Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Download the latest build
- Download Gapps for 7.1 ARM builds
- Recommended - Full wipe and factory reset
- Flash ROM using latest TWRP Recovery
- Flash Gapps
- Reboot.A gapps kell neked, próbáld utólag flashelni TWRP-ből, ha nem működik akkor Full wipe és ROM flashelése után egyből flash gapps és utána indítsd újra a telót.
-
Előkerestem a fiókból az enyémet, működik, rendben van és asszem Nohon aksi van benne. Nem emlékszem, hogy ebben vagy a Note 4-ben cseréltem aksit. A legutolsó xiaomi.eu van rajta, nem akarom eladni mert nem bízom a már szintén a fiókban lévő Poco X3 Pro-mban. Bár ha most jobban belegondolok azt se tudom, hogy mennyire jó tartalék telonak banki alkalmazások tekintetében, mindenképp mókolni kell a Google miatt amióta üldözi a custom ROM-okat.
-
válasz
KurtCobain #26404 üzenetére
Az szép...
-
Felraktam a gyári rendszert, hogy visszaállítsak TB-vel mindent aztán majd remélhetőleg ha minden jól megy Poco F3-ra megpróbáljam a Mi Mover-el átvinni az adatokat és azt kell mondjam elég pofás a gyári rendszer, kellemes csalódás ennyi AOSP meg némi portolt MIUI után. Nem gondoltam volna.
-
válasz
tranceplanet #26107 üzenetére
Helyes. Tartsunk ki!
-
válasz
Takuun #26098 üzenetére
Fejlesztői eszközöket ha előcsalogatod( nem emlékszem már, hogy hogy kell MIUI-ban, kernel vagy MIUI verziót nyomogatva) akkor megtalálod benne legalul a MIUI optimalizációt ami asszem alapból közepes szinten áll. Vagy lejjebb veszed vagy kikapcsolod viszont ha kikapcsolod akkor az összes app-tól megvonja az engedélyeket.
-
válasz
Takuun #26095 üzenetére
Sose vennék gamer telót, nincs értelme. Android nem gaming-re való jelen formájában, így nincs értelme a brutál hardvernek mivel az aksi 1 max. 2 év után kuka főleg mivel gyárilag gyorstöltéses töltőt adnak hozzá ami gyorsabban csökkenti az aksi élettartamát.
Én olcsó amoledes telót szeretnék, egyelőre a redmi note 10 pro tűnik jó választásnak de nem sürgős. Meg majd egyszer egy nintendo switch-et vagy switch lite-ot és meg is van oldva a gaming részemről.
-
válasz
vigyorgó #26065 üzenetére
Igen, úgy néz ki a redmi note 10 pro méltó utód lehet. Nekem egyelőre még nem sürgős, de idén már muszáj lesz cserélni mert a gombok is kezdenek szétmenni, nem mindig regálnak vagy duplának veszi a nyomást pl. a bekapcsoló gomb. Ha megvetted majd írhatsz, hogy milyen.
-
-
-
válasz
tillatrilla #25923 üzenetére
Gyári visszaállítás kellene csak ahhoz mentened kell mindent, melós dolog de több frissítés már úgyse lesz és más szerintem nem segít.
-
válasz
Mr. Nimbus #25850 üzenetére
Jó akkor elhiszem de az ilyen ritka mint a fehér holló.
-
válasz
Mr. Nimbus #25846 üzenetére
Eléggé hihetetlen, hogy minden hónapban megkapta amióta forgalomba került mert ha jól látom 2019-es modell.
-
Gyerekek a pixel telókon kívül egyik teló se kap havi biztonsági frissítést, a középkategóriás telóknál meg főleg nincs. Semmi értelme hajkurászni, sose lesz naprakész csak ha valamilyen legalább havonta frissített főzött ROM-ot tesztek fel.
-
válasz
Criminal017 #25747 üzenetére
Van egy magyar srác, talán pesti de nem biztos aki foglalkozik ilyenekkel, itt topikban is volt már említve szerintem csak nem emlékszem a nevére. Valahogy rá kéne keresni.
