Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz
kszthly
üzenetére
Természetesen arra az állapotra vonatkozik a hozzászólás, amikor még volt fent recovery. A leírása szerint az AOSP rom felrakása körül. ERROR 7-et kapott, erre írom, hogy ilyenkor szokott nálam recovery-csere játszani, mert jártam már hasonlóképp. És akkor a többi, pánikból elkövetett lépésre szükség sem lett volna.
-
jUUh
addikt
(#14693) DroiDMester: Jól hangzik...Olyan balf vagyok..

#14694) wwenigma: ezt nem értettem.
(#14697) juve600: így kicsit nehéz megmondani kit keressek.

Többiek: köszönöm szépen!

-
cabriobarat
tag
-
-
jUUh
addikt
Oké, ezt fixen besz0ptam, de azért hátha valaki okosabb nálam:Masik 1.2-ről 1.3-ra frissítettem, nem jött össze, bootloop. Gondoltam akkor format data, megpróblom ugy az 1.3-at. Nem ment. Oké, akkor format data, és arrow OS AOSP rom. ERROR 7es recovery hiba. Oké, akkor mondom fastboot rom. Na most itt vétettem a végzetes hibát, zártam a bootloadert, félig meddig véletlen... Igen ám, de a fastboot telepítés a miflash hiaba írta ki, hogy success, a telefon dobott egy ilyet, hogy "system has been destroyed" szöveget, majd bebootolt a MIUiba. Csak itt meg se wifi, se bluetooth, nincs IMEI, nem tudok a nethez csaltkozni, szoval nem tudom mi tűvő legyek, mert így nem tudok fastboot romot flashelni, ami valszeg visszaadná az imeim...
Valakinek valami ötlet?eustockos vétel, garancia menetéről, stb-ről, egyáltalánb szervízről is jöhetnek infók, én már ezt eléggé menthetelennek ítélem...

Közbe látom, hogy írtatok: Szervízbe hogyan, hova, merre hány méter?
Gondolom ez bőven nem garanciális eset, ezért hova küldjem, mennyi idő lehet a javítasa? 
-
-
kszthly
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Zárt bootloaderrel?
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Jelenleg az a bajom, hogy nem csatlakozik hálózathoz, nincs wifi, halózat, mi account, semmi, elvileg zarva a bootloaderem, és nincs recoverym. Faszán megcsináltam.

-
Trailblazer
veterán
Én ilyenkor nyúlnék másik recovery után. Volt már így, hogy meghülyült. Ekkor jön TWRP helyett a Red Wolf. Aztán ha minden visszaállt, megint TWRP. Most szerencsére van ez a speckós moddolt kiadás, ami tényleg mindent ment. 13 partíció helyett 49-et, azért nem mindegy...
-
jUUh
addikt
válasz
kerobi
üzenetére
wipe dalvik / ART cache, cache, system and vendor <- ezeket wipeoltam. Mégse volt jó.
Gondoltam, hogy jó akkor leülök a hulye seggemre, clean flash and lock egy stable fastboot-tal, na most...se sim kartyat nem ismeri fel, se semmit, nem enged wifit tolni, nem tölti be a beállításokat... remélem egy jó szál szervízzel megszívattam maga.

" cant get a vlid device ID"
Invalid device ID: Device ID must be a valid IMEI or MAC address. Without device ID, some Mi Account and mi Cloud features wont be available. ezt irja...

Létezik, hogy elszállt az IMEI-m? az a fasza, hogy lockoltam a bootloadert, esélyem sincs nyitni sehogy, mert wifire meg nem enged fel...
-
kszthly
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Zárt bétának tűnik...
A public majd csütörtökön. -
hislah
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm! Elmentettem a kedvencek közé!
Amúgy mehetne az összefoglalóba is.
-
jUUh
addikt
Jól kisz.pattam magam így estére ezzel a Masik-kal. Gondoltam dirty flashelem 1.2->1.3. Aha. Megint az volt mint multkor, hogy XY%-nal megall az update, es bootloop. Oké, menjen vissza a mentés. Google play crashel, messenger crashel, fb crashel, billentyuzet crashel....
Fsza, mondom akkor format data, masik 1.3 fel. Aha, gondoltam én, a recoverynek mas tervezi voltak, megint bootloop...oké, akkor pie alapu custom rom... ERROR 7 recoveryben...

