúaknál szokott nagyobb gondot okozni a térkép megjelenítés. -
keletomi
csendes tag
Gondolom ez a videó lejátszás dolog nagyban függ a videó bitrate -től
Nekem sima house epizód 624*352-es xvid video 1008 kbps simán ment a yxplayer , és a rockplayer free trial verzióival ugyanúgy szinte teljesen simán .(hozzáteszem az asztali gépemen sokkal lassaban indúl el a media player ). -
trapi80
tag
Az normális, hogy a T-nél másfél hete leadott készülék (72 órás cserére) még mindig nem jött vissza és visszajelzést sem kaptam? Mit csinálnak ezek?

-
G@CSI
tag
Üdv Mindenkinek.
Alap T-s telóval kapcsolatban kérdezném meg, hogy a memóriakártya fájlrendszere milyen kell hogy legyen?
Jelenleg sima FAT.
Formázhatom FAT32-re vagy esetleg NTFS-re bár az utóbbit nem tartom valószínűnek.Ha már itt vagyok egy jól használható ébresztő program is érdekelne ma reggel elkéstem a melóból a jelenlegi miatt.
Előre is köszönöm!
-
djozsi
senior tag
válasz
sto1911
üzenetére
Persze attól függ, mihez viszonyítod. Ha a tévéhez, akkor mindegy, hogy 3.5 vagy 4.3, ha egymáshoz, akkor már érzékelhető a különbség.
Viszont szerintem egy kalap alá vehetőek élvezeti szint tekintetében. Vagy csak hozzászoktam a mérethez, iphone is ekkora volt... Apropó a készülék sokkal fürgébb, mint a 3Gm volt.
Amúgy a felbontás a lényeg igazából, mert a képernyő mérete tetszőlegesen skálázható az által, hogy közelebb viszed az arcodhoz.
-
No-kia
addikt
arra van valami esély, hogy a dolphin HD ban elmentett jelszót megtudjam nézni?
-
djozsi
senior tag
Na, megvolt az avi teszt, az átlagos felbontású avi filmjeimet (~350 megás sorozatepizódok, ~700 megás filmek) simán, röccenésmentesen vitte a gép, úgyhogy ennyit a konvertálásról.

Én mondjuk a tárhely szűkössége miatt továbbra is konvertálni fogok, belefér az életemben az a 2-3 havi 20 másodperc. ;-) -
sto1911
veterán
Az elvezetes filmekrol: mult hetvegen el akartunk menni moziba, de nem talaltunk olyan filmet, amire erdemes lett volna kifizetni a jegyarat. Szoval az ilyen filmeket nagyjabol mindegy, hogy 2.8"-on vagy 55"-on nezed
Amugy meg 3.5 es 4.3 kozt van ~ket centi kulonbseg, es az ilyen meretben mar elegge szamottevo. -
Peat;)
veterán
Ezen felesleges vitázni, nekem nyűg lenne a konvertálás neked nem az. Én meg már próbáltam 3.5-öt és 4.3-at, a kicsin jó a sorozat de a 4.3-an én, személy szerint már egy filmet is végigtudok nézni, főleg ilyen felbontással, nagy a különbség... De mindenki más. Ki kell próbálni, ilyen alapon a 2.8"-as nokia féle kijelzőkön is olyan élvezetes a film vagy a net mint a blade-en ha ráerőszakolnak ekkora felbontást...? Marhaság.

Egy avi epizód meg nem 500 mega, hanem 180 ha egy rövidebb típusú sorozat. Röhejes lenne még konvertálni, egy már amúgy is igen alacsony minőséget. Szerintem a sima avit ennek a processzornak tudnia kéne bőven, csak bejátszik az android tökéletlensége. Még mindig kissé béta pár helyen ez az oprendszer, itt is látszik mennyire másképpen működik ugyanaz a funkció ugyanazon gépeken ugyanazon programokkal.
-
sto1911
veterán
válasz
gergeki
üzenetére
A GPS igencsak jo es pontos benne, szvsz egy 30-40k-s PNA-t siman ki tud valtani. Ha kocsiban akarod hasznalni akkor nem art egy szivargyujtos tolto meg egy tarto sem. En mondjuk a hangjat ugy altalanossagban is kisse halknak ereztem, emiatt navigalaskor elvonhatja a figyelmet a vezetesrol.
-
Cimi86
tag
Hát nekem Dashes V1 Romjánál és Astrulem és agressor12 Froyo Romjánál is installation aborted-et kapok.
Dashes V2-je felmegy,de a finn bootscreen után meghal.Ötletek?
-
gergeki
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy ilyen készülék vásárlásán gondolkozom, amihez a segítségeteket szeretném kérni.
Alapvetően nem szeretnék hozzá 3G-s előfizetést, persze ezért biztos sok ember megkövezne mert Android-nak úgy van értelme, különben olyan mint egy 3210-es lenne.
Egyik fontos indok amiért ilyet szeretnék, hogy kellene az autóba egy GPS is, ha jol néztem iGO is van androidra és ez a telo szinte alig drágább és van Wifi meg minden, szóval király lenne...
De az h van rajta aGPS ez azt is jelenti hogy használható autós navigációként? Ha jól értelmeztem a dolgot, az aGPS a GPS műholdinformációkat egészíti ki cellainfók alapján, és amennyiben a 3G ki van kapcsolva a kiinduló hely megtalálása több perc. Ezzel együtt tudnék élni, de miután megvan a pont akkor már jól funkcionál? Ezzel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Értsd. : nem egy több százezres Garmin navi pontosságával szeretném összehasonlítani, hanem hogy autóban üvegen keresztül 130as utazótempónál jó eséllyel fog a működni?
Láttam itt a topicban hogy sok szó volt a GPSről, úgyhogy bocsi ha redundánsá tenném az oldalt, de azokban a részekben ahol ki van emelve, hogy fasza a GPS és jól működik nincs kiemelve hogy 3g vel AGPS módon vagy szimpla GPS alapján.
Köszi a válaszokat
Üdv., -
cellpeti
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére

djozsi - jól tudod, de mikor visszateszi a másik karit akkor is kérni fogja a pass-t,de akkor már wifin is be lehet jelentkezni
-
djozsi
senior tag
Most, hogy így mondjátok én is teszek egy próbát.
Alapértelmezetten lekonvertáltam mindent, mint fentebb írtam, mert korábban arról volt szó, hogy nem játssza az avikat jól.
20 mp meló volt vele és hónapokra megvan az anyag, szóval nem különösebben okozott gondot, de kíváncsi vagyok, hogy megy az avi.
Pár perc és beszámolok. -
djozsi
senior tag
Számomra semmi drámahangulatot nem okozott a konvertálás.
Tegnap este úgyis ültem 1-2 órát a gép előtt, az elején 20 másodperc alatt bedobtam egy sorozatot a format factorynak, miközben intéztem a dolgom megcsinálta és most bekalkulálva, hogy milyen tempóban fogok haladni a sorozattal szerintem úgy 2-3 hónapra le van a gond.
Eleve amúgy is áttömöríteném kisebbre, mivel 2 GB-re nem célszerű 500 megás epizódokat pakolni, túl hamar betelik (szerintem).
Nekem ez nem az a kategória, amiért akár csak egy pillanatra is nyöszörögnék. Lehet én vagyok kevésbé hisztis vagy igénytelen vagy nem tudom...Azt se igazán értem, hogy mi ez a sorozat-film megkülönböztetés és miért lehet sorozatot 3.5-ön nézni, filmet meg "csak" minimum 4.3-on.
Mindkettő baromi kicsi, kényszermegoldás, nem érzem egyiket se jobbnak a másiknál.
Nyilván nem az Avatar megnézésére lett kitalálva ez a technológia.
Ha ez ennyire fontos, akkor vegyél ipadet vagy valami egyéb tabletet szerintem, mert ebben csalódni fogsz, tök mindegy, hogy 3,5 vagy 4,3, egyáltalán nem létezik efféle lélektani határ szerintem.. -
cellpeti
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
és találtál rá megoldást?
-
bala6120
senior tag
Én ezt a konvertálósdit nem értem

Csak nekem mennek a divx avik normálisan RockPlayerrel vagy másnak is?
(többször nem kérdezem meg) -
TOZ
addikt
-
cellpeti
nagyúr
A LITE-ba nem megy a rádió, illetve nincs tele progikkal, ezért jobb, illetve más benne a galéria meg ilyesmik, nézd meg Dashes logout blogján.

-
Peat;)
veterán
A konvertálás egy kényelmetlen dolog, az hogy ezzel a telefonnal ez nyűg az tény, ez van. De nem kéne beállítani, mint ha semmiség lenne. Hogy a fenébe nem az, én meghülyülnék ha a pmp-mre konvertálni kéne a sorozatokat. ZTE-nél csak azért kár érte kategória mert a kijelző (ha egyszer jó lesz
) alkalmas lenne sorozatra, ha filmre nem is. (ahhoz már 4.3 inkább alsó hangon)Írtátok hogy az akksi van akinek egy napot sem bír ki, ha kissé jobban megnyomkodja, pótakksit nem lehet venni hozzá?
Gondolkodom ezen a telefonon, de lehet kivárás lesz a vége, akár márkán belül is. A tény az, hogy vannak hibái a kijelzőnek (naív gondolat hogy kijavítják, de majd meglátjuk..) ami még elmenne...az akksi kicsit alulméretezett, mondjuk úgy hogy az átlagot alulról éri el más androidos telefonokhoz képest is ami még elmenne...a proci ehhez a kijelzőhöz kicsit kevés de froyoval még elmenne...nem tudtok megfelelő hangszintet kicsalni belőle ami még elmenne annak akinek van külön ilyenre céleszköze (én
)...a flash sosem fog menni rajta ami még elmenne...no de ennyi "ami még elmenne" már az erősebb idegzetűeknél is eléri az ingerküszöböt. Ugyanez a telefon az 1ghz-es procival mennyivel lenne több? Nem sokkal. Amennyire rémlik a processzor és azok közötti árkülönbség, akkor az kisebb mint sokan gondolnánk, néha van melyik telefon hardware mennyibe kerül cikk és ott lehet meglepődni. Mi van ha jövőre kijön 55k-ért egy ilyesmi telefon, csak éppen 1ghz-es procival és android 2.3-al egy bika akksival, javított kijelzővel? Mert ha ez így 36k akkor 50-ből annak is ki kell jönnie.. Kicsit vívódós a dolog, jó lenne többet tudni a zte jövőbeni termékeiről. -
cellpeti
nagyúr
-
vadászcsiga
félisten
válasz
kentucky
üzenetére
Értem, azt hittem azért örülsz annyira mert azt használod. Apropó valaki használja még a BladeVillain romot?
Azt írja Freekers " Removed ZTE bootanimation and replaced it with Android stock"
Ezt a stock android bootanimációt meg tudná valaki velem osztani (romban nem találom nincs a media mappában) mert a zte-s baromi ronda?Nova96: olvasd el az első hsz-t!
-
Nova96
őstag
2.2 már kijött vagy mi?Mert nekem is kéne valami frissítés mert egyre többet lassul a telefon.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
a 2.2-ben másnak se jó a wifi fix? Folyamatosan a Settings-be kell kapcsolódni hozzá.

-
angyall
tag
Az mitől lehet, hogy ha felhívok valakit, és rányomok a "befejezés"-re, akkor nem bontja a hívást? Nem értem mitől lehet, pedig még ki is írja, hogy Befejezve, és mégis akit hívtam, még hallja, ahogy ropogok a hóban!
Így lett egy cirka 20 másodperces hívásból 2:17....
No? Tipp valaki? Köszi! -
kentucky
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
nem használom, csak belinkeltem , mert a magyar romon alapszik és még senki sem linkelte

-
Glatius
őstag
Nem nemakarásról van szó. A normál üzemi feltételek között a készülékek ugyanúgy reagálnak. A normál üzemi tartomány határán viszont előfordulhatnak különbségek, mert gyártási szórás mindenhol van. Gyanítom, hogy a kijelző paraméterezéséhez még senki sem mert hozzányúlni, így bármelyik buherált ROM kerül rá, az eredmény ugyanaz.
Az elektronikában általános elv, hogy selejtet nem gyártanak. Még a processzorokat is préselik tonnaszám, és attól függően hogy mennyire sikerült jól, lehet belőle négymagos 3,2GHz-es, vagy duál 2,4-es. A jelek szerint a TFT panelek nem egyformán reagálnak a szélsőséges terhelésre. (Gyanítom a nullszériánál nem vették észre, ezért tartották meg ezt a kihajtási szintet.)
-
djozsi
senior tag
válasz
tomi8821
üzenetére
Olvass vissza.
Azt írják, hogy a képernyő vezérlője (driver féleség, nem tudom itt pontosan hogy nevezik) lett hibásan megírva és túl sok feszültséget juttat a képernyőre.
Ezt is javíthatják majd egy hivatalos új ROMmal.A különféle reagálás ezzel el lesz fedve, hisz normális körülmények között ez nem jön ki, csak szélsőséges esetben (túlfeszültésg). Mint ahogy az alkohol is minden emberre másképp hat.

Ennyi a történet. -
djozsi
senior tag
Csak egy tipp, de szerintem szoftveresen 110%, hogy tök ugyan az az összes.
Én arra gondolok, hogy tényleg túlfeszültéget ad a képernyőre a szoftver, de a képernyők erre nem egyformán reagálnak. Ezért terjed a hibajelenség a semmitől az enyhe elszineződésen át a vibrálásig.
A szoftver 1-esekből és 0-kból áll, sokkal egységesebb dolog, mint a hardver, abból lehet minden példány kicsit más.Ettől még persze egy próbát mindenképp megér.
-
djozsi
senior tag
Amúgy pár perc a konvertálás, szerintem ne parázzatok tőle. Belőttem az összes potenciálisan telefonon nézendő filmet, elindítottam a konvertálást és le is van tudva a gond.
-
CCD123
csendes tag
Képernyővel nektek van probléma? Pixel hiba vagy gradiens hiba?
-
bala6120
senior tag
Én nem értem ezt a divx lejátszási problémát.

Nálam tökéletesen lejátsza a RockPlayer még a dupla cd-s avikat is, amelyek mérete 1,5 giga körül mozog. Ne overzoomoljátok a képet, hanem állítsátok eredeti képarányba: lejátszáskor a bal alsó ikon.
Van még akinek megy rajtam kívűl? -
tomi8821
csendes tag
Olvastam hogy van akinek se pixel, se gradiens hibája nincs,tehát ha a kékesedést kalibrációs hiba okozza(szoftveres),akkor az ő lementett gyári romjával nem kéne hogy a miénk is jó legyen?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ötlet?

De kinek mi.
Sry magas labda volt

csak egy nagyobb SD kari kéne