-
válasz
tranceplanet #25765 üzenetére
Ez a dirty, a data és internal részhez nem szabad pipát rakni. Én is így tettem fel az utóbbi 2 frissítést ehhez a ROM-hoz és mindenem megmaradt. Ha nagyon akarod akkor hagyd ki a system részt de mondom, én is így tettem fel.
-
válasz
tranceplanet #25743 üzenetére
recovery-ben wipe cache, dalvik, system aztán flasheled a gapps vagy vanilla + gapps változatot, olyat flashelj amelyik változat most is van.
-
válasz
Tompika777 #25738 üzenetére
Helyes, jobb várni egy kicsit.
-
válasz
tranceplanet #25700 üzenetére
Szia! Nem lehet külön csak ha az egész ROM-ot frissíted, a legújabb 3.12-es verzió decemberi biztonsági csomaggal érhető el. Mondjuk ha frissíted akkor nem muszáj mindent újra telepíteni.
-
válasz
Takuun #25642 üzenetére
Igen, ne felejtsd el lementeni az adatokat. Nem biztos, hogy felhőből minden visszatöltődik. Ha nagyon fontos képek vagy dokumentumok vannak akkor azokat a memóriakártyára vagy PC-re másolnám, biztos ami biztos. Játékoknál se mindegyik menti az adatokat, nézd meg van-e Google Play felhőbe mentése vagy ha nincs akkor lehet facebook fiókkal le lehet menteni.
-
-
Keresd meg a Biztonság vagy víruskereső rendszer appot az alkalmazáskezelőben, kényszerített leállítás, adatok törlése, teló újraindít. Sajnos nincs MIUI-m, hogy megnézzem mi lehet a pontos neve de lehet, hogy azért nem frissít mert sérült a cache annál a rendszeralkalmazásnál. Próbálhatsz egy általános cache törlést is a Tárhely menüpontban aztán teló újraindít.
-
válasz
Tompika777 #25607 üzenetére
EU-s szabályok miatt van, pl. GDPR. Új Xiaomi telóknál amik EU-s picra kerülnek ott a Google tárcsázó és Üzenetek app van alapértelmezetten telepítve, nincs MIUI tárcsázó.
Nyilván régebbi telefonoknál nem kényszerítheti rád a Google app-okat, gondolom azért csak ajánlotta.
-
Jajj ez a miui, többek között ezért is ragaszkodom még a jó öreg Redmi Note 5-höz. Az új telók amik jó hardverral vannak szinte mind MIUI-s és annyira de annyira nincs kedvem megint BL-t nyitni meg egyebek, hogy AOSP rendszerem legyen.
-
Helyes, frissítsetek csak.
-
-
-
válasz
tranceplanet #25467 üzenetére
Egyszer érdemes szerintem kipróbálni, nem tervezem, hogy csak csúcskategóriás telefonjaim legyenek de egyszer élünk.
-
Sose volt még felsőkategóriás telefonom így ott nézelődtem de nem győztek meg illetve szeretném magam megkímélni a ROMolgatástól és így Samsung-ot is néztem. Majd eldől mert igazából ráér, aksit cseréltem év elején, nem játszom, nem fotozok a telefonnal. Corvus OS + Agni kernellel teljesen rendben van a teló. Nem akarok redmit csak azért, hogy megint cserélgessem a ROMokat úgyhogy szerintem várok karácsonyig, addigra hátha lesz valami jobb 150-200 ezer között.
-
válasz
jackbacsi87 #25451 üzenetére
Format data lehet nem ártott volna meg gondolom valamilyen gapps csomagot is telepítettél vele mert ha nem akkor az is kell.
-
válasz
GZoli7 #25442 üzenetére
Adom, sajnos az iON OS EOL lett vagyis nem lesz több verzió így kerestem másikat és vagy 4 nagyon testreszabható ROM-ot próbáltam, Bliss, Colt, Arrow, Stag OS stb. és mindegyik tele van mindenféle funkcióval aminek többségét úgy se használom de 1-2 valami mindig hiányzott. A LineageOS-ben tényleg kevesebb van de pont azok kellenek nekem.
-
válasz
jackbacsi87 #25439 üzenetére
Lehet, hogy frissül még a 9-es de maximum a havi biztonsági frissítéseket teszik bele.
Én android 10-es ROM-ok közül az iON OS-t tudom ajánlani, nekem tetszik, hogy havonta egyszer frissül. Minden működik, stabil.
-
Amúgy ilyen anomáliákba én is futottam, pár hete mikor 10-es androidról akartam visszatérni a jó kis pités AEX-re akkor recovery-ben error 7-eseket dobott akármit akartam flashelni, rákeresve az indoklásra(a vendor-al volt valami probléma) nem találtam választ úgyhogy majdnem feladtam aztán valamilyen MIUI-t flashelve, asszem talán mi-globe helyre tette, utána már tudtam bármit flashelni de ekkor is megszívtam mert nem tudom mit változtattak AEX pitén nekem iszonyat lassú lett a letöltés wifin, egy 10 MB-os appot play store-ról több perc volt neki letölteni. Szóval vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
-
orangefox recovery-d van? Mert hajlamos beragadni 1-1 ROM-nál vagy Magisk flash után MI logo-nál vagy rendszer betöltéskör, érdemes megpróbálni ilyenkor egyszer a force reboot-ot power gomb hosszan nyomásával aztán ha utána se tölt be akkor esetleg wipe cache, dalvik ha utána se akkor szívás. Mondjuk most már mindegy de hátha valakinek ez még hasznos lesz. Amúgy én mindig format datazok ha tisztán telepítek, nem tudom szükséges-e, mondjuk muszáj mert AOSP vonalon mindig f2fs fájlrendszert használok azt meg MIUI nem támogatja.
-
Na pár órát volt fent, nem bírom elviselni ezt az UI-t, olyan mintha látássérülteknek készült volna vagy gyerekeknek, csillog meg úgy ránézésre szép de használat közben nem az igazi. Amúgy teljesen rendben van. Gyors, jó a hang, gps, wifi, persze huzamosabb tesztelés kellett volna de inkább maradok AOSP vonalon. Jó sokat kellett várni első betöltésre, szerintem majdnem 10 perc volt, talán ennyi a negatívum. Utána már gyors volt, Extended EAS kernel van benne. Szóval ha szereted a MIUI-t akkor szerintem jó ez.
-
válasz
Gery1987 #25291 üzenetére
Gondolom gyári MIUI-d van root nélkül, így nem tudom mit lehet tenni. Főzött ROM-on van kcal amivel olyan értékeket lehet színkalibrálással beállítani amivel pár nap használat után megoldódik elvileg. Van Magisk modul is de az már rég volt frissítve, 19-es Magisk felett nem biztos, hogy települ. Meg találtam ezt az appot így, hogy most gugliztam a témában: [link]
10-es főzött ROM-ok-ban némelyikben van Xiaomi parts amiben benne vannak a színsémák, tehát ott egy klikkel simán beállítható. Igazából akármit csinálsz csak saját felelősségre...bár egy sima színkalibrálás elvileg nem teheti tönkre a kijelzőt.
-
Nem szeretnék egyedül maradni ebben a topikban, na.
Azt a Masikot láttam de youtube review alapján nem nagyon mozgatott meg és tényleg eltüntették, nem találom én se. Elvagyok crdroid pitén. Valahogy belefáradtam a cserélgetésekbe bár különösebb problémám nem volt se Havoc-on se iON 10-esen, de ott is 1 hónapban van 3 frissítés aztán ha valami nem jó akkor azt mondják clean flash, hát fog a görcs havonta clean flashelgetni, semmi nem hiányzik 10-es anroidból, gondolkodtam MIUI-n is pl. CAF de ott meg a 12-est nyomatják hetente vagy 2 hetente. Túl időrabló tevékenység ez a ROMolgatás.
-
válasz
Bali27 #25226 üzenetére
Kibővíthetik a rendszer tudását, pl. f2fs fájlrendszer támogatása, sound control, wireguard stb. növelhetik a teljesítményt (leginkbább az OC azaz overclocked kernelek) és javíthatnak az üzemidőn.
Legtöbb nem támogatja a MIUI-t vagy működik vele de az onnan érkező hibajelzésekkel nem foglalkozik a fejlesztő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest