- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
intelpentium
csendes tag
Akku:
Tegnap volt az első teljes értékű használati napom. Előtte éjjel töltőn volt, kikapcsolva.
Este 55%-on állt, ebben volt sok nyomogatás, wifi, e-mailek beállítgatása, kb. félóra navi, játék szintén félóra, telefonálások.
Nekem így nagyon okés...
Az flb 9b-nek semmi baja szerintem. -
xakta
tag
ROM fáradt vagyok !
-
cascada
senior tag
-
anglergab
addikt
válasz
cascada #39793 üzenetére
A PC-vel nem igazán érdemes tölteni: elképzelhető, főleg gyengébb minőségű tápegységeknél (nyilván ez a sokkal gyakoribb, mint a megbízhatóbb tápegység), hogy még a feszültség is ingadozik (feszültséglökéseket kaphat a telefon, tüskéket -- extrém esetben). Ha belegondolsz, igen sok komponens van a PC-ben, ha instabil a tápegység könnyen kihathat pl. egy CD-írás/PC-s játékprogram (CPU, GPU) hirtelen megnövekedő áramfelvétele az USB-portokra, és akkor az USB-eszköz (itt: a telefon) elektronikáján múlik, hogy hogyan kezeli le az ingadozásokat
Ellenben az adapter csak egyetlen eszköz áramellátásáért felel, és a gyártó tervezte -- optimálisan az adott akkumulátorhoz/készülékhez. Tehát az adapter "szofisztikáltabb", mint az USB-s PC-s töltés, mert az utóbbi nincs feltétlenül felkészítve lítium-ion akkuk töltésére.
A legtöbb noname tápegység számára eléggé megterhelő lehet a stabil max USB-áram biztosítása a hubon -- folyamatosan, függetlenül attól, hogy mit csinálsz a PC-vel (tehát a többi PC-komponens áramfelvételétől függetlenül). Tehát USB-s töltésnél az ingadozások elkerülhetetlenek. -
válasz
cascada #39792 üzenetére
az a 11%-os a suliban jött össze, nem wifivel, de nem is 3g-vel (szval a sima nettel) unalmasak voltak az órák
itthon viszont wifiztem egész nap, msnbe is be voltam lépve, szóval a wifit sem kapcsolta le. Azért húzta le az akksit. De arra rájöttem, hogy a zene is rendesen fogyasztja az akksit
-
cascada
senior tag
válasz
anglergab #39785 üzenetére
Ezt jó tudni!
Én pont azt gondoltam, hogy PC-ről töltve stabil, egyenletes árammal lesz feltöltve a teló, és azt hittem, hogy célszerűbb is igy tölteni, mert a PC minőségi tápegysége (nem Codegen
) meggátolja a túláramok aksiba jutását is.
De akkor célszerűbb hálózatról tölteni. Rendben -
cascada
senior tag
válasz
Szoszo94 #39791 üzenetére
Ez a 11%-os merülés 6 óra alatt NET bekapcsolás mellett ez azt jelenti, hogy a WiFi kapcsolat aktív volt, de a telefon pihent alvó módban? (képernyő kikapcsolva) Vagy ez a 6órás 11% úgy jött össze hogy neteztél is? Összesen 16 órát bírta a legutóbbi töltésed óta? Milyen használat mellett?
gabe96: Értem. Akkor kipróbálom majd hálózatról is
Milyen kihasználás mellett neked kb hány ürát szokta bírni?
Recon: Nekem a gyári 2.1 upd1-es Android van fent. Neked a nem gyári ROM-al milyen használat mellett meddig szokott elmenni?
-
megvartam a a szerdat de nem akar jonni az uj romom pedig remeltem ejfeli premier lesz
jo8t
-
qltsar
veterán
bluetooth-tal nekem is meggyűlt a bajom, képtelen vagyok fájlt küldeni/fogadni, az eszközöket látja, és más eszköz is látja a bladet, de amikor fájlt küldenék róla, mintha eltűnne az éterben.
más is tapasztalt hasonló jelenséget?
-
hamham
tag
#39716 az itt található rommal akad egy kis problémám
toltam wipe-ot elötte majd kiválasztom és utána finding opening aztán cant open (bad) installition aborted
nem tudom mi lehet a baj
clockworkmod v2.5.1.8 esetleg ez régi?
pedig éjfél után csináltam, jó nagy szilvásbukta -
anglergab
addikt
válasz
gabe96 #39781 üzenetére
Nem véletlenül lassú az USB-töltés. Sőt, ahogyan feltöltődik, lassul a töltés folyamatosan (a vége felé már gyorsulva). Szóval a végén már igen lassan tölti, ezért kell sok órát várni a 80-90%-ra -- főleg, ha teljesen le volt merülve. Az adapterrel (amit adtak hozzá) a legoptimálisabb (leggyorsabb, legakkukímélőbb) a töltés.