-
válasz
hislah
üzenetére
igen elvileg annyi elég hogy törlöd a zip ben található firmware-update mappát!
elvileg kellene szerkeszteni a
META-INF\com\google\android\mappában található updater-script fájlt is(törölni ott is a Firmware frissítés sorait) de ha nincs törölve akkor sem történik nagy gond, mert frissíteni nem tudja ha törölted a firmware-update mappát.de mutatom mit kell törölni a updater-script-ből!
ezeket a sorokat kell törölni amit kijelöltem!
-
jUUh
addikt
válasz
csiziktomi
üzenetére
Nem hiszem, hogy belekerült.
-
hislah
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Az ARB mentesítés a firmware mappa törlését jelenti? Mert erről senki sem beszél.
-
válasz
kszthly
üzenetére
Ez már 3.hete megjelent!
inkább azt linkeld be ami a mai napon jelent meg

tudod mit berakom én =>
miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_8.10.9_f6550358e1_8.1.zip KATT ra indul!Mondjuk ez NEM ARB mentes de kb 2.percbe telik azzá tenni!
-
jUUh
addikt
-
hislah
aktív tag
Köszönöm a rendkívüli gyors választ! 🤩
-
-
kszthly
senior tag
válasz
hislah
üzenetére
8.9.20 global dev firmware nélkül.
Az ARB mentes valószínűleg csak TWRP-vel telepíthető.
Nem is értem, miért számít még az ARB... -
hislah
aktív tag
ARB mentes update menüből telepíthető Global Dev 8.9.20-as rom elérhető valahol? Jól jönne egy link. Nem vért szívni, csak válaszolni!

-
Kerni62
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem értek hozzá pedig megtenném.
-
-
Kerni62
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, gondolkodok egy cserén, mert ez a MIUI 10 kiboritott, elkurta a jó kis telómat. Abba még a 9 van.
-
-
Kerni62
tag
Létezik, hogy a Note 6 Pro-ban nincs Fm rádió és e-compass?
-
R a y
senior tag
válasz
cabriobarat
üzenetére
Most pár óra használat után nekem bejön a tok. Igen szemből nem fotóztam, de ott is. Egyenlőre marad ebben.
-
-
vicces
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
és a menüben hol van ez a funkció, mert én nem találom. svájcra van a régió állitva, igy már jön néha-néha reklám viszont az időjárás app követi a poziciómat.

-
vonyarc
tag
MiKey-t lehet hasznáini a telóhoz?
-
R a y
senior tag
Ma jött meg [ez] a tok! Szerintem nagyon jó, a kamerát védi, mert a lencse 2-3 mm-el beljebb van!

-
juve600
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
ja,igen
sorry -
-
Henker2
addikt
Sziasztok! A Note 5 vagy 6-ban van már arcfelismerő funkció? Ez telefon vagy rendszer függő?
-
baitsee23
őstag
válasz
trouble
üzenetére
Nekem is van ilyen töltőm, de nem sokkal gyorsabban tölt, ha a végeredményt nézem. Ugyanakkor kb. 2200 mA-rel tölt, ami a mi akkunk esetében kicsit magas, mivel max. 2000 (lásd töltő is) az egészséges és - ha jól tudtam meg innen - az akku nincs felkészítve a QC-ra. Csak a teló tudja - vagy mi...

A lényeg, azt csinálsz, amit akarsz, de te lehetsz az egyik úttörő, aki kideríti, hogy ezt a töltőt használva meddig bírja majd az akku - és megéri-e a kb. 20-30 perc spórolás teljes töltés esetén.
-
trouble
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Tudtam, hogy rád ming számíthatok!

baitsee23: Egyre jobban alakul!

Jó, hogy vettem!
-
-
trouble
senior tag
Megjött a QC3., BW tőltőm

Kérem akinek van qc. tőltéssel kapcs tanácsa, ötlete, tapasztalata írja, meg, nagy köszi érte!
Global Stable aktuális. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
A MI zene, videó értesítéseket kikapcsoltam alkalmazáson belül, de még mindig dobálja naponta többször.
Hogyan lehetne ettől megszabadulni, mert rettentően idegesítő számomra. -
ktommy91
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Mert most abból van több, amit el kell adni. Nem tudni hogy mikor teszik parkolópályára a Note 5-öt,kissé furcsa hogy ilyen gyorsan kiadtak egy kb ugyanolyan telót. A Note 6 elméletileg kap pitét, az 5 viszont nem valószínű. Szóval ha nem akarod romolni akkor vegyél Note 6 pro-t.
-
-
Ciccuka
veterán
Valaki tudja, hogy miért olcsóbb a Redmi Note 6 Pro a Redmi Note 5-nál? A talán Note 5 kifutott széria már?
-
yanna
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Osonba meglátok egy kínait számon kérem rajta.

-
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
A linkelt alkalmazás azt írja nem kompatibilis a telefonnal. Amiket eddig próbáltam mint bénák voltak...

-
madrac
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Embere válogatja. Jómagam nem úgy veszek telót, hogy 1 éven belül tervezem cserélni... Redmi Note 3 topikban nem egy ember elég hamar elkezdett sírni, hogy jóval kevesebbet bír a telefonja mint amikor megvette, ezért egymás után elkezdték kicserélgetni az akkut benne, nagy megelégedéssel... Így is lehet...
-
kisza25
félisten
Sziasztok! Redmi note 5 4/64 vásárláson gondolkozok, mostanában nem követem annyira, hogy mit éri meg jobban megvenni, ez 65eFt lenne.
A 6" kellene méretben, a 2db simkártya is, a 4GB RAM és minimum 64GB tárhely.
Videó annyira nem érdekel, selfie sem, de a fő kamerát sokat használom (gyereket fotózom vele) annyi, hogy éles képeket készítsen.
Van valami ár/értékben azóta, hogy megjelent jobb ennél, vagy vehetem ezt?
-
jUUh
addikt
Masik 1.2 alatt van bármi mód, hogy a navigációs sort (navbar) ki lehetne cserélni stock-ra, netán egyénire?

-
ntomi0730
senior tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy pl. a google play-zene, és társait hogy lehet eltávolítani, tiltani, hogy az ikon eltűnjön? Nem találtam rá megoldást. Más Androidos telón ez a művelet nem okoz-okozott problémát, de itt már feladtam.
Mentségemre szolgáljon, hogy első MIUI-s telefonom.
Válaszokat előre is köszönöm! -
laracroft
senior tag
Sziasztok,
nálatok nem jelentkezik a VIDEÓN látható belassulás home gomb megnyomása esetén? Nálam sem mindig, de néha előjön. Főleg mikor leteszem egy 1/2 órára.Official 10.0.1.0-es szoftvert használok.
-
AttilaMvh
tag
válasz
ktommy91
üzenetére
Nem tudom miért rinyálás, ha leírom a problémámat, és segítséget, ötleteket kérek? A "cselekedni meg nem", kritika is szelektíven igaz, tényleg nem akarok romolgatni, rootolni, meg vendor partícióba belematatni. Anno egyetemista koromban nagy pofával vállaltam egy TV javítást, mert hát mi olyan nagy dolog, egy mérőműszer, forrasztópáka volt ... aztán fél havi zsoldomba került szervízben megjavíttatni amit elbaltáztam. Na akkor tanultam alázatot, és azóta nem piszkálok hozzá ahhoz, amihez nem értek.
Akkora baj ez? Tisztelem azokat akik bátran belevágnak valamibe és beletanulnak, mert érdekli őket a dolog. Engem ez a jelenlegi helyzet nem passzionál. Bevallom, hogy nem értek hozzá, és hadd legyen az én választásom az, hogy van-e kedvem,időm,energiám ezekkel foglalkozni, vagy sem. De neked természetesen igazad van mindenben, és ha nem okoz gondot, akkor ejtsük ezt a témát, a kioktatásokat meg mindent ami a rinyát illeti. Őszintén köszönöm mindazoknak akik segíteni akartak, ötleteket adtak, és esetleg csendben elviselték, hogy nem fogadom meg a tanácsaikat, mert ettől nem lettek megbántódva, vagy kevésbé értékes tudású emberek. Amúgy kaptam félmegoldást, a telefon kihangosítása működik ha nem erőltetem a média lejátszást, és ezzel megelégszem. -
cabriobarat
tag
Próbáljátok ki az Open camera app-ot, nagyon jók hdr módban a fotók, igaz cserébe lassú.(igaz s7 telóm, van, de a szenzor ugyanaz)
-
tonyrulez
őstag
válasz
slayernick66
üzenetére
Feloldáskor eltűnő, fentről lehúzva előbukkanó virtuális kezelőgombos történet Masik Final-on is gyakran előfordul, ezek szerint még mindig nem javították.
Új hozzászólás Aktív témák
- 24 GB (2x12 GB) DDR5 SODIMM memória + DIMM adapter asztali PC-hez - garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ezek után nem merek ROM-ot cserélni sőt még Masikot se frissíteni.