USB-s töltésnél ingadozhat a töltőáram, ami nincs jó hatással az akku élettartamára.
Az USB-s töltés során max. 500 mA a töltőáram (legtöbbször jóval alatta van), míg az adapternél ~konstans 700 mA, igen stabilan.
A PC-k USB energiabetáplálását portonként ~ 100 mA-re tervezték, majd utólag bevezettek magasabb áramú USB-szabványt (és közben folyamatosan az 5V-os ág felé tolódott a terhelés nagy része a PC tápegységben): így az újabb (abszolút) maximum 500 mA lett.
Különösen kerülendő az USB-töltés, ha a PC készenléti állapotban van -- ugyanis ekkor könnyen elképzelhető, hogy soha nem fog feltöltődni (minimális a töltőáram), sőt akár a PC / akku is károsodhat. -
tibz03
őstag
válasz
cascada #39777 üzenetére
Szia!
Először is, ha teheted, ne USB-ről töltsd a telefont, ahogy gabe96 is mondta, nem a legjobb megoldás. Másodszor pedig, én most cseréltem ROM-ot a telómon (JJ R9-ről FLB R10-re), és úgy tűnik - bár nem szeretném elkiabálni - mintha jobban bírná az akksi az új ROM-mal. Szóval ROM-függő is lehet a dolog. Harmadrészt pedig, ha van recovery menüd, érdemes lehet megcsinálni az akksi-kalibrálást is.
-
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nektek egy teljes telefon feltöltés után meddig szokta birni a teló aksija? Mondjuk mennyi idő amég leesik 10%-ra az akku szintje?
Én miután feltöltöttem, picit neteztem vele, leesett 93%-ra, kicsit játszottam meg neteztem még, már 77% :S Nem túl jó ez ígyNem lenne jó naponta tölteni. Valszeg rossz az aksim?
A fő probléma ott kezdődik, hogy vagy 4-5 órán keresztül tölteni kellett, hogy átváltozzon a vissza gomb zöldre.. (USB-n töltöm gépen) -
dawoka
csendes tag
üdv!
Kissé elakadtam uj Blademen...
Nem tudom pároztatni Blucuccon a Plantronics explorer headsetemet, mert nem látja a penge... Pedig a laptopomat megleli.
Valakinek esetleg tanácsa volna eme remek problémámra?
Sokat vezetek, nemszeretek kézben telóval dumcsizni...Köszi a válaszokat!
d -
Keeperv85
nagyúr
Egyszerű, csak sokáig tart. Fogod a témát, ami ugye egy apk. Átnevezed zipre, majd kihúzod belőle a res mappát valahová. Ezután az áhított romban megkeresed a témában lévő képeket a framework-res.apk-ban (ugyan ez a megoldás), meg az összes többit is. settings, ikonok stb. Miután megvannak szépen belecsomagolod őket a megfelelő fájlokba, aztán leszignózod őket és beleteszed a rom-ba. Ennyi volna a nagy kaland.
Viszont ha már Settings, pl abban sincs befejezve ez a téma. hiányzik belőle jó pár ikon...
Holnap ha ráérek lehet megcsinálom, de nem ígérek semmit előre. -
-
kelzsoca
félisten
-
anglergab
addikt
válasz
kelzsoca #39763 üzenetére
Igen! Nem is tudtam, hogy ilyen felületen kell engedélyezni (azt hittem, config fájlokat kell szerkeszteni
). Egyébként ha esetleg vannak még ilyen hasznos utility-k, mint a nano, és az eddigiekben le voltak tiltva, engedélyezheted őket.
Köszi!
Biztos ux1 kollégának is tetszeni fog, hogy működik a nano.(#39769) Aggregátor
Azért ismerős, mert ez Ubuntu terminal screenshot (PC-n) -
anglergab
addikt
válasz
kelzsoca #39757 üzenetére
Kelzsoca:
Mi az oka, hogy ha a nano-t egyszerűen bemásoljuk a /system/bin-be nem indul el?
Szükséges hozzá valami library is?
Vagy esetleg a kernelben (boot.img) is kell módosítani valamit a futásához (kernel configban átírni esetleg valamit, és újrafordítani)?
Mert nincs a rom-okban szövegszerkesztő (a vi használata a sok billentyűparancs, meg speciális karakter miatt telefonon különösen nehézkes). A nano-val kiválóan lehetne gyorsan a terminal emulatorban szerkeszteni szöveges fájlokat, mert a cat és echo nem éppen optimális szövegszerkesztésre.Az esetleges tesztelések miatt leírom: adb shell-ben nem megy a nano (vagyis megy, csak random karakterek látszódnak a futásakor a terminálban, nem pedig a szövegszerkesztő ablaka), Windows alatt biztosan nem (ez azért van, mivel a cmd.com windowsos shell nem xterm szabvány kompatibilis, a speciális vezérlőkaraktereket, pl. ilyenek a színek -- nem tudja interpretálni -- ezért kiírja a nyers outputot, ami ugye nem igazán olvasható).
Teszteléséhez vagy telefonos terminal emulator, vagy ssh kell.
-
kelzsoca
félisten
-
anglergab
addikt
válasz
tibz03 #39752 üzenetére
Az SD kártya mellett további rizikófaktorok: SD kártyaolvasó (slot) hibája, akku lemerülése, hibás (sérült) forrásfájlok. Ezeket a (relatíve) nagyszámú "aktatáskás" felhasználóra (értsd: nem olvassa el alaposan a leírásokat) vetítve a TPT-s módszerek globálisan komoly kockázati tényezőt jelentettek, ezért -- teljesen érthető módon -- az esetleges meghibásodások elkerülése végett eltávolításra kerültek.
(#39755) Recon
Úgy tudom, hogy a romot-is-telepítő-típusú-TPT (All-in) után nem feltétlen bootolt be a rendszer, hanem "megállt a zöld robotnál". -
tibz03
őstag
válasz
kelzsoca #39754 üzenetére
Tudtommal a csodazip tartalmazza a T-s 2.1-es ROM-ot. Most ha erre ráhúzom a csudazip2-t, akkor ennek a T-s ROM-nak be kéne bootolnia, vagy nem?
(#39753) Aggregátor: Amúgy csodazip-ről és csudazip2-ről van szó.
(#39756) anglergab: Értem, világos. De annyira nagy baj csak nem történt, ha kicserélték a telefonjaikat.
-
tibz03
őstag
válasz
kelzsoca #39750 üzenetére
De akkor ki lehet jelenteni, hogy ha hibátlan SD kártyáról telepítjük (mondjuk teljes formázással megformázzuk előtte az SD-t), akkor nem okozhat gondot?
Egyébként tegnap telepítettem a csudazip2-t (közvetlenül előtte csodazip), és a zöld robotnál lefagyott a teló. Vártam kb. 10 percet, hátha történik valami, de nem, így hát kivettem az akksit. Bekapcsolás után a recovery fent volt, és 250 MB szabad helyem volt a belső memóriában, tehát ránézésre nincs semmi gond. Vagy lehet a háttérben valami probléma emitt a fagyás miatt? (Egyébként az első fagyás után újrakezdtem az egészet, tehát csodazip -> csudazip2, és ugyanez volt a helyzet: ugyanígy lefagyott a zöld robotnál, de látszólag nincs gond.)
(#39753) Aggregátor: A csodazip-ben van ROM, az alap T-s 2.1-es. Nekem úgy rémlik, hogy amikor legelőször használtam a csudazip2-t, akkor nem nyúlt bele a rendszerbe, és bebootolt utána a teló (csak lett egy recovery menüm, meg több helyem a belső memóriában - de lehet, hogy rosszul emlékszem).
-
kelzsoca
félisten
válasz
tibz03 #39748 üzenetére
Le kellett venni, mert csökkenteni kell az elhalálozás esélyét.
Itt a topicban egyébként 2 embernek ment tönkre a telefonja TPT-zés miatt/alatt, az egyik ux1 kollega (extréma használat volt) a másik az a forumozó volt akinek hibás volt az sd slot a telefonon.
Mindkét esetben kicserélték a készüléket újra.
(#39751) api29
Ránézek, de nem hinném.
-
Nova96
őstag
-
micky46
csendes tag
Kezdő vagyok, lehet buta kérdés lesz. Ha felteszem a csodazipet, akkor utána újra fel kell tennem a recoveryt?
-
Frozzy
őstag
valaki megtudná velem osztani az FLB-s rdses kernelt? köszi előre is..
-
energy_
senior tag
Kb mikor jön a rom? megéri fent maradni szerdáig ?
-
Glatius
őstag
válasz
MoRiCKaXXL #39731 üzenetére
A hardveres lock-counterrel úgyse lehet semmit kezdeni... említeni sem tanácsos.
-
gabe96
aktív tag
tönkrement a töltő/USB csati a telóban úgyhogy holnap viszem a trébe. csináljak vmi különöset a csodazip után?vajon ki fogják cserélni?
ja akik kóddal függetlenítették a telót azok priviben írjanak nekem, ha vissza akarják lock-olni -
Frozzy
őstag
válasz
MoRiCKaXXL #39717 üzenetére
RDS-es működő rádió van benne ?
-
m3ss
veterán
autos tarto itthon jo aron?
bar ennel olcsobb lehet nem lesz -
MoRiCKaXXL
tag
válasz
Frozzy #39715 üzenetére
Ajánlom én helyette az r8-ból az update-elt-et. Nekem az van fenn amióta kijött és eddig nem volt vele problémám semmilyen téren. Nem fagyott, nem akadt ki, progik nem fc-ztek épp ezért leszek kiváncsi mivel lehet ezt még überelni
kelzsoca: a régebbi romokat miért szeded le a blogodból? korábbiak megtalálhatók linkekkel és leirással vhol?
"Mondtam hogy szerdán érkezik a friss rom, tehát kedden ne akard letölteni.zip (246 Bytes)
" ?? -
kelzsoca
félisten
FLB-R8_HUN_update_lite
MD5: 93dfe71ef3cd14b2ba1707735efbde21
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A TELEFONBAN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL A MÓDOSÍTÁSOKAT!
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< -
MoRiCKaXXL
tag
válasz
kelzsoca #39708 üzenetére
Nem kap elég viszahangot. A minap voltam egyik megyeszékhelyi T-pontban és ott a sok SE meg Samsung na meg persze az iPhone mellett ki sem volt rakva. Az emberek bemennek és mi kell nekik? Amit látnak, amit meg tudnak fogni, tapizni, nyomkodni. Közben meg tudásban sehol nincs némelyik konkurens "csúcsmodell".
De hogy mondjak is vmit, öcsém hozott egy SF-et UK-ből és kint az Oringe-os üfsz-es hölgy jóbban értesült volt, mint itthoni társai, közölte, hogy náluk is nemsokára jön az android software update..
Ja és felment az SF-re hiba nélkül az r8hun updated.
-
m3ss
veterán
applanet nevu program az nem utkozik szabalyzatba? ha igen akkor toroljetek pls a hozzaszolast
szoval felraktam 2.7.8-as applanetet PAUL R12_HUN (20011.02.27)-ra, viszont csak loadingol inditas utan, se search-re se games-re kattintva nem talal semmit -
szezso155
csendes tag
válasz
MoRiCKaXXL #39707 üzenetére
HÚÚ ezen a képen is eláll a hátlap,megnyugodtam
-
MoRiCKaXXL
tag
Ha a T-nél nem azzal a szürke előnytelen fotóval reklámoznák, hanem a marketingesek tanulnának a svédektől, talán még sikertelefon is lehetne kedvencünkből itthon is..
[link] -
hjanos1
senior tag
válasz
leszvigasz #39676 üzenetére
Szia!
Nem kell átnevezni, csak nem ártana ha jól töltöttem volna fel
Ezek működnek
TrueGingerbread-circlemod-FLB_hun
Gingerbread Thin Circle_hun
Elegant-steel Theme FLBR8_Hun
GenerationX Green Theme_hun -
Frozzy
őstag
Kelzsoca, minden napi használatra melyk saját romodat ajánlanád??
-
Try4g4in
csendes tag
válasz
Kombat #39700 üzenetére
Igen, épp ez az amit nem tudok megoldani, nem lehet feltelepíteni a recovery-t mert akármelyik kombót is próbálom (menü + power on + hangerő+ ill. power on + hangerő+ ) semmi nem történik, simán elindul ahogy a kombók nélkül és kéri a pin-t...
Itt egy link amire gyanakszom ebben az esetben..
http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/333221/brand-new-san-fran-fastboot-blocked/ -
anglergab
addikt
válasz
Try4g4in #39696 üzenetére
Eddig mindenkinek működött.
Ha nem sikerül, tedd fel futó rendszer alól a recovery-t (kulcsszó: flash_image parancs)
Meg van még egy harmadik módszer feltenni a CW recovery-t...
Úgyhogy biztosan fel tudod tenni...(#39700) Kombat
A CW-t akarja feltenni, de nem sikerül elindítania a bootloader módot, hogy fastbootolni tudjon.
Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest